Eclipsa totală de Soare în zodia Leu, 21 august 2017

                              Eclipsa totală de Soare în zodia Leu
 
        „Iubirea! Este aripa daruită de Dumnezeu sufletului pentru a urca la el.”  Michelangelo Buonarotti
       Luna Nouă în zodia Leu și Eclipsa totală de Soare au loc în data de 21 august 2017, la ora 21:30’, la 28ᵒ53’. Eclipsa totală de Soare (Nodul Nord Lunar se află la 23˚54’ în semnul Leu) are loc la ora 21:25’, în România. Această eclipsă de Soare este prima care traversează, în totalitate, teritoriul Statelor Unite, de la coasta Pacificului până la coasta Atlanticului (în cca. o oră și jumătate), după 1918. O eclipsă de Soare are loc în momentul de Lună Nouă, atunci când Soarele și Luna ocupă același grad zodiacal, în apropierea Nodului Lunar. O eclipsă de Soare totală se produce atunci când diametrul aparent al Lunii este mai mare decât cel al Soarelui, blocând toate razele directe ale Soarelui și cufundând ziua în întuneric. Richard Vondrak, cercetător la NASA Goddard Space Flight Center din Maryland, a expus lucrurile într-un mod foarte poetic – „O eclipsă totală este un dans în trei – Luna, Soarele și Pământul”.  
       Eclipsa de Soare este un eveniment deosebit având o calitate karmică, predestinată fiind vorba de o eclipsă care ne poate aduce un nou capitol în viața noastră, ne poate da o nouă direcție. Pentru unele persoane eclipsa poate fi subtilă, în timp ce, pentru alte persoane, poate fi trăită cu destul de multă intensitate indicând noi începuturi, reconfigurări, schimbări radicale, evenimente ce răscolesc în mod profund viața personală, persoane ce (re)apar în mod neașteptat, oameni pe care nu i-am văzut de foarte mult timp sau poate fi vorba despre întâlniri predestinate, karmice.  
       Este o Lună Nouă a orgoliilor, a cheltuielilor exagerate, a dorinței de lux și opulență. Prezența eclipsei de Soare în casa a VI-a, a sănătății și subalternilor, a muncii de rutină și a relației cu colegii de serviciu poate aduce evenimente de natură karmică, probleme menite să ne oblige la schimbarea direcției în plan profesional, necesitatea de a ne ocupa mai mult de propria sănătate, de a schimba un tratament sau de a găsi un remediu pentru o problemă mai veche de sănătate.
       Eclipsa de Soare și implicit Luna Nouă aflată în domiciliul său, în Leu, predispune la iubire, exuberanţă, răsfăţ, aventură, manifestări creative, expansiune. Se poate spune că nu doar focul exterior se manifestă, ci şi focul interior, chemarea către expansiune, exprimare a propriilor dorințe, nevoi, așteptări punând pe primul plan realizările personale. Fiind vorba despre zodia Leu, energiile care iau naștere acum sunt unele legate de dinamism, iubire, inimă și sentimente nobile. Cu două zodii de foc (Leu în care are loc eclipsa și Berbec – ascendentul) se pune mai mult accent pe individualitate și iubire, pe ego, inițiativă și creativitate, pe ambiție și dorința de a fi cel mai bun, pe  competiție și nevoia de afirmare.
        Ascendentul acestui moment de eclipsă de Soare se află în Berbec, un eveniment astrologic care aduce multă iniţiativă şi curaj, ambiții personale. Fiind vorba despre o zodie masculină, de foc, guvernată de Marte, ascendentul în Berbec ne dă impulsul către acțiune, agresivitate, nevoia de a ne impune punctul de vedere aducând la suprafață spiritul răzbunător, amplifică dorința de schimbare, inițiativa, provocările fiind atrași de aventură și risc.
       Marte (guvernatorul Ascendentului în Berbec) se află în apropierea eclipsei de Soare. Marte face parte din configurația astrală Triunghiul Minor (Marte trigon Saturn retrograd și Lilith sextil Jupiter) astfel că suntem susținuți să ne atingem obiectivele, cât timp ne urmăm pas cu pas înplinirea unui țel, ținând cont de ceea ce ne dorim cu adevărat, încercând însă să ținem sub control propriul ego. Există riscul ca tot entuziasmul să se piardă „pe drum” întrucât această abundență de energie riscă să fie pierdută de sub control, lăsându-ne astfel antrenați în activități, preocupări care ne pot consuma inutil energia, activități care nu fac parte din planul inițial. Configuraţia astrală Triunghiul minor permite să ne manifestăm creator şi obiectiv, plini de inventivitate având ocazia să împărtășim cu ceilalți din propriile experiențe profesionale și de viață, acumulate de-a lungul timpului. Cu  Jupiter pe casa a VII-a, în Balanță, suntem susținuți să aducem corecțiile necesare legate de mariaj, parteneriate, de a face schimbările de care avem nevoie pentru a redresa anumite evenimente neplăcute care s-au derulat, îndeosebi la începutul acestui an. Cu Venus aflat în careu aplicant la Uranus lucrurile vor fi destul de bulversante, neașteptate la capitolul relații sentimentale și/sau de familie forțându-ne oarecum să luăm decizii ferme în această direcție. Ne putem aștepta însă la un nou început, după ce am reușit să analizăm cu sinceritate propriile probleme, ce anume a determinat anumite evenimente, pierderi, dezamăgiri, către ce anume vrem să ne îndreptăm, dacă suntem pregătiți să acceptăm o nouă alternativă, să pornim pe o nouă direcție, fără să ne mai agățăm de eșecuri, de oameni cu care ne ne potrivim din punct de vedere sufletesc și mental. Astfel că ceea ce „sădim” acum va avea efect pe termen îndelungat declanșând evenimente care ne vor marca pentru mulți ani de acum înainte. („Ai grijă ce îți dorești că s-ar putea să se împlinească!”)
       Cu Luna Nouă în trigon cu Uranus retrograd avem șansa de relansare pe o nouă direcție, acceptând schimbările cu mai mare ușurință sau pur și simplu vom acționa lăsându-ne purtați de primul impuls. Această eclipsă de Soare ar putea declanșa un salt important legat de cercetare, invenții, știință și tehnică, ceea ce are legătură cu mașini și utilaje, astronomie, astrologie, științe oculte, descoperiri inedite care vor ajuta umanitatea să facă un salt important în plan material și spiritual. Este un aspect astral care ne dă forță creatoare, abilități organizatorice, concentrare pe împlinirea unor idealuri curajoase, spirit de independență, o viață socială bogată ce ne ajută să acumulăm informații noi, interesante amplificându-se schimbul de experiență în plan profesional.
       Cu Mercur retrograd în semnul Fecioară și casa a VI-a se cer revizuiri, reconfigurarea anumitor aspecte ce vizează locul de muncă și relația cu colegii fiind important să acordăm atenție la ideile pe care le împărtășim cu ceilalți, la contractele pe care le semnăm, aparatura și instrumentele de lucru, la modul în care ne ocupăm de propriul organism, la igienă și alimentație, la tot ceea ce înseamnă comunicare și comerț, studii și acumulare de informații. Acum este timpul potrivit pentru a face corecțiile necesare în cadrul unor proiecte la care am început să lucrăm în primăvara acestui an.
       Simbolul sabian al acestei Eclipse de Soare în semnul Leu este: „O sirenă apare din valurile oceanului gata să renască în forma umană.” Mesajul acestui simbol este de transformare și expansiune care să ne conducă către o nouă formă a propriei conștiințe.
       Este vorba despre o Eclipsă de Soare în zodia Leu care ne aduce în prim plan nevoia de a fi în centrul atenției,  de a ne face remarcați, dorința de putere, nevoia profundă de a iubi și de a fi iubiți, o perioadă în care dedicăm mai mult timp jocului, flirtului, aventurii, copiilor, ne manifestăm spontan creativitatea. Mesajul acestei Eclipse de Soare în zodia Leu este: „Mă individualizez și găsesc sursa iubirii în mine. Devin conștient că sunt un creator.”  
       Îndemnul Lunii Noi din data de 21 august 2017 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 21 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) se află în apropiere de 28ᵒ53’ , în semne fixe (± 3 grade).

                        Mesajul transmis de Luna Nouă și eclipsa de Soare în zodia Leu

       Berbec se anunță schimbări importante în plan sentimental putând fi vorba despre întâlniri de destin sau ruperea unei relații de dragoste. Tot acum ar fi momentul prielnic pentru a valorifica din plin creativitatea, inspirația, de a obține recunoaștere și succes datorită abilităților și talentelor de care dispui. Se anunță o perioadă de pasiune intensă, trăită alături de persoana iubită. Sunt motive de sărbătoare fiind momentul să planifici o logodnă sau poți afla vestea venirii pe lume a unui copil.

       Taur putem vorbi despre schimbări care vizează familia, casa, domiciliul. Este o perioadă destul de agitată în ceea ce privește relația cu părinții. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face sau nu bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru. Relația cu membrii familiei devine mult mai intensă. Poate fi vorba și despre mobilizarea în vederea renovării locuinței, achiziții pentru o casă, afaceri imobiliare, mutarea într-o nouă locuință.

       Gemeni se intensifică comunicarea cu rudele apropiate, vecinii. Ai de făcut acum mai multe călătorii, poate chiar ai de susținut un examen important sau te gândești foarte serios să începi un nou curs. Nu duci lipsă de creativitate, inițiative simțind nevoia de a relaționa cu oameni noi, interesanți, de la care să simți că ai ceva nou de învățat. Succesul depinde însă de gestionarea emoțiilor, de echilibrarea la nivel psihic, mental și de valorificarea intuiției, a inspirației.

       Rac este o perioadă de lansare de noi strategii, în ceea ce privește câștigurile financiare, valorificarea propriilor abilități și talente. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții. Trebuie să fii atent la condițiile și prevederile legale, în caz contrar, munca și efortul depus nu vor fi răsplătite pe măsură. 

       Leu această eclipsă de Soare te vizează direct marcând în mod special pe nativii născuți în ultimul decan, adică în jurul datei de 21 august.  Poate fi vorba despre un moment de renaștere, după ce te-ai confruntat cu eșecuri, pierderi, dezamăgiri de tot felul. Devine foarte important acum confortul personal, propria imagine preocupându-te mai mult de schimbarea propriului look, a vestimentației, a mediului având loc un fel de revoluție la nivel personal. Este vorba despre o nouă perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante ce implică și schimbări legate de profesie sau de reședință. Pentru unii nativi această eclipsă poate provoca un nou salt de conștiință, trezire la realitate, aflarea propriului drum, schimbări de atitudine și de imagine.

       Fecioară poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi, acțiuni puse la cale de dușmanii ascunși, probleme datorate unor secrete sau promisiuni care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale. Este posibil să te preocupi mai mult de propriul suflet alocând mai mult timp relaxării și practicilor spirituale. Este o perioadă în care preferi starea de solitudine, departe de problemele cotidiene, îndeosebi în urma aflării unor secrete, dezvăluirea unor adevăruri dureroase.

       Balanță este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi noi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, socializare, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și de socializare. Poți beneficia acum de susținerea venită din partea unui mentor, ghid sau îndrumător reușind să stabilești relații importante, utile pentru propria evoluție.

      Scorpion – beneficiezi de energii care te obligă să schimbi direcția în plan profesional, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi. Este momentul potrivit pentru un nou start în carieră. Pot apărea acum oportunități de avansare, îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Ești preocupat de imaginea și reputația ta în societate putând fi vorba despre un moment bun pentru afirmare și succes în carieră. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în raporturile cu șefii. Va trebui să dai dovadă de prudență, în zona profesională și de imagine publică.

       Săgetător urmează o perioadă în care vei avea multă deschidere către spiritualitate. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorie în străinătate. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate. Îți faci planuri pentru deplasări în interes de serviciu sau ai ocazia să găsești soluții avantajoase pentru a petrece o vacanță pe alte meleaguri. Se poate vorbi și despre deplasări legate de preocupări de natură spirituală, sprijin venit din partea mentorilor, a ghizilor, profesori, eventual persoane de altă naționalitate.

       Capricorn în perioada următoare ești atras de ocultism, mister, aflarea secretelor, implicarea în relații de natură karmică sau sexuală. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți. Este o eclipsă de Soare care deschide noi posibilități de transformare declanșând un profund proces introspectiv având ocazia să descoperi ce anume îți blochează propria evoluție. Viața intimă și sexualitatea pot cunoaște un nou impuls fiind mult mai preocupat de acest aspect. Se pot reformula contracte și acorduri care au legătură cu moștenirile, pensiile, impozite, credite, investiții, partaj.

       Vărsător încărcătura karmică a acestei eclipse de Soare se răsfrânge la tine asupra vieții relaționale, sociale și cea a parteneriatelor.  Este posibil să te confrunți cu starea de agitație, neliniște, de confuzie într-o relație mai veche. Ai ocazia să te implici în noi asocieri, negocieri și/sau semnarea de noi contracte. Relațiile începute acum au un impact major asupra existenței tale, în funcție și de aspectele din harta natală. Ești predispus la tensiuni în relația de cuplu sau neplăceri din cauza unui proces. Va trebui să dai dovadă de înțelegere și să încerci să te armonizezi cu mediul în care te găsești.  Poți începe o relaţie sau poți să reformulezi principiile după care funcţionează actuala relaţie. Această eclipsă de Soare te poate conduce către găsirea unui partener de viață sau către oficializarea unei relații în care ești deja implicat.

       Pești poți beneficia acum de un nou început, în plan profesional. Este posibil să îți găsești un nou loc de muncă sau un al doilea job putându-te reorienta profesional sau vei obține un post mult mai avantajos asumându-ți noi responsabilități la locul de muncă. Solicitările venite din partea superiorilor sau a colegilor pot deveni stresante. Poate fi vorba și despre găsirea unor soluții pentru a rezolva anumite stări de tensiune de la locul de muncă. Este important ca, în perioada următoare, să mergi la medic, preventiv. Nu este exclus să ai parte de suferință, la nivel fizic, de pe urma unor excese. Apelând la meditație, rugăciune sau la terapii alternative ai putea reuși să vindeci unele boli sau răni sufletești.