Horoscop anual 2020, Berbec

Horoscop anual 2020, Berbec
                        
                      „Odată ce ai ales speranța, totul este posibil.” Cristopher Reeve
            În acest an ai ocazia să valorifici din plin tot ce ai acumulat de-a lungul timpului, să îți arăți adevărata valoare în plan profesional și social. Ești susținut de astre să îți împlinești ambițiile profesionale, te dedici unui țel care îți aduce rezultate deosebite. Au loc transformări importante în viața ta profesională dar și cea de familie. Este timpul să renunți la idei învechite, să te debarasezi de frici, de neîncredere și să o iei de la capăt, să studiezi, să clădești un nou edificiu, să îți iei un nou start, fără să te mai gândești la obstacolele care pot apărea în calea ta. Nu vei duce lipsă de răsturnări de situație, surprize plăcute sau mai puțin plăcute, dar toate sunt menite să te ajute să te maturizezi, să te facă mai puternic.
         În acest an, cu un tranzit important pe casa carierei (Jupiter, Saturn, Pluton, eclipsele de Lună și de Soare, în prima parte a anului), vei avea mult de muncă dar și posibilitatea de a progresa și a atrage oameni cu experiență de partea ta. Prezența lui Jupiter în zodia Capricorn, până în data de 19 decembrie, vine cu susținere în plan profesional, te ajută să concretizezi tot ce ai învățat de-a lungul timpului, este un susținător de nădejde care te va ajuta să primești ceea ce ai nevoie la momentul potrivit.
             Planeta Marte în zodia Berbec, guvernatorul zodiei tale, va retrograda în toamna acestui an. Se pare că Universul nu te lasă să greșești, ba din contră, vine cu mesajul: „Nu te teme să îți explorezi propriile resurse și să aduni laurii muncii tale!”
          Saturn are un tranzit destul de interesant prin casa a X-a pentru tine, în semnul Capricorn până pe 22 martie, atunci când va intra în zodia Vărsător, casa a XI-a, a idealurilor și prietenilor, va retrograda pentru ca, în data de 2 iulie să revină în semnul Capricorn, iar din 17 decembrie 2020 revine în zodia Vărsător. Se pare că ești pus serios la treabă neavând prea mult timp de relaxare, este important să îmbini utilul cu plăcutul. 
           Eclipsele din acest an, pe axa Rac- Capricorn (Eclipsa de Lună în semnul Rac din data de 10 ianuarie, eclipsa de Soare din zodia Rac din data de 21 iunie, eclipsa de lună din semnul Capricorn din 5 iulie) aduc noi șanse de reconfigurare a relației cu familia, de a întemeia o familie, de a face schimbări importante ce vizează propria locuință, te decizi să cumperi sau să vinzi o casă, să renovezi propria locuință. În prima parte a anului ești preocupat de relația cu părinții, te lași invadat de amintiri, de trecut, vizitezi mai frecvent locurile natale sau ți se face dor să te întorci în propria țară, dacă ești plecat pe alte meleaguri. Poate fi vorba și despre ocazia de a trăi emoții intense, te confrunți cu evenimente care te ajută să îți transformi viziunea despre viață, oameni, vrei să faci lumină în trecut considerând că numai în acest fel îți vei regăsi liniștea sufletească.
            Eclipsa de Lună din zodia Săgetător (în data de 5 iunie), Eclipsa de Lună din semnul Gemeni (în data de 30 noiembrie), Eclipsa de Soare din zodia Săgetător (din data de 14 decembrie) spun că este momentul să acorzi o mai mare atenție studiului, cunoașterii, școlii, comunicării, călătoriilor, relațiilor interumane, relației cu rudele apropiate (frați, verișori), dialogului cu ceilalți oameni, seminariilor, workshopurilor, lucrărilor scrise, examenelor, prezentărilor de lucrări în public, mass-media, editării, publicațiilor. Aceste eclipse îți aduc în vedere necesitatea de a te informa, de a progresa prin studiu, comunicare și deschidere față de tot ce este nou și îți poate îmbogăți intelectul. Eclipsa de Soare din data de 14 decembrie te îndeamnă să îți reformezi modul în care privești lumea, tot ce ține de lege, moralitate, învățământ, călătoriile peste hotare, relația cu alte culturi, cu oameni de altă naționalitate. Această eclipsă de Soare îți deschide noi oportunități de progres, de expansiune.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional
Încă de la începutul anului ești animat de dorințe și pasiuni secrete, dornic să impresionezi sexul opus. Ai ocazia să cunoști o persoană interesantă, să dai startul unei relații de amor pe care preferi să o păstrezi în secret. Nu prea ești hotărât să dai startul unei relații de lungă durată. Este un an în care te vei axa mai mult pe carieră, pe dezvoltare în plan intelectual, nu ai timp să te implici emoțional considerând că ai nevoie de echilibru, stabilitate.
            În perioada 7 februarie – 5 martie, cât timp Venus va tranzita zodia ta, poți simți o mai mare nevoie de iubire, de a te face observat și apreciat de sexul opus, de noroc, voie bună și împlinirea unor dorințe în plan sentimental, relațional.
            Intervalul 6 septembrie – 2 octombrie se poate dovedi favorabil pentru schimbări importante legate de viața sentimentală având ocazia să retrăiești fiorii unei noi iubiri sau te implici cu mai multă pasiune într-o nouă relație de dragoste. Luna seprembrie se poate dovedi favorabilă pentru a da startul unei relații sentimentale preferând să te relaxezi, să te distrezi alături de persoana iubită.
            Este posibil să întâmpini tot felul de neplăceri datorate unei relații de mariaj din trecut sau revine în atenția ta necesitatea de a face corecții, reconfigurări în relația de cuplu, în intervalul 13 mai – 25 iunie. Ai ocazia să cunoști o persoană de sex opus, cu ocazia unei călătorii în interes de studiu sau cu ocazia unei scurte călătorii.
            În intervalul 10 septembrie – 14 noiembrie Marte retrogradează în zodia ta și poate aduce o perioadă tulbure în relația de cuplu fiind posibil să iei decizia bruscă de a rupe o relație de mariaj. Ai ocazia să te lămurești cine este și ce dorește, de fapt, partenerul de viață, dacă merită să îi acorzi încredere fiind momentul potrivit să îți reorganizezi viața de cuplu, să reevaluezi anumite evenimente derulate în trecut și care au declanșat anumite conflicte în relația de cuplu. Marte retrograd va aduce destule provocări legate de modul în care îți folosești diplomația, felul în care îți exprimi punctul de vedere putându-te confrunta acum cu blocaje de natură emoțională, resentimente, întâlniri karmice, dificultăți relaționale. Ar fi indicat să aștepți să treacă această perioadă tulbure, înainte a lua decizii importante legate de relația de mariaj.
            Dacă ești deja implicat într-o relație de cuplu stabilă se poate vorbi despre tendința de a te implica în aventuri, relații de amor trecătoare dar și de aflarea unor secrete care vizează viața intimă, sexuală ceea ce ar putea afecta relația de mariaj, îndeosebi în intervalul de timp 14  – 28 octombrie, atunci când Mercur va retrograda în zodia Scorpion.
            Cu Venus în zodia Scorpion, în intervalul 21 noiembrie – 15 decembrie, se poate vorbi despre o perioadă dinamică în plan erotic, sexual în relația de cuplu fiind deschis către noi experiențe de natură senzuală dar care ar putea să îți consume prea multă energie.
            În aceast an se pare că astrele nu îți sunt tocmai favorabile pentru a da startul unei relații de lungă durată. Cu Marte retrograd (10 septembrie – 14 noiembrie) și Venus retrograd (13 mai – 25 iunie) este nevoie să îți reorganizezi propria viață, să lucrezi la propriul mod de a fi, să fii mult mai atent la ce vor ceilalți, îndeosebi partenerul de viață și în tot ceea ce ține de relația cu sexul opus. Ești într-o continuă căutare, mai tot timpul pe fugă, concentrându-ți atenția pe carieră, nefiind un an favorabil pentru a da startul unei relații de lungă durată.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă
           Este un an în care ai șansa să obții ceea ce îți dorești de mult timp în plan profesional. Fie găsești un job mai bine plătit, fie vei fi numit pe un post superior și astfel ești nevoit să îți asumi mai multe responsabilități. Cert este că, în această perioadă, ți se recunoaște valoarea, ai ocazia să concretizezi idei, să pui în practică ceea ce ai învățat în școală sau de-a lungul timpului, să le fii de folos celor din colectivul de muncă. Succesul vine dacă vei da dovadă de înțelepciune, maturitate, echilibru, tact și diplomație reușind astfel să atragi de partea ta colaboratori de nădejde.
            Fie că ai ocazia să înveți ceva nou, fie că vei urca pe un nivel superioar în domeniul tău de pregătire, cert este că ai șansa de a valorifica abilitățile și talentele de care dispui. Este timpul să acționezi cu încredere și să nu te dai la o parte din calea provocărilor din planul profesional. Ai să constați, de multe ori, pe parcursul acestui an, că tot răul a fost spre binele de mai târziu.
            Până în data de 19 decembire Jupiter te susține, aduce oportunități de promovare, de obținere a unui job de unde ai beneficii în plan financiar. Se poate vorbi despre creșterea prestigiului public, obținerea unei funcții importante în plan profesional, ai șansa de a obține un loc de muncă avantajos în străinătate, de a demara un partenriat favorabil, din punct de vedere financiar așa că, până în luna decembrie, este bine să profiți de beneficiile aduse de Jupiter în carieră aceasta fiind șansa ta de a te lansa într-un nou domeniu sau pentru a da startul unei afaceri. Va trebui însă să dai dovadă de prudență, în ceea ce privește deciziile legate de carieră, în intervalul 14 mai – 13 septembrie, atunci când este posibil să te lovești de tot felul de ambiții venite din partea șefilor sau de schimbări legislative care te vor obliga să schimbi tactica de lucru, să adopți noi strategii care își vor arăta roadele, îndeosebi în toamna acestui an.
            Nu este cazul să te „culci pe o ureche” și să te gândești că toate merg de la sine. Fii prudent la promisiunile primite și nu te lăsa atras în tot felul de asocieri întrucât ești predispus la compromis, trădări, acțiuni injuste venite din partea adversarilor, îndeosebi la sfârșitul lunii februarie dar și în intervalul 10 septembrie – 14 noiembrie, atunci când Marte va retrograda în zodia ta și astfel pot să apară tot felul de neplăceri care vizează relația cu ceilalți, implicit tot ce înseamnă colegi, colectiv de muncă, șefi. Poți fii supus la tot felul de teste, îți sunt apreciate abilitățile organizatorice, nu mai ești dispus să stai la „cheremul” oricui și de aici să apară tot felul de conflicte.
            În perioada  2 iulie – 29 septembrie Saturn retrogradează în semnul Capricorn iar aceasta nu va fi confortabil în plan profesional fiind pus în situația de a face un pas înapoi, de a reanaliza anumite situații care vizează cariera, relația cu șefii. Se reiau unele discuții, este posibil să schimbi programul de lucru, te retragi dintr-un anumit domeniu pentru a încerca să iei un nou start, în plan profesional. Se poate vorbi despre o reconfigurare în carieră, undeva în toamnă, mai exact în luna noiembrie, atunci când Jupiter se întâlnește cu Pluton și Saturn în semnul Capricorn ceea ce îți va da forța necesară pentru a pune bazele unei noi cariere și îți poate aduce reușite, stabilitate pe termen îndelungat.
            Din data de 22 martie și până în 2 iulie vei încerca să pui mai mult accent pe relația de grup, eventual ai dorința de a face schimbîri importante în cadrul unui grup, o organizație din care faci parte sau încerci să îți unești forțele cu anumiți prieteni pentru a pune bazele unui proiect interesant, original, cunoști oameni cu mintea deschisă către nou. Ai ocazia să dezvolți relații de prietenie care vor juca un rol important în viața ta profesională.
            În a doua parte a lunii ianuarie dar și pe la jumătatea lunii aprilie există riscul să exagerezi cu cheltuielile financiare sau pot să apară tot felul de cheltuieli neașteptate legate de familie, casă, partenerul de viață.
            Este recomandat să eviți semnarea unui contract de colaborare sau de muncă, îndeosebi în intervalele 17 februarie – 4 martie, 18 iunie – 12 iulie,  13 mai – 25 iunie, 14 octombrie – 28 octombrie, atunci când ai tendința să îți creezi tot felul de scenarii, care mai de care mai optimiste, vis-a-vis de o eventuală colaborare, un parteneriat care pare foarte promițător, la prima vedere. Nu te lăsa amăgit de promisiuni deșarte și învață să privești dincolo de aparențe!
            O perioadă favorabilă, din punct de evdere financiar, este în prima prte a lunii februarie, atunci când ai ocazia să te bucuri de câștiguri financiare venite din muncă proprie. Din data de 5 martie și până la începutul lunii aprilie ar trebui să profiți din plin de posibilitatea de a obține un contract de muncă avantajos sau de a renegocia contractul actual de muncă în favoarea ta. Banii vin mai ușor în bugetul personal și în intervalul 21 aprilie – 20 mai, în luna iunie, la jumătatea lunii august și până la începutul lunii septembrie, atunci când sunt favorizate investițiile care îți vor aduce câștiguri importante.
            În a doua parte a lunii septembrie se recomandă multă prudență în ceea ce privește deciziile pe care vrei să le iei în carieră. S-ar putea să constați că lucrurile nu stau așa cum credeai, în ceea ce privește o colaborare, un parteneriat și ești nevoit să investești mai mulți bani. La jumătatea lunii octombrie primești răspunsuri clare, vis-a-vis de banii veniți prin intermediul altora, ești nevoit să achiți un împrumut sau pot să apară tot felul de probleme legate de documente oficiale, te poți confrunta cu sancțiuni financiare, pierderi de bani. Acordă atenție, în ceea ce privește finanțele, îndeosebi în lunile octombrie și noiembrie. 
            În ultima lună din an se mai liniștesc problemele financiare, nu o să mai ai sentimentul că ți se scurg banii „printre degete”. Atenție, se cere prudență, chibzuniță la achizițiile pe care le faci întrucât Uranus se află în mers retrograd, din data de 15 august și până la sfârșitul anului, chiar în casa banilor veniți din muncă proprie. Uranus vine cu sancțiuni neașteptate obligându-te să fii mult mai atent la tot ce înseamnă administrarea propriilor bani. Spre sfârșitul anului este bine să nu amâni plata unor facturi, taxe și impozite și să fii mult mai prudent, în cazul în care te-ai decis să faci vreun împrumut. 

3D Character and Success

Sănătate      
          Începutul de an poate fi destul de solicitant, la capitolul carieră, relația cu superiorii putând fi pus în situația să te mobilizezi, să consumi multă energie în direcția profesională iar aceasta te poate epuiza, la nivel fizic și mental. În intervalul 17 februarie – 4 martie te poți confrunta cu probleme de sănătate care recidivează fiind nevoit să urmezi un nou tratamet. Este o perioadă de epuizare la nivel mental, de insomnii, neliniște reușind cu greu să îți regăsești starea de echilibru. Este nevoie de mai multă odihnă în lunile aprilie și mai în încercarea de a găsi un regim adecvat de viață. În luna iunie ești predispus la accidente, fracturi, lovituri, probleme ce țin de picioare. De evitat sporturile extreme în această perioadă.În luna august este posibil să te confrunți cu probleme care țin de tensiune, circulația sângelui, infecții, epuizare nervoasă, stare de impulsivitate.
            În perioada 28 octombrie – 3 noiembrie nu este exclus să apară probleme de sănătate care vizează glandele suprarenale, probleme ale rinichilor. Va trebui să ai mare grijă la efortul fizic precum și menținerea echilibrului apei în organism. Nu trebuie să tratezi cu indiferență nici cel mai mic simptom de boală, mai ales dacă vorbim despre probleme ale spatelui sau rinichilor.
Se recomandă plimbări zilnice în natură, oricât de ocupat ai fi. Este indicat să practici dansul, gimnastica aerobică, fitness, sporturi ceva mai statice fiind important să eviți practicarea sporturilor extreme.