Echinocțiul de primăvară 2017, 20 martie 2017

                       Echinocțiul de primăvară 2017
 

          „În ziua în care m-am iubit cu adevărat am încetat să retrăiesc trecutul şi să mă preocup de viitor. Astăzi, trăiesc prezentul, acolo unde se petrece întreaga viaţă. Şi aceasta se numeste… plenitudine.” Charlie Chaplin
       Echinocțiul de primăvară (intrarea Soarelui în semnul Berbec, în exaltare), din data de 20 martie 2017, ora 12:29’, descrie începutul ciclului anual astrologic fiind utilizat din vremuri străvechi ca un punct de reper (al energiei începutului) pentru predicțiile anului care urmează. Intrarea Soarelui în semnul Berbec ne aduce schimbarea vibrației la nivel planetar astfel că, în acest moment, se poate ridica astrograma întregii planete (Thema Mundi).  
       Are loc o deschidere a minții către evoluție și înțelegere a lumii și a vieții. Ritmul se accelerează, orizonturile se lărgesc, noi situații de viață încep să prindă contur, orizonturile cunoașterii se lărgesc. Ne așteptăm la derulări bruște de evenimente. Căpătăm mai multă energie pentru a înfrunta trecutul, pentru a reuși să încheiem o etapă importantă din viața noastră, înainte de a merge mai departe. Nu este ușor dar cu siguranță este necesar să ne achităm de anumite datorii morale și/sau materiale pentru a reuși să lăsăm curat pe unde am trecut.
       Ascendentul acestui moment de echinocțiu, se află în zodia Racului, cu Luna (guvernatorul Ascendentului) aflată în conjuncție cu Saturn în zodia Săgetător (în casa a VI-a, a sănătății și muncii), se anunță lucruri nu prea grozave legate de casă, de familie, locul natal, sănătate, clasa muncitoare, pot să apară probleme care țin de locul de muncă și de angajații din sectorul public. Se va remarca o mai mare vulnerabilitate în fața unor boli, viruși, declanșarea de epidemii. În astrologia mundană Saturn guvernează persoanele în vârstă și rata mortalității astfel că, atât populația bătrână, cât și femeile sunt mai expuse la probleme de sănătate.  
       Cu Soarele aflat la Zenit, Mercur și Venus retrograde, Uranus și Pars Fortuna aflate în Berbec și Marte în semnul Taur toate aceste planete fiind cuprinse în casa a X-a (sistem  Placidus) la nivel mundan, se poate vorbi despre o foarte mare presiune la nivelul clasei politice, probleme care vizează guvernul, președintele. Ne putem aștepta la răsturnări de situație ce vizează personalități marcante, oameni cu funcții de răspundere. Cu Mercur în casa a X-a (guvernator de casa a XII-a, secrete, dușmani ascunși) vom auzi tot mai frecvent, prin intermediul mass-media, despre demascarea unor acțiuni injuste ce vizează armata, băncile și bancherii, resursele țării, oamenii politici. Cu Soarele aflat în decanul lui Marte din semnul Berbec ne putem aștepta la acțiuni distructive venite din partea președintelui țării, acțiuni care pot afecta națiunea, mulțimea, populația bătrână, pensionarii (Soarele se află în careu separant cu Luna în conjuncție cu Saturn), eșecul în administrarea informațiilor, a datelor (Mercur guvernator de casa a III-a în careu cu Pluton), confruntarea cu lipsuri majore, creșterea șomajului, deposedarea de proprietăți (Jupiter retrograd în casa a IV-a careu în T cardinal cu Pluton și Uranus), pierderi legate de împrumuturi bancare, taxe și impozite prost gestionate, revenirea la confruntări mai vechi legate de sănătate, educație, deposedarea de bunuri.  Problemele pe care le-am crezut rezolvate se întorc asupra noastră cu aceeași intensitate și care ne vor da sentimentul de dezamăgire, de pierdere a speranței obținerii unui trai mai bun. Adevăratele crize, bătălii se vor da, în acest an, la nivel înalt. Cu mulțimea de planete pe casa a X-a viața publică, cariera, țara și familia capătă un interes major. Lecția de învățat va fi cea a toleranței descoperind acum că există oameni care simt și gândesc altfel și că ar trebuie să ne adaptăm la noi metode de supraviețuire într-o lume aflată în continuă transformare.
       Venus retrograd, în casa a X-a (carieră, imagine publică), în zodia sa de exil, poate avea un efect destul de dur, vis-a-vis de relația cu autoritățile, superiorii predispunând la încheierea unor tratate, parteneriate în vederea obținerii unor avantaje personale, egoiste. Acţiunile care se demarează în această perioadă determină conştientizarea rănilor, a suferinţelor, se repetă anumite scenarii, tocmai pentru că în trecut am acceptat să facem compromisuri. Retrogradarea lui Venus în semnul Berbec, în casa a X-a, ne arată că alegerile pe care le facem acum sunt datorate unor unor dorințe puternice putând fi vorba fie despre rătăciri de moment în plan relațional, fie despre împlinirea unor dorințe mai vechi și care vizează setea de putere. Prezența lui Marte în semnul Taur (în exil) și în recepție mutuală cu Venus retrograd (din semnul Berbec, în exil), bine suținut de Neptun și asteroidul Yunona (printr-un Triunghi minor) spune despre dorința celor aflați în funcții de răspundere, oamenii politici de a acumula bunuri materiale, bani, proprietăți. Persoane ocupând funcții importante în guvern, chiar și cei aflați în opoziție (în astrologia mundană, Marte reprezintă opoziția, printre altele…) se vor bucura de avantaje materiale sub masca unui mare bine făcut în favoarea țării, a poporului.
       Relațiile de dragoste din acest an au o doză de teamă, de tristețe, renunțări și dezamăgiri  riscând să ne îndepărteze de la adevăratul scop, propria menire (Lilith în casa a V-a careu Nodul Nord Lunar).
       Planeta norocului, Jupiter retrograd în semnul Balanță (guvernată de Venus retrogradă în Berbec) se află în aspecte tensionate (careu în T cardinal) cu Uranus (din semnul Berbec) și cu Pluton (din semnul Capricorn) ceea ce anunță serioase încercări în domeniile care țin de case, proprietăți, piața imobiliară, procese, relații, carieră, guvern, autoritate militând pentru finalizarea unor activități, relații, afaceri. Luna și Saturn din zodia Săgetător îl susține pe Jupiter retrograd destul de „timid” fiind mesajul că s-a ajuns la punctul în care trebuie să ne debarasăm din false credințe abordând o nouă atitudine, mentalitate vis-a-vis de spiritualitate. Energia plutoniană (Pluton în casa a VI-a), cu acţiune profundă şi intensă, regeneratoare scoate la iveală probleme de sănătate dar și de muncă, colectivul de lucru fiind necesară o profundă transformare în acest domeniu.  
       Saturn (Cronos, timpul, înțeleptul) în conjuncție cu Luna în casa a VI-a (strămoșii și rădăcinile, anturajul imediat, emoțiile, instinctele și memoria) și în careu cu asteroidul Chiron (asteroidul spiritualității) vorbește despre traume, răni, suferințe greu de vindecat, sacrificiul în numele dreptății și al Divinității. Conștient de trecut și de valorile acestui cuplu, Luna și Saturn în Săgetător, este un aspect astral care ne ajută să percepem cum e, de fapt, realitatea oferindu-ne o bază a gândirii, o mobilitate în a reuși să abordăm materia din punct de vedere spiritual. Suntem puși în fața unor alegeri, nu înainte de a ne scufunda în propria ființă de unde ne putem lua tăria, puterea, încrederea. Vindecarea vine prin înțelegerea modului în care s-a ajuns la pierdere, la traumă, prin demascarea propriilor frici, angoase. Saturn este creatorul fiind considerat drept vechiul centru de putere. Saturn este cel care, în trecutul îndepărtat, oferea sistemului nostru solar calitățile pe care le distribuie azi Soarelui. Saturn era exponentul complexității sentimentelor reprezentând principiul suprem al puterii astfel că, acum, are loc un proces profund de maturizare, de conștientizare în care se întâlnește începutul Luna (Rac, guvernat de Lună) cu sfârșitul Saturn (Capricorn, guvernat de Saturn) aflându-ne în postura de a ne ancora în concret, prezent, pentru a reuși să ducem la bun sfârșit metamorfozarea propriei ființe.
       La nivel de națiune nu ne putem aștepta la schimbări importante care să favorizeze progresul în plan politic și economic. Ne vom confrunta cu certuri, transformări neașteptate la nivel înalt, în guvern, cu răsturnări de situație care ne vor bulversa, dezorienta simțindu-ne rătăciți. Jupiter retrograd (în semnul Balanță) din casa a IV-a a momentului, afectat de Pluton și Uranus și Venus retrograd care guvernează zodia Balanță, nu are cum să anunțe o viață mai liniștită în rândul partidelor politice, în guvern, la nivel de națiune sau în relațiile de orice fel ceea ce, cu siguranță, ne va afecta pe fiecare dintre noi, atât la nivel emoțional, mental, cât și profesional, material, financiar. Jupiter, aflat acum în casa a IV-a din tema României, aduce  o reconfigurare a puterii, pierderi dar și câștiguri pentru cei aflați la putere. Prezența lui Neptun pe casa a IX-a, ca și guvernator de casa a X-a din tema României, ne spune că poporul român își construiește acum faima unor lideri la nivel internațional. 
       În sens spiritual echilibrul este condiționat de evoluția constantă a fiecăruia dintre noi. Berbec, zodia de domiciliu a lui Marte, o zodie cardinală, de foc semnificând inițiativa și acțiunea, ne aduce în prim plan necesitatea unui nou start. Pe parcursul unui an de zile suntem forțați să conștientizăm necesitatea de a ne ancora în prezent trăind la maxim fiecare eveniment, acțiune, relație. Este trezirea la realitate, fie că e bună sau mai puțin bună, în funcție de evoluția spirituală a fiecăruia dintre noi.
       „Mă afirm, acționez conștient și iau decizii singur. Îmi asum individualitatea și independența mea.”