Conjuncția inferioară dintre Soare și Venus, 25 martie 2017

               Conjuncția inferioară dintre Soare și Venus

       „Iubirea este cea mai mare forță a omenirii și totuși cea mai modestă pe care ne-am putea-o închipui.” Mahatma Gandhi
       Conjuncția inferioară dintre Venus retrograd și Soare are loc sâmbătă, 25 martie 2017, ora 12:19´, la 4˚57´, în semnul Berbec. Conjuncția inferioară, echivalentă cu faza de Lună Nouă a ciclului Lunație, apare atunci când Venus se află în mijlocul ciclului de retrogradare. Venus se află între Soare și Pământ, numită și „Venus Nouă” aceasta începând să răsară înaintea Soarelui („Venus orientală”) iar pentru o perioadă de 263 de zile se va afla în faza de creștere. În acest moment are loc un fel de eclipsare a Soarelui de către Venus, cu Venus aflându-se între Soare și Terra (Venus este invizibilă 8 zile, Luceafăr de dimineață, în cele 263 de zile ale fazei de creștere, de la invizibilitatea conjuncției inferioare la cea a conjuncției superioare dintre Venus și Soare).
     În această fază, Venus este considerată zeița războiului. La mezoamericani Venus orientală era identificată cu Quetzalcoatl (Șarpele cu pene) considerându-se că, în această perioadă, crește rata dezastrelor naturale iar conducătorii sunt în pericol. În perioada conjuncției inferioare (cele 8 zile cât Venus nu este vizibilă pe cer) are loc o creștere a numărului de accidente aviatice, de automobile, decăderea oamenilor aflați la putere, defăimare.
     Această conjuncție este importantă pentru  că ne aduce informații legate de activitățile practice, materiale, despre modul în care ne manifestăm sentimentele în cadrul unei relații. Această conjuncție deschide un ciclu scurt (până în data de 26 octombrie 2018 când are loc conjuncția inferioară în Scorpion) și un ciclu lung (până în data de 23 martie 2015 când se va repeta conjuncția inferioară dintre Venus retrogradă și Soare în zodia Berbec). Acum suntem în faza de analiză a blocajelor apărute și a dificultăților fiind un moment de încercare dar și de creștere în urma evenimentelor cu care ne-am confruntat în ultimii opt ani. Este important să avem o atitudine pozitivă în fața vieții, să plantăm noi semințe abordând o gândire pozitivă, starea de optimism și încredere, să dezvoltăm calitățile, abilitățile cu care am fost înzestrați, să ne concentrăm atenția asupora deciziilor pe care vrem să le luăm fiind mult mai atenți la asocierile pe care le facem. Ceea ce sădim în această perioadă vom culege în preajma datei de 23 martie 2025.  
       Soarele și Venus retrogradă aflate la Zenit, în acest moment de conjuncție inferioară, subliniază importanța evenimentelor din viața noastră, schimbările pe care le vom face în această perioadă vor avea impact puternic în plan public, social, în carieră. Se vor lua decizii majore la nivel înalt ( ercur în conjuncție cu Uranus din casa a X-a), vom auzi de propuneri legate de guvern, președinție, tot mai multe procese vor fi făcute publice, prin intermediul mass-mediei. Se reiau unele probleme care vizează legislația, relațiile în plan internațional și care au afectat țara, populația (Jupiter este guvernatorul tradițional de casa I-a a momentului, aflat în casa a IV-a).  Acum vom vedea, de fapt, rezultatul acțiunilor demarate în urmă cu opt ani (în 2009). Abuzuri asupra populației,  din partea politicienilor, a guvernului și a președintelui de la acea vreme. Acum este timpul judecării faptelor demarate atunci (Mercur și Uranus în opoziție cu Jupiter retrograd în semnul Balanță). Se pare că Pars Fortuna mediază această opoziție, nu ar fi de mirare să auzim că mulți demnitari vor reuși să se salveze și de data aceasta reușind să acopere „cu înțelepciune” abuzurile făcute împotriva populației, încă din 2009. La nivel personal se poate vorbi despre găsirea unor soluții salvatoare în situații critice (în funcție de aspectele pe care le face conjuncția inferioară în harta natală).   
       Cu ascendentul în zodia Rac și Luna în casa a VIII-a în conjuncție cu Nodul Sud Lunar din Pești putem spune că, pe lângă revelații ale trecutului, amintiri dureroase ne putem aștepta și la pierderi financiare, necesitatea de a plăti cât mai urgent anumite datorii față de bănci, taxe și impozite, amenzi. Facem o retrospectivă a propriei vieți privind în profunzime evenimentele, conștientizând toate pierderile pe care le-am suferit în ultimii opt ani, datorită unor decizii greșite pe care le-am luat în 2009. Se inchid cicluri de viață importante acum. Este vorba despre multă suferință, auzim mai frecvent de decese, pleacă oameni dragi de lângă noi (casa a VIII-a este o casă a morții și a renașterii), vărsăm mai multe lacrimi (ascendent în semnul Rac și Luna în semnul Pești) fiind mult mai sensibili, empatizăm cu mai multă ușurință, dorul ne „arde sufletul”.
      Ascendentul în semnul Rac ne vorbește despre trecut, amintiri, dorul de casă, de țara natală, părinți. Fiecare dintre noi are o istorie personală, fiecare a trăit mari transformări dureroase, profunde, în ultimii opt ani. Acum este timpul să rememorăm toate acestea și să ne întrebăm, pe bună dreptate: „Și acum ce fac?” Deciziile pe care le luăm în această perioadă anunță sacrificii, deposedare de bunuri, litigii, partaje, se pune mai mult accent pe materialitate, pe funciar. Este timpul să valorificăm abilitățile, talentele de care dispunem, să demarăm cu mai mult curaj acțiuni îndrăznețe. Vor avea loc schimbări importante, de destin, care țin de valori personale și materiale.  
       „Speranța moare ultima” iar triunghiul minor: Neptun (din zodia Pești) sextil Marte (în semnul Taur, Marte guvernator de casa a X-a în semnul Berbec) trigon Yunona (în zodia Capricorn) ne permite să ne manifestăm creator şi obiectiv, plini de inventivitate şi capabili să concretizăm idei, decizii, iniţiative. Triunghiul Minor anunță reuşite rapide, chiar atunci când ne simțim lipsiți de orice speranță de mai bine. Dincolo de orice formă de concretizare sau de realizare în plan material această perioadă este importantă în ceea ce privește fructificarea  şanselor care ne stau la dispoziţie dar, mai ales, a tuturor eforturilor noastre spirituale depuse constant de-a lungul timpului.
       Simbolul sabian pentru gradul la care are loc conjuncția inferioară dintre Venus și Soare este: „Un triunghi cu aripi” și reprezintă capacitatea de a a transcende dincolo de sine. Este un simbol al dorinței de a atinge un nivel mai înalt al existenței, al aspirației și devoțiunii pure. Ceea ce s-a manifestat în prima fază a procesului de diferențiere devine conștient de posibilitățile atingerii de noi niveluri.   
       Nativii semnelor guvernate de Venus (Taur și Balanță) resimt în mod profund această conjuncție inferioară dintre Soare și Venus, efect care se va simți și asupra nativilor din semnul Berbec, unde are loc această conjuncție.