Eclipsa parțială de Lună în zodia Taur, 19 noiembrie 2021

              Eclipsa parțială de Lună în zodia Taur

               „Primește în tine, cât trăiești, toată lumina în toate felurile ei.” Nicolae Iorga
            Eclipsa de Lună în zodia Taur, din data de 19 noiembrie 2021, are loc la ora 10:57’, cu Luna la 27° 14’ în semnul Taur, Soarele fiind la 27° 14’ în zodia Scorpion, pe axa IV- X-a. Harta momentului de Lună Plină indică Ascendentul în semnul Capricorn.
            Opoziția luminariilor este situată pe axa posesiunilor Taur-Scorpion și aduce în prim plan interesul pentru valorile materiale (Taur) şi sexualitate, moarte și renaștere, capacitatea de regenerare (Scorpion). Resimțim în mod profund nevoia de a ne ocupa de spațiul vital, de propria casă, proprietate, de nevoile noastre în plan material, resursele de care dispunem. Are loc o conexiune puternică cu planul material această eclipsă de Lună influențând atitudinea noastră față de bani și bunuri materiale fiind important să analizăm cu sinceritate cât de mult suntem dispuși să investim în bunuri de valoare, care ar putea să sporească o falsă stimă de sine, hrănindu-ne ego-ul. Este o perioadă în care se va observa o mai mare concentrare a atenției pe valorile materiale, nevoile personale, dorința de confort, siguranță în plan material și afectiv, nevoia de acumulare, lăcomia, simțul artistic, încăpățânarea, posesivitatea, gelozia, teama de schimbare. Ne vom confrunta cu pierderi neașteptate în ceea ce privește tot ceea ce ține de bunurile personale, terenuri, resursele naturale, agricultură, domeniul financiar. Verbul „a avea”, specific zodiei Taur, ne urmărește în mod obsesiv și ne dă sentimentul de insecuritate, teama de a nu primi cât considerăm că merităm sau tentația de a renunța la adevăratele valori în favoarea banilor, al beneficiilor în plan material.
            Eclipsa de Luna în semnul Taur activeaza axa familială IV-X aducând în prim plan aspecte care vizează casa, familia, relația cu propria țară, cu locurile natale, cariera, statutul social, ambițiile în plan socio- profesional. O eclipsă de Lună în Taur, cu Luna la grad 27: 15’, cu Nodul Nord în zodia Gemeni, la grad 1: 47’, ne spune că avem de învățat lecția comunicării, a acceptării părerilor celorlalți și de a deveni mai flexibili în relații. Cu Nodul Sud aflat în zodia Săgetător pierderile vor fi resimțite îndeosebi în domeniul spiritual și al religiei, al relației la nivel internațional, în tot ceea ce ține de studii, relația cu profesorii, mentorii, ghizii spirituali. Ne putem aștepta la o perioadă în care este nevoie să cântărim cu atenție ce informații am primit în prima parte a acestui an, ce lecții ne-am însușit în urma unor pierderi. Această eclipsă de Lună în Taur vine cu răspunsuri la dorințele, proiectele lansate în preajma datei de 11 mai 2021, atunci când a avut loc Luna Nouă în zodia Taur, fiind important să lăsăm deoparte ceea ce nu ne mai este necesar pentru atingerea scopurilor personale precum și în tot ce ține de domeniul financiar, familie, bunurile personale, propria locuință, țară. Vom observa o mai mare nevoie de schimbare, în ceea ce privește domeniul imobiliar, astfel că ne putem aștepta la scumpiri în această zonă, în tot ce ține de resursele naturale, agricultură, domeniul forestier.
            O eclipsă de Lună pe axa familială ne revelează necesitatea de a găsi echilibrul interior, de a pune mai mult preț pe aspectele care țin de familie, propria țară, pe necesitatea de a observa realitățile din plan social și de a accepta că fiecare dintre noi poate contribui la o mai bună evoluție a lumii în care trăim. Lecția karmică pe care ne-o oferă această eclipsă de Lună este de a ne maturiza prin armonizarea emoțiilor, de a face pace cu propriul suflet dar și cu familia, precum și de a obține echilibrul între rigiditate și instabilitate. Echilibrul și liniștea sufletească vin prin efort, dăruire. Timpul pare să nu mai țină cu noi iar goana după reușită ne secătuiește întreaga ființă.
            Marte aflat în conjuncție cu Mijlocul Cerului, în acest moment de eclipsă de Lună în semnul Taur, ne dă forța de a accepta provocările vieții dar și de a ne desprinde dintr-un mediu care nu mai corespunde propriilor așteptări, interese. Schimbările vor fi oarecum neașteptate (Marte în opoziție cu Uranus retrograd), pe de altă parte suntem ajutați să ne reorganizăm propriile resurse, să ne readucem în plan mental ceea ce ne dă adevărata forță de a rămâne pe propriile picioare. Nu vor lipsi defăimările la nivel înalt, căderi din funcție a oamenilor aflați în posturi de conducere, scandaluri publice ca urmare a aflării unor secrete, a unor planuri care au fost puse la cale încă de la începutul acestui an, poate chiar în urmă cu aproximativ doi ani. Planetele din zodia Scorpion (Soare, Mercur și Marte) aduc multă energie, răscolesc, tulbură, descoperă secrete.
            Ascendentul în semnul Capricorn ne dă sentimentul că putem răzbate prin tumultul problemelor din plan personal și social. Pe de altă parte avem nevoie de conformări în ceea ce privește ideile, acțiunile pe care le-am lansat, încă din primăvara acestui an. Avem nevoie de echilibru, de ancorare în concret, de siguranța zilei de mâine. Nu puține vor fi momentele în care vom simți că timpul nu este de partea noastră și că trebuie să fim mult mai atenți la modul în care ne organizăm propria viață, programul de lucru, ceea ce prioritizăm pentru a reuși să ne găsim echilibrul. Cu Venus în conjuncție cu ascendentul aspectând favorabil opoziția dintre Marte și Uranus retrograd, se pare că putem face față schimbărilor în plan socio-profesional precum și în privința viații de familie, apelând la calm, echilibru, punând mai presus de ambiții și orgoliu, dragostea, sentimentele, munca, în atingerea scopurilor personale dar și pentru a reuși să venim în ajutorul celor dragi.
            Cu Jupiter din semnul Vărsător în careu la Luna plină pe axa Taur- Scorpion provocările pe care le vom primi se vor resimți, îndeosebi în plan material, în tot ceea ce privește viziunea noastră asupra grupului din care facem parte, asupra umanității, a modului în care ne deschidem către ceilalți, asupra felului în care înțelegem libertatea. Va exista tendința către încălcarea legii, a drepturilor omului, sancțiuni și pierderi la nivel internațional. Umanitatea se va simți constrânsă de tot felul de restricții ceea ce ne va forța să ne schimbăm modul de a relaționa, la nivel de gup, dar și la nivel global.
            Mesajul pentru această eclipsă de Lună în semnul Taurul este: „Găsesc securitatea în interiorul meu și dezvolt propriul simț al valorilor.” Această Eclipsă de Lună vine cu pierderi dar și necesitatea de a progresa cât mai rapid, de a face schimbări în profunzimea ființei noastre și la baza societății, de a ne elibera de situații care ne dau sentimentul că „batem pasul pe loc”.
            Luna Plină în semnul Taur are influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de19  (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 27°.

             Mesajul transmis de eclipsa parțială de  Lună în semnul Taur pentru fiecare zodie

        Berbec – sunt aduse la lumină acum aspecte care țin de banii tăi, un contract de muncă. Ceea ce ai inițat la începutul lunii mai nu îți va aduce rezultatele la care sperai, din punct de vedere financiar. Nu este exclus să iei decizia bruscă de a renunța la un job care nu te mai satisface din punct de vedere financiar fiind timpul să schimbi direcția în carieră. Este o perioadă în care pui mai mult accent pe banii veniți din muncă proprie, pe valorificarea propriilor abilități. Este posibil să găsești acum resursele necesare pentru a ieși dintr-o situație neplăcută, de natură materială și/sau financiară.

            Taur – poate fi vorba despre o perioadă de criză de identitate sau nevoia de a aprofunda cunoașterea de sine prin raportarea la ceilalți. Va trebui să te preocupi de propria persoană, imaginea ta, felul în care te percep semenii. Ești predispus la probleme care țin de propria identitate, te confrunți cu sentimentul că ai de făcut multe schimbări în viața personală și nu beneficiezi de suficient timp pentru a ajunge acolo unde ți-ai propus. Este posibil să apară probleme în relația de cuplu, datorită stării tale de nehotărâre, a incapacității de a fi obiectiv,fiind posibil să reiei unele discuții despre evenimente derulate în trecut.

            Gemeni – este recomandat să îți asculți intuiția, în ceea ce privește rezolvarea problemelor din această perioadă. Pot fi aduse la lumină secrete ale unor dușmani ascunși și care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate încă din primăvara acestui an. Este momentul să te preocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe sacrificiu, compasiune, cercetări metafizice, muncă și sănătate.

            Rac – este timpul să te rupi din relațiile de prietenie care nu-ți sunt de folos lăsând astfel loc unor noi relații, mult mai valoroase pentru propriul progres. Ai ocazia să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine este bine să ai încredere. Te preocupi de relația cu prietenii, îți dedici timpul unui proiect, poți întâlni acum protectori care te ajută în lansarea de noi activități de grup. Este o perioadă în care ți se cere să realizezi echilibrul dintre ceea ce oferi în relația cu prietenii și nevoile individuale de creație.

            Leu – ar trebui să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile care vin spre tine, în plan profesional. Se poate vorbi despre șansa obținerii unei avansări în plan profesional, posibilitatea de a schimba direcția în carieră, de a găsi noi soluții de avansare, de progres dar și de renunțare la ceea ce nu îți mai este de folos în zona profesiei. Îți sunt recunoscute roadele muncii tale susținute, ceea ce ai demarat încă de la începutul lunii mai. Mesajul acestei perioade are legătură directă cu necesitatea de a găsi un echilibru între carieră și viața de familie. Poate fi vorba acum și despre nemulțumiri, răsturnări de situație care te forțează să schimbi complet direcția în carieră. Poți găsi soluții neașteptate marcând un final dar și posibilitatea de a da startul unui nou început în carieră.

            Fecioară – este stimulată dorința de aventură și explorare, contactele cu alte culturi, redescoperirea de sine în raport cu divinitatea, experiențele de cunoaștere și învățare. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici o călătorie peste hotare. Nu este exclus să renunți brusc la o școală, cursuri sau la o relație importantă cu o persoană aflată în străinătate, considerând că ai fost nedreptățit. Este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, să adopți o nouă filosofie de viață. Se poate vorbi și despre șansa de a călători în locuri inițiatice sau poți să întâlnești mentorul, ghidul fiind vorba despre o întâlnire de destin. Simți nevoia profundă de a explora noi domenii, de a călători, eventual pe alte meleaguri. Relaționezi mai mult cu persoane de altă naționalitate sau plecate în afara țării.

            Balanță – este timpul ideal pentru a face curățenie în tot ceea ce ține de afaceri, investiții, împrumuturi, să lămurești aspecte care sunt legate de un proces, o moștenire sau un partaj, taxe și impozite, eventual o relație intimă. Devii mult mai atras de mister, ești curios, dornic să vezi lucrurile dincolo de aparențe având ocazia să intri o posesia unor secrete. Viața sexuală crește în intensitate nefiind exclus să te reîntâlnești cu o iubire din trecut, să reiei o relație intimă. Simți o mai mare nevoie să te preocupi de tot ce înseamnă finanțe, noi posibilități de câștig prin intermediul altora, să descoperi piedicile care au stat în calea realizării țelurilor propuse.

            Scorpion – este un moment bun pentru a lua decizii importante care vizează un parteneriat, o afacere, o colaborare care ți-a creat probleme în ultima perioadă. Tot acum se arată dușmanii pe față, poți afla unele adevăruri ascunse despre un partener, colaborator sau asociat. Putem vorbi despre o perioadă intensă, din punct de vedere relațional; poate avea loc semnarea sau desfacerea unui contract important, finalizarea unui mariaj, a unui parteneriat. A venit timpul să te hotărăști către ce direcție o apuci, vis-à-vis de o relație. Tot acum ai toate șansele să întâlnești o persoană de sex opus interesantă și care va juca un rol important în viața ta.

            Săgetător – sunt aduse în vedere unele probleme care vizează propria sănătate dar și relația cu colegii și/sau colaboratorii. Este o perioadă importantă, în care te preocupi mai mult de propria sănătate, îți organizezi mult mai eficient timpul respectând orele de relaxare fiind necesare mai multe plimbări în natură. De evitat analizele medicale, începerea unui nou tratament sau a unei noi diete. Ai ocazia să vezi colegii de serviciu în care merită să ai încredere, să descoperi de unde vin anumite probleme la locul de muncă. Este posibil să iei hotărârea, pe care ai tot amânat-o, privind schimbarea locului de muncă.

            Capricorn – este timpul să culegi roadele unei munci susținute, încă de la jumătatea lunii mai, în ceea ce privește o muncă de creație, un hobby, realizări importante care vizează relația cu copiii sau din investiții ori activități sportive. Ai șansa de a culege roadele unei munci de creație sau rezultate deosebite venite din partea propriului copil. Pot apărea schimbări neașteptate care vizează o relație de dragoste sau poate să fie vorba despre probleme legate de nașterea unui copil sau probleme de sănătate care vizează propriul copil.

            Vărsător – ai ocazia să pui capăt unor probleme care vizează casa, o proprietate, finalizezi unele acțiuni ce au legătură cu părinții, casa natală, bunurile imobiliare, locul natal. Poate îți vine brusc cheful să schimbi domiciliul sau să renovezi prin casă. Ești nevoit să faci o investiție, să cheltui mai mulți bani decât planificasei inițial. Nu este exclus să te reîntâlnești cu prieteni dragi din copilărie, pe care nu i-ai mai văzut de foarte mulți ani. Este timpul să culegi roadele unei munci susținute, vis-a-vis de propria locuință, a unor proiecte demarate la începutul lunii mai.

            Pești – relaționezi mai mult cu rudele, vecinii, vei face mai multe călătorii sau chiar te vei implica într-un proiect care necesită mult studiu, informare. Nu este exclus să apară acum  nemulțumiri, unele probleme de natură legală, în ceea ce privește aspecte care țin de comerț, un document care se cere revizuit. Va trebui să fii mult mai atent, atunci când vine vorba despre încheierea de contracte, studii, călătorii, activități comerciale sau în relația cu rudele apropiate.