Eclipsa parțială de Lună în zodia Săgetător, 5 iunie 2020

      Eclipsa parțială de Lună în zodia Săgetător
 

        „Recunoaște-ți dumnezeirea și apoi nu mai ai nimic de dobândit. Trebuie doar să începi să trăiești.” Osho
            Eclipsa parțială de Lună se produce întotdeauna în momentul de Lună Plină care anunță încheierea unui capitol, o finalizare, un capăt de drum astfel că nu este indicat ca în acest moment să lansăm noi proiecte. Acest fenoment astronomic va putea fi observat din Asia, Africa, Orientul Apropiat, Oceanul Indian și din cea mai mare parte a Australiei.
            Aspectul exact de Lună Plină în zodia Săgetător are loc în data de 5 iunie 2020, la ora 22:12’, la 15ᵒ34’. Opoziția luminariilor se formează pe axa gândirii și a comunicării (Gemeni – Săgetător) Maximul de eclipsă se va produce la ora 22:25, atunci când aproape jumătate din discul Lunii se va afla în penumbra Pământului.  Fenomentul va putea fi observat pe tot parcursul desfîășurării lui, din toată țara, dacă este senin, Luna aflându-se aproape de orizont, înspre partea de răsărit a cerului. Nodul Nord Lunar se află la 29˚56’, în semnul Gemeni, Nodul Sud Lunar  este la 29˚56’, în zodia Săgetător. Ascendentul momentului de lună Plină se află în  semnul Capricorn.
            Din punct de vedere astrologic eclipsele sunt evenimente cu impact puternic asupra destinului fiecărui om. Ele sunt considerate momente inedite în care omul își poate arde din karmă putând obține, prin meditație, rugăciune, stări sublime de eliberare a spiritului de condiționări. Eclipsele de Lună aduc tărie de caracter, caldură energetică, pasiune, dorințe puternice, ambiții dar și agresivitate, aflarea unor secrete, relații iluzorii. Din punct de vedere al autocontrolului, eclipsele de Lună sunt mai dificile pentru că amplifică energia riscând astfel să devenim mult mai impulsivi, avem sentimentul că nu putem controla evenimentele. 
            Energiile opoziției dintre Soare și Lună, pe axa Gemeni – Săgetător, amplifică tot ceea ce ține de studii, comunicare, religie, esoterism, sistemul legislativ, relația cu străinătatea, călătoriile îndepărtate. Luna Plină realizează conexiuni între cunoașterea materială (terestră) și cea subtilă (cosmică) astfel că avem posibilitatea să ne transformăm, să ne eliberăm de ceea ce nu este de folos pe calea propriei cunoașteri, este timpul să facem rectificările necesare în urma unor pierderi, finalizări, mai mult sau mai puțin așteptate, având  șansa unui nou început, în alt loc, alături de alți oameni.        
              Soarele în semnul Gemeni, în casa a VI-a, aduce în prim plan relația cu colegii, colaboratorii, preocuparea față de propria sănătate, încercarea de a găsi posibilități de progres în plan profesional. Mesajul acestei energii activate de Soarele din casa a VI-a (în casa locului de muncă și a sănătății) ne aduce nevoia de echilibru între nevoile personale și ale celor cu care colaborăm, necesitatea de a găsi alternative de vindecare a suferinței trupești, de a cerceta dincolo de lumea fizică, aspecte care ne sunt necesare pentru a progresa în plan spiritual. Poate fi o perioadă de finalizare a unei relații de colaborare sau încercarea de a ne debarasa dintr-un mediu de lucru ostil. 
            Luna în zodia Săgetător accentuează nevoia de înțelegere a lumii în care trăim la un nivel superior, în urma unor analize sincere, privind dincolo de realitatea imediată. Este acel moment de eliberare și de iluminare, de trezire a propriei ființe la o nouă viață, prin regăsire a stării de liniște și de împlinire. Luna Plină în semnul Săgetător face lumină în tot ceea ce are legătură cu mass-media, călătoriile, schimburile comerciale, comunicarea, relația cu rudele apropiate, studiile manifestându-se setea de cunoaștere, de abandonare a vechilor concepte, de adoptare a unui nou mod de a gândi, de a transmite informația. Se resimte tot mai profund nevoia de a ne desprinde de tipare vechi care au legătură cu religia, filozofia, studiile superioare dar și relația cu alte culturi, cu alte popoare, nevoia de a ne căuta și găsi ghidul, profesorul, mentorul, nevoia de vindecare trupească și sufletească.  
            Luna reprezintă inconștientul, impulsurile lăuntrice care ne conduc, adesea fără sa ne dăm seama, către ceea ce avem de îndeplinit în viață, prin intermediul trăirilor și reacțiilor noastre psihice. Cu Luna în zodia Săgetător, în casa XII-a, poate fi momentul unei mari dezamăgiri, aflarea unor secrete menite să ne destabilizeze, din punct de vedere emoțional, important este să aducem la lumină ceea ce trebuie vindecat, tratat: traume, răni, lucruri rele, relații care au blocat bunul mers al propriei existențe. Oscilăm între a alege cu mintea, ținând cont de rațiune și a ne lăsa conduși de credință, de propriile aspirații, nevoile emoționale cele mai puternice. Planurile pe care le-am făcut, de-a lungul timpului, vis-a-vis de proiecte care vizează domeniul profesional, pot intra acum în conflict cu realitatea. Cu atât mai mult cu cât în casa a XII-a, o casă  akarmei,  izolării, a dușmanilor ascunși, se află acum și Nodul Sud Lunar amplificând nevoia de ardere, de purificre a karmei, de eliberare care se face, de obicei, prin suferință, pierdere. Cu cât ne lăsăm mai mult conduși de Divinitate, de Univers detașându-ne de latura materială, renunțânmd la atașamente, cu atât mai ușor ne va veni să traversăm eventuale pierderi de orice natură. Este practic momentul de ardere, înainte de a păși către o nouă cale, avem șansa de a ne elibra și înălța mai presus de traumele suferite de-a lungul timpului.
            Luna Plină pe axa VI – XII, axa sacrificiului și a vindecării, ne pune în situația de a răspunde la întrebarea: la ce suntem în stare să renunțăm pentru a obține vindecarea trupească și/sau sufletească? Este momentul să conștientizăm că principala suferință vine, de fapt, din neascultarea sufletului, din refuzul de a vedea ce ne doare cu adevărat, ce anume ne-a adus în situația actuală. Este o perioadă în care emoțiile puternice reprimate dar și tendința de fugă, izolare, de neacceptare a realității și de scufundare într-o lume iluzorie nu face decât să ne îndepărteze de starea de împlinire, de împăcare cu noi înșine și implicit cu ceilalți.
             Ascendentul în semnul Capricorn (semn cardinal, feminin, de pământ, guvernat de Saturn), o zodie a organizării, a datoriei, răbdării, perseverenței, dorinței de a concretiza proiectele folosindu-ne de experiența acumulată de-a lungul timpului, ne îndeamnă la reflecție asupra propriei personalități, a modului în care percepem relația cu ceilalți existând tendința de a domina, manipula, de a folosi în sensul propriului progres experiența de viață a celorlalți. Se cere toleranță, flexibilitate, avem capacitatea de a găsi resursele interioare de transformare, de adaptare la situații și grupuri noi, la un nou mediu de viață, la schimbările care vizează cariera, societatea. Orice final de drum este șansa unui nou început!
            Este un aspect astral deosebit, care ne dă dorința de acțiune dar și de irosire a energiilor. În acest moment apare careul în T mobil, planeta focar fiind Marte din semnul Pești careu la Luna Plină (Luna opoziție cu Soarele, axa Gemeni – Săgetător).   Marte în zodia Pești, ne dă dorința de  retragere, de compasiune, nevoia de a ne implica în acțiuni care vizează propriile credințe, trăirile profunde, nevoia de a acționa în secret crezând că, în acest fel, vom reuși să primim ceea ce ne dorim. Careul în T mobil ne aduce în vedere un test spiritual, o nevoie de confirmare  a calității saltului făcut în plan spiritual, a modului în care am folosit informația, darurile divine, modul în care am gestionat energia infinită, lumina la care avem acces cu toții. Acum se poate vorbi despre șansa de a renunța la o anumită tradiție, la un anumit mod de a accesa informația și care nu ne mai este de folos fiind timpul să ne pregătim pentru o nouă transformare, o schimbare a modului de a percepe propria cale, ce trepte mai avem de urcat pentru a ne simți împliniți, în acord cu Divinitatea.
            Marte (din casa a II-a) în careu cu Venus retrogradă din semnul Gemeni (în casa a V-a) ne spune că mai avem multe lucruri de rezolvat, vis-a-vis de iubire, dragostea care vine din trecut și nu prea știm cum să acționăm, ce decizii să luăm în acest sens, dacă mai avem de reglat aspecte, vis-a-vis de o persoană dragă, probleme care țin de relația cu propriul copil, dacă am folosit într-un sens constructiv creativitatea. Ne confruntăm cu dorința de acțiune dar și de retragere, frica de a nu fi respinși dar și teama de a nu rămâne singuri. Ies acum la lumină aspecte neplăcute care vizează iubirea, nevoia de manifestare a sentimentelor dar și în ceea ce privește banii, modul în care gestionăm propriile resurse materiale precum și aspecte care țin de propriul suflet (Marte guvernează și casa a IV–a din zodia Berbec).  
            Eclipsa parțială de Lună în zodia Săgetător aduce în lumină propriile nevoi, valorile personale, aptitudini și talente practice dar și nevoia de credință, aspirațiile noastre în plan spiritual. Este momentul de înțelegere (zodia Săgetător) dar și de a folosi în sensul propriei creșteri în plan spiritual și material, prin comunicare și deschidere către nevoile întregii umanități. Mesajul acestei Luni Pline în zodia Săgetător este: „Mă concentrez asupra țelului cel mai evoluat posibil, fără a mă limita. Dezvolt o mare încredere în Univers, îmi deschid inima împărtășind experiențe agreabile cu celălalt, ținând seama de nevoile lui.”
            Această Eclipsă parțială de Lună în zodia Săgetător are influenţă semnificativă pentru nativii din semnele mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 5 dar şi pentru cei care au axele principale, Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală aflate în preajma  15°.

             Mesajul transmis de Luna Plină în zodia Săgetător pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – a venit timpul să te preocupi mai mult de studii. Este o perioadă de progres, în ceea ce privește relația cu persoane aflate în străinătate sau poți lua decizia bruscă de a emigra. Atenție la actele semnate acum fiind foarte important să verifici cu atenție termenii contractului de colaborare. Există riscul să „lași vrabia din mână pentru cea de pe gard” sperând la o viață mai bună, din punct de vedere material. Este o perioadă favorabilă aprofundării domeniului spiritual, de reluare a unor relații care pot să te ajute să progresezi mai mult în domeniul care te atrage, din punct de vedere intelectual sau/și spiritual.

            Taur – este o perioadă de reanaliză, reconfigurare a unor aspecte care țin de banii veniți prin intermediul celorlalți, probleme care vizează o relație de iubire, un proces, o moștenire. Poate fi vorba despre un împrumut, un credit, o moștenire sau un partaj care necesită mai multă atenție, mobilizare din partea ta pentru a găsi soluții clare, viabile, pentru a acționa prompt. Este o perioadă de transformare profundă, te poți confrunta cu evenimente de natură karmică fiind pus în situații greu de coordonat, rezolvat. Nu este exclus să intri în posesia unor secrete care vizează aspecte legate de o relație intimă, secretă.

            Gemeni – este posibil să iei decizii ferme legate de un parteneriat, o asociere sau în cadrul relației de mariaj, să revină în viața ta aspecte neplăcute dintr-o fostă relație de cuplu. Sunt aduse acum la lumină adevăruri mai puțin plăcute și care vizează relația cu ceilalți, cu competitorii, dușmanii pe față. Ai capacitatea să te mobilizezi și astfel reușești să acționezi cu fermitate în situațiile critice. Apar schimbări importante care vizează colaborările, o afacere personală sau ai parte de confruntări pe față cu adversarii care doresc să te pună într-o lumină nefavorabilă. Este o perioadă de conștientizare a ceea ce vrei, de fapt, de la tine și ce așteptări ai de la ceilalți.

            Rac – te poți aștepta la schimbări importante legate de locul de muncă, de relația cu colegii, de eventuale probleme de sănătate ce se cer a fi urgent rezolvate. Poate fi momentul în care culegi roadele unei munci susținute sau poți ajunge la o concluzia că nu mai merită să faci compromsiuri, vis-a-vis de relația cu colegii, colaboratorii.  Tot ce ai de făcut este să nu intri în panică, dacă observi că lucrurile nu se derulează în favoarea ta. Este posibil să revină în viața ta o fostă relație de dragoste, un coleg de muncă. Nu este momentul prielnic să te bazezi pe colegi sau să ai așteptări de la șefi să îți rezolve aspectele care țin de salariu.

            Leu – este momentul să observi acum rezultatul unei munci susținute de creație, aspecte care vizează relația cu propriul copil. Se poate vorbi acum despre ocazia de a observa cu claritate relația sentimentală, aspecte mai puțin plăcute dar menite să te facă să vezi ceea ce, poate pentru mult timp, ți-a fost ascuns. Nu este exclus să pui capăt unei relații de dragoste care ți-a creat unele probleme, în plan personal și chiar profesional. Te poți aștepta la primirea unor vești bune legate de carieră, schimbări la care visai de mult timp.

            Fecioară – poți pune capăt unei situații stresante care vizează locul natal, relația cu părinții, trecutul. Este momentul să te preocupi mai mult de casă, proprietate, de vânzarea – cumpărarea unei locuințe, o schimbare de domiciliu. Se poate vorbi despre schimbări importante legate de carieră, primești o propunere de colaborare, un loc de muncă mult mai avantajos. Se poate vorbi și despre primirea unor bani dar și despre o călătorie în străinătate sau susținerea unui examen important pe care ai șansa să-l iei cu bine. Pe de altă parte se poate vorbi acum despre răsturnări de situație care vizează relația cu părinții, cu șefii fiind posibil să lași în trecut o carieră, un loc de care ai fost legat mult timp, din punct de vedere afectiv.

            Balanță – pot să apară dificultăţi în relaţia cu anturajul personal, în micile deplasări, în tot ceea ce ţine de comunicare şi informare dar și în ceea ce privește studiile superioare, deplasările în străinătate. Poate fi vorba acum despre apogeul unor acțiuni, proiecte demarate în toamna anului trecut și care vizează relația cu rudele apropiate, examenele, studiile, acumularea de informații, călătoriile, comerțul, semnarea unor contracte. Este important să fii mult mai atent la contractele pe care le semnezi. 

            Scorpion – ești predispus la probleme legate de taxe, impozite, credite bancare, moșteniri. Vorbim despre o perioadă în care este recomandat să nu te implici în afaceri riscante, colaborări dubioase întrucât ești predispus la pierderi de bani, anularea unor afaceri personale, probleme care vizează o relație de amor. Ai ocazia să reiei discuțiile despre o moștenire sau primești acum rezultatul unui proces, acțiuni care vizează o moștenire, intrarea în posesia unor bani care ți se cuvin. Este foarte posibil ca lucrurile să nu se deruleze în favoarea ta și ești nevoit să schimbi planurile, proiectele de viitor.

            Săgetător – pot apărea unele probleme care țin de afirmarea personală sau în relația de cuplu, eventual în legătură cu justiția. Sunt aduse în vedere probleme legate de parteneriate. Relația de mariaj trece printr-o transformare profundă. Ai tendința să treci de la o extremă la alta reușind cu greu să ajungi la echilibru. Ești predispus la ruperea unei relații de colaborare, de parteneriat ceea ce nu ți se va părea deloc convenabil, ba chiar este posibil să te confrunți cu probleme de natură psihică, emoțională. 

            Capricorn – sunt descoperite acum unele probleme legate de locul de muncă, relația cu colegii, secrete care sunt aduse la lumină și care te vor răscoli profund. Este posibil să te confrunți cu o problemă de sănătate care se cere urgent rezolvată. Te confrunți cu aspecte importante care vizează latura spirituală, probleme care țin de domenii secrete, relații secrete, o profesie pe care alegi să o desfășori departe de ochii lumii. Este tendința către izolare, nevoia de a te detașa de oameni, de orice ar putea să îți creeze sentimentul de nesiguranță în plan afectiv.

            Vărsător – este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, cluburi. Poate că îți vine brusc ideea să te desprinzi dintr-o organizație sau descoperi că nu este tocmai ceea ce îți doreai dintr-o anumită relație de prietenie. Revine în viața ta o iubire din trecut, mai mult sau mai puțin îndepărtat. Este o perioadă cu profunde conotații karmice în plan amoros. Iubești, trăiești cu intensitate, ai sentimentul că arzi și renaști prin iubire, că te înalți și te prăbușești reușind cu greu să îți regăsești echilibrul interior. În această perioadă descoperi adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește, de fapt, de la tine.

            Pești – putem vorbi despre apogeul unor acțiuni începute în toamna anului trecut, un moment bun pentru realizarea scopurilor profesionale. Este posibil să iei decizia bruscă de a renunța la o profesie care nu te împlinește, din punct de vedere social și financiar. Pe de altă parte este posibil ca, în urma confruntării cu un superior, să fii mult mai ambițios și reușești să le demonstrezi celorlalți ce ești în stare. Apar schimbări importante în carieră menite să te răscolească profund. Fii prudent în relația cu șefii, cu persoane care dețin funcții de răspundere.