Eclipsa de Soare în semnul Berbec, 20 aprilie 2023

        Eclipsa de Soare în semnul Berbec
 
           „Ceea ce nu mă distruge mă face mai puternic.” Friedrich Nietzsche          
            În data de  20 aprilie 2023 , la ora 7: 12′, are loc eclipsa de Soare pe ultimul grad al zodiei Berbec la 29°50′. Ascendentul momentului de Lună Nouă este la 17°20′ în zodia Taurului. Aceasta este una dintre cele două Luni Noi din semnul Berbec ce are loc în acest an. Prima Lună Nouă din zodia Berbec a activat gradul 1 (în data de 21 martie 2023), iar această Eclipsă de Soare din 20 aprilie, va activa la 29°50′, în semnul Berbec. Eclipsa de Soare va fi vizibilă din sud-estul Asiei, Indonezia, Australia, vestul oceanului Indian şi estul oceanului Pacific.
            Atunci când Soarele se află în conjuncţie cu Luna (Lună Nouă) şi cu un Nod Lunar – Destinul (sau aproape de acesta) se produce o eclipsă de Soare. Luna fiind între Soare şi Pămant, îl va face pe acesta să intre în conul său de umbră. În astrologie, eclipsele de Soare sunt configurații astrale ce prevestesc începuturi, evenimente importante, atât la nivel personal, cât și la nivel social.  Eclipsa de Soare este un eveniment deosebit, având o calitate karmică, predestinată, fiind vorba despre o eclipsă ce ne poate aduce un nou capitol în viața noastră, ne dă o nouă direcție. Efectul eclipsei poate fi simțit, în general, pentru o perioadă de aproximativ 6 luni, până la următoarea eclipsă care va reașeza energiile cosmice.
            Eclipsele de Soare determină trezirea cu putere a tuturor forţelor subconştiente, a trăirilor adunate de-a lungul vieţilor trecute prin faptul că personificarea luminii conştiente (Soarele) este eclipsată de personificarea luminii subconştiente (Luna) şi pentru câteva zeci de minute forţele lunare primează în faţa forţelor solare. În astrologie, gradul anaretic (la care se află Luna Nouă în semnul Berbec) este considerat un grad de criză, aspect care ne duce cu gândul la apariția unor situații de viață ce ne vor lua prin surprindere, fără a avea forța necesară să ne opunem schimbării, suntem astfel obligați să luăm decizii de ultim moment sau să pornim pe un drum necunoscut, împotriva voinței noastre. Este o perioadă de reevaluari, de desprindere de atașamente resimțind în mod profund teama că nu putem face față noilor situații de viață.
            Această Lună Nouă și eclipsa de Soare din zodia Berbec pune accent pe curaj, voință. Zodia Berbec reprezintă forța vitală, dorința de a atinge noi țeluri prin ambiție, curaj, încăpățânare fiind siguri pe propriile forțe, dăm dovadă de îndrăzneală. „A fi” se împletește cu dorința de acțiune, de relaționare pentru a ne regăsi, redescoperi prin intermediul noilor acțiuni. Această Eclipsă de Soare ne pune în fața descoperirii propriilor emoții, a trăirilor de iubire, a propriei creativități, prin curaj, voință sau prin experiența acumulată de-a lungul timpului. Energic și plin de inițiativă, acest semn cardinal, de foc, ne îndeamnă să escaladăm propriile frici și, odată ce am reușit să ne conștientizăm propriile limite, ne vom simți ridicați, maturi, transformați  în sensul progresului personal.
            Cu o Lună Nouă în casa a XII-a multe lucruri ne rămân ascunse, încă, și mai avem de făcut reevaluări ale propriei ființe, a tot ce înseamnă dorința de expansiune, dezvoltare în plan spiritual. Ne este teamă să pășim către necunoscut deși curiozitatea ne atrage în mod straniu, greu de înțeles. Suntem chemați să ne înnoim sondându-ne propria ființă, accesăm informații prin intermediul rugăciunii, al meditațiilor, prin acumularea de informații care țin de domeniul spiritual. Casa a XII-a ne vorbește despre nevoia de a dărui, de a ierta și de a ne ierta, despre credință, schimbări profunde care au loc în propria ființă, dorința de sacrificiu în numele unei cauze nobile. Este necesar ca fiecare dintre noi să își confrunte propriul Eu încercând să treacă dincolo de limitele autoimpuse, adoptând noi atitudini, care depășeșsc universul personal, egocentrist. Prin prezența lui Jupiter, Chiron, Soare, Lună, precum și a Nodului Nord Lunar în casa a XII-a, a acestui moment, avem ocazia de a face un salt în plan spiritual, de a ne conecta la cele mai subtile energii, îndeosebi pentru cei ce lucrează cu energiile și sunt deja pe calea dezvoltării în plan  spiritual.
            Cu Jupiter (guvernator tradițional al zodiei Pești) în casa a XII-a (karma, o casă „a infernului”, a bolilor cronice, a organizațiilor secrete, închisori, spitale), precum și prezența lui Saturn în semnul Pești, multe din acțiunile care vizează domeniul sănătății, acțiuni asupra grupului, mulțimii se vor derula în secret fiindu-ne destul de greu să observăm adevăratele intenții ale „mai marilor”, a celor aflați la guvernare. La nivel personal vom resimți profund izolarea, sentimentul că nu putem să acționăm la adevărata noastră valoare, avem sentimentul că batem pasul pe loc. Vor lua amploare activitățile din domeniul parapsihologiei, tot ce vizează psihologia, se amplifică capacitățile extrasenzoriale, resimțim nevoia de a fi mai aproape de Divinitate.
            Cu Mercur și Uranus în conjuncție cu ascendentul din zodia Taurului, se vorbește acum despre alegeri pe care le vom face sub impulsul de moment, forțați  de împrejurări. Deciziile pe le luăm acum ne vor marca pentru mult timp. Este recomandat să cerem ajutor Divinității pentru a rămâne pe propria cale, să nu ne lăsăm zdruncinați de problemele care pun în prim plan materialitatea, să evităm compromisul. În această perioadă putem experimenta conflictul între  ceea ce gândim și ceea ce  vrem, de fapt, testăm rolul pe care ni l-am asumat într-un grup, mediu, într-un parteneriat, mariaj, pentru a vedea  dacă ne-a adus rezultatele dorite. În acest context astral avem posibilitatea să descoperim barierele din relația cu ceilalți și modul în care le putem depăși. Limitările pot fi învinse prin voință, comunicare, diplomație cultivându-ne tăria de caracter. Putem vorbi acum despre aspecte astrale care determină o schimbare esențială de mentalitate, de comportament, a modului în care se derulează propria viață, în raport cu noi înșine dar și cu ceilalți.
            Marte, guvernatorul zodiei Berbec, aflat în semnul Rac, în recepție mutuală cu Luna din zodia Berbec, ne dă forță de acțiune, dorința de a concretiza aspecte care țin de dezvoltare personală, de redescoperire a propriului Eu, de sondare a propriului suflet, în ciuda pierderilor, suferite de-a lungul timpului. Este acel sentiment că sufletul se înalță, mai presus de materialitate, că viața poate căpăta un sens mult mai înalt, mai profund, cât timp nu ne lăsăm copleșiți de frică.
            Marte (acțiunea, voința, inițiativa, considerat Zeu al războiului) se află  în  sextil cu  Mercur și Urans în conjuncție cu ascendentul din zodia Taur, astfel că nu vom duce lipsă de originalitate, de curiozitate, de strategii pe care le vom folosi în avantaj personal. Pe de altă parte, cu un Mercur staționar (care intră în mers retrograd în data de 21 aprilie 2023, în zodia Taurului), ne așteptăm ca lucrurile să nu se deruleze chiar așa cum ne-am propus, ba din contră, pot apărea factori perturbatori, persoane lipsite de scrupule care vor folosi doar în sens personal, informațiile, precum și roadele muncii celor care și-au sacrificat timp și energie pentru a concretiza idei, acțiuni, proiecte.
            Venus este în tranzit prin zodia Gemeni (guvernatoare a zodiei Taurului) în recepție mutuală cu Mercur (aflat în semnul Taur). Realizând un sextil cu Lilith din zodia Leu, știe foarte bine „să-și joace cărțile” și ceea ce pare clar, la vedere este de fapt o mare păcăleală dată de cei care iubesc să se afle la putere prin mijloace lipsite de onestitate și bun simț. Se recomandă mai multă atenție la ce și cui sunt date informațiile, pentru cine ne dedicăm timp și energie și să nu avem prea mari așteptări să obținem recompense pe măsura muncii noastre.
            Această eclipsă de Soare în semnul Berbec (a doua Lună Nouă în zodias Berbec din acest an) ne spune că, înainte de a ne împlini un vis, un ideal de viață, mai avem de vindecat traume, mai avem de ars din karma, de sondat dimensiuni pe care am evitat să le cunoaștem, din frică, superficialitate sau din teama de necunoscut. Careul dintre Soarele de pe ultimul grad din semnul Berbec și Pluton (aflat la primul grad în zodia Vărsător) ne aduce nevoia de purificare, de eliberare de ceea ce este toxic, de ceea ce nu ne ajută să progresăm, să ne construim o identitate puternică. Suntem astfel ajutați să eliminăm atitudinile negative, gândurile, impulsurile auto/distructive. Dacă Soarele („a se identifica”) reprezintă centrul conștiinței, voința, Pluton este cel ce determină granița dintre cunoscut și necunoscut, reprezintă nevoia de eliminare (asociată Scorpionului). Pluton este umbra, trauma psihică dar reprezintă și procesul de vindecare, de transmutare și, cu cât refuzăm să ne deschidem către procesul de transformare reprezentat de Pluton, cu atât mai ușor vom ajunge la o atitudine distructivă față de propria persoană, dar și în relația cu ceilalți.
            Saturn aflat pe casa a XI-a, casa idealurilor, a prietenilor, a relației cu grupul din care facem parte, aflat în sextil cu Nodul Nord Lunar din casa a XII-a, ne aduce mai aproape de speranța că tot efortul depus acum pentru creșterea în plan personal va atrage după sine propria vindecare, sufletească și chiar trupească. Foarte aproape de Saturn, aflat în tranzit prin zodia Pești, se află  asteroidul Pandora. Simbol al unei cutii în care au fost închise în siguranță de către zei toate necazurile lumii însă, datorită curiozității necontrolabile, capacul cutiei a fost deschis de către Pandora și astfel s-au abătut necazurile asupra oamenilor. Aceasta se aruncă însă asupra cutiei reușind să închidă capacul, atunci când în cutie mai rămăsese doar speranța. În astrologie, Pandora ne spune despre curiozitate, mister, ispită, atracție și înșelăciune dar și despre speranța că tot răul poate fi spre binele de mai târziu. Pandora semnifică un proces profund de curățare, de purificare și vindecare prin acțiuni revoluționare, prin curaj. Ni se deschid acum căi neobișnuite spre vindecare și găsire a propriului drum, tot ce ne-a rămas este speranța că deținem cele mai valoroase comori pe care le vom accesa prin iubire și credință.
            Este vorba despre eclipsă de Soare din zodia Berbec care ne dă dorința de a ne confrunta cu propriile frici, nevoia de a ne elibera de traume, înainte de a ne lua un nou start: „Mă afirm, acționez conștient și iau decizii singur. Îmi asum individualitatea și independența mea.” Acțiunea și impulsurile nu trebuie să o ia înaintea gândirii, după cum forța mentalului nu trebuie să ne îngrădească intuiția și spiritul întreprinzător.
            Îndemnul Lunii Noi din zodia Berbec se adresează, în primul rând, nativilor semnelor cardinale: Berbec, Balanță, Rac, Capricorn, îndeosebi a  celor născuţi în apropierea datei de 20 (± 3 zile) dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale: Ascendent, Descendent, Mijlocul Cerului și Fundul Cerului) se află în apropiere de 29˚ în semne cardinale  (± 3°).

                        Mesajul transmis de Luna Nouă și de eclipsa de Soare în semnul Berbec
                                                         pentru fiecare semn zodiacal
 

            Berbec – urmează o perioadă în care vei pune accent pe propria persoană fiind preocupat de felul în care arăți și modul în care te percepe lumea. Pot apărea noi începuturi, noi direcții și transformări în plan personal, vrei să dai un nou sens propriei vieți. Ești ghidat către progres, evoluție iar aceasta se va observa și în relația cu ceilalți. Dacă ceva din trecutul tău îți creează încă amintiri dureroase legate de o relație de dragoste, de parteneriat se poate vorbi acum despre șansa de a găsi soluția pentru a te elibera de trecut. Acordă atenție la problemele care pot să apară, în legătură cu banii. Este posibil să ai parte de cheltuieli neprevăzute cărora le faci față cu greu.

            Taur – poți fi pus în fața unor adevăruri dureroase, secrete dezvăluite, relații, mesaje care vin peste tine realizând astfel consecințele unor acțiuni din trecut, care țin de planul sentimental, relațional. Simți nevoia de a fi singur, departe de cotidian preferând starea de solitudine. Primești mesaje importante pe cale onirică, sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale. Este momentul oportun să analizezi cu mai multă atenție comportamentul și modul tău de a gândi acordând mai multă atenție Sinelui. În următoarea perioadă vei  pune accent pe spiritualitate, ai ocazia să intri în posesia unor secrete, se poate vorbi despre rezolvări miraculoase ale unor probleme de sănătate, reglarea unor datorii karmice, ocazia de a conștientiza traumele cu care te confrunți.

          Gemeni – este o perioadă de socializare intensă, simți dorința de a te integra într-un nou grup dar și de a renunța la prietenii vechi, alianțe care nu mai corespund așteptărilor tale. Este posibil să primești informații importante, în legătură cu o asociație, un grup de prieteni. Revine în atenția ta o prietenie din trecut. Îți dorești să ieși mai mult cu prietenii, să inițiezi noi proiecte, să pui în practică idei noi, originale. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, ai dorința de independență și socializare.

          Rac – urmează o perioadă de transformări profunde, în carieră precum și în ceea ce privește imaginea ta în societate. Beneficiezi de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi, în plan profesional. Este timpul să arăți lumii ce anume ești capabil rupându-te de un mediu profesional unde ai simțit că bați pasul pe loc. Ai șansa de a deveni mult mai sigur de valoarea ta, aduci la lumină calitățile tale de lider. Perioada analizată pune accentul pe ambițiile din planul social, responsabilități, viață publică, carieră, onoruri, destin, relația cu superiorii.

            Leu – se poate vorbi acum despre luarea unor decizii neașteptate, în ceea ce privește studiile, călătoriile îndepărtate explorând noi orizonturi, prin studiu și cunoaștere. Este șansa ta să te eliberezi de anumite restricții morale și sociale autoimpuse devenind mult mai matur și mai înțelept în relația cu ceilalți oameni. Ieși mai mult în natură, faci mai multă mișcare, excursii.  Perioada analizată pune accentul pe studii, călătorii, spiritualitate, libertate de mișcare și expresie, cunoaștere, comunicare la nivel abstract, speranțe, noi idealuri.

          Fecioară – pot să apară acum unele probleme legate de planul financiar, care se cer rezolvate urgent. Poate fi vorba despre un proces interior profund descoperind unde se ascund piedicile care nu te-au lăsat să ajungi la țelurile propuse. Există riscul de incidente putând afla vești legate de un deces, un divorț, o veste neplăcută legată de bani, o moștenire. Este important să te detașezi de orice problemă care vizează banii. Se pune mai mult accent pe: mister, ocultism, secrete, sexualitate, încercări de natură karmică, procese, banii altora, taine dezvăluite, lucruri pierdute și regăsite.

          Balanță – accentul acestei perioade se pune pe tot ceea ce este legat de mariaj, relația cu societatea, cooperare, petreceri, felul în care te percep ceilalți, parteneriate, schimbul de idei. Ai nevoie de susținere venită din partea celorlalți. Este important să dai dovadă de tact și diplomație în relațiile de parteneriat. Așteaptă-te la surprize mai puțin plăcute, în relația cu partenerul de viață dar și în orice formă de colaborare. Pleacă din viața ta cine trebuie pentru a face loc oamenilor de calitate, care te vor ajuta să progresezi, din punct de vedere material dar și spiritual.

          Scorpion – ești preocupat de muncă, organizare, responsabilitate, igienă, alimentație, curățenie, plante, animale, sănătate. Se poate vorbi despre o perioadă în care acorzi mai multă importanță relației cu colegii, îndatoririlor legate de locul de muncă, anumitor proiecte profesionale. Este momentul oportun să acorzi mai multă atenție curățirii sufletului și a trupului urmând o nouă cură de dezintoxicare, de slăbire, un tratament eficient pentru a rezolva o  problemă  de sănătate. Este posibil să revină în atenția ta o problemă de sănătate mai veche sau un proiect legat de locul de muncă.

          Săgetător – este o perioadă pe care o dedici iubirii, creației, artei, creativității, educației, legăturii cu copiii, afirmării sociale, jocului, teatrului, hobbyurilor. Te simți mult mai inspirat iar asta te va ajuta să-ți pui în practică abilitățile remarcându-te în grupul din care faci parte. Planul sentimental este și el amplificat bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus. Putem vorbi despre o nouă iubire, o relație karmică care sfidează timpul fiind gata să sacrifici multe preocupări pentru a fi alături de persoana dragă. Este vorba despre o perioadă care te ajută să conștientizezi ce vrei cu adevărat de la viață, de la tine, ce anume te face fericit. Speranța de a avea un copil poate fi îndeplinită acum, poți primi o veste legată de o sarcină sau o adopție.

          Capricorn – ești mult mai preocupat  de casă, gospodărie, familie, părinți, locul și țara natală, tradiție, alimentație. Sufletul este acum pus pe primul plan simțind o mai mare nevoie de ocrotire, dragoste și înțelegere din partea familiei. Îți poate veni brusc dorul de locul natal, de țară, este posibil să te reîntâlnești cu prieteni pe care nu i-ai văzut de foarte mult timp. Conexiunea cu trecutul este mult mai accentuată. Tot acum te gândești să redecorezi casa fiind mult mai preocupat de gospodărie, te gândești foarte serios la o schimbare de domiciliu. 

          Vărsător – este o perioadă  de renunțări dar și de noi începuturi. Vei pune mai mult accent pe acumularea de noi cunoștințe, studii, comunicare, scris și vorbit, relația cu rudele apropiate, vecinii, călătorii, comerț, seminarii, conferințe, mass-media, vânzări-cumpărări. Este momentul să pui în valoare tot ceea ce ține de scris, abilitățile de orator, scriitor, participi la conferințe, simpozioane. Trebuie să fii atent la mesajele care vin acum către tine, oportunități care te pot ajuta pe calea progresului, să te pui în valoare prin ceea ce ai acumulat la nivel intelectual.

          Pești – se poate vorbi despre o perioadă de câștiguri financiare, confort, securitate materială și emoțională, de valorificare a abilităților și  talentelor personale. Este important să fii mult mai atent la ceea ce cumperi, achizițiile pe care urmează să le faci. Este posibil să îți vină ideea de a dezvolta o afacere personală, faci o tranzacție importantă care îți poate aduce câștiguri importante, pe termen îndelungat. Este momentul să lansezi noi strategii care te vor ajuta să atragi mai multe câștiguri financiare de partea ta.