Horoscop anual 2020, Balanță

Horoscop anual 2020, Balanță
           
          „Dacă suntem senini, dacă suntem fericiţi şi putem zâmbi, oricine din familia noastră, din societatea noastră, beneficiază de pacea noastră interioară.” Thich Nhat Hanh
          În acest an, pentru nativii din zodia Balanță, planetele Jupiter, Saturn, Pluton, Nodul Sud Lunar (până în data de 5 mai) se află în casa a IV-a (casa începutului și a sfârșitului, a familiei, patromoniul, locuința, căminul părintesc) astfel că putem vorbi despre reconfigurări puternice, transformări care vizează casa, familia, relația cu părinții, dorința de schimbare, vis-a-vis de casă, de a întemeia o familie. În lunile ianuarie, aprilie, iunie, iulie și noiembrie pot avea loc schimbări importante, un nou început legat de casă, familie. Familia va juca un rol important în ceea ce privește progresul tău, în plan profesional dar și financiar. Ești mult mai preocupat de latura materială a existenței, de investițiile legate de casă, proprietate, familie, acumularea de bunuri materiale și valorificarea potențialului de care dispui.
          În prima parte a anului se poate vorbi despre necesitatea de a-ți schimba stilul de viață, modul în care abordezi relația cu ceilalți, ce așteptări ai de la semeni, ce îți dorești în cadrul relației de cuplu. Poate fi vorba și despre inconstanță în plan sentimental, superficialitate, tendința de a te implica în relații de amor trecătoare.
          Cu tranzitul lui Uranus prin zodia Taur, casa a VIII-a pentru tine, manifești o nevoie acută de transformare, de schimbare, personală și/sau socială. Pot apărea fluctuații care țin de banii partenerului de viață, probleme legate de taxe și impozite, de un proces, o moștenire. Uranus poate restructura legătura cu câștigurile care pot veni prin intermediul partenerului de viață sau a unui asociat, răsturnări de situație neașteptate ce vizează un eventual proces. Poate fi vorba și despre o amplificare a vieții sexuale, urmărirea satisfacerii plăcerilor proprii.
Neptun în zodia Pești, în casa astrologică a locului de muncă și a sănătății, încă din anul 2011, te face să trăiești într-o stare de confuzie, de nemulțumire, vis-a-vis de carieră, profesia pe care o practici. Vrei o schimbare de direcție, te simți deja epuizat de atâta zbatere, de atâtea căutări, dezamăgiri, iluzii în plan socio-profesional. În acest an se întrezăresc șanse mult mai mari de schimbări favorabile în plan profesional.  
           Eclipsele de Lună (5 iunie, eclipsa de Lună în zodia Săgetător, 30 noiembrie, eclipsa de Lună în semnul Gemeni) și de Soare (14 decembrie, eclipsa de Soare din zodia Săgetător), pe axa gândirii, a caselor III-IX-a, te predispun la tot felul de dificultăți de comunicare, probleme în relația cu rudele apropiate, vecinii, în aspectele care vizează studiile, mass-media, tot ce ține de deplasări, călătorii, negocieri.
         Retrogradarea lui Venus (3 aprilie – 13 mai) dar și eclipsa de Lună din semnul Gemeni, din data de 5 iunie, semnalează aspecte deosebit de importante care vizează călătoriile în străinătate, relația cu persoane de altă naționalitate sau decizii importante ce vizează o eventuală reluare a studiilor care te ajută să obții un job mai bine plătit.
Eclipsa de Soare din semnul Rac, din data de 21 iunie, energizează domeniul carierei pentru tine, pot apărea modificări legate de muncă, relația cu șefii, autoritățile, tot ceea ce ține de imaginea socio-profesională. Folosită în sens pozitiv, această eclipsă poate conduce la dezvoltarea carierei, noi oportunități de găsire a unui job mult mai avantajos pentru tine.
          Este un an în care se poate vorbi despre reconfigurări serioase care vizează relațiile de parteneriat, asocieri, colaborări dar și ocazia de a face modificări, transformări care vizează propria casă, familie, te preocupi mai mult de relația cu părinții.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional         
          În această perioadă ai ocazia să înveți din greșelile făcute în trecut dar și să privești cu sinceritate în propriul suflet, să observi ce îți dorești cu adevărat în plan sentimental, dacă merită să faci compromisuri, doar pentru a nu te simți singur.
         A doua parte a lunii ianuarie, a doua parte a lunii mai precum și luna iunie se pot dovedi de-a dreptul „fierbinți”, la capitolul relație de iubire. Ești pasional, direct având tendința să te aprinzi repede, gata să te dăruiești trup și suflet persoanei iubite. Va trebui să dai dovadă de prudență întrucât ești predispus la dezamăgiri, tot felul de neplăceri venite din partea persoanei iubite ajungând să descoperi că ai de-a face cu o persoană oportunistă, profitătoare. Poți să constați că ai fost manipulat, mințit și ceea ce părea romantic, promisiunile de iubire făcute se dovedesc a fi fost simple „baloane de săpun”.
            Începutul de an pare destul de promițător la capitolul dragoste având ocazia să petreci momente pasionale alături de persoana iubită. Atenție însă la riscul de apariție a unor discuții pe teme legate de finanțe. Este posibil să faci cheltuieli nechibzuite, doar pentru a-i face pe plac pesoanei iubite.  
          În prima parte a lunii aprilie pot apărea tot felul de contraziceri, acuzații, nu este exclus să apară certuri, neplăceri în relația de mariaj, datorită nemulțumirilor venite din partea părinților, care încearcă să destabilizeze relația ta de cuplu. Totul va depinde de tine, dacă ești pregătit să restabilești starea de echilibru și nu te lași compleșit de acuzațiile și reproșurile venite din partea celor dragi.
          După data de 28 iunie se instalează starea de tensiune în relația de mariaj, discuții în legătură cu casa, banii, schimbările pe care vrei să le faci, vis-a-vis de o proprietate reușind cu greu să ajungi la un numitor comun cu partenerul de viață. În aceste condiții vor rezista numai cuplurile în care este pusă pe primul plan toleranța, respectul, comunicarea sinceră, deschisă, capacitatea de a asculta și părerea celuilalt. Este vorba despre foarte multă presiune care planează asupra relației de mariaj fiind nevoie de foarte multă înțelepciune pentru a depăși cu bine această perioadă.  
         În perioadele 28 iunie – 10 septembrie și 14 noiembrie – 31 decembrie există predispoziția de a da startul unei relații de mariaj. Pe de altă parte pot apărea testări ale relației de cuplu, îndeosebi în perioada de retrogradare a lui Marte în zodia Berbec (10 septembrie – 14 noiembrie). Se poate vorbi despre o perioadă de atașament față de căsătorie, față de partener și de aici tendința către gelozie, posesivitate, chiar agresivitate față de persoana iubită.
          În intervalul 28 octombrie – 21 noiembrie, odată cu intrarea lui Venus în zodia ta, ești mult mai preocupat de felul în care arăți, îți schimbi look-ul, îți înnoiești garderoba, atragi mult mai ușor atenția sexului opus. Este o perioadă favorabilă pentru a te implica într-o nouă relație de amor având acum șansa de a schimba ceva, te poți bucura de romantism, pasiune, zile de vacanță agreabile, petrecute alături de persoana iubită.
          Venus (guvernatoarea zodiei tale) se află în semnul Gemeni iar Uranus (guvernatorul casei a V-a) se află în zodia Taur astfel că, în intervalul de timp 15 mai – 25 iunie, ai ocazia să reiei o relație de iubire cu un fost iubit, care revine acum în viața ta. Nu este exclus să întâlnești o persoană de sex opus care să îți amintească de o relație de dragoste din trecut. Ai ocazia să trăiești o vară fierbinte în plan amoros.
          Prezența lui Saturn în zodia Vărsător (22 martie – 11 mai, în mers retrograd 11 mai – 2 iulie; 17 decembrie – 31 decembrie), în casa a V-a, (casa iubirii, aventurile sentimentale, copiii, flirturile), îți cam pune „frână” în ceea ce privește cuceririle sentimentale adoptând o atitudine mai rezervată în exteriorizarea sentimentelor. Saturn aduce cu sine asumarea de responabilități, nu te mai mulțumești cu jumătăți de măsură, vrei totul sau nimic. Poate fi vorba despre revenirea la realitate, descoperirea unor adevăruri dureroase legate de iubire dar care te vor ajuta să lași deoparte relațiile superficiale. Îți va fi destul de greu să o lași mai ușor cu distracțiile, cu flirtul, cu atât mai mult cu cât Uranus, guvernatorul casei a V-a se află în casa a VIII-a (a sexualității). Cert este că, în perioada 11 mai – 2 iulie, devii mult mai circumspect, atent, resposnabil, suspicios, prudent în relația cu persoana iubită. Ai sentimentul că nu mai ești chiar atât de dorit de persoanele de sex opus.
          În perioada 13 mai – 28 iunie revin în viața ta aspecte importante, vis-a-vis de relații, pentru a aduce la suprafață lucruri care nu au fost spuse, aspecte nerezolvate care răscolesc relația de mariaj în profunzime. Unii dintre nativi se pot întoarce asupra unor legături de cuplu sau parteneriate mai vechi pentru a mai da o șansă relației respective. Până la sfârșitul acestui an va fi suficient timp la dispoziție pentru a se lămuri lucrurile, dacă merită să investești timp și sentimente într-o relație de cuplu cu cineva din trecut. Tot în această perioadă nu este recomandată concretizarea unei căsătorii. Pentru astfel de legalizări ar fi mai potrivită a doua parte a lunii ianuarie și a doua parte a lunii august.
          Din data de 19 decembrie Jupiter își începe tranzitul prin semnul Vărsător, casa a V-a pentru nativii Balanță. Se anunță astfel o perioadă trăită cu pasiune. Dragostea, nevoia de a socializa, de a întâlni persoane de sex opus interesante, sunt pe primul plan, este posibil să dai startul unei relații de amor cu o persoană de altă naționalitate sau pe care o întâlnești cu ocazia unei deplasări în străinătate. Cert este că Saturn în conjuncție cu Jupiter din zodia Vărsător îți cere să fii chibzuit, să nu te „arunci cu capul înainte” fiind important să observi cu cine ai de-a face, să privești persoana iubită dincolo de aparențe.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă                
          În a doua parte a lunii ianuarie  muncești în mod susținut încercând să ții ritmul cu colegii de echipă, să faci față solicitărilor care vin din partea superiorilor. Te simți bine la locul de muncă având sentimentul că se mișcă din nou lucrurile în favoarea ta. Este momentul să țintești cât mai sus cu putință, să îți asumi noi responsabilități, să accepți un nou mediu de lucru, un alt colectiv de muncă știind cum să echilibrezi situațiile în momentele tensionate sau cele de stres extrem. Nu este exclus să iei unele decizii care pot surprinde putând fi vorba despre o demisie datorită unor intervenții nefavorabile din partea unor competitori.
          Eclipsa de Lună din semnul Rac, din data de 10 ianuarie, în casa a X-a (în semnul Balanță, carieră, viață publică, imagine profesională), poate să îți aducă un final neașteptat în carieră sau decizia de a face o schimbare decisivă în plan profesional. Mesajul acestei eclipse este că vei reuși să creezi un echilibru între viața de familie și carieră.
         În perioadele 3 aprilie – 13 mai și 25 iunie – 7 august ai ocazia să închei un contract de colaborare cu o firmă străină sau să te deplasezi în străinătate în interes de serviciu. Poate fi ocazia de a obține un job peste hotare care să îți mărească considerabil veniturile.  
          În intervalul 13 mai – 28 iunie te confrunți cu multă agitație la locul de muncă încercând să recuperezi, pe ultima sută de metri, anumite obligații profesionale. Vor exista momente mai tensionate la mijlocul lunii noiembrie așa că nu trebuie să te mire dacă unii colegi, colaboratori nu vor fi de acord cu ideile și părerile tale din cadrul unui proiect profesional sau chiar și în ceea ce ține de programul de lucru sau anumite drepturi salariale. Ai însă chef de muncă, energie din belșug, ambiție dar este posibil să nu te faci înțeles, atunci când încerci să îți explici punctul de vedere cu hotărâre. Este indicat să îți vezi de treaba ta, fără să încerci să le impui altora să lucreze în ritmul tău.
          Este nevoie de mai multă prudență în ceea ce privește cheltuielile, achizițiile, investițiile pe care le faci în intervalul 14 – 28 octombrie. Este o perioadă în care va exista multă presiune asupra bugetului personal cauzată de anumite cheltuieli care țin de distracții, excursii extravagante pentru petrecerea timpului liber, alături de prieteni sau persoana iubită. Se face lumină asupra modului în care folosești resursele personale și financiare, felul în care îți gestionezi propriul patrimoniu, îndeosebi în a doua parte a lunii octombrie.
          A doua parte a lunii noiembrie dar și luna decembrie sunt perioade benefice pentru a dezvolta proiecte care țin de jobul actual, lansarea unor proiecte ambițioase care implică un consum mare de energie fizică și intelectuală. Se nasc planuri noi, interesante, în mintea ta, idei care merită să fie puse în aplicare. Primești susținere financiară din partea partenerului de viață sau a familiei. Beneficiezi de inspirație, încredere, aduci cu tine o stare de optimism, dispui de resursele necesare pentru a reuși să concretizezi ceea ce ți-ai propus, în plan profesional. Nu vor lipsi însă obstacolele, tot felul de neplăceri venite din partea concurenței, a colegilor cu care nu ai prea multe lucruri în comun, oameni care vor să te destabilizeze, din punct de vedere emoțional și financiar, în a doua parte a lunii mai și în prima parte a lunii iunie. Cert este că ceea ce demarezi acum necesită mult efort, curaj și îți asumi anumite riscuri pentru a reuși să duci cu bine până la capăt un vis, un ideal profesional.  
            În intervalul 18 iunie – 12 iulie este bine să eviți semnarea de contracte de colaborare sau să accepți propunerea de a schimba actualul loc de  muncă. Te poți aștepta la tot felul de neplăceri legate de un contract de muncă, termene și condiții care sunt în defavoarea ta, diminuarea salariului, pierderi financiare datorate neatenției, din partea ta sau a altor persoane.
            În lunile februarie dar și în a doua parte a lunii octombrie, sunt șanse mult mai mari de a-ți găsi drumul profesional la care râvnești poate de mulți ani. Este necesar să pui în practică cunoștințele, informațiile, expriența profesională acumulată de-a lungul timpului. În a doua parte a lunii iulie și până în data de 10 august este recomandat să eviți luarea deciziei de a schimba actualul loc de muncă, oricât de tentante ar fi promisiunile primite. Poate fi în avantajul tău o revenire pe o funcție care ai deținut-o în trecut.
            Perioade nefavorabile din punct de vedere financiar, atunci când ești predispus la pierderi neașteptate, cheltuieli neprogramate, aspecte neplăcute care vizează finanțele sunt: aprilie, 13 mai – 25 iunie; 25 iulie – 6 august; 14 – 28 octombrie; prima jumătatea a lunii noiembrie.
            În aceast an ești susținut de părinți, de familie pentru a reuși să obții o finanțarea necesară pentru achiziția unei case sau pentru o eventuală renovare a locuinței. Poți obține beneficii financiare ca urmare a unor investiții făcute în trecut în bunuri imobiliare.
            Perioade favorabile, din punct de vedere financiar, ca urmare a asocierilor, parteneriatelor, sunt îndeosebi în perioadele: 28 iunie – 10 septembrie; 14 noiembrie – 31 decembrie.

3D Character and Success

Sănătate                 
          În intervalul 17 februarie – 14 martie va trebui să dai dovadă de prudență în ceea ce privește eventuale probleme de sănătate cu care te confrunți. De evitat analizele medicale. În lunile ianuarie și a doua parte a lunii mai beneficiezi de multă energie, ai capacitatea de a a te revigora mult mai rapid după contactarea unei gripe. Marte în tranzit prin semnul Pești îți dă voință, viteză de reacție, impulsivitate, energie care trebuie consumată în mod echilibrat evitând sporturile extreme, acțiunile necugetate, implicarea în activități care ar putea să îți pună viața în pericol.  
          În lunile de vară putem să vorbim despre o perioadă în care ai ocazia să te întremezi după o perioadă foarte aglomerată, în plan profesional. Este o perioadă în care te preocupi mai mult de propria sănătate având șansa să găsești noi remedii, un tratament mult mai eficient pentru o problemă de sănătate cu care te confrunți de câțiva ani. Poate fi vorba și despre întărirea sistemului imunitar. 
          În a doua parte a lunii august dar și la mijlocul lunii septembrie este posibil să te confrunți cu nervozitate, insomnii, acțiuni riscante, decizi pripite fiind nevoie de mai multă precauție, în ceea ce privește deplasările și mijloacele de transport.  
         În luna noiembrie ești plin de energie fiind într-o formă maximă, dornic să acorzi mai multă atenție propriului organism, eventual să faci mai multe plimbări în aer liber. Este recomandat să îți temperezi tendința către excese de orice fel fiind important să profiți din plin de momentele de relaxare.
În luna decembrie, alimentația deficitară, excesul de alcool și tutun vor fi suficiente pentru a-ți provoca o dereglare puternică în întregul organism. Este o perioadă în care devine foarte important să adopți o dietă echilibrată, să respecți orele de masă și de somn, în caz contrar te expui la accidente, infecții, probleme ale ficatului și ale circulației sângelui.