Horoscop anual 2020, Capricorn

Horoscop anual 2020, Capricorn
           
          „Este fericit cel ce și-a întocmit existența în așa chip, încât corespunde particularităților caracterului lui.” G. W. F. Hegel
            Este un an în care vei trece prin tot felul de situații de viață, care mai de care mai incitante, provocatoare, menite să te scoată din zona de confort. Nu de puține ori vei avea sentimentul că ești într-un „malaxor”, nu reușești să iei pauză, nu ai timp pentru tine. De fapt, ești deja pe un drum și te zbați să ieși dintr-un „cerc vicios”, să rupi barierele convenționalului, să te debarasezi de trecut, de traume, de suferință.
Între 1 și 19 februarie, planetele personale (Soare, Mercur și Venus) îți tranzitează zodia, unde se află deja Jupiter, Saturn, Pluton și Nodul Sud Lunar încercând să mai îndulcească atmosfera din viața ta.
            Cu Jupiter (până în data de 19 decembrie), Saturn (1 ianuarie – 22 martie; 2 iulie – 29 iulie în mers retrograd; 29 septembrie – 17 decembrie), Pluton și Nodul Sud Lunar (până în data de 5 mai)  în zodia ta (casa I-a, în zodia Capricorn) ți se cere să te transformi, să te debarasezi de tradiții, trecut, să fii maleabil, să te deschizi către ceilalți. Este un an în care ai ocazia să depășești cu brio încercările, prin iubire și compasiune, printr-o mai bună organizare a propriei vieți, prin asumarea de responsabilități, răbdare, calm, diplomație. Dacă Pluton îți cere transformare, Saturn îți cere răbdare, chibzuință, Jupiter îți dă optimism, încredere în propria persoană iar cu Nodul Sud Lunar în semnul Capricorn ai sentimentul că „te învârți în jurul cozii”, nu reușești să ajungi unde ți-ai propus, din motive independente de tine. Ești nevoit să faci față unei munci susținute dar și să conștientizezi că tot ceea ce clădești acum are șansa să dureze pentru mult timp de acum înainte. Este foarte important să lași trecutul în urmă, să te eliberezi de traume și să eviți autovictimizarea.
            Tranzitul lui Marte prin semnul Berbec, casa a IV-a (casa, familia, locurile natale, relația cu părinții), în intervalul 28 iunie – 31 decembrie, retrogradând în perioada 10 septembrie – 14 noiembrie, va pune foarte mult accent, în a doua parte a acestui an, pe casă, familie, necesitatea de a-ți schimba anumite obiceiuri care țin de relația cu părinții. Poți deveni mai protectiv cu cei dragi, mult mai interesat de ce se întâmplă cu familia, casa, eventual iei decizia de a-ți schimba locuința, de a o renova, ai dorința de a te muta într-o casă nouă. Poate fi momentul potrivit să îți dai seamna de rostul anumitor evenimente din trecut, de ceea ce vrei să fii, de ce anume trebuie să te detașezi. Mare atenție în perioada de retrogradare a lui Marte în zodia Berbec (10 septembrie – 14 noiembrie), atunci când te poți aștepta la conflicte, discuții în contradictoriu, agresivitate în relația cu prăinții sau cu familia. Poate fi vorba despre accidente, lovituri în propria locuință sau ești nevoit să schimbi locuința datorită unor decizii care vizează cariera.
          Tranzitul lui Uranus în zodia Taurului, în casa a V-a pentru tine (a iubirii, creativității, copiilor) te face să devii mai optimist, spontan, te scoate din zona de confort implicându-te trup și suflet în activități care îți fac plăcere. Pot apărea reacții neașteptate în relația de iubire, fie te îndrăgostești brusc, fie iei decizia de a te separa de persoana iubită, sau iei decizia de a concepe un copil. Este posibil să descoperi acum un hobby care se va transforma, cu timpul, în profesie. Este vremea marilor schimbări care țin de dragoste, aventură, relația cu propriul copil, sport, petreceri, joc, distracții.
          Neptun se află în semnul Pești, în casa a III-a pentru tine (a comunicării, gândirii și călătoriilor scurte) și aduce un an deosebit de favorabil în ceea ce privește studiile, creativitatea, preocuparea pentru artă, muzică, comerț, călătoriile în interes de studii, acumularea de informații din domenii elevate, există acum o mai mare atracție către domenii care țin de spiritualitate. Cu Jupiter în aspecte favorabile cu Neptun ai parte de inspirație, intuiție, capacitatea de a-ți exprima propriile idei, dorința de a relaționa, de a călători, scrie și publica o carte, de a participa la tot felul de conferințe, workshop-uri. Nu vor lipsi nici visele premonitorii, accentuarea capacităților extrasezoriale, atracția către studiul parapsihologiei, psihologiei, astrologiei.
          Eclipsele de pe axa relațională (10 ianuarie eclipsa de Lună din semnul Rac, 21 iunie eclipsa de Soare din zodia Rac; 5 iulie eclipsa de Lună din semnul Capricorn) anunță schimbări importante în relația de mariaj sau în cadrul unei asocieri, parteneriat, afacere personală. Este timpul să îți reconfigurezi propria atitudine în relația cu ceilalți. Ești mai interesat de părerea celor din jur, ce impresie faci, cum să faci față cerințelor sau cum să te detașezi de relații care nu mai sunt favorabile.
          Eclipsa de Lună din zodia Săgetător, din data de 5 iunie, eclipsa de Lună din zodia Gemeni din data de 30 noiembrie; eclipsa de Soare din zodia Săgetător din data de 14 decembrie (pe axa sănătății); te îndeamnă să adopți o alimentație mult mai spănătoasă, să o lași mai ușor cu munca, stresul, să te preocupi mai mult de propriul organism, să te eliberezi din relații stresante, care te epuizează din punct de vedere psihic-emoțional.

Dragoste, relatia de cupluSentimental – relațional         
          În prima parte a lunii ianuarie se întrevăd șanse reale de a-ți întâlni perechea, fie în cadrul cercului de prieteni, fie la petreceri, întâlniri mondene, cert este că începutul de an îți aduce promisiunea iubirii lăsându-te ispitit de astre să dai la o parte conservatorismul, atitudinea intransigentă, retrasă. Nu ai decât să te bucuri din plin de atenție venită din partea partenerului de viață. Este o perioadă de energie, dinamism, de euforie în plan sentimental. Pe de altă parte ai ocazia să observi dacă merită să continui o relație de mariaj, care sunt neajunsurile, ce anume nu îți convine în cadrul relației, dacă este bine să mai continui să faci compromisuri.
          Uranus intră în zodia Taur, casa a V-a pentru tine, o casă astrologică a iubirii, distracțiilor, a copiilor, hobbyurilor și face aspecte favorabile în aceast an, ceea ce te susține în demersurile tale, vis-a-vis de iubire, relația cu propriul copil. Este un tranzit care îți va aduce relații de dragoste în mod neașteptat, ciudat, în situații mai puțin obișnuite cucerind sexul opus prin spontaneitate, originalitate. Îți este mult mai ușor să flirtezi, în ciuda firii tale pragmatice nu te dai înapoi din fața noului, atunci când este vorba să experimentezi în plan amoros. Lunile aprilie și mai vor fi pline de senzualitate, de promisiuni, pasiune și romantism, perioade în care iubirea trece pe un plan superior al preocupărilor tale.
          Prima parte a lunii iullie poate aduce un eveniment marcant pentru viața ta relațională, pentru sufletul tău, ceva care va rezolva cu succes o problemă ce ține de relația de mariaj. Tot acum poate fi vorba și despre luarea unei decizii ferme care să te ajute să te desprinzi definitiv dintr-o relație de cuplu toxică, sufocantă care ți-a creat foarte multe probleme. În intervalul 18 iunie – 12 iulie se reiau discuții neplăcute, apăsătoare, menite să îți răscolească mintea, sufletul, în același timp având ocazia să te lămurești în ceea ce privește relația cu partenerul de viață.
          Dacă nu ești încă implicat într-o relație de cuplu, în preajma datei de 21 iulie, dar și în luna august se poate vorbi despre un moment deosebit, menit să genereze valuri în existența ta. Dacă te așteptai ca o minune să îți aprindă dragostea, să te gândești la căsătorie sunt toate șansele să se concretizeze acest vis, în această perioadă sau măcar să întâlnești persoana cu care dorești să îți unești destinul. Bucură-te de aceste trăiri, de pasiune, de implicarea într-o relație profundă, de cursă lungă. Prețuiește ceea ce trăiești acum, aceste emoții, primind gesturi clare de amor, dorințe cu totul aparte, de care nu ai avut parte să te bucuri prea des.
          Până la sfârșitul lunii august te confrunți cu neîncredere, neliniște, teama de a nu fi părăsit. Poate fi vorba despre o amânare, o răzgândire sau reluarea unor discuții care vizează o relație intimă în care ai fost implicat dar de la care nu ai avut așteptări prea mari, până acum.
          În intervalul  13 mai – 25 iunie te poți aștepta la noutăți, surprize și răsturnări de situație, în plan amoros sau în relația cu propriul copil, dificultăți în plan sentimental, în relația cu sexul opus, riscul de a rupe o relație de iubire, posesivitate, gelozie. Este o perioadă de incertitudine, reacții impulsive, confuzie, dificultăți în exprimarea sentimentelor. Se poate modifica statutul în cadrul unei relații sentimentale dorindu-ți să oficializezi relația respectivă sau să reiei o relație de dragoste cu cineva cunoscut la locul de muncă sau cu ocazia unei călătorii în interes de serviciu. Te poți aștepta la revenirea în viața ta a unei relații de iubire, reîntâlnirea cu persoană de sex opus cu care nu te-ai mai văzut de foarte mulți ani. Va trebui să fii mult mai prudent în relația de dragoste, îndeosebi la mijlocul lunii septembrie, atunci când există riscul să se rupă o relație de iubire din diferite motive sau fără un motiv aparent clar, real.
          În intervalul 21 noiembrie – 15 decembrie oportunitățile amoroase sunt favorizate prin intermediul socializării, prin participarea la un eveniment, o petrecere unde se întrunește multă lume. Ai ocazia să întâlnești o persoană de sex opus cu care te simți pe „aceeași frecvență”, din punct de vedere intelectual și sentimental.  
          În intervalul 28 octombrie – 3 noiembrie nu este exclus să revină în viața ta o persoană de care ai fost îndrăgostit, cineva cu funcție de răspundere sau pe care ai întâlnit-o prin intermediul profesiei.
          În lunile ianuarie, august, septembrie precum și în a doua parte a lunii noiembrie vei acorda  mai mare atenție relației de mariaj sau posibilităților de a întemeia o familie. Dacă nu te-ai căsătorit, te gândești tot mai serios să faci acest pas. Dacă nu ai găsit încă persoana potrivită nu trebuie să renunți. Iubirea cu adevărat marcantă poate apărea acum dar este posibil ca, înainte de a junge la concretizarea căsătoriei, să mai treci prin câteva încercări.
         Deciziile pe care le iei acum, îndeosebi în a doua parte a lunii decembrie, pot avea efect pe termen îndelungat, deci ai grijă alături de cine vrei să pășești într-o relație de mariaj.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă         
          În acest an vei dedica foarte mult timp obligațiilor profesionale, relațiilor de muncă, aspectelor care vizează imaginea socio-profesională. Este un an în care te remarci prin ambiție, o bună organizare a timpului de lucru, originalitate, spontaneitate, dorința de schimbare, de adaptare la nou.
         Eforturile tale din carieră sunt susținute și apreciate de persoane cu experiență în plan profesional și care te pot ajuta în momentele de răscruce. Poți avea acces la grupuri, organizații prin intermediul cărora cunoști parteneri dornici să se implice în proiecte de amploare.  
            În intervalul 22 martie – 2 iulie dar și 17 decembrie- 31 decembrie apar noi oportunități de valorificare a resurselor de care dispui, ai capacitate de concentrare, perseverență, dorința de a spori veniturile din muncă personală. Atenție însă la perioada 11 mai – 2 iulie, atunci când ești predispus la pierderi, cheltuieli peste bugetul de care dispui. Te poți aștepta la tăieri salariale în urma unor sancțiuni sau modificări de legislație sau ai ocazia să constați că munca ta nu este apreciată la adevărata valoare
În intervalul 7 februarie – 5 martie este o perioadă favorabilă pentru a cumpăra sau vinde un bun impobiliar sau pentru a negocia o chirie în avantajul tău. Este bine să te abții de la speculații, încercarea de a obține bani rapid și fără efort poate fi păguboasă.
          Pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă lunile aprilie și mai pot oferi oportunități în această direcție. Pentru promovarea unor examene, accesul la un post de conducere, la obținerea unei măriri de salariu, perioadele potrivite ar fi: în prima parte a lunii septembrie precum și în luna octombrie. În intervalul 3 aprilie – 13 mai ai ocazia să te înscrii la cursuri de perfecționare care te ajută să obții un loc de muncă mai bine plătit. Ești susținut în demersurile tale de persoane care dețin funcții de răspundere.
          Este posibil să apară tot felul de provocări care țin de semnarea unor contracte, acceptarea unor oferte care nu sunt tocmai ceea ce te așteptai. Astfel de perioade nefavorabile, legate de obținerea unui loc de muncă, semnarea de documente importante, demararea unor colaborări, negocieri de salariu, se pot dovedi a fi între: 17 februarie – 10 martie; 18 iunie – 12 iulie; 14 octombrie – 3 noiembrie.
             În intervalul 2 iulie – 29 septembrie pot apărea tot felul de cheltuieli neprevăzute, amânări, pierderi de bani, obstacole, vis-a-vis de primirea salariului sau primești banii cu întârziere. Este o perioadă de revizuire, de reorganizare a efortului tău pentru a face bani, a modului în care vei folosi talentul și abilitatea de a câștiga.
             În intervalul 28 octombrie – 10 noiembrie te poți aștepta și la provocări în carieră, în viața socială, obstacole, limitări care te vor forța să adopți o atitudine mult mai diplomată în fața competitorilor și a superiorilor.
            În perioada 3 noiembrie – 10 noiembrie ai ocazia să călătorești în interes de serviciu, să dezvolți relații care pot să îți deschidă noi orizonturi în carieră. Reușești să vezi oamenii, relația cu colegii, cu șefii dintr-o nouă perspectivă.
          În ceea ce privește banii veniți din muncă proprie, salariul, acestea nu-ți aduc satisfacții deosebite în primele două luni ale anului și în a doua parte a lunii decembrie. Perioade favorabile de câștig prin intermediul celorlalți, fie că este vorba de partenerul de viață, fie că primești un cadou, prime, din publicitate, acțiuni, câștigi un proces sunt: 5 – 20 august;  6 septembrie – 2 octombrie. O atenție deosebită trebuie acordată carierei și relațiilor de parteneriat, de afacere, în preajma datelor de 10 ianuarie, 21 iunie, 5 iulie, atunci când este posibil să apară schimbări neașteptate de direcție în plan profesional. În aceast an se va observa o oarecare neglijare a familiei în favoarea profesiei, carierei, a obținerii prestigiului în plan social.
Este un an în care ai ocazia să îți redefinești relațiile de parteneriat, poți să dai startul unei noi afaceri sau faci schimbări importante în afacerea aflată în derulare.

3D Character and Success

Sănătate        
          În lunile februarie și martie este recomandat să mai încetinești ritmul trepidant al activităților cotidiene și să aloci mai mult timp pentru propriul organism. În această perioadă, în care ar fi binevenite relaxarea, odihna, plimbările în natură, tratamente alternative, diverse cure este important să ajungi la starea de echilibru, în plan fizic și emoțional.
          Este necesar să acorzi o atenție sporită eventualelor probleme de sănătate în perioada 13 mai – 25 iunie, atunci când ești predispus la stări febrile, infecții, accidente, răniri, neplăceri cauzate de abuzuri (alimentare, alcool, tutun, medicamente etc.). Ești predispus la probleme de sănătate datorate neglijenței, boli de piele, îmbolnăviri ale rinichilor, infecții, alergii, îndeosebi în prima parte a lunii mai.
         În preajma datei de 5 iunie precum și 30 noiembrie ești predispus la stări depresive, probleme de natură psihică și emoțională, confuzie, capacitate de memorare slabă, neatenție, accidente, viroze. Ai tendința să te lași condus de impulsuri, de emoții, simpatii sau antipatii trecând cu ușurință de la o extremă la alta iar aceasta ar putea genera o stare de nervozitate accentuată, insomnii diminuând astfel energia vitală a organismului.
          În lunile octombrie, noiembrie și decembire ai chef de distracții, călătorii, relaxare, deși mintea ta este într-o alertă continuă fiind mai tot timpul cu gândul la modul în care poți rezolva mai eficient anumite probleme legate de locul de muncă, casă, relația cu colaboratorii sau facturile pe care le ai de plătit, ești predispus la probleme care țin de pancreas, ficat, vezica biliară, splină, hipertensiune, infecții ale sângelui, slăbire a sistemului imunitar. Te poți aștepta la recidivarea unei probleme de sănătate, în intervalul 1 – 6 decembrie.
          Se cere mai multă prudență în intervalul 10 septembrie – 14 noiembrie, atunci când ești predispus la accidente casnice sau tot ce ține de propria gospodărie și care ar putea să îți afecteze propria sănătate.
          Despărțirile dureroase, refuzul unui nou început, lipsa de profunzime în abordarea unei cercetări de natură spirituală implică utilizarea fără o direcție clară a energiei de care dispui fiind vorba despre risipirea și deci pierderea acesteia iar aceasta îți poate creea probleme legate de splină, ficat (refularea de emoții negative) fiind necesar să te deschizi mai mult către o nouă viață, să te lași purtat de credință și iubire.