Eclipsa parțială de Soare în zodia Capricorn, 6 ianuarie 2019

   january-6-2019-first-partial-solar-eclipse-of-the-year-5c2dbacd3ffb1         Eclipsa parțială de Soare în zodia Capricorn
 
            „Periodic, exteriorul se destramă pentru a permite interiorului să se reconstruiască.” Serghei N. Lazarev
            Conjuncția luminariilor (Luna Nouă) are loc în data de 6 ianuarie 2019,  la ora 3:28’, la 15° 25′, în zodia Capricorn. Ascendentul momentului de Lună Nouă se află la 17° 57′, în semnul Scorpion.
            Astrologic vorbind, o eclipsa de Soare se produce în faza de Lună Nouă, atunci când Soarele este în conjuncție cu Luna și se află în apropierea unui Nod Lunar, Nodul Nord sau Nodul Sud Lunar. În cazul de față, aproape de conjuncția Soare și Lună se află Nodul Sud Lunar sau Coada Dragonului, la 27° 18′ în zodia Capricorn.
            Este prima eclipsă a anului 2019, o eclipsă parțială de Soare vizibilă în nord-estul Asiei și nordul oceanului Pacific. Maximul eclipsei va avea loc la ora 3:41 (6 ianuarie, ora României).
            Eclipsa parțială apare atunci când Soarele și Luna nu sunt aliniate exact și astfel Luna obturează Soarele doar parțial. Acest fenomen poate fi observat, de obicei, de pe o mare parte a Pământului, în special în exteriorul benzii de totalitate.
            În astrologie, eclipsele de Soare prevestesc începuturi, evenimente importante, atât la nivel personal, cât și în plan social. Eclipsa de Soare este un eveniment deosebit având o calitate karmică, predestinată, ne poate aduce un nou start în viață, un nou capitol, ne dă o nouă direcție (în funcție de tranzitul în casa astrologică din tema natală!). Efectul eclipsei poate fi simțit, în general, pentru o perioadă de aproximativ 6 luni, până la următoarea eclipsă care va reașeza energiile cosmice. Pentru unele persoane eclipsa poate fi subtilă în timp ce, pentru alte persoane, poate fi trăită cu destul de multă intensitate indicând noi începuturi, reconfigurări, schimbări radicale, surprize de tot felul, vești neașteptate, persoane ce apar subit în viața noastră, oameni pe care nu i-am văzut de foarte mult timp sau poate fi vorba despre așa zisele întâlniri predestinate, întâlniri karmice. Nodul Sud Lunar este Nodul considerat, în astrologia occidentală, unul dintre indicii karmici care ne informează despre greșelile pe care le avem de îndreptat în această existență. În cazul de față, cu Nodul Sud în casa a II-a, în semnul Capricorn, ne confruntăm cu evenimente neașteptate, pierderi care ne obligă să adoptăm un nou mod de viață, o nouă atitudine, un nou mod de a ne comporta în societate, de a administra resursele de care dispunem. Este un eveniment astrologic care vizează veniturile proprii, modul în care ne raportăm la bani și bunuri materiale, felul în care gestionăm resursele personale dar și propriile abilități, talente, dacă suntem în stare să punem în practică experiența de viață, capacitățile creatoare pentru a ieși din situațiile critice ce vizează banii veniți din muncă proprie. În spatele oricărui comportament care pune în pericol resursele și rezervele personale se află, de cele mai multe ori, o durere, o traumă, un „gol” afectiv.
            Zodia Capricorn reprezintă structurile, instituțiile care legiferează și se ocupă de respectarea actelor de guvernământ, zodie condusă de înțeleptul Saturn. Luna Nouă în semnul Capricorn ne vorbește despre necesitatea de a construi o nouă fundație, avem șansa de a clădi o nouă casă a sufletului și spiritului nostru devenind mai puternici, mai conștienți de propria valoare. Soarele aflat în zodia Capricorn (zodie de pământ, guvernată de Saturn) ne dă spirit organizatoric, dorința de ascensiune în plan social și profesional, capacitatea de a ne asuma noi responsabilități, obiectivitate, răbdare, spirit practic, seriozitate, tenacitate și perseverență în atingerea scopului propus dar și încăpățânare, conservatorism, rigiditate, pesimism.
            Luna Nouă se formează în casa a II-a, a resurselor personale, a veniturilor din muncă proprie fiind un aspect astral ce indică o mai mare preocupare pentru muncă, pentru a ne fi recunoscută propria valoare și de a primi recompense pe măsura așteptărilor noastre. Această configurație astrală poate indica un nou start, un nou mod de a gestiona valorile personale. Saturn, „Marele Înțelept al Zodiacului”, aflat în semnul Capricorn (în domiciliu), în casa a II-a,  în conjuncție cu Luna Nouă și în sextil cu Neptun (din casa IV-a, casa începutului și sfârșitului, trecutul, locul natal, familia) aduce necesitatea de a renaște prin conștientizarea rolului pe care îl joacă trecutul în nevoia de reconstrucție interioară având acum la dispoziție resursele necesare dar și posibilitatea de a ne regăsi pacea, forța, înțelepciunea, prin iubire și credință. Este momentul  să accesăm răspunsurile care se află deja în fiecare dintre noi.
            Se consideră, că prin natura sa, Saturn reprezintă experiența concentrată de învățare, care intervine doar prin intermediul trăirii în trupul fizic, în plan material. Saturn (Cronos) este considerată planeta timpului, ne dă sentimentul că timpul se mișcă prea încet pentru a reuși să ne împlinim anumite dorințe, așteptări. Are drept rol progresul nostru în plan spiritual, nu prin delăsare și frică, ci prin muncă, efort, răbdare, învățare, organizare, prin disciplină interioară. Este o perioadă în care devenim mult mai atenți la riscurile pe care ni le asumăm, în plan material dar și spiritual, încercând să avem o nouă viziune asupra propriului Eu și a societății în care trăim. Este important să știm cine suntem și ce vrem să construim.
            Ascendentul se află în zodia Scorpion, căreia îi este asociată Pasărea Phoenix, simbol al morții și renașterii, al noilor începuturi dar și al protecției, transformării și puterii. În această perioadă se poate vorbi despre nevoia de a renaște găsindu-ne la o răscruce de drumuri, neștiind prea clar încotro vrem să ne îndreptăm, ce alegere este mai potrivită.
            Conjuncția dintre Luna Nouă și Pluton (guvernatorul Ascendentului în zodia Scorpion), la orb 5°, aduce în vedere necesitatea unor schimbări interioare profunde, schimbări care vizează propria fundație, personalitatea, atitudinea în fața vieții și a morții. Pluton în semnul Capricorn „distruge” și reconstruiește din temelii reușind să dărâme vechiul, determină metamorfozarea, transformarea prin metode alchimice astfel că toată energia este concentrată pe sămânța sădită în adâncul pământului, în acel loc care este curățat de ceea ce ar putea împiedica creșterea iar aceasta ne ajută să progresăm, să creștem cu adevărat rezistenți, puternici de-a lungul timpului. Acest moment astrologic ne arată forța dar și dorința de a vindeca suferințele, de natură fizică sau sufletească, spirituală prin redescoperirea sau amplificarea credinței, a capacității de a ierta și de a face pace cu trecutul. Cu Pluton în casa a II-a suntem îndemnați să abordăm cu mai multă înțelepciune planul material fiind important să ne preocupăm mai mult de propria transformare prin credință și iubire.
            Schimbările nu sunt niciodată uşoare şi, pentru a avea un efect pe termen lung, este necesar să se producă în profunzime. Careul dintre Mercur (în semnul Capricorn) și Marte (în zodia Berbec) este un aspect solicitant, din punct de vedere mental. Ne gândim la mai multe variante, idei și opțiuni însă este foarte posibil să omitem detalii importante, datorită lipsei de răbdare sau impulsivității riscăm să luăm decizii greșite.
            Venus ne vorbeste despre relații, este forța iubirii, ea ne îndeamnă să ne urmăm pasiunea sufletului. Poate fi mărul discordiei sau al împăcării, al inițierii asupra binelui și răului dar și mărul inițiatic care deschide poarta științei, a cunoașterii. Venus (în casa I-a), în aspect benefic cu asteroidul Kiron (în casa a IV-a, casa începutului și sfârșitului, copilăria, trecutul, casa părintescă, viața intimă, lăuntrică, casa, locul natal), stimulează acțiunile de vindecare și face ca nimic să nu pară prea greu, atunci când suntem angrenați în activitatea de reconstrucție a propriei vieți. Este un aspect astral care ne ajută să observăm importanța întoarcerii către trecut, nevoia de a găsi răspunsuri, conștientizarea experiențelor pe care le-am trăit, alături de oameni dragi, care au jucat un rol important în viața noastră. Este șansa de a vindeca traume legate de trecut, copilărie, relația cu mama, părinții punându-se accentul pe nevoia de a ne ierta și de a-i ierta pe cei care au greșit față de noi. Ni se relevă răspunsuri prin intermediul intuiției, viselor, putem avea parte de reîntâlniri interesante cu oameni care ne mărturisesc sentimentele, dorințele, așteptările pe care le au de la noi. Sunt aduse la lumină relații de iubire, gânduri dar și trădări, nevoia de a face o schimbare esențială în relația cu persoane care au jucat un rol important în viața noastră.
            Este indicat să dăm startul oricărei acțiuni, idei, proiect, odată cu faza de creștere a Lunii, mai exact din data de 8 ianuarie 2019. Ceea ce sădim în această perioadă vom culege la Eclipsa parțială de Lună din semnul Capricorn, din data de 17 iulie 2019.
            Această Eclipsa parțială de Soare în semnul Capricorn aduce în prim plan necesitatea de a da un nou sens resurselor de care dispunem, nevoia de a valorifica, de „a folosi” (zodia Capricorn) propriile abilități și talente, nu înainte de a „ne dori” (zodia Scorpion) o transformare a propriei ființe devenind astfel mai încrezători în propriile forțe iar aceasta ne ajută să răzbatem dincolo de limitele (auto) impuse.
            Îndemnul Lunii Noi din data de 6 ianuarie 2019 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 6(± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) se află în apropiere de 16ᵒ, în semne cardinale (± 3 grade).
                   Influența Eclipsei parțiale de Soare în zodia Capricorn asupra fiecărei zodii

            Berbec – urmează o perioadă în care te vei preocupa mai mult de carieră, realizarea socio-profesională, afirmare, asumarea de noi responsabilități. Este posibil să apară unele răsturnări de situație în ceea ce privește anumite înțelegeri, promisiuni venite din partea unui superior, șef. Ești predispus la implicarea în situații care te pot obliga să schimbi direcția în plan profesional. Îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme în relația cu șefii.

            Taur – ești mult mai deschis să abordezi latura abstractă a vieții. Este posibil să reiei anumite cursuri, să îți lărgești orizontul cunoașterii. Ești mult mai preocupat de dezvoltarea personală. Ai ocazia să programezi acum o călătorie în străinătate sau iei decizia bruscă de a emigra. Te poți aștepta însă și la neplăceri, schimbări de direcție care țin de studii, călătorii, relația cu persoane aflate peste hotare. Ai șansa de a primi susținere venită din partea unor ghizi, mentori, persoane care te vor ajuta, în ceea ce privește evoluția ta în domeniul spiritual.

            Gemeni – vorbim despre o perioadă în care se poate activa sau dezvolta tot ceea ce ține de ocultism. Treci printr-un puternic proces de transformare, de conștientizare a propriei ființe. Ai ocazia să intri în posesia unor secrete, se face lumină în anumite relații, activități derulate în trecut. Putem vorbi și despre o refinanțare sau reformularea unor contracte, acorduri de colaborare. Discuți, analizezi mai multe aspecte care țin de taxe și impozite, un proces, divorț sau poți afla despre un deces care te afectează în mod profund. Urmează o perioadă în care se va pune accentul pe încercări de natură karmică, taine dezvăluite, pe sexualitate, lucruri pierdute și regăsite, accidente.

            Rac – este necesară prudența, dacă ai de semnat documente, contracte de colaborare. Această Lună Nouă îți aduce șansa de a interacționa cu oameni noi, poți socializa mai mult. Mergi mai frecvent la petreceri, spectacole, concerte, expoziții. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe asocieri, relația de cuplu, afaceri, cooperare. Este momentul să fii mult mai deschis către celălalt, să te concentrezi mai mult pe munca desfășurată în echipă. Nu este exclus să te confrunți cu evenimente neplăcute în relațiile de parteneriat, poți să renunți acum la o afacere, o colaborare importantă. Cert este că te gândești foarte serios să dai startul unor noi asocieri, nu înainte de a te elibera din anumite relații toxice.

            Leu – vei pune mai mult accent pe muncă și responsabilitate în relația cu colegii de muncă dar și pe sănătate, alimentație, igienă, obligațiile de serviciu, îngrijirea plantelor, animalelor. Este posibil să renunți acum la un loc de muncă sau te poți confrunta cu probleme de sănătate care necesită o intervenție promptă. Solicitările venite din partea superiorilor sau a colegilor pot deveni stresante. Este posibil să apară tot felul de neînțelegeri în relația cu colegii, colaboratorii sau iei decizia de a-ți schimba atitudinea în colectivul de muncă. Ai șansa de a da startul unor proiecte de anvergură care îți vor aduce succes pe termen îndelungat.

            Fecioară – preocupările principale vor fi dragostea, flirtul, iubirea dăruită, creativitatea, divertismentul, relația cu propriul copil, talentul artistic. Este un moment prielnic pentru a valorifica din plin creativitatea, inspirația și de a obține recunoaștere și succes datorită abilităților și talentelor de care dispui. Se anunță schimbări importante în plan sentimental putând fi vorba despre întâlniri de destin sau ruperea unei relații de dragoste. Activitatea artistică este amplificată având ocazia să descoperi un nou hobby. Este o perioadă în care ești mai apropiat de propriul copil, te distrezi mai mult, ieși în lume, faci mai multă mișcare în aer liber, ești mai atent la aspectul fizic. Preferi să petreci mai mult timp alături de prieteni, să te bucuri de plin de momente romantice, alături de persoana iubită.

            Balanță – în această perioadă te concentrezi mai mult pe casă, familie, poate fi vorba și despre schimbarea domiciliului, renovarea casei, achiziția/vânzarea unei proprietăți, răsturnări de situație care vizează o proprietate. Te întorci pe meleagurile natale pentru a vizita locuri și oameni dragi. Te simți mai bine acasă preocupându-te de treburile gospodărești. Este o perioadă destul de agitată, în ceea ce privește relația cu părinții. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru.

             Scorpion – urmează o perioadă în care se intensifică planul relațional și intelectual fiind necesar să te preocupi mai mult de proiectele care au nevoie de flexibilitate și adaptare la noile situații, la cerințele actualei societăți. Este important să acorzi o mai mare atenție la eventualele probleme care țin de plămâni, căile respiratorii sau brațe. Ești mult mai preocupat de relația cu rudele apropiate, de călătorii și comerț. Este posibil să iei decizia pentru a urma un (nou) curs, pentru a învăța o limbă străină sau pentru a acumula mai multe cunoștințe dintr-un anumit domeniu.

            Săgetător – va trebui să acorzi atenție la cei cu care alegi să te asociezi dar și la modul în care valorifici propriile abilități, talentele de care dispui, în sensul progresului în plan financiar. Te vei axa mai mult pe câștigurile financiare, pe confort și valori personale, securitatea materială, atașament. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții. Trebuie să fii atent la condițiile și prevederile legale, în caz contrar munca și efortul depus nu vor fi răsplătite pe măsură. Mare atenție la cheltuielile pe care le faci!

            Capricorn – te preocupi acum mai mult de propria persoană, de felul în care te percepe lumea, de modul în care îți impui propriul punct de vedere. Beneficiezi de ambiție, curaj precum și dorința de a te afirma în societate. Ești mult mai dornic să schimbi propriul look, vestimentația, mediul având loc un fel de mică revoluție la nivel personal. Este vorba despre o nouă perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante ce implică și schimbări legate de profesie sau reședință. Pentru unii nativi, această Lună Nouă poate provoca un nou salt de conștiință, o trezire la realitate, aflarea propriului drum, schimbări de atitudine și de imagine.

            Vărsător – vei pune mai mult accent pe spiritualitate, relația cu Dumnezeu, viața intimă, secrete, presimțiri, datorii karmice, temeri personale. Este posibil să intri în posesia unor secrete sau pot fi reluate anumite discuții care țin de carieră, dușmani ascunși, familie. Poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi, probleme datorate unor promisiuni, negocieri care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale. Urmează o perioadă în care te preocupi mai mult de propriul suflet alocând timp relaxării și practicilor spirituale. Starea de solitudine este binevenită pentru a reuși să găsești resursele necesare care te pot ajuta, în plan profesional sau social.

            Pești – putem să vorbim despre o perioadă în care se amplifică relația cu prietenii, societatea, colectivul din care faci parte. Ai ocazia să faci noi cunoștințe, ești mai interesat de ceea ce se petrece cu amicii, vrei să dezvolți noi relații de prietenie care vor juca rol important în viața ta, pe termen îndelungat. Nu este exclus să ieși dintr-un anumit grup, o asociație dar să intri într-un grup nou, mult mai interesant (fundație, cenaclu, asociație). Preferi să îți manifești liber ideile, concepțiiile despre viață dând dovadă de nonconformism. Inițiezi proiecte noi, curajoase dorindu-ți să concretizezi un ideal. Vrei să faci o schimbare importantă, în ceea ce privește relația cu prietenii, idealurile tale. Este o perioadă în care se va pune mai mult accent pe planurile de viitor, relația cu prietenii, petreceri, distracție, politică, invenții, nonconformism.