Horoscop anual 2019, Taur

Horoscop anual 2019, Taur
              „Trebuie să fi trăit linștea așteptării ca să cunoaștem prețul timpului.” Edouards Estaunie
             În 2019 ai șansa de a progresa, de a-ți schimba filosofia de viață, modul de a gândi, acționa, simți nevoia de a învăța și aprofunda viața, oamenii, de a recupera un timp pierdut, de a duce la bun sfârșit ceea ce ai abandonat, poate, cu mult timp în urmă. Este un an de răzvrătire dar și de reconstrucție a propriei ființe, de revoltă, revoluție, eliberarea de trecut și șansa de a te reconstrui mai puternic din temelii. Ești forța, ești lumina care izbucnește dând șansa de a te vedea capabil să treci peste obstacole ce păreau imposibil de depășit. Este un an al redescoperirii de Sine prin curajul de a învăța, explora noi orizonturi în plan intelectual și spiritual și, de ce nu, de a călători către meleaguri îndepărtate. Ai ocazia să îți reconfigurezi propriile idealuri de viață, să dărâmi ziduri care te împiedicau să vezi adevărul, să te vezi așa cum ești pentru a corecta ceea ce ai de corectat. Nu de puține ori îți vei explora propriul suflet, pe tot parcursul acestui an și te vei minuna cât de multe comori se găsesc în tine și cât de mult poți oferi celorlalți oameni din iubirea ta, din tumultul ideilor tale, a cunoștințelor acumulate de-a lungul timpului. Deviza acestui an este: „Trăiește fiecare moment cu intensitate și dăruiește celorlalți din comoara sufletului tău!”
            Venus, guvernatoarea zodiei tale, se află în zodia Scorpion până în data de 7 ianuarie astfel că începi bine anul în relația de cuplu reușind să te bucuri de o atmosferă liniștită, plină de speranță, armonie în relația de mariaj cum poate că nu prea ai mai avut parte de ceva timp. Spre norocul tău Venus nu mai retrogradează în acest an ceea ce te va ajuta să îți exprimi mult mai deschis sentimentele, să te bucuri de susținere și apreciere din partea celor dragi și chiar tu să fii mult mai îngăduitor și afectuos cu persoana iubită. Perioade favorabile pentru a da startul unei noi relații de iubire sau când reușești să atragi cu mai multă ușurință atenția sexului opus ar fi în 15 mai – 9 iunie, atunci când Venus va trece prin zodia ta dându-ți mai mult șarm, bucurie de viață, nevoia de a primi și oferi iubire; în intervalul 21 august – 14 septembrie, atunci când Venus trece prin casa iubirii, îți va reaprinde nevoia de iubire, de flirt precum și în intervalul  8 octombrie – 1 noiembrie, atunci când știi cum să te faci mult mai ușor apreciat de către ceilalți, eventual reaprinzi flacăra iubiri în relația de cuplu. 
            Marte, guvernatorul zodiei Scorpion, a relației de cuplu, a parteneriatelor nu retrogradează în acest an ceea ce este un aspect important pentru tine fiindcă te ajută să vezi cu mai multă claritate relația în doi, modalitatea de a privi relația cu ceilalți cu mai multă înțelegere. În perioada 14 februarie – 31 martie Marte va tranzita zodia ta, unde se va afla și Uranus, din data de 6 martie astfel că, indiferent de piedicile pe care le vei întâmpina în această perioadă, vei beneficia de suficientă forță, energie, putere de acțiune, simți nevoia de a te afirma, de a te impune în fața celorlalți venind cu argumente, strategii care te vor ajuta să te faci mult mai ușor remarcat de către ceilalți. Acum depinde doar de tine cum folosești toată această energie de care vei beneficia din plin. Să nu te mire dacă unii dintre prieteni îți vor întorce spatele sau vei ajunge la concluzia clară că nu mai ai nimic în comun cu anumite persoane. Este o perioadă de trezire, de răzvrătire, apare nevoia de a dărâma anumite bariere sociale cu care te confrunți.
            Având în vedere tranzitul lui Jupiter în zodia Săgetător, până în data de 2 decembrie 2019, se poate vorbi despre o perioadă dinamică în plan erotic, sexual, de maturizare la nivel emoțional, de a experimenta din punct de vedere sexual, de a întâlni partenerul cu care să ai o bună compatibilitate. Domeniul financiar cunoaște o creștere prin intermediul altor persoane, fie te bucuri de primirea unei moșteniri, de primirea unor bani în urma câștigării unui proces. Se pot rezolva cu succes eventuale probleme de natură juridică sau ai șansa de a reintra în posesia unor bunuri, a unor bani ce păreau a fi pierduți definitiv. Ai ocazia să te bucuri de susținere financiară venită din partea partenerului de viață, accesezi fonduri, primești sponsorizări, obții un credit bancar avantajos. Fii mult mai prudent, în perioada de retrogradare a lui Jupiter în zodia Săgetător (10 aprilie – 11 august), atunci când se vorbește despre reevaluarea unor probleme legate de bani, relații intime, lupta pentru putere, credite, banii partenerului de viață, moșteniri. Este posibil să te confrunți cu tot felul de blocaje, pierderi în tot ceea ce ține de bani câștigați în urma unor compromisuri, probleme în obținerea unui credit bancar. Se cere prudență și în preajma datei de 13 ianuarie (8 – 19 ianuarie) precum și în perioada 3 iunie – 3 iulie dar și între 11 – 21 septembrie, atunci când este posibil ca multe din proiectele tale, idealurile care implică bani sau relația de iubire să îți fie date peste cap, ai sentimentul că toate ți se împotrivesc. Sunt perioade în care  vei observa cu uimire cum se reconfigurează grupul de prieteni, cum îți sunt înșelate așteptările fiind dezamăgit de oameni pe care credeai că te poți baza la greu și că nu îți rămâne decât să te bazezi pe propriile puteri urmându-ți cu încredere propria intuiție.
            Uranus este revoluționarul, reprezintă noul și are de-a face cu schimbarea. Prezența lui Uranus retrograd în zodia Berbec, până în data de 6 ianuarie, în casa a XII-a pentru tine, poate reactiva unele conflicte, pierderi datorate dușmanilor ascunși, sunt reluate anumite activități secrete sau o muncă de cercetare desfășurată departe de ochii lumii. Pot apărea acum clarificări care au legătură cu trecutul, posibile răsturnări de situație care te vor bulversa, acțiuni cu care te-ai mai confruntat și în primăvara anului trecut. Ai ocazia să descoperi cine lucrează împotriva ta sau ce anume mai ai de revizuit, vis-à-vis de o activitate de voluntariat sau lucrul cu persoane defavorizate. Te poți aștepta la recidivarea unei probleme mai vechi de sănătate. Reușești să eviți anumite obstacole, atacuri venite din partea dușmanilor ascunși fiind cu un pas înaintea lor, acționând în mod neașteptat. Revenirea lui Uranus în zodia ta, din data de 6 martie, poate aduce schimbări semnificative în viața personală obligându-te să ieși în față, să te faci văzut, auzit, să îți expui cu mai mult curaj propriile idei. Ești mult mai impulsiv, spontan, jovial, dornic să acționezi, fără să îți fie teamă de consecințe. Va trebui să fii mult mai prudent în acțiuni, în intervalul 12 august – 31 decembrie, atunci când Uranus va retrograda în zodia Taur. Elimini cu mai multă ușurință limitările, obstacolele (auto)impuse, se va observa o oarecare revoltă în propria ființă, îi iei prin surprindere pe ceilalți cu atitudiena ta agresivă, impulsivă având sentimentul că ceilalți bat pasul pe loc și nu țin cont de îndrumările tale, de schimbările pe care vrei să le faci. Este recomandat să eviți acțiunile riscante, în plan relațional, în relația de mariaj, în tot ceea ce ține de contracte, asocieri, îndeosebi în a doua parte a anului.
            Neptun, ca octavă superioară a lui Venus, reprezintă iubirea spirituală, iubirea necondiționată iubindu-l pe celălalt fără a aștepta ceva în schimb. Pentru a utiliza în mod eficient această energie trebuie să credem în magia vieții, în rolul benefic al credinței, în acceptarea intuiției ca forță binefacatoare. Neptun în zodia Pești, pentru tine, ca și nativ din zodia Taur, activează casa a XI-a, a idealurilor, grupurilor, a prietenilor, idealurilor. Neptun va sta în zodia Pești până în ianuarie 2026 astfel că ai timp să te bucuri de momente de revelație, de lumină având ocazia să progresezi în plan spiritual sau chiar să devii lider în cadrul unui grup, o asociație. Ești mult mai atras de spiritualitate, ocultism, parapsihologie, dornic să înveți, să faci parte dintr-o asociație, un mediu în care simți că evoluezi, te faci util celorlalți. În lunile ianuarie, iunie și septembrie te aștepți la o zdruncinare serioasă a propriului ideal, simți nevoia de a te schimba în modul cel mai profund cu putință și, parcă mai mult ca niciodată, ai nevoie de fapte și mai puțin de vorbe. Nu te mai simți apreciat de către prieteni, simți nevoia să ieși dintr-un grup, asociație, îți schimbi modul de a privi relația cu prietenii. Sunt aduse la suprafață practicile frauduloase, minciunile, pierderile și situațiile profund dureroase, dezamăgirea din cadrul unei asociații, organizații în care ești implicat.
            Neptun retrogradează în intervalul 21 iunie – 27 noiembrie ceea ce aduce în vedere evaluarea speranțelor, nevoia de introspecție, întoarcerea către Divinitate. Este important să lucrezi la aspectele care țin de relația cu grupul din care faci parte, cu prietenii, să faci o reevaluare profundă a unor relații. Neptun retrograd face referire la situațiile confuze din viața ta, la ce anume te-a indus în eroare.
            Eclipsele din acest an, de pe axa Rac – Capricorn (Eclipsa de Soare în semnul Capricorn – 6 ianuarie, Eclipsa de Soare în zodia Rac – 2 iulie; Eclipsa de Lună în semnul Capricorn – 16 iulie; Eclipsa de Soare în zodia Capricorn – 26 decembrie) aduc în vedere pentru tine nevoia de a învăța, informa, de a călători și transmite mesajul tău celorlalți, de a cunoaște, de a transmite și celorlalți din cunoștințele acumulate de-a lungul timpului. Este un an al concretizării ideilor, a ceea ce ai acumulat în plan intelectual de-a lungul vieții și de a susține examene, prezenta proiecte, de a participa la tot felul de seminarii, schimburi de experiență, de a interacționa cu oameni de altă naționalitate, poate fi vorba de scrierea și publicarea unor cărți, de înscrierea la noi cursuri, urmarea de studii universitare, schimbarea propriei filosofii de viață, de relaționare cu oameni din mediul universitar. Ai șansa de a fii elev dar și profesor, poate fi norocul de a-ți întâlni ghidul, mentorul, omul care să te ajute în domeniul intelectual și spiritual. Ai încredere în tine căci tot ceea ce acumulezi acum în plan intelectual va avea impact major pentru mulți ani de acum înainte!
            Este un an în  care vei pune mai mult accent pe cunoaștere, pe dezvoltarea personală, simți nevoia de a adopta noi principii de viață, valori, de a-ți reconfigura idealurile de viață, de a fi mai responsabil, ferm, ambițios, capabil de a lupta pentru tot ceea ce ți-ai propus să concretizezi. Este un an deosebit de important în ceea ce privește transformarea personală, chiar tu fiind uimit de cât curaj poți avea pentru a merge mai departe, atunci când poate nimeni nu îți mai dădea vreo speranță să reușești.

Dragoste, relatia de cuplu
Sentimental – relațional   
         Este un an în care lucrurile nu mai sunt chiar atât de agitate în relația de cuplu, așa cum se pare că a fost și în 2018. Este o perioadă în care reușești să îți impui punctul de vedere, uneori poate brea dur, fiind perceput de către partenerul de viață ca fiind impulsiv, fixist, încăpățânat. Tu știi ce vrei și chiar reușești să îl convingi și pe celălalt că alegerile făcute de tine chiar sunt în avantajul relațeiei de cuplu.
            În intervalul 15 mai – 9 iunie, cât timp Venus va tranzita zodia ta, se poate dovedi a fi o perioadă favorabilă, din punct de vedere sentimental, știind cum să atragi cu mai multă ușurință atenția sexului opus, obținând ceea ce vrei, de fapt. Jupiter din zodia Săgetător, în casa intimității pentru tine, aduce și el destulă afecțiune, pasiune, expansiune în plan amoros. O altă perioadă oarecum fierbinte din punct de vedere sentimental ar fi în intervalul 21 august – 14 septembrie, atunci când Venus tranzitează zodia Fecioară, casa iubirii pentru zodia Taurului. Sunt perioade destul de animate în care ai șansa să te implici într-o nouă relație de iubire sau să redescoperi farmecul relației în care ești deja implicat. Atenție însă la perioada de retrogradare a lui Mercur, planeta ce guvernează zodia Fecioară, casa iubirii pentru tine astfel că, în perioadele: 5 martie – 28 martie (Mercur retrograd în semnul Pești); 8 iulie – 19 iulie (Mercur retrograd în zodia Leu); 19 iulie – 1 august (Mercur retrograd în semnul Rac); 31 octombrie – 20 noiembrie (Mercur retrograd în zodia Scorpion) se cere o reevaluare serioasă a unei relații de iubire deja existentă sau ocazia de a reveni asupra unor foste relații de dragoste, care se pare că nu s-au încheiat definitiv. Mai ai încă multe lucruri de lămurit, vis-à-vis de o persoană de sex opus.  
            Prezența lui Mercur în mers retrograd în zodia Scorpion, în intervalul 31 octombrie – 20 noiembrie,  aduce în vedere rediscutarea unor aspecte din trecut, fie legate de bani, fie în privința unei foste relații care se pare că destabilizează relația actuală. Este nevoie de mai multă încredere în tine, de calm, diplomație și mai ales de sinceritate cu propria persoană și implicit cu celălalt. Nu este o perioadă tocmai bună pentru a oficializa o relație de dragoste sau pentru a face promisiuni legate de relația de cuplu. Nu este exclus să apară răzgândiri, vis-à-vis de o relație din trecut și vrei să te reîntorci la un fost partener de viață.
            În luna noiembrie, îndeosebi în a doua parte, este bine să nu te grăbești în a lua decizia de a rupe relația de mariaj. Ai tendința de a lua decizii pripite sau te confrunți cu situații care îți pun serios răbdarea la încercare și astfel poți să spui: „Gata, s-a terminat!” Ai acum dorința foarte serioasă de a reconfigura relația de cuplu, de a schimba ceva, de a schimba direcția, deși nu ai cum să știi unde te va conduce.
            Dacă nu ești încă implicat într-o relație de mariaj se anunță o mai mare nevoie de joc, de flirt, aventuri, relații de amor trecătoare punând pe primul plan sexualitatea. Nu este exclus să ajungi la ruperea unor relații de prietenie valoroase datorită atitudinii rebele, nonconformiste, din dorința de a impresiona sau chiar din dorința de a căuta ceva nou, incitant. Evită să faci avansuri sau propuneri indecente unor persoane de sex opus din cercul de prieteni întrucât riști să declanșezi adevărate conflicte, îndeosebi spre sfârșitul lunii noiembrie 2019. Este posibil să constați, pe tot parcursul acestui an, cât de tare doare să fii sincer și să îți exprimi propriile dorințe, sentimente unor persoane care nu merită dragostea ta sau pur și simplu nu sunteți compatibili, din punct de vedere psihic-emoțional.

Cariera si baniCarieră, bani, locul de muncă
         Urmează un an în care debordezi de energie, ambiție, ai forța necesară pentru a-ți îndeplini obiectivele curajoase din zona carierei. Totul depinde de tine, să fii pe fază și să profiți din plin de eventualele oportunități de progres, șansa de a primi ceea ce îți dorești cu adevărat. Ai ocazia să dezvolți noi relații de colaborare cu persoane aflate în străinătate, să te bucuri de ajutor financiar venit din partea partenerului de viață sau a unor colaboratori, asociați. Pe de altă parte acest an îți aduce o mare nevoie de a te perfecționa, învăța, de a acumula informații noi, interesante care te vor ajuta să obții eventual un post de conducere. Deții suficiente atuuri pentru a-ți atinge obiectivele propuse, poate, cu mulți ani în urmă.
            O perioadă bună din punct de vedere financiar este de la sfârșitul lunii martie și până la jumătatea lunii iulie. Ai șansa să obții o mărire de salariu sau să găsești un job mult mai avantajos din punct de vedere financiar.
            O perioadă favorabilă pentru călătoriile în interes de serviciu, colaborările cu firme străine, implicarea în tot felul de asocieri care au legătură cu persoane aflate în străinătate, obținerea de fonduri, sponsorizări ar fi în a doua parte a lunii februarie, atunci când ai ocazia să dai startul unor acțiuni de anvergură, menite să te ajute să obții ceea ce îți dorești, vis-à-vis de carieră. Ești susținut de oameni care ocupă funcții de răspundere. Fii însă prudent, îndeosebi în preajma datei de 12 februarie, atunci când se pare că lucrurile tind să ia o cu totul altă direcție sau te confrunți cu starea de teamă, de confuzie și să renunți la un proiect profesional ce părea foarte important pentru tine.
            Ai sentimentul că nu ești apreciat la adevărata valoare sau că șefii se folosesc de abilitățile tale, de informațiile pe care le deții, doar pentru a-și împlini un sop personal, fără să te recompenseze la adevărata ta valoare. Până în data de 3 mai va trebui să fii mult mai prudent, în tot ceea ce ține de colaborări, încheierea de parteneriate, implicarea într-un nou domeniu de activitate profesională. Este indicat să  eviți starea de neîncredere, de pesimism fiind important să îți asculți sufletul, să vezi ce anume îți dorești, cu adevărat, în plan profesional. 
            Până în data de 2 decembrie ai ocazia să obții tot felul de câștiguri financiare prin intermediul partenerului de viață sau ca urmare a unor afaceri derulate în trecut, ai șansa de a obține o moștenire, bani din diverse surse, în general de la ceilalți. Primești bani de pe urma câștigării unui proces sau de la un fost loc de muncă.  
            Veniturile partenerului au parte de o creștere importantă ceea ce va îmbunătăți considerabil bugetul familiei. Atenție însă spre sfârșitul lunii noiembrie, atunci când ești predispus la pierderi financiare legate de o asociere în cadrul unui grup. Este recomandat să eviți acordarea de împrumuturi din fonduri proprii, în această perioadă. Ești predispus la pierderi, furt, înșelătorie. De evitat semnarea de contracte cu banca sau demararea unui proces, luarea de bani cu împrumut, în lunile ianuarie, iunie și septembrie. Tot în această perioadă te poți aștepta la amenzi, necesitatea de a revizui anumite acte care țin de un testament, o moștenire sau legat de plata unor taxe și impozite.  
            În luna august va trebui să găsești o modalitate prin care să restabilești echilibrul între familie și carieră. Cert este că familia, partenerul de viață se află alături de tine în tot ceea ce înseamnă demersuri, schimbări pe care vrei să le faci în plan profesional.
            Spre sfârșitul anului îți orientezi atenția către eventuale schimbări care țin de studii, călătorii în străinătate care au legătură cu domeniul profesional. Este un an de zbatere dar și de reușite, de temeri dar și de învingere a propriilor frici, limitări care țin de domeniul profesional.

3D Character and Success

Sănătate        
           Retrogradarea lui Uranus în zodia Berbec, în casa a XII-a pentru tine, până în data de 6 ianuarie, îți poate aduce tot felul de suprize în ceea ce privește eventuale probleme de sănătate care te pot lua prin surprindere, chiar dacă este vorba de ceva cu care te-ai mai confruntat în trecut. 
            Acordă o atenție specială în luna februarie, atunci când ești predispus la accidente, fracturi, lovituri. De evitat sporturile extreme în această perioadă. Este nevoie de mai multă odihnă în lunile aprilie și mai, în încercarea de a găsi un regim adecvat de viață.
            În luna octombrie este posibil să te confrunți cu probleme care țin de tensiune, circulația sângelui, infecții, probleme renale, epuizare nervoasă, impulsivitate.
            În lunile noiembrie și decembrie te poți aștepta la o senzație de oboseală acută, epuizare la nivel energetic. Nu vor lipsi migrenele, probleme oculare sau ale ficatului, viroze, pneumonie. Surmenajul pe termen îndelungat te poate afecta, atât fizic cât și nervos.
            Avem de-a face cu un an în care este indicat să practici mai multă mișcare în aer liber, plimbări în mijlocul naturii, în parc. De evitat orice efort care te solicită peste măsură întrucât ești predispus la probleme de sănătate datorate, în primul rând stresului, a muncii de natură intelectuală astfel că este recomandat să respecți orele de relaxare.

Traffic

LOADING...