Horoscop anual 2019, Capricorn

Horoscop anual 2019, Capricorn
           „Fă astăzi ceea ce îți dorești pentru mâine.” Robert Kiyosaki
            Este timpul marilor schimbări în plan sentimental și relațional. Oricât ai părea de echilibrat, tradiționalist, atașat de familie, de casă reușești să-i iei prin suprindere pe cei din mediul tău, fie că este vorba despre colegi, părinți sau chiar partenerul de viață. Ar fi bine să îți cercetezi sufletul și să iei deciziile pe care le dorești cu adevărat, ce anume te face să te simți în siguranță, din punct de vedere emoțional, la ce ar trebui să renunți pentru a te simți cu adevărat liber, sigur pe tine, încrezător în propriile forțe de a schimba viața. Deviza acestui an este: „Trăiesc clipa!”
            Tranzitul lui Jupiter în zodia Săgetător (până în data de 2 decembrie) aduce o perioadă dedicată transformărilor interioare, introspecției, cercetării sinelui. Apare acum oportunitatea de a afla secrete importante necesare propriei evoluții. Sunt aduse la suprafață informații ascunse în subconștient fiind șansa de a te redescoperi, de a-ți înțelege fricile, traumele, suferințele din trecut, ceea ce îți limitează propria evoluție, în plan spiritual și personal. Ești ajutat să te înțelegi mai bine și să te eliberezi de obsesii, de angoase și iluzii.
            Din data de 2 decembrie Jupiter tranzitează zodia ta, Capricorn astfel că se anunță un an norocos, în care încrederea și optimismul te vor „ține de mână”, te vor ajuta să depășești cu mai multă înțelegere eventualele obstacole apărute în calea ta. Se pare că tot ce ai proiectat, muncit, gândit de câțiva ani au toate șansele să se conretizeze în următorul an. Este vorba despre progres, expansiune, indiferent de domeniu.
            Cu Saturn, Pluton și Nodul Sud Lunar în zodia ta (casa I-a, în zodia Capricorn) ți se cere să te transformi, să te debarasezi de tradiții, trecut, să fii maleabil, să te deschizi către ceilalți, evită să îți impui limite și las-o mai ușor cu autocritica. Este un an în care ai ocazia să depășești cu brio încercările, prin iubire și compasiune. Dacă Pluton îți cere transformare, Saturn îți cere răbdare, chibzuință iar cu Nodul Sud Lunar în semnul Capricorn se pare că vei avea parte de multe situații de viață inevitabile care te ajută să arzi din propria karmă. Este foarte important să lași trecutul în urmă, să te eliberezi de traume și să eviți să te mai victimizezi. Ești nevoit să faci față unei munci susținute dar și să conștientizezi că tot ceea ce clădești acum are șansa să dureze pentru mult timp de acum înainte.
            Cu Uranus retrograd în zodia Berbec, până în data de 6 ianuarie (în casa a IV-a, familia, casa, părinții, locul natal), se poate vorbi despre evenimente neașteptate legate de părinți sau de casă, de propria familie. Poate fi vorba și despre renovări, schimbare de domiciliu, revii acasă de pe alte meleaguri, îndeosebi dacă ești născut în ultimul decan din zodia Capricorn (10 – 19 ianuarie).
            Tranzitul lui Uranus în zodia Taurului (din data de 6 martie și pentru următorii 7 ani), în casa a V-a pentru tine (a iubirii, creativității, copiilor) te face să devii mai optimist, spontan, te scoate din zona de confort implicându-te trup și suflet în activități care îți fac reală plăcere. Este posibil să descoperi acum un hobby care se va transforma, cu timpul, în profesie. Este vremea marilor schimbări care țin de dragoste, aventură, relația cu propriul copil, sport, petreceri, joc.  
            Neptun se află în semnul Pești, în casa a III-a pentru tine (a comunicării, gândirii și călătoriilor scurte) fiind vorba despre un an interesant, oarecum contradictoriu (Neptun sextil Saturn; Neptun careu Jupiter), în ceea ce privește studiile, creativitatea, preocuparea pentru artă, muzică, comerț, călătoriile în interes de studii, acumularea de informații din domenii elevate, există acum o mai mare atracție către domenii care țin de spiritualitate. Se cere atenție deosebită în lunile ianuarie, iunie și septembrie datorită careului dintre Jupiter și Neptun, putând apărea tot felul de piedici legate de studii, relația cu rudele apropiate, probleme care țin de acte, documente importante, examene, publicistică, comerț, călătorii scurte.  
            Eclipsele din acest an loc pe axa Rac – Capricorn, în casele I-VII,  axa relațională, pentru nativii din zodia Capricorn. Se anunță un an în care pui mai mult preț pe parteneriate, colaborare fiind mult mai preocupat de relația cu ceilalți. Ești mai interesat de părerea celor din jur, ce impresie faci, cum să faci față cerințelor sau cum să te detașezi de relații care nu mai sunt favorabile. Este un an în care iei decizii pe termen îndelungat în ceea ce privește relația cu colaboratorii, partenerii sau în relația de cuplu. Dacă nu ești căsătorit, în acest an poate fi vorba despre o întâlnire de destin și astfel iei decizia de a da startul unei căsătorii.
            Probele prin care treci acum vor avea efect pe termen îndelungat fiind vorba despre un proces de curățare, de purificare la nivel emoțional, sufletesc.

Dragoste, relatia de cuplu
      Sentimental – relațional
          Eclipsele de Soare (în semnul Capricorn – 6 ianuarie, în zodia Rac – 2 iulie, în semnul Capricorn – 26 decembrie) și de Lună (în semnul Capricorn – 16 iulie) de pe axa Rac – Capricorn   (axa relațională pentru tine) anunță schimbări de direcție în ceea ce privește viața ta relațională. Se anunță un an decisiv, vis-à-vis de relația de mariaj și, dacă chiar nu ai avut forța necesară, curajul, hotărârea de a face o schimbare de atitudine, vis-à-vis de relația de cuplu, ei bine, în aceast an are grijă universul să te ajute să îți schimbi direcția. Este ocazia de a-ți schimba viziunea despre relația de mariaj, de a-ți asuma mult mai conștient propriile responsabilități în cadrul relației. Se poate vorbi acum despre o întâlnire de destin, dorința de a întemeia o familie, de a te implica într-o relație pe termen lung.
            Eclipsa totală de Soare de pe casa parteneriatelor, a relației de mariaj (din data de 2 iulie)  poate aduce o întâlnire marcantă de natură karmică, de destin, șansa de a-ți găsi perechea (dacă o cauți de mult timp) fiind vorba despre o perioadă de transformări profunde în plan relațional. Este momentul potrivit să te eliberezi de prejudecăți și să îți urmezi instinctul, atunci când vine vorba despre o relație de cuplu.  
            Odată cu Eclipsa de Lună din zodia Leu (din data de 21 ianuarie) este posibil să se concretizeze anumite frici, aflarea unor secrete care vizează viața intimă a partenerului de viață. Pe de altă parte chiar tu poți fi cel care este tentat să dea curs unei relații de dragoste secretă, îndeosebi în a doua parte a lunii ianuarie. 
            Dacă nu ești deja într-o relație de cuplu, o perioadă deosebit de favorabilă pentru a da startul unei relații de dragoste se preconizează a fi în luna februarie, atunci când debordezi de energie, pasiune, romantism, dorința de a impresiona sexul opus prin umorul, șarmul, sex-appealul de care dai dovadă.
            Lunile martie, mai și începutul lunii iunie sunt favortabile pentru flirt, aventură, îndrăgostire, perioade benefice pentru a trăi intens, de a te redescoperi prin iubire și de a vedea dacă merită să dai curs unei relații de dragoste.
            Tranzitul lui Uranus prin zodia Taur (în casa iubirii) indică nevoia de libertate, de nonconformism, setea de aventură fiind mult mai predispus către aventură decât pentru a te angrena într-o relație de lungă durată. Uranus în casa iubirii, a copiilor și creativității, respectiv în zodia Taurului, poate aduce conceperea unui copil. Dacă nu dorești să-ți sporești familia, ai face bine să fii mai mai prudent altfel te poți confrunta cu o sarcină neplanificată.
            În luna iunie, dacă ești deja implicat într-o relație de mariaj, te poți aștepta la tot felul de confruntări, probleme, răsturnări de situație în relația de cuplu reușind cu foarte mare greutate să restabilești echilibrul. Poți fi luat prin surprindere, treci printr-o perioadă foarte tensionată, plină de nemulțumiri. 
            O perioadă interesantă, de reevaluarea a relației de cuplu, de reluare a unor discuții menite să răscolească trecutul, de aflare a unor secrete, dintre tine și partener (în intervalul 19 iulie – 1 august) este foarte important ca ascultarea partenerului să se facă și cu inima, nu doar cu mintea.
            Nu este exclus ca, în prima parte a lunii iulie, să te confrunți cu frica de a acționa, de a duce la îndeplinire dorința de a merge mai departe, alături de persoana iubită. Poate fi vorba despre o amânare, o răzgândire sau reluarea unor discuții ce vizează o relație intimă, o relație în care ai fost implicat dar de la care nu ai avut așteptări prea mari până acum.
            În a doua parte a lunii iulie și luna decembrie sunt perioade favorabile, dacă dorești să îți găsești perechea. Dacă aștepți ca o minune să îți aprindă dragostea, te gândești la căsătorie sunt toate șansele să se concretizeze acest vis, în aceste perioade sau măcar să întâlnești persoana cu care dorești să îți unești destinul.
            În intervalul 1 – 26 noiembrie te poți aștepta la noutăți, surprize și răsturnări de situație în plan amoros, implicarea într-o relație secretă care te predispune la confuzie, răsturnări de situație, posibile probleme în relația cu părinții.
            Tranzitul lui Venus în zodia ta (de două ori în aceast an, 7 ianuarie – 4 februarie și 26 noiembrie – 20 decembrie) aduce cu sine preocuparea față de propria persoană, îți vei schimba garderoba, look-ul, vei fii mult mai atent la felul în care arăți, cum te percep ceilalți, eventual îți vei schimba regimul de viață și alimentar, vei face mai multă mișcare, sport. Cert este că reușești să atragi atenția sexului opus cu mai multă ușurință.
            Sfârșitul de an îți va aduce o schimbare importantă plan sentimental. Dacă nu ți-ai găsit perechea până acum, sunt șanse să o găsești în luna decembrie și chiar te grăbești să oficializezi relația. Dacă ești deja implicat într-o relație de cuplu se va observa o dinamizare, un aer proaspăt în relație reușind să petreci momente de romantism, de pasiune alături de partenerul de viață.
            Se poate vorbi despre un an destul de agitat în relația cu ceilalți dar și în plan sentimental fiind nevoie să descoperi care sunt nevoile reale, ale tale dar și ale partenerului de viață.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă
           Este un an în care îți asumi mai multe responsabilități pe care  vei reuși să le îndeplinești cu bine, cât timp vei da dovadă de o bună organizare a timpului de lucru, răbdare, conștiinciozitate.
            Te vei remarca, parcă mai mult decât în alți ani, prin originalizate, spontaneitate, idei ingenioase, creativitate reușind astfel să le fii de un real folos, atât colegilor, cât și colaboratorilor, șefilor pe care ai capacitatea să îi susții în cele mai ciudate situații ce vizează domeniul tău de activitate. În acest an te remarci prin dorința de a învăța ceva nou, prin curiozitate, ești dornic să înveți și de la ceilalți.
            Eforturile tale în plan profesional sunt susținute și apreciate de persoane cu influență și care te pot ajuta în momentele de răscruce. Ești dispus să pornești o afacere pe cont propriu sau vrei să accepți o asociere cu cineva, eventual schimbi domeniul, să vrei să te reprofilezi.
            În data de 21 ianuarie va trebui să acorzi o atenție sporită în ceea ce înseamnă bani, axa banilor Capricornului fiind profund afectată de eclipsa de Lună din semnul Rac. Pot apărea tot felul de probleme care vizează resursele comune cu ale partenerului de viață sau un asociat, finanțări, taxe și impozite. Cert este că te confrunți cu rezultatul acțiunilor demarate în vara lui 2018.
            În lunile februarie și martie apar oportunități de valorificare a propriilor abilități și talente, găsești noi modalități de a atrage mai multe câștiguri în contul personal. Poate fi vorba despre șansa de a găsi un job mai bine plătit eventual un al doilea job. În luna februarie sunt șanse mult mai mari să faci o investiție inspirată în domeniul imobiliar.
            Se recomandă prudență în luarea decizilor legate de acceptarea unui nou contract, a unui nou loc de muncă, a unei relații de colaborare, îndeosebi în intervalul 5 – 28 martie, atunci când ești predispus la pierderi de bani, furt, trădare, șantaj. Nu este recomandat să iei decizii în plan financiar dar ai ocazia să îți revizuiești bugetul, să găsești idei și metode de a reduce cheltuielile și de a achita eventualele datorii.
            Prima parte a lunii mai și luna iunie este o perioadă bună pentru a-ți valorifica calitățile și pentru a câștiga autoritate și respect la locul de muncă. Ești conștiincios, dornic să te perfecționezi impresionând prin competență, seriozitate și o bună organizare.
            În a doua parte a acestui an există șansa de a câștiga mai mulți bani dintr-o activitate artistică, un hobby punând în valoare creativitatea. Totul este să depășești prejudecățile și să îți asculți intuiția. Nu te sfii să îți faci publicitate. Chiar poți să pui bazele unei afaceri de viitor, totul depinde de tine, să lași în urmă tema de a nu fi judecat de către ceilalți.
            Este posibil să apară tot felul de provocări care țin de semnarea unor contracte, acceptarea unor oferte, care nu sunt tocmai ceea ce te așteptai. Astfel de perioade nefavorabile, legate de planul profesional, se pot dovedi a fi între: 5 – 28 martie; 8 – 19 iulie; 19 iulie – 1 august; 31 octombrie – 20 noiembrie.
            Pentru promovarea unor examene, accesul la un post de conducere, obținerea unei măriri de salariu, o perioadă potrivită ar fi în prima parte a lunii septembrie. În intervalul 14 septembrie – 3 octombrie  se poate ivi ocazia de a te înscrie la cursuri de perfecționare, ai șansa de a ocupa un post, poți obține un job mai bine plătit.
             În prima parte a lunii octombrie te poți aștepta la provocări venite în carieră, certuri cu șefii, evenimente care te vor forța să iei o decizie fermă și să pui capăt unei relații de natură profesională. Evită să acționezi pripit și să semnezi documente importante, îndeosebi în intervalul 31 octombrie – 20 noiembrie.
            Pot să apară avantaje materiale deosebite prin intermediul protectorilor, prin afiliere în cadrul unui grup, evenimente publice, din publicitate, din acțiuni colective în a doua parte a lunii octombrie și a doua parte a lunii decembrie.      
            Este un an în care ai ocazia să îți redefinești relațiile de parteneriat, să dai startul unei noi afaceri sau poți aduce schimbări importante în afacerea aflată în derulare.

3D Character and Success

Sănătate
         În prima parte a lunii ianuarie va trebui să fii mult mai prudent în ceea ce privește propria sănătate, pericolele la care te expui pentru că ești predispus la infecții, migrene, nevralgii, accidentări în timpul unei călătorii, migrene, probleme stomatologice, dureri oculare, lovituri în zona capului, există și predispoziția la accident vascular, inflamații.
            În perioadele de retrogradare a lui Mercur (5 – 28 martie; 8 – 19 iulie; 19 iulie – 1 august; 31 octombrie – 20 noiembrie) guvernatorul casei a VI-a, casa sănătății, a bolilor acute, este absolut necesar să îți supraveghezi sănătatea fiind posibil să reiei un tratament sau revin anumite simptome, probleme de sănătate, se va observa o mai mare sensibilitate, o stare de oboseală, la nivel fizic și mental.
            În ultima decadă a lunii aprilie nu ești într-o formă fizică prea bună simțindu-te extenuat, fără chef de muncă având parte de un mediu ostil, tot felul de conlficte la locul de muncă ceea ce ar putea să declanșeze probleme de sănătate, hipertensiune arterială, accidente, o eventuală intervenție chirugicală.
            În luna iulie te poți aștepta la răsturnări de situație în plan sentimental și relațional iar aceasta ar putea să te destabilizeze și din punct de vedere psihic-emoțional, te confrunți cu insomnii, stări de amețeală, probleme digestive, ale ficatului.
            În luna septembrie ești predispus la afecțiuni ale tranzitului intestinal, probleme ale ficatului. Ai tendința să exagerezi cu alimentația ceea ce te va predispune la îngrășare sau probleme digestive.
            În a doua parte a lunii noiembrie va trebui să dai dovadă de prudență, să găsești un echilibru în ceea ce privește munca și relaxarea, fără să te avânți prea tare, atunci când este vorba despre efort fizic. Este o perioadă în care ești predispus la dezechilibre de natură psihică, emoțională, insomnii pe fondul stresului, agitație, există predispoziția la accidente, slăbire a sistemului imunitar, pericol de infecții.  
            Perioade favorabile, în ceea ce privește sănătatea organismului, ar fi în lunile: prima parte a lunii aprilie, mai, prima parte a lunii iunie și în luna decembrie.

Traffic

LOADING...