Eclipsa parțială de Soare în zodia Leu, 11 august 2018

                   LN in Leu 11 august 2018Eclipsa parțială de Soare în zodia Leu

             „Prea des mânia îl face pe om să-și iasă din minți și să respingă ce-i șoptește eul interior.” Frank Herbert – Dune 
            Luna Nouă în semnul Leu se produce în data de 11 august 2018, la ora 12:58’. Conjuncția luminariilor are loc la 18°42′, în zodia Leu, ascendentul momentului este la 4°23′ în semnul Scorpion. O eclipsă de Soare are loc în momentul de Lună Nouă, atunci când Soarele și Luna ocupă același grad zodiacal, în apropierea Nodului Lunar (Nodul Nord Lunar se află la  5°54′ în zodia Leu). Eclipsa parțială de Soare este vizibilă în Nord-Estul Canadei, Groenlanda, Islanda, Oceanul Arctic, Scandinavia, Nordul Insulelor Britanice, Federația Rusă, Nordul și Estul Asiei.
            Eclipsa de Soare este un eveniment deosebit având o calitate karmică, predestinată, cu rolul de a ne da un nou sens propriei existențe, în funcție și de aspectele pe care le face la planetele din tema natală a fiecăruia dintre noi. Pentru unele persoane eclipsa poate fi subtilă, în timp ce, pentru alții, poate fi trăită cu intensitate indicând noi începuturi, reconfigurări, schimbări radicale de direcție, vești neașteptate, întâlniri de natură karmică. Urmează o perioadă de transformări profunde, ne dedicăm acelor aspecte ale vieții în care ne dorim un nou start, șansa de a o lua de la capăt. Este momentul în care se însămânțează idei noi, idealuri de viață, dorințe, este speranța de a clădi un început promițător și tocmai de aceea se recomandă gândirea constructivă, încrederea în propriile forțe, este bine să dăruim iubire, înțelegere, să ne redescoperim mai buni, mai înțelepți întrucât ceea ce sădim acum ne va aduce roade, se întoarce către noi într-o formă, mai mult sau mai puțin favorabilă, în funcție de ceea ce am proiectat acum, în această perioadă de Lună Nouă și eclipsă parțială de Soare din zodia Leului.  Începutul de acum, „semințele” pe care le plantăm în această perioadă, vor aduce primele rezultate la Luna Plină în zodia Pești din data de 26 august 2018, respectiv în preajma datei de 21 ianuarie 2019, atunci când va avea loc eclipsa totală de Lună în zodia Leu.   
            Zodia Leului (semn fix, de foc, guvernat de Soare) și eclipsa de Soare ce are loc în acest semn ne spune despre energiile care iau naștere acum și sunt legate de iubire, creativitate, vitalitate, nevoia de strălucire, dorința de a conduce, de a ne fi recunoscută propria valoare, de a fi în centrul atenției, dorința de a ne implica cu încredere și optimism în noile proiecte beneficiind de forță creatoare, voință, hotărâre, entuziasm, generozitate dar și orgoliu, mândrie, egoism, încăpățânare, extravaganță, opulență. Trebuie ținute sub control încăpățânarea, sarcasmul, tendința de a considera că ni se cuvine tot ce este mai bun, fără să ne acordăm momentul de introspecție, de sondare a propriei ființe în care să observăm cine suntem cu adevărat și dacă suntem conștienți că, pentru a primi iubire, este necesar să învățăm cum să ne iubim și să iubim, să dăruim și celorlalți.
            În acest moment de eclipsă parțială de Soare se formează configurația planetară „Degetul lui Dumnezeu”, denumită și „Mâna destinului” sau Yod-ul, fiind formată din două planete transpersonale aflate în relaţia de sextil (Pluton retrograd – în zodia Capricorn sextil cu Neptun retrograd – în zodia Pești), ambele în inconjuncţie cu o a treia, care este şi planeta – focar a configuraţiei (Soarele și Luna se află în conjuncție – Luna Nouă – și Mercur retrograd în casa a X-a, zodia Leu). Energia conferită de către acest aranjament planetar ne susţine să remodelăm sau să armonizăm fluctuaţiile noastre emoţionale şi mentale, să corectăm comportamente mai puţin plăcute care ne împiedică în evoluţia noastră spirituală. Astrele conlucrează astfel încât să ne forțeze la o reajustare, regenerare a expresiilor emoționale și mentale prin acțiuni dureroase, evenimente greu de controlat, evenimente predestinate, karmice. Planetele implicate în „Degetul lui Dumnezeu” atrag atenţia asupra dificultăţilor relaţionale, sentimentale, creativitate, iubire, relația cu copiii dar și asupra necesităţii de a depăşi propriile limitări legate de dorința de a domina, de a conduce, de a pune pe primul plan interesul personal, lăsându-ne conduși de Ego. 
Focarul configurației planetare „Degetul lui Dumnezeu”, aflat în casa a X-a, implică dorința de expansiune în plan profesional, nevoia de realizare în plan social, de a obține succesul public, fără să ținem cont de interesele și nevoile celorlalți. Există predispoziția către amplificarea unor trăsături de caracter ce contravin propriilor interese având loc amplificarea impulsivității, agitației, dorința de a fi „cel mai”, menite să  creeze dezechilibre în relația cu ceilalți, incapacitatea de a fi în acord cu propriul suflet, de a înțelege rostul anumitor evenimente, direcția pe care trebuie să o urmăm. Există tendința de a ne agăța cu disperare de trecut, de ceea ce considerăm că ne-a creat o oarecare stare de confort, fără să conștientizăm că un  „bine”  făcut din interes material este iluzoriu și ne-a condus, încet dar sigur, de-a lungul timpului, la degradarea relației  cu Divinitatea.
            Este o eclipsă parțială de Soare ce ne aduce mai aproape de nevoia de purificare și vindecare, de scufundare în propria ființă, după ce am gustat din amărăciunea prăbușirii de la înălțime. Resimțim o nevoie profundă de a pune punct unor situații epuizante și de a o lua de la capăt, un nou început pe care, din păcate, nu îl putem încă vedea, până când nu facem curățenie în propriul suflet și nu suntem împăcați cu propria persoană. Cu Pluton și Neptun aflate în mers retrograd,  ambele planete transpersonale, puternic implicate în configurația planetară „Degetul lui Dumnezeu”, ne transportă către dimensiuni greu de înțeles, de accesat în mod conștient, ne ajută să traversăm dincolo de limitările personale, cât timp ne lăsăm purtați de „mâna destinului”. Pluton retrograd în semnul Capricorn ne îndeamnă la transformare, atât la nivel personal, cât și în plan social, cu un Neptun retrograd în zodia Pești și în trigon cu Jupiter (în zodia Scorpion), ne aduce mai aproape de Dumnezeu, simțim nevoia de a dărui necondiționat, de a ne lăsa conduși de Divinitate, de spiritualitate devenind mai înțelegători față de oamenii oropsiți de soartă.   
            Viața este un munte pe care, acum, îl urcăm cu grație Divină, îl explorăm cu mai mult curaj, avem ambiția de a învinge orice obstacol apărut în cale și încrederea că nu suntem singuri pe tot acest drum, pe tot acest traseu și că „Mâna lui Dumnezeu” este întinsă către noi, ca o speranță de mai bine, după ce am parcurs tot acest traseu de purificare având astfel șansa la  iluminare, de trezire la o nouă viață.
            Ascendentul acestui moment de eclipsă parțială de Soare se află în zodia Scorpion (semn fix, de apă, guvernat de Marte și de Pluton), zodie asociată inconștientului individual și colectiv, guvernând resursele ființei umane, scufundarea, metamorfoza, transformarea, moartea și renașterea, nevoia de sondare a propriei ființe în urma traumelor, a pierderilor, a rănilor de natură emoțională și/sau materială. Scorpionul aduce cu sine dorința de răzbunare, manipulare, tendința de a deține controlul asupra celui mai slab, de a-l subjuga. Ascendentul din zodia Scorpion ne dă dorința de a explora noi dimensiuni depășind propriile limite, frici, este locul în care murim spre a renaște, mai puternici, pentru a ne ridica la lumină purificați, vindecați. Este o perioadă în care suntem predispuși la experiențe de viață inedite, originale fiind atrași către aventuri neobișnuite,  greu de gestionat.  
            Cu Luna Nouă în conjuncție cu Mercur retrograd și în careu la Jupiter (în zodia Scorpion) și asteroidul Junon (în zodia Taur, casa a VII-a) este foarte posibil să avem sentimentul că ne luptăm cu „morile de vânt” și tot efortul depus în sensul progresului în plan relațional, în afaceri, carieră, în plan politic sau în orice fel de asociere, nu face decât să ne aducă dezamăgiri, răsturnări de situație care ne derutează, ne îndepărtează de ceea ce ne-am propus. Apar răzgândiri, fiecare încercând să își urmărească scopul personal fiind legat de materialitate, de imaginea publică, de ceea ce crede lumea, contând mult mai mult modul în care te percepe șeful și lăsând pe un plan inferior prietenia, devotamenul, altruismul, dragostea față de cel ce te-a ajutat la greu, față de prietenul, colegul care a știut să îți dăruiască, chiar și o vorbă bună, atunci când ai trecut prin momente foarte grele. Avem șansa să descoperim cum introspecția, lucrul cu Sine, este principala cale de autocunoaștere, de redescoperire a unui nou sens al propriei vieți, este calea prin care găsim răspunsuri  la întrebări legate de carieră, de locul și rolul nostru în societate, de ceea ce ne face cu adevărat bine în mediul în care trăim și muncim, de modul în care putem gestiona mult mai constructiv relația cu ceilalți oameni.
            Marte (guvernatorul zodiei Scorpion) este retrograd, în conjuncție cu Lilith și asteroidul Pandora, pe casa a III-a (a comunicării, intelectul și modul în care ne exprimăm identitatea, lumea înconjurătoare, rudele apropiate, vecinii) ceea ce amplifică și mai mult agresivitatea, reacțiile sub impulsul de moment, reluarea unor acțiuni care pot pune în pericol relațiile de orice fel, comerțul, călătoriile, schimbul de informații, mass-media astfel că informația va fi folosită în sensul manipulării, al divulgării unor secrete din dorința de a deține și mai mult control asupra mulțimii, populației, din dorința de a subjuga. Curiozitatea ne conduce către neliniște, aflarea unor secrete care creează și mai mare dezorientare, confuzie, furie amplificând frustrările, tendința de a crede că nu ne găsim locul în această lume. Cu toate acestea, în urma acestor acțiuni, mai mult sau mai puțin dezordonate, în care fiecare încearcă să demosntreze că i se cuvine ce este mai bun, se deschid noi experiențe, noi posibilități de explorarea a unei dimensiuni personale și în plan social care păreau greu de accesat. Primim informații care ne șochează și care ne îndeamnă să facem o selecție riguroasă în grupul din care facem parte. Este jocul dintre atragere și respingere, acea nevoie de a „ridica capacul” lucrurilor despre care știm că sunt interzise și care ar putea chiar să ne pună viața în pericol. Timpul însă ne va demonstra dacă alegerile pe care le facem acum sunt sau nu în avantaj personal. Tot ce avem de făcut acum este să trăim cu speranța că absolut nimic din această existență nu este întâmplător.  
            Simbolul sabian pentru Luna Nouă în semnul Leu este: „O petrecere pe o casă plutitoare.” Mesajul cheie este bucuria libertății temporare din structura rigidă a comportamentului social. Indică posibilitatea eliberării energiei naturale în petreceri de grup și în contacte interpersonale sporite.
            Este vorba despre o eclipsă parțială de Soare în zodia Leului care ne aduce în prim plan nevoia de strălucire, dorința de putere, de glorie, simțim nevoia să fim în centrul atenției, fie că este vorba despre planul relațional, sentimental sau profesional, dedicăm mai mult timp jocului, flirtului, copiilor, ne manifestăm creativitatea în mod spontan. Mesajul eclipsei parțiale de soare în zodia Leu este: „Mă individualizez și găsesc sursa iubirii în mine. Devin conștient că sunt un creator.”
            Îndemnul Lunii Noi din data de 11 august 2018 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 11 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) se află în apropiere de 19ᵒ, în semne fixe (± 3 grade).

           Mesajul transmis de eclipsa parțială de Soare în semnul Leu pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – se anunță schimbări importante în plan sentimental putând fi vorba despre întâlniri de destin sau ruperea unei relații de dragoste. Se anunță o perioadă de pasiune intensă trăită alături de persoana iubită sau chiar de propriul copil. Sunt motive de sărbătoare fiind momentul să planifici o logodnă sau poți afla vestea venirii pe lume a unui copil. Tot acum ar fi momentul prielnic pentru a valorifica din plin creativitatea, un hobby, de a obține recunoaștere și succes datorită abilităților și talentelor de care dispui.

            Taur – putem vorbi despre schimbări care vizează familia, casa, domiciliul. Este o perioadă destul de agitată, în ceea ce privește relația cu părinții. Relația cu membrii familiei devine mult mai intensă. Poate fi vorba și despre mobilizarea în vederea renovării locuinței, a investițiilor pe care trebuie să le faci în această direcție. Va trebui însă să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face sau nu bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru cu mediul din care faci parte.

            Gemeni – se intensifică comunicarea cu rudele apropiate, vecinii. Ai de făcut acum mai multe călătorii, poate chiar ai de susținut un examen important sau te gândești foarte serios să începi un nou curs. Succesul depinde însă de gestionarea emoțiilor, de echilibrarea la nivel psihic, mental și de valorificarea intuiției, a inspirației. Nu duci lipsă de creativitate, inițiative simțind nevoia de a relaționa cu oameni noi, interesanți, de la care să simți că ai ceva nou de învățat.

            Rac – este o perioadă de lansare de noi strategii, în ceea ce privește câștigurile financiare, valorificarea propriilor abilități și talente. Poate fi vorba și despre pierderi finanicare dar și semnarea unui nou contract, mult mai avantajos din punct de vedere financiar. Sunt favorizate proiectele care țin de afaceri, noi inițiative ce implică speculațiile, jocurile de noroc, activitățile care țin de creativitate, petreceri, relația cu copiii. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții.

            Leu – poate fi vorba despre un moment de renaștere, după ce te-ai confruntat cu eșecuri, pierderi, dezamăgiri de tot felul. Devine foarte important acum confortul personal, propria imagine preocupându-te mai mult de schimbarea propriului look, a vestimentației. Este vorba despre o nouă perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante ce implică și schimbări legate de profesie sau reședință.

            Fecioară – poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi, acțiuni puse la cale de dușmanii ascunși, probleme datorate unor secrete sau promisiuni care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale. Este o perioadă în care preferi starea de solitudine, departe de problemele cotidiene, îndeosebi în urma aflării unor secrete, dezvăluirea unor adevăruri dureroase. Este posibil să te preocupi mai mult de propriul suflet alocând mai mult timp relaxării și practicilor spirituale.

            Balanță – este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi noi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și de socializare. Atenție la relațiile de prietenie!

            Scorpion – beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi fiind momentul potrivit pentru un nou start în carieră. Pot apărea oportunități de avansare, îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în raporturile cu șefii. Va trebui să dai dovadă de prudență, în zona profesională și de imagine publică. Ești preocupat de imaginea și reputația ta în societate putând fi vorba despre un moment bun  pentru a pune punct unei situații stresante legate de carieră având șansa de a îți lua un nou avânt în plan profesional.

            Săgetător – urmează o perioadă în care vei avea multă deschidere către spiritualitate. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorie. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate. Îți faci planuri pentru deplasări în interes de serviciu sau ai ocazia să găsești soluții avantajoase pentru a petrece o vacanță pe alte meleaguri.

            Capricorn – în perioada următoare ești atras de ocultism, mister, aflarea secretelor, implicarea în relații de natură karmică sau sexuală. Poți demara acum o serie de activități pentru a obține avantaje financiare (moșteniri, recompense financiare, câștig în urma unui partaj). Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți. Este o lunație care deschide noi posibilități de transformare, un profund proces introspectiv având ocazia să descoperi ce anume îți blochează propria evoluție.

            Vărsător – se poate vorbi acum despre un nou început, în plan relațional. Ai ocazia să te implici în noi asocieri, negocieri și/sau semnarea de noi contracte. Poți începe o relaţie sau poți să reformulezi principiile după care funcţionează actuala relaţie. Vei resimți o mai mare nevoie de independență fapt care te-ar putea aduce în confict cu ceilalți. Ești predispus la tensiuni în relația de cuplu sau neplăceri din cauza unui proces. Va trebui să dai dovadă de înțelegere și să încerci să te armoniezezi cu mediul în care te găsești.

            Pești – poți beneficia acum de un nou început, în plan profesional. Este posibil să îți găsești un nou loc de muncă sau un al doilea job putându-te reorienta profesional sau poți obține un post mult mai avantajos asumându-ți noi responsabilități la locul de muncă. Poate fi vorba și despre găsirea unor soluții pentru a rezolva anumite stări de tensiune din relația cu colegii. Este important ca, în perioada următoare, să mergi la medic, preventiv. Nu este exclus să ai parte de suferință, la nivel fizic, de pe urma unor vicii, a unei alimentații necorespunzătoare.