Eclipsa totală de Lună în zodia Vărsător, 27 iulie 2018

Eclipsa totala Varsator, 27 iulie 2018               Eclipsa totală de Lună în zodia Vărsător
 
               „Ceea ce am mai bun în mine se datorează suferinței. Nu o iubesc, dar nici nu o condamn.” Emil Cioran
            În data de 27 iulie 2018 are loc fenomenul astrologic de Lună Plină, la ora 23:20’, la 4˚45’ în zodia Vărsător și Eclipsa totală de Lună (Nodul Nord Lunar se află la 5˚53’ în semnul Leu, Nodul Sud Lunar la 5˚53’ în semnul Vărsător), maximul acesteia are loc la ora 23:22’, România. În seara zilei de 27 iulie 2018, intrarea în umbră a Lunii începe la ora 21:24, atunci când Soarele se află în opoziție cu Luna (Luna Plină) și cu Nodul Lunar sau în apropiere de acesta și se produce Eclipsa de Lună. Pământul se află între Soare și Lună și o determină pe aceasta din urmă să intre în conul său de umbră. Nodurile Lunare sunt punctele orbitei Lunii în care ea traversează ecliptica, traiectoria Soarelui pe cer. Opoziția Lună – Soare, pe axa Leu – Vărsător, la 4˚45’, activează casele astrologice V și XI, axa afectivă. Ascendentul momentului se află în zodia Berbec.
            Eclipsă de Lună amplifică emoțiile, fricile, starea de nehotărâre, anxietate, frustrările, impulsivitatea, problemele cardiace, depresia, insomniile, migrenele. Putem vorbi despre o perioadă trăită cu intensitate, în funcție de astrograma natală (unde este localizată această Eclipsă totală de Lună, casele care sunt tranzitate de Nodul Sud, Soare, Nodul Nord și de Lună). Eclipsele Lunare sunt asociate cu evenimente care au impact puternic la nivel emoțional aducând, în general, finalizarea unor situații începute la Eclipsa parțială de Soare din zodia Vărsător (15 februarie 2018). Schimbările se pot produce acum în mod neașteptat, profund răscolitor având un puternic impact pentru următoarele șase luni, până la următoarea Eclipsă de Soare. Eclipsele de Lună amplifică capacitatea de a observa cu mai multă claritate oamenii din jurul nostru reușind să vedem dincolo de aparențe, să lămurim adevăratele probleme cu care ne confruntăm, legate de planul material, relațional, profesional și chiar spiritual. Sunt demascate minciuni, acțiuni obscure, tertipuri fiind adus la suprafață tot ce este iluzoriu, ascuns. Eclipsele de Lună permit vindecări miraculoase prin amplificarea, în interiorul ființei, a focului purificator solar. Casele astrologice din tema natală, energizate de Eclipsa de Lună, ne arată că ceva se termină acum, are loc o „ardere” a karmei, în funcție și de aspectele pe care le face eclipsa de Lună cu alte planete din tema natală. Eclipsa de Lună face lumină în propria existență arătându-ne ce avem de schimbat, la ce trebuie să renunțăm pentru a ne (re)câștiga independența, capacitatea de a progresa, de a face un nou salt, după ce ne-am eliberat de trecut. 
            Această eclipsă de Lună are loc pe axa Leu – Vărsător, casele V-XI, fiind vorba de axa iubirii primite și a iubirii dăruite, o eclipsă totală de Lună ce amplifică  emoțiile, sentimentele, clarifică relațiile noastre afective (cu propriul copil, cu iubit/a, cu prietenii), se lămuresc aspectele care țin de relația cu prietenii, cu grupul din care facem parte. Este și un moment de revoltă, de descătușare a dorințelor, de eliberare dintr-un mediu viciat. Luna Plină în semnul Vărsător amplifică nevoia de libertate, de independență, de revoltă, nonconformism, dorința de a depăși propriile limite dar și limitele impuse de societatea în care trăim.
            Vărsătorul (guvernatorul tradițional Saturn, guvernatorul modern fiind planeta Uranus, zodie fixă) deschide orizonturi largi, este simbolul fraternității, al umanității, cunoașterii lumii, originalității, invențiilor, a marilor revoluții, a științelor esoterice, tehnologiei moderne, al egalității dintre oameni. Este nevoia de cunoaștere, de evoluție, progres, dedicare, sociabilitate, colaborare, cooperare, spirit liber, independență, bucurie, veselie, spirit liber, dorința de schimbare. Luna reprezintă inconștientul, impulsurile lăuntrice care ne conduc, adesea fără să ne dăm seama, către ceea ce avem de îndeplinit în viață, prin intermediul trăirilor și reacțiilor noastre psihice. Luna în semnul Vărsător indică dorința de implicare în medii care ne pot ajuta să progresăm către concretizarea unor idealuri ce țin de salvarea umanității, dorința de împlinire a unui ideal.
Luna se află în conjuncție cu Marte și Nodul Sud Lunar astfel că ne putem aștepta la răsturnări bruște de situație ce vizează relația cu grupul din care facem parte, idealul de viață, proiecte la care lucrăm de mult timp și care trec acum printr-o puternică nevoie de restructurare, de renunțare sau pur și simplu suntem constrânși de împrejurări să renunțăm la un vechi mod de a gândi și acționa în detrimentul propriei evoluții. Ne este testat atașamentul, relația cu prietenii (Luna în casa a XI-a) modul în care suntem în stare să dăruim șisă primim iubirea, afecțiunea, modul în care folosim creativitatea pentru a contribui la progresul întregii lumi. Cel mai probabil vom retrăi anumite experiențe de viață care ne-au marcat, în mod profund. La nivel emoțional și energetic ne confruntăm cu rezultatele fricilor, emoțiilor, evenimentelor din trecut astfel că întâlnirile neașteptate din această perioadă ne ajută să conștientizăm rolul și rostul nostru în această existență, alături de oameni care ne-au ajutat să progresăm sau chiar să pierdem timpul, un timp prețios. Se poate vorbi despre o perioadă trăită cu intensitate, în care unele persoane pot avea parte de o trezire spirituală bruscă (în funcție de tema natală), sentimentul de deja-vu, de accesare a unor informații ce au legătură cu viețile anterioare, de amplificare a unor capacități extrasenzoriale dar și o puternică atracție față de științele oculte, astrologie, capacitatea de a accesa informații la care nu puteau avea acces până acum. Vom auzi mai frecvent despre schimbări care țin de tehnică modernă, tehnologie, despre accidente aviatice, despre  atacuri cibernetice, demascarea unor organizații care lucrează la nivel înalt, în scop egosit și împotriva populației. 
            Avem de-a face cu o eclipsă totală de Lună care ne spune că a venit momentul bilanțului, al purificării emoționale și mentale, a corectării unei atitudini, al aflării drumului greșit dar avem șansa de a fi readuși pe direcție, din păcate într-un mod oarecum agresiv, forțat, ce ne scoate din starea de rutină. Acest moment astral ne propune, de fapt, un punct de final al unor acțiuni, din finalizare a unor relații de prietenie, de renunțarea la proiecte de anvergură, relații, în funcție și de domeniul indicat de tema natală a fiecărui nativ.
Este o Lună Plină agresivă, având în vedere că aceasta se află în careu în T pe zodii fixe (Luna în conjuncție cu Marte retrograd în conjuncție cu Nodul Sud Lunar careu Uranus – în zodia Taur careu Soare – în zodia Leu), Uranus (în zodia Taur, casa I-a) reprezentând planeta-focar a acestei configurații astrale fiind și guvernatorul zodiei Vărsător unde se află Luna Plină. Există o mare tensiune acumulată de-a lungul timpului care riscă să erupă acum, să ne arunce de pe o direcție care părea sigură și care ne asigura un oarecare confort psihic-emoțional. Numai că Uranus vine să răstoarne orice atașament și ne forțează să evoluăm pe o nouă cale. Uranus este deschizătorul de drumuri știind cel mai bine să ne redea libertatea rupând barierele convenționalului. Este o perioadă în care vom constata, nu cu puțină cu uimire, că de acolo de unde vine pierderea se află și marele nostru câștig. Nu există jumătăți de măsură, ci doar un întreg din care facem parte toți, întreaga umanitate.  
            Uranus este foarte bine susținut de Saturn retrograd (prin trigon) aflat la Zenit astfel că primim forța prin experiența de viață, prin revelarea unor adevăruri care ne aduc mai aproape de conștientizarea lumii în care trăim. Este acel moment de revelație în care avem ocazia să ne ridicăm deasupra traumelor dându-ne șansa de a descoperi noi modalități de a ne clădi un nou mod de a fi, de a ne reconstrui din temelie. 
            Cu Soarele în zodia Leu (semn fix, de foc, guvernat de Soare), în conjuncție cu Nodul Nord Lunar, în casa a V-a, se pune mai mult accent pe nevoia de a fi în centrul atenției, nevoia de afirmare, de a fi admirat, apreciat, să ni se recunoască valoarea, nevoia de a iubi, de a creea, de a fi lider. Un Soare aflat în opoziție cu Marte retrograd ne îndeamnă la agresivitate, la luarea  revanșei, manifestare puternică a ego-ului, la nevoia  de a străluci, chiar și în timpul unei lupte, o luptă de dragul amorului propriu. Mesajul astral al acestui aspect este să primim lumina, atât cât putem și să o dăruim, fără să ne pese de urmări, fără grijă la ceea ce mai rămâne.
            Mercur retrograd (din data de 26 iulie) se află și el în zodia Leului, în casa a V-a, a momentului de Eclipsă totală de Lună astfel că se poate vorbi despre reluarea unor conversații legate de o iubire din trecut,  încercarea de a găsi răspunsuri, vis-a-vis de o fostă iubire. Poate fi și regăsirea cu persoane pe care nu le-am mai întâlnit de foarte mulți ani și cu care avem de lămurit anumite aspecte care țin de sentimente sau chiar discuții pe tema unui copil, a educației acestuia. Este momentul să privim în trecut, acolo unde vom găsi informații importante, care ne vor lămuri asupra unor aspecte ce țin de relația sentimentală sau chiar de un proiect important, o investiție ce părea pierdută definitiv. Cel mai probabil nu vom reuși să ne exprimăm cu adevărat propriile idei, gânduri, suferințe, așteptări, emoții, trăiri.
            Ascendentul momentului Eclipsei de Lună în zodia Vărsător este în semnul Berbec, guvernat  de Marte aflat în zodia Vărsător în mers retrograd și în conjuncție cu Luna Plină. Ne aduce în vedere necesitatea de a echilibra propriile relații, de a ajunge la o situație de armonie cu ceilalți oameni prin altruism, încredere, generozitate, compasiune, înțelegere, iertare acordând mai multă atenție călătoriei către propriul Eu, acționând cu ambiție și curaj în grupul din care facem parte.
            Este șansa de a regăsi echilibrul în relația cu grupul din care facem parte prin conștientizarea propriului Eu (Berbec), înălțându-ne mai presus de ego (specific Leului) și să folosim creativitatea în sensul progresului umanități (Vărsător).
            Simbolul sabian al Lunii Pline în semnul Vărsător este: „Un consiliu al strămoșilor este văzut implementând eforturile unui tânăr conducător.” Mesajul cheie: Temelia profundă a realizărilor trecute ce dau putere și susținere oricărei decizii luate de către individ într-o perioadă de criză.
            Eclipsa totală de Lună în zodia Vărsătorului face lumină în viața noastră, fie că este vorba de viața personală sau de grup, aducând din trecut anumite acțiuni, relații, evenimente care nu s-au derulat în conformitate cu propria menire. Este momentul de ardere, de eliberare de ceea ce ne blochează propriile aspirații, dorințe, nevoia de evoluție în plan spiritual și social. Suntem ajutați să observăm acum ceea ce trebuie să schimbăm pentru a reuși să învingem propriile frici sau orice ne-ar împiedica să obținem ceea ce vrem, („a vrea” zodia Leu), totul este să ne eliberăm de trecut și să abordăm cu mai mult curaj situațiile având inițiativa necesară (Berbec) pentru a depăși propriile limite adoptând un nou mod de a fi în, sensul creșterii, a progresului întregii societăți (Vărsător). Mesajul acestei Eclipse de Lună în semnul Vărsător este: „Devin din ce în ce mai clar și spontan în orice domeniu și mă dedic mai mult nevoilor ființei mele interioare.” 
          Luna Plină și Eclipsa totală de Lună în zodia Vărsător are influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 27 ( ± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 5°.

                         Mesajul transmis de Eclipsa de Lună în semnul Vărsător pentru fiecare semn zodiacal

          Berbec – această eclipsă de Lună îți poate aduce tot felul de teste, finalizări în relația cu prietenii, cu grupul din care faci parte, în ceea ce privește realizarea unui țel, un proiect important. Este o perioadă în care ți se cere să realizezi echilibrul dintre ceea ce oferi în relația cu prietenii și nevoile individuale de creație. Este momentul să te rupi din relațiile de prietenie care nu-ți sunt de folos lăsând astfel loc unor noi relații, mult mai valoroase pentru propriul progres. Ai ocazia să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine este bine să ai încredere și pe cine se merită să te bazezi. Este important să descoperi un nou mod de a relaționa cu prietenii și de a renunța la atașament, obsesii în relațiile personale.

          Taur – este momentul să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile care vin spre tine, în plan profesional. Se poate vorbi despre șansa obținerii unei avansări în carieră fiind timpul să culegi roadele unei munci susținute, mai exact pentru ceea ce „ai sădit” în luna februarie a acestui an. Mesajul acestei eclipse are legătură directă cu necesitatea de a găsi un echilibru între carieră și viața de familie. Se poate vorbi acum despre soluții neașteptate marcând, de fapt, un final dar și posibilitatea de a da startul unui nou început în carieră, obținerea unei funcții de răspundere, o recunoaștere a meritelor tale în plan profesional.

          Gemeni – resimți nevoia profundă de a explora noi domenii ale cunoașterii, de a călători departe, eventual pe alte meleaguri. Relaționezi mai mult cu persoane de altă naționalitate sau plecate în afara țării. Este stimulată dorința de aventură și explorare, contactul cu alte culturi, redescoperirea de sine în raport cu divinitatea, experiențele de cunoaștere și învățare. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici acum o călătorie, excursie în străinătate. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la niște cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta pe viitor, în plan profesional. Este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, să adopți o nouă filosofie de viață. Poți să călătorești în locuri inițiatice sau să întâlnești mentorul, ghidul fiind vorba despre o întâlnire de destin.

          Rac – este momentul ideal pentru a face schimbări importante, pentru a reconfigura tot ceea ce ține de afaceri, investiții, împrumuturi, să lămurești anumite aspecte care sunt legate de un proces, o moștenire, partaj, taxe și impozite, o relație intimă. Viața sexuală poate cunoaște acum o intensificare fiind posibil să reiei o relație de dragoste cu un  fost  iubit. Cert este că poți traversa o perioadă de transformări profunde fiind absolut necesar să acorzi o atenție specială, atunci când vine vorba despre împrumuturi, amenzi, taxe și impozite. 

          Leu – este vorba acum despre traversarea unei perioade intense, din punct de vedere relațional putând avea loc semnarea sau desfacerea unui contract important, finalizarea unui mariaj, a unui parteneriat. Cert este că a venit timpul să te decizi către ce direcție o apuci, vis-à-vis de relație. Tot acum ai toate șansele să întâlnești o persoană de sex opus interesantă și care va juca un rol important în viața ta. Este momentul de luare a unor decizii care vizează un parteneriat, o afacere. În acest interval se arată dușmanii pe față, poți afla unele adevăruri ascunse despre un partener, colaborator sau asociat.

          Fecioară – sunt aduse în vedere probleme ce vizează propria sănătate dar și relația cu colegii și/sau colaboratorii. Ai ocazia să te bucuri de rezultate legate de serviciu, sănătate, un proiect de la locul de muncă. Este recomandat să începi o dietă, să te preocupi mai mult de propria sănătate, să îți organizezi mult mai eficient timpul respectând și orele de relaxare, de odihnă fiind necesare mai multe plimbări în natură. Ai ocazia să vezi colegii de serviciu în care merită să ai încredere, să descoperi de unde vin, de fapt, anumite probleme de la locul de muncă sau vis-a-vis de un proiect profesional. Este posibil să iei hotărârea, pe care ai tot amânat-o, privind schimbarea unui loc de muncă.

          Balanță – este momentul să culegi roadele unei munci de creație, rezultate deosebite venite din partea propriului copil sau pur și simplu te implici într-o nouă poveste de amor, de natură karmică. Este timpul să culegi roadele unei munci susținute, încă de la începutul acestui an, în ceea ce privește un hobby, realizări importante care vizează relația cu copiii sau din investiții ori activități sportive.

          Scorpion – ai ocazia acum să pui capăt unor probleme ce vizează o casă, proprietate, să finalizezi unele acțiuni care au legătură cu părinții, casa natală, bunuri imobiliare, locul natal. Poate îți vine brusc cheful să schimbi domiciliul sau să renovezi prin casă. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să te reîntâlnești cu prieteni dragi pe care nu i-ai mai văzut de foarte mulți ani. Este timpul să culegi roadele unui efort susținut, a unor proiecte demarate în luna februarie a acestui an.

          Săgetător – poți să primești vești importante legate de examene, studii, activități comerciale sau despre relația cu rudele apropiate. Vei relaționa mai mult cu rudele, vecinii, vei face mai multe călătorii sau chiar te vei implica într-un proiect care necesită mult studiu, informare, călătorii. Comunici mai mult împărtășind idei, cunoștințe primind vești importante legate de acte, studii făcute în trecut. Va trebui să fii mult mai atent la documentele pe care le semnezi în această perioadă.

          Capricorn – este timpul să culegi roadele unei munci susținute, a unor proiecte lansate în luna februarie a acestui an. Ai șansa să primești o mărire de salariu, o primă sau poți fii recompensat pentru anumite abilități, talente de care dispui. Nu este exclus să iei decizia bruscă de a renunța la un job care nu te mai satisface, din punct de vedere financiar. Este recomandat să nu iei decizii pripite. Ai ocazia să îți valorifici anumite talente dând dovadă de creativitate, inspirație, ai capacitatea de a negocia pentru a reuși să aduci mai mulți bani în propriul cont. 

          Vărsător – ești predispus la probleme care țin de propria identitate confruntându-te cu oarecare confuzie, în ceea ce privește relația cu ceilalți neștiind prea clar ce alegeri să faci. Poate fi vorba despre o perioadă de criză de identitate sau nevoia de a aprofunda cunoașterea de sine prin raportarea la ceilalți oameni. Va trebui să te preocupi mai mult de propria persoană, de imaginea ta, de felul în care te percep ceilalți.

            Pești – ai ocazia să intri în posesia unor informații secrete fiind aduse la suprafață acțiuni venite din partea dușmanilor ascunși care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate încă din luna februarie a acestui an. Este bine să te preocupi mai mult de propria sănătate și să îți restabilești echilibrul psiho-emoțional. Te preocupi mai mult de latura spirituală a vieții, te dedici unor acțiuni caritabile, activități de voluntariat. Ascultă-ți intuiția, mai ales dacă trebuie să rezolvi problemele care țin de propria sănătate. Este momentul să renunți la anumite persoane sau vicii care împiedică propria evoluție. Ai ocazia să intri în posesia unui secret care ți-a creat tot felul de probleme într-o relație de afaceri sau la locul de muncă.