Eclipsa totală de Lună în zodia Săgetător, 26 mai 2021

Eclipsa totală de Lună
în zodia Săgetător
 

            „Sunt lucruri care, cu toată experiența tristelor încercări, totuși le crezi imposibile, până când nu le treci.” Iulia Hasdeu
            În data de 26 mai 2021, la ora 14:14’, se produce aspectul de Lună Plină la grad 15:05’, pe axa Gemeni (Soarele se află la 15:05’), în semnul Săgetător (Luna este la 15:05’), iar axa Nodurilor Lunare – Nodul Nord Lunar, la grad 11:09′ în zodia Gemeni, în opoziție cu Nodul Sud Lunar, aflat la grad 11:09′, în semnul Săgetător, astfel că Eclipsa totală de Lună are loc numai în faza de Lună Plină, atunci când Pământul se află între Lună și Soare.
            Eclipsa de Lună atinge latura emoțională, amplifică temerile interioare, intuiția este mult amplificată, se manifestă mult mai pregnant tensiunea în relații, sunt aduse la lumină lucruri din trecut, secrete manifestându-se vizibil agresivitatea, impulsivitatea în acțiuni.  Eclipsa de Lună ne transmite multe avertismente, mesaje importante, cu câteva săptămâni înainte ca aceasta să se producă. Efectele eclipsei totale de Lună se vor resimți pentru aproximativ 6 luni, până când următoarea eclipsă reașează energiile cosmice.
            Este o perioadă de adâncire a propriei cunoașteri însoțită de introspecție, conștientizăm fapte și evenimente pe care le-am ignorat până în acest moment, care ne-au provocat suferință, relații pe care le credeam benefice și se dovedesc acum a fi extrem de complicate. Se poate vorbi acum despre întâlniri karmice, predestinate, sunt luate decizii importante menite să transforme în mod neașteptat relația cu ceilalți oameni dar și propria ființă. De-a lungul timpului, eclipsele de Lună, îndeosebi atunci când Luna se află în preajma Nodului Sud Lunar (acum Luna este în apropierea Nodului Sud din zodia Săgetător), anunță evenimente greu de gestionat, „ceea ce trebuie să se întâmple tot se va întâmpla” și nu avem cum să ne opunem evenimentelor.
            Eclipsa de Lună are loc pe axa zodiilor Gemeni – Săgetător și pe axa caselor III – IX, axă a comunicării, a idealurilor, a religiei și filozofiei, a esoterismului. Este o perioadă de explorare a locurilor și domeniilor ce păreau greu accesibile, de acumulare de informații și de confirmare a muncii depuse în ultimul an. Sunt aduse în prim plan evenimente care ne afectează din punct de vedere intelectual dar și în tot ce are legătură cu religia, relațiile internaționale, modul în care sunt aplicate legile, călătoriile îndepărtate, relația cu rudele, cu vecinii. Au loc evenimente menite să ne schimbe modul de a gândi și de a relaționa cu ceilalți oameni, cu rudele apropiate, cu persoane aflate în străinătate, evenimente ce ne vor ajuta să ne schimbăm imaginea mentală despre mediul în care trăim.
            Ascendentul momentului de Lună Plină se află în zodia Fecioarei astfel că se va pune mai mult accent pe latura practică a vieții, obiectivitate, spirit analitic, pe analiză, apare nevoia de cunoaștere, de asimilare de noi cunoștințe, dar și cea de vindecare trupească și sufletească, de grijă față de propria sănătate, de aspecte care ar putea să ne ajute în a regăsi stabilitatea, în plan material. 
            Cu Mercur (guvernatorul Fecioarei și ale zodiei Gemeni), aflat în semnul Gemeni, în casa a X-a, lucrurile sunt tot mai clare, atunci când vine vorba despre exprimarea propriilor sentimente (Mercur în conjuncție cu Venus), dacă avem de lămurit aspecte care vizează propria sănătate, relația cu ceilalți, cu autoritățile, decizii care se iau la nivel înalt, negocierile care au ca substart interesele materiale, decizii care sunt oarecum confuze (Mercur, Venus careu Neptun), decizii care pot afecta pe termen îndelungat relațiile, asocierile, cariera, ca urmare a unor ambiții duse la extrem.
            Eclipsa de Lună pe casa a III-a, în zodia Săgetător, poate aduce în lumină decizii care au fost luate în trecut împotriva intereselor celorlalți, împotriva populației și a aspectelor care țin de suflet, împotriva religiei, probleme care țin de emigrare, emigranți, acorduri încheiate la nivel internațional. Cuvântul, transmiterea mesajului prin viu grai sau în scris, au jucat și joacă un rol important în manipularea maselor de oameni. Acum este momentul de suspans, de aducere în lumină a unor adevăruri dureroase, dar și de eliberare a unor frustrări, de conștientizare a unor trăiri greu de gestionat.
            Eclipsa de Lună pe axa Gemeni – Săgetător arată și importanța conștientizării conflictelor de natură religioasă, spirituală care sunt cauza multor probleme de sănătate la nivel internațional (Jupiter în casa a VI-a, casa sănătății). Ne putem aștepta la o eliberare de forțe, manifestări destul de agresive pe plan internațional. Marte (Zeul Războiului) din zodia Rac (aflat în semnul de cădere) pare destul de derutat, dar știe să susțină foarte bine pe cei aflați la guvernare (Marte în casa a X-a) atunci când vine vorba despre înarmare, atac asupra oamenilor, a întregii umanități.
            Toate aceste aspecte astrale sunt „inflamate” de această eclipsă totală de Lună în semnul Săgetător, ni se spune clar că întreaga umanitate trece printr-un proces profund de transformare, de ardere, dar și de eliberare, de manifestare a ceea ce este rău, viciat, toxic, de ceea ce nu ne ajută să  regăsim sănătatea trupească și sufletească.
            Asteroidul Chiron susține Nodurile Lunare, practic, această eclipsă de Lună subliniază încă o dată, că vindecarea lumii vine prin sarcificiu. Lumea se poate ridica prin iubire și credință. Jupiter în zodia Pești, în mers direct pe casa a VI-a, ne spune despre însănătoșire prin credință, prin expansiunea sufletului și a spiritului în urma unor pierderi greu de gestionat. Se vorbește acum despre necesitatea de a renunța la un anumit mod de a fi,  la tradiții, obiceiuri care nu mai corespund vremurilor, societății actuale,  de eliberare de atașamente (Saturn – în semnul Vărsător, careu Uranus – în zodia Taur) și acceptarea noului, a inovației fiind oarecum forțați de împrejurări să găsim noi idei pentru a ne salva, ca și umanitate.
            Simbolul Sabian al gradului la care se află Luna este „Un joc de crichet”. Mesajul este de dezvoltare a îndemânării în situații de grup ce experimentează scopuri colective. Este valoarea venită din voința individuală sau voința ego-ului aservită tiparelor culturale colective. Simbolul aduce în prim plan importanța dezvoltării solidarității de grup.
            Simbolul Sabian unde se află Nodul Sud Lunar din semnul Săgetător (Eclipsa de Lună are loc aproape de Nodul Sud) este: „În partea stângă a unui templu arhaic, o lampă arde într-un recipient de forma corpului uman.” Mesajul fiind despre „reîntoarcerea în trup”, recomandată de gânditorii moderni pentru a compensa stresul intelectual și conștiința obiectivă. Formularea originală a acestui simbol vorbea despre „iluminarea fizică”.
            Această eclipsă de Lună în zodia Săgetător spune despre nevoia de credință, de înțelepciune, de comunicare, de a învăța și împărtăși celorlalți din experiența de viață. Este momentul de înțelegere (zodia Săgetător) dar și de a analiză a propriilor nevoi, dorințe, relații, ceea ce ne va ajuta să ne integrăm într-o lume aflată în plin proces de schimbare și transformare, în cel mai profund mod cu putință.
             Mesajul acestei Eclipse de Lună în zodia Săgetător este: „Mă concentrez asupra țelului cel mai evoluat posibil, fără a mă limita. Dezvolt  o mare încredere în univers, îmi deschid inima, împărtășind experiențe agreabile cu celălalt, ținând seama de nevoile lui.”
            Luna Plină în semnul Săgetător are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 26  (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 5ᵒ.

              Mesajul transmis de Eclipsa de Lună  în zodia Săgetător pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – a venit timpul să te preocupi mai mult de studii. Este o perioadă de progres, în ceea ce privește relația cu persoane aflate în străinătate sau poți lua decizia bruscă de a emigra. Se recomandă prudență în tot ceea ce ține de semnarea de acte, documente oficiale  fiind foarte important să verifici cu atenție termenii contractului de colaborare. Există riscul să „lași vrabia din mână pentru cea de pe gard”. Este o perioadă favorabilă aprofundării domeniului spiritual.

            Taur – este o perioadă de analiză și reconfigurare a unor aspecte care țin de banii veniți prin intermediul celorlalți. Poate fi vorba despre un împrumut, un credit, o moștenire sau un partaj care necesită mai multă atenție, mobilizare din partea ta pentru a găsi soluții clare. Este o perioadă de transformare profundă, te poți confrunta cu evenimente de natură karmică fiind pus în situații greu de coordonat, rezolvat. Nu este exclus să intri în posesia unor secrete care vizează aspecte legate de o relație intimă, secretă.

            Gemeni – iei decizii ferme legate de un parteneriat, o asociere sau în cadrul relației de mariaj. Sunt aduse acum la lumină adevăruri mai puțin plăcute și care vizează relația cu ceilalți. Ai capacitatea să te mobilizezi și astfel reușești să acționezi cu fermitate în situațiile critice. Apar schimbări importante care vizează colaborările, o afacere personală sau ai parte de confruntări pe față cu adversarii care doresc să te pună într-o lumină nefavorabilă. Este o perioadă de conștientizare a ceea ce vrei, de fapt, de la tine și ce așteptări ai de la ceilalți.

            Rac – te poți aștepta la schimbări importante legate de locul de muncă, relația cu colegii. Poate fi momentul în care culegi roadele unei munci susținute și te bucuri de recompense materiale destul de importante. Tot ce ai de făcut este să nu intri în panică, dacă observi că lucrurile nu se derulează atât de rapid precum îți dorești. Ai ocazia să primești susținere venită din partea unor prieteni, persoane influente.

            Leu – este momentul să culegi roadele unei munci de creație, un hobby sau poți afla despre realizări importante venite din partea propriului copil. Nu este exclus să pui capăt unei relații de dragoste care ți-a creat unele probleme în plan personal și chiar profesional. Te poți aștepta la primirea unor vești bune legate de carieră, schimbări la care visai de mult timp.

            Fecioară – poți pune capăt unei situații stresante care vizează locul natal, relația cu părinții, trecutul. Este momentul să te preocupi mai mult de casă, proprietate, de vânzarea -cumpărarea unei locuințe, o schimbare de domiciliu. Se poate vorbi despre schimbări importante legate de carieră, primești o propunere de colaborare, un loc de muncă mult mai avantajos. Se poate vorbi și despre primirea unor bani dar și despre o călătorie în străinătate sau susținerea unui examen important pe care ai șansa să-l iei cu bine.

            Balanță – pot să apară dificultăţi în relaţia cu anturajul personal, în micile deplasări, în tot ceea ce ţine de comunicare şi informare dar și în ceea ce privește studiile superioare, deplasările în străinătate. Poate fi vorba acum despre apogeul unor acțiuni, proiecte demarate în toamna anului trecut și care vizează relația cu rudele apropiate, examenele, studiile, acumularea de informații, călătoriile, comerțul, semnarea unor contracte. Este important să fii mult mai atent la contractele pe care le semnezi. 

            Scorpion – ești predispus la probleme legate de taxe, impozite, credite bancare, moșteniri. Este  o perioadă în care este recomandat să nu te implici în afaceri riscante, colaborări dubioase întrucât ești predispus la pierderi de bani, anularea unor afaceri personale. Ai ocazia să reiei discuția despre o moștenire sau te poți aștepta la schimbări neașteptate ce vizează un contract de colaborare, cheltuieli care riscă să îți dea bugetul peste cap. Nu se recomandă să dai startul acum unei relații de colaborare.

            Săgetător – pot apărea unele probleme care țin de afirmarea personală sau în relația de cuplu, eventual în legătură cu justiția. Sunt aduse în vedere probleme legate de parteneriate. Relația de mariaj trece printr-o transformare profundă. Ai tendința să treci de la o extremă la alta reușind cu greu să ajungi la echilibru. Ești predispus la ruperea unei relații de colaborare, de parteneriat ceea ce nu ți se va părea deloc convenabil, ba chiar este posibil să te confrunți cu probleme de natură psihică, emoțională. 

            Capricorn – sunt descoperite acum unele probleme legate de locul de muncă, relația cu colegii, secrete care sunt aduse la lumină. Este posibil să te confrunți cu o problemă de sănătate care se cere urgent rezolvată. Este timpul să te preocupi mai mult de propria sănătate și de latura spirituală a existenței. Este recomandat să-ți asculți intuiția, mai ales în situațiile critice.

            Vărsător – este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, cluburi. Îți poate veni brusc ideea să te desprinzi dintr-o organizație sau descoperi că nu este tocmai ceea ce îți doreai dintr-o anumită relație de prietenie. În această perioadă descoperi adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește, de fapt, de la tine.

             Pești – este posibil să te confrunți acum cu  apogeul unor acțiuni începute în iarna  anului trecut. Te poți aștepta la finalizarea unui drum profesional sau ocazia de a pune capăt unei colaborări păguboase. Se recomandă prudență, în ceea ce privește relația cu autoritățile. Pe de altă parte este posibil ca, în urma confruntării cu un superior, să fii mult mai ambițios și reușești să le demonstrezi celorlalți ce ești în stare. Ceva se termină acum, în plan profesional, pentru a lăsa loc unui nou drum, noilor posibilități de a progresa pe o direcție de care nu ești conștient acum.