Horoscop anual 2019, Rac

Horoscop anual 2019, Rac
            „Dacă mi-am pierdut încrederea în mine, voi avea universul împotriva mea.” Ralph Waldo Emerson
            Se preconizează a fi un an aglomerat în plan profesional presărat cu schimbări de atitudine venite din partea celorlalți dar și din partea ta. Este anul reconstruirii, al redescoperirii. Vor exista perioade în care te vei simți solicitat la maxim din punct de vedere fizic și intelectual dar tot ce ai de făcut este să contșientizezi că tot acest efort are un rol bine definit, te ajută să te maturizezi, să devii mult mai încrezător în propriile forțe. Deviza acestui an este: „Ai încredere în tine, indiferent de ceea ce vor spune ceilalți!”
            Tranzitul lui Jupiter prin zodia Săgetător, până în data de 2 decembrie 2019, poate fi ocazia de a face schimbări importante legate de locul de muncă, în relația cu colegii sau colaboratorii. Prezența lui Jupiter în casa muncii și a sănătății pentru zodia Rac, poate aduce oportunități, șansa de a progresa în plan profesional, de a găsi noi modalități de vindecare, vis-a-vis de eventuale probleme de sănătate. Colaborezi mult mai eficient cu colegii, subalternii, superiorii reușind să impresionezi prin dedicare, umor, optimism și încredere având o atitudine pozitivă în fața eventualelor probleme. Poate fi șansa de a obține un loc de muncă mult mai bine plătit, o funcție de răspundere sau un job în străinătate. Din data de 3 decembrie 2019 se va resimți influența lui Jupiter în casa parteneriatelor, asocierilor de orice fel, acesta urmând să tranziteze zodia Capricorn până în data de 19 decembrie 2020.
            Prezența Lui Uranus în zodia Berbec, până pe 6 martie, predispune la schimbări bruște, care te pot lua prin suprindere, ar putea să-ți aducă o promovare neașteptată, decizia de a schimba direcția în plan profesional, îndeosebi dacă ești născut în al treilea decan al zodiei Rac (10 – 20 aprilie).
            Din data de 6 martie Uranus începe să tranziteze casa prietenilor, a protectorilor,  a idealurilor și a cauzelor în slujba cărora se poate pune omul în viața sa socială. Este timpul să te implici mai mult în activități umanitare, să te eliberezi de anumiți prieteni și să interacționezi cu oameni mult mai interesanți, oameni de la care ai multe lucruri interesante de învățat. Vei cunoaște oameni prin intermediul internetului, a mijloacelor de comunicare moderne, vei fi mult mai curios să înveți lucruri noi, care te pot ajuta să progresezi în plan personal și profesional. Este ocazia de a lăsa în trecut un anumit grup de prieteni, o asociație pentru a adera la un nou cerc de prieteni și pentru a da startul unor relații de prietenie care te pot ajuta să îți împlinești mult mai ușor propriile proiecte, care nu vor fi lipsite de originalitate. Acționezi cu mai mult altruism, resimți nevoia profundă de a fi independent, de a-ți exprima cu originalitate propriile idei, proiecte. În peroada de retrogradare a lui Uranus (12 august – până la sfârșitul anului) ai ocazia să constați că anumite grupuri, organizații, o asociație din care faci parte, nu te mai reprezintă sau că anumite proiecte de viitor trebuie revizuite radical. Prietenii te pot lua prin surprindere, nu neapărat în mod plăcut. Este o perioadă în care Uranus retrograd din zodia Taur te va forța într-un mod unic să faci o selecție drastică printre prieteni.
            Neptun tranzitează zodia Pești până în anul 2026 și se află în casa progresului și a înțelepciunii, a străinătății, studiilor superioare, a religiei și filosofiei ceea ce îți deschide noi posibilități de explorare a unor domenii menite să îți aducă capacitatea de a te informa, de a deveni mai înțelept, de a călători pe alte meleaguri având loc o reconfigurare a propriei filosofii de viață.  Poate fi vorba și despre întâlnirea unui ghid, un profesor care te ajută să aprofundezi tainele care țin de lumea în care trăiești, domenii de natură spirituală. Se cere însă mai multă prudență în perioada de retrogradare a lui Neptun (21 iunie – 27 noiembrie) dar și ca urmare a unui aspect tensionat dintre Jupiter și Neptun care se va face simțit în lunile ianuarie, iunie și septembrie. Este posibil să te confrunți cu oarecare stare de derută, în ceea ce privește principiile de viață, tot ceea ce ține de spiritualitate, apariția unor probleme de sănătate ar putea să declanșeze starea de neîncredere în Divinitate, confuzii care să te îndepărteze de un drum care părea favorabil pentru tine, în plan profesional.
            Lilith tranzitează zodia Pești din data de 3 mai ceea ce te avertiează asupra studiilor superioare, a deplasărilor în străinătate. Trebuie să fii mult mai precaut, dacă te-ai decis să pleci la drum lung sau la oamenii cu care relaționezi în străinătate sau pe parcursul unei călătorii. Pot apărea tot felul de încurcături legate de călătorie, bagaje, există predispoziția la pierderi, furt de obiecte importante pe parcursul unei călătorii, vacanțe. Este foarte posibil să fii indus în eroare, vis-à-vis de anumite cursuri pe care vrei să le urmezi sau constați că nu ajungi la timp la un examen sau ești nedreptățit la notă. Nu te baza pe promisiunile venite de la persoane aflate în străinătate sau evită să accepți colaborări, asocieri cu persoane străine, până când nu te consulți cu persoane de încredere, bine pregătite.
            Prezența lui Pluton, Saturn și a Nodului Sud Lunar în semnul Capricorn (bine aspectat de Neptun)  te ajută să depistezi relațiile nocive, negative, care îți creează tot felul de probleme fiind momentul  să lași loc altor persoane, mult mai interesante, care să te ajute să progresezi. Relațiile de parteneriat, asocierile trec acum prin transformări profunde. Este o perioadă de conștientizare a ceea ce ai de schimbat în propria atitudine pentru a reuși să restabilești starea de echilibru în relația cu ceilalți oameni. Pot apărea tot felul de obstacole, limitări dar, adoptând o atitudine înțeleaptă, vei reuși să treci cu bine peste eventualele piedici. Saturn este învățătorul, vine să îți dea o lecție dură de viață, în ceea ce privește o relație de mariaj, de parteneriat, o asociere, afacere personală sau chiar vis-a-vis de relația cu adversarii, dușmanii pe față.  
            Eclipsele din acest an loc pe axa Rac – Capricorn, în casele I-VII pentru tine, axa  relațiilor. Este ocazia de a te redescoperi, de a vedea cine ești sau cine ar trebui să fii, de a-ți arăta adevărata valoare, de a te pune pe primul plan. Este întâlnirea cu propriul destin! Cu Nodul Nord în zodia ta îndemnul acestui an este să îți reformulezi personalitatea, să te afirmi cu mai mult curaj, încredere în tine, să accepți marile provocări ale vieții pentru că numai astfel ai ocazia să crești, să te maturizezi, să îți descoperi adevăratul drum, adevărata menire în această existență. În plus, eclipsa de Lună din zodia Leu, din data de 21 ianuarie, ar putea să mai aducă unele atenționări, corecții, vis-à-vis de banii munciți de tine, fie că este vorba despre primirea unor bani din trecut, fie ai ocazia să conștinetizezi efectele faptului că ai fost risipitor și acum a venit vremea să plătești pentru acest lucru. Există riscul să te confrunți cu cheltuieli neprevăzute, care te pot destabiliza, din punt de vedere financiar.
            Urmează un an în care îți asumi noi responsabilități ce vizează cariera dar și domeniul relațional. Este șansa de a te redescoperi, de a face o adevărată revoluție în viața personală conștientizând care este rolul tău în această viață. Este ocazia de a schimba ceva în propria atitudine, vis-a-vis de viață, oameni, modul în care îți exprimi personalitatea și de integrezi într-un nou mediu. Este o perioadă de revizuire a relațiilor de prietenie, de despărțiri dar și de regăsiri, ai șansa de a întâlni oameni minunați, valoroși pentru progresul tău.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional        
            Putem să vorbim despre an în care viața relațională capătă o importanță deosebită. Cu Saturn, Pluton și Nodul Sud Lunar în casa mariajului, nu se poate vorbi despre un an ușor, în ceea ce privește relația cu partenerul de viață.
            Pe tot parcursul acestei perioade, cu ocazia eclipselor de Soare și de Lună pe axa Rac -Vărsător, vor avea loc reconfigurări, răsturnări de situație, vis-à-vis de relația cu ceilalți, apare șansa de a observa valoarea unui parteneriat, a unei relații de cuplu. Poate fi vorba despre o perioadă de confuzii, tensiuni în relația de mariaj, pot apărea rupturi, renunțări la asocieri, la o relație de cuplu, o redefinire a ceea ce înseamnă un parteneriat.
            Eclipsa de soare din data de 6 ianuarie aduce semnale cât se poate de evidente în ceea ce privește relația de mariaj deja existentă. Nu este exclus să fie vorba despre o întâlnire de destin, să apară în viața ta o persoană de sex opus cu care să vrei să formezi o familie, dacă nu ai avut ocazia să o întâlnești până acum. Poate fi șansa de a-ți reface viața de cuplu. Este foarte interesant cum acest an 2019 începe și se termină cu o eclipsă de Soare în zodia Capricorn numai că, la sfârșit de an, se află și Jupiter în această zodie amplificând și mai mult șansa de găsire a partenerului de viață la care visezi de mult timp.           
            Din data de 6 martie Uranus își reia tranzitul în zodia Taurului (care reprezintă pentru tine casa  prietenilor și a idealurilor) și îți va aduce mai multă neliniște, agitație, nevoia de schimbare  fiind într-o permanentă stare de mobilizare. Nu vei duce lipsă de provocări de tot felul, surprize, care mai de care mai bizare, solicitări din punct de vedere emoțional, sentimental.   
            În luna aprilie nu este exclus să treci prin stări contradictorii, te poți implica într-o relație secretă cu cineva aflat pe alte meleaguri sau de altă naționalitate existând predispoziția de a te implica într-o relație extraconjugală.
            Eclipsa de Soare din data de 2 iulie te predispune la schimbări în propria atitudine, fizionomie. Este posibil să începi o nouă dietă, să fii mai preocupat de felul în care arăți, te îmbraci, să renunți eventual la un viciu care îți creează, de ceva timp, probleme de sănătate.
            Eclipsa de Lună din ziua de 16 iulie te ajută să pui capăt definitiv unei relații de mariaj care ți-a creat, de-a lungul timpului, destul de multe probleme, frustrări, sentimentul de neîmplinire. 
            În perioada de retrogradare a lui Mercur în zodia Scorpion (31 octombrie –  20 noiembrie) este recomandat să îți reanalizezi relația de dragoste, creativitatea, un hobby, relația cu propriul copil. O iubire din trecut poate reapărea acum în viața ta tulburându-ți liniștea și echilibrul psihic-emoțional.
            Tranzitul lui Lilith în zodia Vărsător (până în data de 3 mai) aduce riscul de a te implica în relații întâmplătoare, aventuri punând mai mult accent pe latura sexuală a relației. Este posibil să manifești posesivitate, gelozie în cadrul unei relații intime. În ceea ce priveşte aspectele private şi emoţionale le vei ascunde de public existând posibilitatea să dai curs unei relații extraconjugale sau a unei relații pe care preferi să o păstrezi în secret.
            Se cere o atenție deosebită în relația de mariaj, îndeosebi în luna iulie, atunci când pot apărea tot felul de obstacole, certuri, gelozie, decepție, există predispoziția către ruperea relației.
Aspectele astrologice favorabile de la mijlocul lunii octombrie (configurația astrală – Triunghiul minor ce se formează pe zodiile Scorpion (Mercur și Venus) – Capricorn (Saturn, Pluton) – Pești (Neptun) te ajută să te transformi prin iubire, să găsești marea iubire, omul alături de care ai vrea să trăiești întreaga viață. Este posibil ca relația de mariaj să treacă printr-o transformare profundă fiind dispus să îți asumi noi responsabilități în cadrul relației, să concepi un copil.
            În luna ocotmbrie se poate vorbi despre șansa de a revizui o relație de dragoste abordând cu mai multă înțelepciune comunicarea în relația cu persoana iubită. Este o perioadă bună pentru a face pace cu trecutul în privința problemelor de natură sentimentală. Poți descoperi anumite detalii legate de o relație de amor derulată în trecut sau poate reveni în viața ta o iubire din trecut. Ai șansa de a descoperi adevărata latură a unei relații de iubire sau a persoanei iubite.
            Lunile februarie,  martie, mai, octombrie și decembrie sunt  favorabile pentru a da startul unei relații de iubire având șansa să trăiești din plin pasiunea, romantismul, să te bucuri de atenție din partea unei persoane de sex opus. 
            Acest an se va dovedi provocator la capitolul relație de cuplu fiind nevoie mobilizare din partea ta și mai ales să eviți să dai înapoi ca racul din fața provocărilor din relația cu sexul opus. Este șansa de a învăța, de a te redescoperi prin celălalt, de a vedea care sunt, de fapt, dorințele tale și cum ai putea să concretizezi, să obții ceea ce vrei.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă
         Prezența lui Jupiter în casa muncii și a sănătății pentru zodia Rac, până în data de 2 decembrie, poate aduce oportunități, șansa de a progresa în plan profesional, de a găsi noi modalități de vindecare, vis-a-vis de eventuale probleme de sănătate. Poate fi șansa de a obține un loc de muncă mult mai bine plătit, o funcție de răspundere sau un job în străinătate. Mare atenție în perioada de retrogradare a lui Jupiter în zodia Săgetător, în intervalul 10 aprilie – 11 august, atunci când ai ocazia să observi acțiuni injuste venite din partea adversarilor, a unor colegi sau superiori și să iei decizia de a face o schimbare clară de direcție în plan profesional. Va trebui să revizuiești anumite relații de colaborare sau relația cu colegii. Nu este exclus să revii la o activitate derulată în trecut. Pot apărea acum provocări legate de anumite aspecte juridice, implicarea într-un proces legat de locul de muncă. Nu este exclus să rupi o relație de afacere, un parteneriat, încă din a doua parte a lunii ianuarie. Va trebui să fii mult mai prudent, atunci când vine vorba despre semnarea unor acte, a unui contract de muncă sau de colaborare în perioada de retrogradare a lui Mercur pe tot parcursul acestui an (Pești, 5 – 28 martie; Leu, 8 -19 iulie; Rac 19 iulie – 1 august; Scorpion, 31 octombrie – 20 noiembrie). 
            Tranzitul lui Uranus până în data de 6 martie în semnul Berbec (casa carierei și a reputației socio-profesionale) poate aduce suficient de multe răsturnări de situație astfel încât să te scoată din starea de comoditate și astfel să vrei mai mult de la tine, să faci o schimbare importantă de direcție în plan profesional. Nu trebuie să îți fie teamă de schimbări! Marte este și el în zodia Berbec până la jumătatea lunii februarie astfel că beneficiezi de suficientă energie, ambiție, conștiinciozitate pentru a duce la capăt eventuale ințiative acționând astfel în forță, cu încredere în tine.
            Eclipsa de Lună în semnul Leu din 21 ianuarie îți aduce în vedere necesitatea de a învăța cum să îți gestionezi mai eficient banii, bunurile materiale, resursele. O preocupare importantă pentru tine este finanțarea și modul în care poți atrage mai mulți bani în bugetul personal.
            În lunile februarie, martie și decembrie se poate vorbi despre călătorii în interes de serviciu, șansa de a demara tot felul de proiecte care te vor propulsa pe o nouă treaptă în plan profesional. Este un an în care vei trage din greu în ceea ce privește perfecționarea în plan profesional având un oarecare sentiment că nu ești prea bun sau apreciat la adevărata valoare, îndeosebi în lunile ianuarie, iunie și septembrie.
            În intervalul 1 ianuarie – 14 februarie beneficiezi de foarte multă energie, capacitate de acțiune putând face față cu brio în fața competitorilor. Această energie ar putea să te predispună la certuri în relația cu șefii, superiorii, îndeosebi spre sfârșitul lunii ianuarie.
            Mercur retrograd în perioada 8 – 19 iulie (în zodia Leu, în casa banilor din muncă proprie) te atenționează asupra felului în care cheltuiești banii, la deciziile pe care le iei, vis-à-vis de resursele financiare de care dispui. Evită să semnezi vreun contract de colaborare, eventual un contract de muncă. Este posibil să revizuiești termenii unui contract sau să primești bani de pe urma unei activități derulate în trecut. Mercur retrograd aduce la suprafață tot ce este ascuns, vis-à-vis de anumite înțelegeri legate de bani. Te poți aștepta la eventuale probleme profesionale venite din partea adversarilor, a dușmanilor ascunși.
            În preajma datei de 16 iulie ești predispus la răsturnări de situație ce vizează câștigurile financiare ale partenerului de viață sau ca urmare a unor taxe, impozite, amenzi. Este posibil să fie un moment al bilanțului, al restanțelor, al încheierii de capitole, al reluării unor aspecte pe care nu le-ai dus la capăt asa cum trebuie. Te poți întoarce în trecut, la etape mai vechi ale unor proiecte, la restanțe financiare nerezolvate cândva sau poate acum ai resursele necesare pentru a achita anumite datorii.
            Intrarea lui Jupiter în zodia Capricorn, din data de 2 decembrie, aduce o perioadă în care ai șansa să te bucuri de favoruri, oportunități de progres, poți obține un job mai bine plătit. Va trebui să dai dovadă de mai multă prudență în a doua parte a lunii decembrie, atunci când ești predispus la probleme legate de acte, documente, un proiect desfășurat în echipă.
            Începutul și sfârșitul acestui an îți poate aduce moficări serioase ce vizează o asociere, un parteneriat sau chiar o afacere personală. Pot fi perioade deosebit de solicitante la capitolul semnare de contracte, negocieri, înțelegeri fiind foarte important să acorzi atenție la detalii, să fii mult mai organizat și să nu te sperii de orice piedici apărute pe parcursul unor demersuri legate de bani și profesie. Se poate vorbi despre un consum mare de energie datorită incapacității de a-ți organiza timpul în așa fel încât să poți finaliza ceea ce ți-ai propus.

3D Character and Success

Sănătate        
          Chiar dacă te confrunți cu unele probleme de sănătate, pe parcursul acestui an, se pare că ai șansa să revii mult mai rapid și să găsești remedii de însănătoșire cât mai rapidă. Este un an în care îți vine mult mai ușor să schimbi anumite obiceiuri alimentare nefavorabile propriei sănătăți, să renunți la vicii (fumat, alcool, tutun). Devii mult mai organizat, apelezi la medic, atunci când te confrunți cu probleme. Ai ocazia să găsești un tratament mult mai eficient sau apelezi la terapii alternative pentru a încerca să te revigorezi din punct de vedere fizic.
            Atenție, în acest an ești predispus să iei în greutate. Se cere prudență în ceea ce privește propria sănătate, în special în a doua parte a lunii ianuarie dar și în lunile iunie și septembrie, atunci când ești predispus la probleme ale ficatului, ale căilor respiratorii, eventual probleme pulmonare, intoxicații cu diferite substanțe, medicamente.
            La jumătatea lunii iulie va trebui să te îngrijești mai mult în ceea ce privește regimul de viață și alimentar existând riscul să exagerezi, în ceea ce privește alimentația, nu respecți orele de masă și de odihnă și astfel poți să declanșezi dezechilibre în întregul organism. Te poți confrunta cu probleme care țin de ficat, circulația sângelui, infecții renale. Spre finalul lunii decembrie va trebui să fii mult mai prudent, dacă ai de făcut călătorii pe distanțe lungi. Este important să acorzi o atenție specială eventualelor probleme care țin de căile respiratorii, există predispoziția la infecții, viroze, probleme cu plămânii, îndeosebi în intervalul 15 – 20 decembrie.

Traffic

LOADING...