Horoscop anual 2019, Săgetător

Horoscop anual 2019, Săgetător
            „Învinge durerea, râzi cât se poate, căci tot la zi ajunge și cea mai lungă noapte.” William Shakespeare
            Este un an de expansiune, încredere și optimism, de voie bună, regăsire dar și speranță, reușită după efort susținut, de căderi și ridicări. Lasă-te învăluit de dragoste și credință, viața poate fi mult mai frumoasă decât poți crede. Folosește energia în sensul propriului progres și al eliberării de trecut! Deviza acestui an este: „Privesc cu încredere viața și sunt pregătit să fac față cu brio obstacolelor de orice fel!”
            Jupiter este guvernatorul zodiei tale iar în aceast an nu ai decât să te simți bine, plin de viață, ai sentimentul că poți schimba ceva important în viața personală. Îți conferă sentimentul de libertate, expansiune, protecție și noroc, este generatorul tău de energie, care poate să fie uneori prea multă, totul depinde de tine, de modul în care folosești toate aceste beneficii. Este timpul să abordezi o nouă viziune asupra vieții și să te avânți cu mai mult curaj către schimbare, fie că este vorba despre relații, bani, carieră sau pur și simplu de domeniul spiritual. În lunile de retrogradare a lui Jupiter  (10 aprilie – 11 august) se va pune accent deosebit pe re-evaluarea unor probleme care țin de manifestarea ta directă, de modul în care ai înțeles să te implici în rezolvarea unor probleme care țin doar de tine. Este o perioadă în care relația cu ceilalți, inclusiv cea de mariaj, poate să treacă prin tot felul de teste acest tranzit fiind, de fapt, despre reinventarea ta, atât la nivel fizic, cât și relațional. În perioada de retrogradare alui Jupiter în zodia ta, ești pus în situația să te confrunți cu tot felul de răstunrări de situație, ai sentimentul că lumea se întoarce împotriva ta sau că propriul organism nu mai funcționează la parametrii optimi.
            Din data de 2 decembrie Jupiter intră în zodia Capricorn (casa banilor pentru tine) aducând beneficii și noroc la bani din muncă proprie. Încep să se arate rezultatele concrete de pe urma unei munci susținute. Este șansa de a găsi un loc de muncă, mult mai avantajos din punct de vedere financiar.
            Revenirea  lui Uranus în zodia Taur (în data 6 martie) aduce schimbări în sectorul muncii. Ai mai mult curaj pentru a schimba un anumit job fiind favorizate domeniile care țin de agricultură, știință și tehnică, munca de cercetare, comerț, domeniul imobiliar având abilități practice care te vor ajuta să rezolvi cu succes orice problemă. 
            Neptun în zodia Pești (din 2011 până în 2026), îndeosebi dacă ești născut în decanul al doilea (1 – 10 decembrie), în casa a IV-a (familia de origine, patrimoniul, locuința și gospodăria), ar putea să-ți creeze o oarecare stare de confuzie, de neliniște, contradicții legate de casă, familie, îndeosebi în doua parte a lunii februarie dar și în a doua parte a lunii noiembrie precum și în prima parte a lunii decembrie. Perioade nefavorabile schimbării de domiciliu, achiziției sau vânzării unei proprietăți, bunuri imobiliare dar și demarării unor acțiuni importante ce au legătură cu casa, familia, ar fi în lunile ianuarie, iulie și septembrie.  
            Pluton în zodia Capricorn (din 2008 până în 2024), în casa a II-a (a valorilor personale și financiare, bani din muncă personală), este un tranzit care predispune la transformări profunde, vis-a-vis de banii câștigați din muncă proprie, valorificarea abilităților și talentelor de care dispui, în sensul acumulării de bani. Prezența lui Saturn alături de Pluton în semnul Capricorn și Nodul Sud Lunar sunt generatoare de situații și conjuncturi în care va trebui să depășești anumite limite, obstacole care țin de banii câștigați din muncă proprie. Te poți aștepta la pierderi de bani, tot felul de limitări, nedreptăți care au ca subiect principal banii și valoarea personală. Pot apărea însă și provocări care țin de relația intimă, sexuală, tentații ce vizează relația partenerială.
            Eclipsele din acest an loc pe axa Rac – Capricorn, în casele II-VIII-a, axa posesiunilor, pentru nativii din zodia Săgetător astfel că putem vorbi despre un an în care ești ghidat să îți reformezi modul în care folosești valorile, posesiunile, banii partenerului de viață, asociatului. Poți avea parte de oportunități financiare, câștiguri dar și de peirderi, de succes dar și ghinion. Este timpul să îți fie testate propriile nevoi de securitate, de confort, pot apărea tot felul de răsturnări de situație, sentimentul de neputință care să te conducă la nevoia de transformare profundă a ființei devenind mult mai atras de preocupări spirituale, oculte, de metafizică.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional
           Până în data de 6 ianuarie Uranus este în mers retrograd în zodia Berbec, în casa iubirii pentru tine, putându-te aștepta la reapariția neașteptată a unei iubiri din trecut.
            În preajma datei de 21 ianuarie dar și în luna iulie te poți aștepta la evenimente semnificative care vizează relația intimă. Ești predispus la implicarea într-o relație extraconjugală sau la aflarea unor secrete ce vizează o relație intimă, de amor.
            Tranzitul lui Uranus prin zodia Berbec (casa iubirii, a flirtului, copiilor, a creativității  pentru tine) și a lui Marte (încă din prima zi a anului și până în data de 14 februarie) poate fi privită ca o amplificare a sentimentelor, a pasiunii, a dorinței de a iubi și a fi iubit, a deciziilor bruște, gândiri și răzgândiri, flirt, aventură punând pe primul plan sexualitatea. Poate fi și pasiunea generatoare a unei iubiri intense dar poate fi o atitudine dinamică, agresivă chiar în relația cu persoana iubită.  
            În primele două luni te poți aștepta la răsturnări bruște, situații ciudate care vizează planul sentimental, cu atât mai mult că Venus trece și ea prin zodia ta, Săgetător, în intervalul 7 ianuarie – 4 februarie unde se află deja Jupiter, ceea ce te face să atragi destul de ușor atenția sexului opus datorită sex-apealului pe care îl degaji, a umorului, încrederii în tine.
            Până în data de 6 martie Uranus este prezent în zodia Berbec (casa dragostei și a copiilor, a jocului și creativității, aventurilor, hobbyurilor, a legăturilor amoroase lipsite de obligații) și te determină să fii spontan, dornic de independență, creativ reușind să-i surprinzi pe ceilalți prin abilitățile și originalitatea de care dai dovadă. Flirtezi cu plăcere cucerind sexul opus prin spontaneitate, jovialitate, umor.
            Perioade favorabile pentru a da startul unei relații de cuplu sunt: prima parte a lunii aprilie, a doua parte a lunii mai și prima parte a lunii iunie.
            Dacă ești deja implicat într-o relație de mariaj acordă o atenție specială, îndeosebi în luna mai întrucât ești predispus la certuri, despărțiri, reacții neașteptate venite din partea partenerului de viață. Te simți oarecum vulnerabil, dezorientat neștiind prea clar ce decizii să iei, mai ales în preajma datei de 24 aprilie, atunci când se pare că un rol negativ, vis-a-vis de relația ta de cuplu, îl are și familia, părinții. Stai deoparte de orice ar putea să îți destabilizeze echilibrul în relația de mariaj!
            În luna iunie se pot complica lucrurile destul de serios în relația de mariaj având ca subiect principal banii partenerului de viață sau o eventuală moștenire, un proces pierdut care ar putea să îți dea bătăi de cap și astfel ajungi frecvent la certuri cu partenerul de viață. Nu este exclus să se amplifice pasiunea, erotismul în relația de mariaj și astfel să ajungeți la o mai bună înțelegere, armonie în relație.
            Este recomandat să acorzi o atenție deosebită perioadelor de retrogradare ale lui Mercur în aceast an, planetă ce guvernează casa mariajului: 5 – 28 martie, în semnul Pești;  8 – 19 iulie, în zodia Leu; 19 iulie – 1 august, în semnul Rac; 31 octombrie – 20 noiembrie, în zodia Scorpion. 
            În intervalul 31 octombrie – 20 noiembrie, odată cu retrogradarea lui Mercur în zodia Scorpion, ai ocazia să intri în posesia unor informații secrete, vis-a-vis de relația de mariaj sau poate fi ocazia de a relua anumite discuții cu un fost partener de viață. Nu este o perioadă  favorabilă pentru a oficializa o relație de dragoste.
            Venus tranzitează zodia ta, pentru a doua oară în aceast an, în intervalul 1 – 26 noiembrie întâlnindu-se, tot pentru a doua oară în acest an, cu Jupiter, în data de 24 – 25 noiembrie 2019, ceea ce te îndeamnă să faci o schimbare importantă de direcție în plan sentimental, relațional. Poate fi vorba despre renunțarea la o relație de cuplu în care ești deja implicat în favoarea alteia, mult mai promițătoare din punct de vedere sentimental.
            Este un an de schimbări bruște în plan amoros, îndeosebi la începutul perioadei dar și de așezare pe o nouă direcție având șansa de a găsi ceea ce cauți și să te simți cu adevărat împlinit, în plan sentimental.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă
          În primele două luni ale acestui an se cere multă prudență în acțiunile financiare pe care vrei să le demarezi. Ești, poate, mult prea încrezător în propriile abilități și îți place să riști, mai ales când vine vorba de bani și carieră. Este timpul să înțelegi care sunt, de fapt, greșelile pe care le faci, mai ales atunci când vine vorba despre investiții și dacă merită să investești într-o direcție care ți-a adus mai multe pierderi decât câștiguri.
            Eclipsa de Soare în semnul Capricorn deschide în acest an, pentru tine, inițiative, proiecte ce vizează resursele tale financiare. Este un an care începe și se termină cu o eclipsă de Soare pe casa banilor din muncă proprie și nu poate decât să îți aducă șansa de a face o schimbare esențială în aceast domeniu de viață. Te așteaptă un an în care va trebui să fii foarte atent la tot ce înseamnă bani, câștiguri financiare, cum obții banii, cum îi cheltui. Ești ghidat acum să observi modul în care îți valorifici prorpia muncă, cum îți apreciezi valorile personale.
            Odată cu revenirea lui Uranus în zodia Taur, din data de 6 martie, te poți aștepta la  schimbări importante, îndeosebi dacă ești născut în primul decan al zodiei Săgetător (22 noiembrie – 1 decembrie). Este posibil să iei decizia bruscă de a schimba un anumit domeniu de activitate, te orientezi mai mult către tehnologia modernă sau către astrologie, aviație, inginerie, către o profesie în care să ai sentimentul de independență, acolo unde te poți exprima la adevărata valoare, să îți pui în valoare ideile originale. Nu este exclus să pornești singur o afacere, îți dorești o carieră pe cont propriu. Este posibil să te implici în două activități simultan, să creezi metode și proiecte noi și îmbunătățite. 
            Eclipsa de Lună din semnul Rac, din data de 2 iulie 2019 (pentru tine reprezentând casa a VIII-a, banii partenerului de viață, taxe și impozite, moșteniri), aduce o perioadă deosebită în care se cere maximă prudență din partea ta, în ceea ce privește bunurile comune, plata unor taxe, impozite, un eventual credit bancar. Poate aduce un câștig neașteptat dintr-o afacere, moștenire, este posibil să începi sau să finalizezi o afacere. Este cea mai bună perioadă pentru a face ordine în veniturile, datoriile financiare sau de altă natură. Te poți aștepta ca partenerul de viață să aibă unele probleme cu veniturile financiare sau cu plata unor taxe, impozite, credite. Această eclipsă poate fi punctul culminant al unor activități financiare începute în preajma eclipsei de Soare din data de 6 ianuarie 2019.         
            În intervalul 19 iulie – 1 august Mercur intră în mers retrograd  în zodia Racului (pentru tine reprezentând casa resurselor comune, banii partenerului de viață, credite, finanțări, taxe, impozite, moșteniri, banii) astfel că ar fi indicat să eviți compromisul și încălcarea legii fiind important să acorzi o atenție sporită la actele pe care le semnezi.
            În a doua parte a lunii februarie, luna mai, a doua parte a lunii august și luna septembrie sunt perioade în care dai dovadă de conștiinciozitate îndeplinindu-ți sarcinile de muncă cu plăcere, realizând relații mult mai armonioase cu colegii de muncă, cooperând eficient cu superiorii sau asociații. În a doua parte a lunii mai pot apărea noi șanse de schimbare a locului de muncă. Este o perioadă de relansare în plan profesional în care poate veni o idee salvatoare, o decizie importantă sau poți primi susținere din partea unei persoane cu funcție de răspundere.  
            Nu duci deloc lipsă de idei geniale, în ceea ce privește dezvoltarea carierei, iar acest lucru se va reflecta direct și benefic asupra veniturilor tale, îndeosebi în a doua parte a acestui an. Ești capabil să îți asumi riscuri și să-ți susții punctul de vedere, fără să te mai lași influențat de eventualele atacuri venite din partea unor superiori. Important este să găsești o modalitate prin care să îi convingi pe cei cu care colaborezi că ideile tale sunt bine și că merită să fie luate în considerare.
            În a doua parte a lunii august și a doua parte a lunii septembrie ai șansa de a te bucura de noi oportunități pentru a obține o funcție de răspundere, eventual un job mai bine plătit. Sunt perioade care vin cu pierderi dar și câștiguri în plan profesional. Se deschid noi perspective de dezvoltare profesionale și de câștiguri financiare pe termen lung.
            Se cere mai multă atenție în perioada 31 octombrie – 20 noiembrie, atunci când pot apărea tot felul de încurcături legate de un eventual parteneriat, o asociere, documente, acte importante sau ca urmare a  unei intervenții răutăcioase venite din partea unui dușman ascuns, dornic să te denigreze. Ai ocazia să intri în posesia unor informații secrete, să reevaluezi un proiect, anumite relații de colaborare sau rectifici o înțelegere, un eventual contract.
            Până în data de 2 decembrie, cu Jupiter în zodia ta (planeta norocului și expansiunii), ești ajutat să fii mult mai încrezător în propriile abilități și să explotezi, cât se poate de mult, resursele pe care le deții, experiența acumulată în plan profesional de-a lungul timpului. Este vremea să pui în practică, să exploatezi în favoarea ta orice provocare, să te implici în proiecte ambițioase și să îți spui în fiecare moment. „Da, chiar pot să reușesc!”
            Evită să semnezi acte importante, să dai curs noilor proiecte, inițiative profesionale sau să te implici într-o nouă afacere, îndeosebi în perioada de retrogradare a lui Mercur (în semnul Pești, 5 – 28 martie; în zodia Leu,  8 – 19 iulie; în semnul Rac, 19 iulie – 1 august; în zodia Scorpion, 31 octombrie – 20 noiembrie). Aceasta guvernează zodiile Gemeni (casa parteneriatelor, a adversarilor pe față) și Fecioară (cariera, casa realizărilor sociale și profesionale).
            Intrarea lui Jupiter în zodia Capricorn (pentru tine banii munciți și valoarea personală), din data de 2 decembrie, devii mult mai expansiv  și reușești să te pui în valoare și să impresionezi cu talentele tale, ceea ce înseamnă șanse sporite de creștere a veniturilor.
            Avem în față un an de efort susținut în plan profesional, răsturnări de situație, pierderi și câștiguri în plan financiar dar, mai ales, acumulare de experiență profesională.

3D Character and Success

Sănătate        
           În acest început de an te simți cu adevărat în formă, plin de viață ceea ce ar putea să te predispună la consum exagerat de mâncare, alcool. Mare atenție la eventuale probleme ale ficatului, pancreas, de evitat practicarea sporturilor extreme, îndeosebi în a doua parte a lunii ianuarie, atunci când ești predispus la accidentări, fracturi, lovituri în zona capului, dureri de spate.
            În lunile aprilie și mai ai ocazia să te preocupi mai mult de propria sănătate având șansa să găsești noi remedii, un tratament mult mai eficient pentru o problemă de sănătate cu care te confrunți de câțiva ani. Poate fi vorba și despre întărirea sistemului imunitar. 
            În prima parte a lunii iunie ești predispus la accidente, fracturi, luxații, probleme ale pielii, insolație, stări febrile, probleme digestive. Te confrunți cu nervozitate, insomnii, acțiuni riscante, decizi pripite fiind nevoie de mai multă precauție, în ceea ce privește deplasările și mijloacele de transport. 
            În perioada 31 octombrie – 20 noiembrie se recomandă mai multă odihnă și relaxare pentru că ești predispus la recidivarea unor probleme de sănătate care țin de zona renală, infecții ale sângelui, probleme ale glandei tiroide.
            În ultima decadă a lunii noiembrie ești predispus la migrene, inflamații, hemoragii, probleme musculare sau chiar accidentări. Este necesar să îți dirijezi energia în direcția dorită evitând astfel starea de nervi, agresivitate.
            În ultima lună a  acestui an ești plin de energie fiind într-o formă maximă, la capitolul vitalitate. Este recomandat să îți temperezi tendința către excesele de orice fel.
            În aceast an va trebui să dai dovadă de mai multă prudență în ceea ce privește ficatul, circulația arterială având predispoziția către creșterea în greutate, probleme ale  tractului gastro-intestinal, alergii, eventuale probleme pulmonare, insomnii, stări de nervozitate, îndeosebi în lunile ianuarie, iunie și septembrie.

Traffic

LOADING...