Atmosfera astrală a lunii octombrie 2017

                     Atmosfera astrală a lunii octombrie 2017
       „Prea des mânia îl face pe om să își iasă din minți și să respingă ce-i șoptește eul interior.” Frank Herbert – Dune
       Veștile, pentru luna octombrie, nu sunt prea grozave. Este o lună în care planetele se grăbesc parcă să ne ducă de la o extremă la alta, prin aspectele astrale pe care le formează, reușind cu greu să ne regăsim starea de echilibru. Axa Berbec – Balanță „eu-tu” este solicitată până spre sfârșitul lunii astfel că relațiile sunt supuse unor puternice transformări, fiind vorba despre „curățenia de toamnă” din cadrul unor relații la care deciziile au fost amânate lăsându-te condus de starea de nehotărâre. Perioadele de mari tensiuni astrale nu trebuie să ne sperie, energiile descatușate pot fi folosite și în scopuri bune și mulți oameni își pot regla o mulțime de probleme în astfel de intervale. Datorită faptului că există potențial mărit de riscuri și tot felul de răsturnări de situație ar fi bine să fim mult mai atenți la consecințele nefaste provocate în urma unor tranzite planetare mai puțin favorabile.
       Până în data de 23 octombrie Soarele tranzitează zodia Balanță, semn cardinal, masculin, guvernat de Venus. Balanța este considerată a zodie a echilibrului, cooperării, prieteniei și toleranței, parteneriatelor, artei, a simțului pentru frumos, a senzualității, sociabilității. Tranzitul Soarelui în această zodie activează dorința de dreptate, adevăr, armonie și iubire, parteneriat. Se pune însă întrebarea: „Vom reuși să obținem toate acestea?” Cu Soarele în careu cu Pluton (10 octombrie) precum și Soare opoziție Uranus retrograd (19 octombrie) și multe alte aspecte mai puțin benefice, de-a lungul acestei luni se pare că ne este pusă la încercare răbdarea reușind cu greu să ne regăsim starea de echilibru, de armonie cu ceilalți putându-ne aștepta la răsturnări de situație menite să ne zguduie „din temelii”.  
       Luna Plină are loc în semnul Berbec, în data de 5 octombrie, la ora 21.40’, având ascendentul momentului în zodia Gemeni. Luna Plină se produce pe axa afectivității V-XI, a iubirii dăruite și a celei primite. Are legatură cu răspunsurile la întrebările „cine sunt eu?” și „ce vreau?”. Nevoile noastre pot intra în conflict cu nevoile celoralți, în cazul în care nu reușim să ni le exprimăm cu claritate și ne dorim cu orice preț să fim în centrul atenției. Primim mesaje legate de relația amoroasă, de propriul ideal, despre relația cu propriul copil. Marte și Venus se află în conjuncție pe casa a V-a în trigon cu Pluton ceea ce ne dă speranța că „tot răul va fi spre binele de mai târziu”. Avem șansa să ne transformăm prin iubire.
       În data de 8 octombrie se perfectează careul dintre Venus (în semnul Fecioară) și Saturn (în zodia Săgetător) iar efectele acestui aspect astral se vor face simțite în prima decadă a acestei luni. La nivel macro afectează relațiile diplomatice, arta, băncile, finanțele, domeniile de cercetare. Predispune la scandaluri publice care pot altera relațiile sociale. La nivel personal depreciază bunele intenții, sporește riscul de certuri din cadrul relației de cuplu, se pot rupe colaborări și asocieri. Este o perioadă în care nu se recomandă încheierea de contracte și alianțe. Cei mai expuși sunt nativii din zodiile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești.
       În data de 9 octombrie se perfectează careul dintre Mercur (în semnul Balanță) și Pluton (în zodia Capricorn) care predispune la gândire distructivă și subversivă, suspiciune, rea-voință,  depresie, probleme legate de comerț, presă, comunicare și transport, predispoziția la accidente. Efectele acestui aspect durează 1-2 zile înainte și după fiind însă suficient de puternic încât să ne afecteze în plan personal și social. Atenție mai ales pentru zodiile: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn.
       Jupiter, supranumit în astrologie „marele benefic”, o planetă a expansiunii, a optimismului și încrederii, a dreptății, justiției, jovialității și spiritualității ne dă curajul, bucuria de viață, nevoia de a explora cu mai multă încredere ceea ce părea greu de accesat până acum. Intrarea lui Jupiter în zodia Scorpion, din data de 10 octombrie (va tranzita acest semn până pe data de 8 noiembrie 2018), ne aduce speranța de mai bine, cât timp ne acceptăm și ne iertăm, cât timp învățăm să dăruim, nu doar să primim. Jupiter, într-o zodie al cărui verb caracteristic este „a avea”, ne poate ajuta să ne descoperim, ne învață ce înseamnă „a fi” și a ne vedea cum suntem, de fapt, învingând propriile frici, traume. Domeniile patronate de Scorpion (armată, chirugie, farmacie, arheologie, spionaj, radiestezie, fizică nucleară, pornografie, ginecologie, psihologie, esoterism, ocultism, etc.) să cunoască o perioadă de real progres.
        În data de 11 octombrie se perfectează careul dintre Marte (în semnul Fecioară) și Saturn (din semnul Săgetător) este un aspect violent și distructiv în mod particular și care poate provoca tot felul de perturbări, certuri, la nivel politic, economic, inclusiv atentate, revolte, intervenții armate, alunecări de teren, calamități naturale, poate crește rata accidentelor fiind vorba despre posibile accidente miniere, montane, alunecări de teren, fracturi, hemoragii, incendii, explozii.
       Venus se află în  zodia Fecioară (în cădere), până în data de 14 octombrie, existând  tendința de a „despica firul în patru” în cadrul unei relații. Sentimentele, afecțiunea este mult mai reținută reușind cu greu să exteriorizăm ce simțim, vis-a-vis de o persoană de sex opus. Se va pune mai mult accent pe relațiile din interes urmărindu-se latura practică a relației. Odată cu intrarea lui Venus în zodia de domiciliu – Balanță, lucrurile par să se mai armonizeze, din data de 14 octombrie. Ne place să socializăm mai mult, avem preocupări artistice, creative, suntem atrași de ceea ce este mai bun și frumos căutând să interacționăm cu cei care ne completează din punct de vedere emoțional, sufletesc, intelectual. Avem mai multă deschidere emoțională către sexul opus, către viața publică și nevoile celuilalt.
        Mercur în opoziție cu Uranus retrograd (în data de 15 octombrie) indică dezechilibrul în cadrul relațiilor de cuplu, parteneriat, în tot felul de asocieri, intenții privind distrugerea unui edificiu în plan personal și social. Spiritul practic, bunele intenții sunt subminate de alții, pot să apară accidente, răsturnări de situație, depresii, exprimarea este brutală, există multă impulsivitate, tendința de a merge „contra curentului”, toate acestea nu vor face decat să ne conducă spre căi lăturalnice, menite să ne destabilizeze echilibrul în relația cu ceilalți.
        Mercur (în zodia Scorpion) se află în conjuncție cu Jupiter (în semnul Scorpion), în data de 18 octombrie, ceea ce ne îndeamnă la progres intelectual. Sunt stimulate domeniile care țin de spiritualitate, paranormal, călătorii în străinătate, comerțul, semnarea de tratate, alianțe, tranzacții, semnarea de contracte și înțelegeri, atât la nivel personal, național cât și internațional.
       Luna Nouă în zodia Balanță, are loc în data de 19 octombrie, la ora 22:12’. Aspectul exact al conjuncției luminariilor se formează la 26ᵒ35’ în zodia  Balanță, în casa a V-a, a iubirii, relației cu copiii, hobby-urilor, creativității, educației, jocului, distracției. Ascendentul acestui moment are loc în zodia Rac. Luna Nouă este în opoziție cu Uranus retrograd. Este un eveniment astrologic de purificare a relațiilor noastre. Ce s-a bazat pe minciuni, promisiuni deșarte se va destrama sau ne vom reconsidera acțiunile pe care le-am făcut în relațiile de iubire. Este momentul să redescoperim cum ne putem găsi echilibrul interior  pentru a reuși  să ne armonizăm cu persoana iubită. Este o perioadă de sensibilitate, emoții și dorințe trăite cu intensitate.  
       Marte intră în zodia Balanță în data de  22 octombrie astfel că se încheie acum o perioadă în care am fost solicitați la locul de muncă, acasă, în gospodărie având sentimentul, de multe ori, că multe lucruri se năruie în preajma noastră. Urmează o perioadă în care am purificat ceea ce era de purificat, la nivel fizic, mental și emoțional. Marte în semnul Balanță se află în exil, unde se pare că nu se simte tocmai în largul lui, trezind în noi tendința de a fi egoiști în relații, asocieri, parteneriate, afaceri, în plan politic, în artă. Marte în zodia Balanță aduce disponibilitatea pentru confruntări și controverse, de la cele juridice și sociale până la lupta și rivalitatea pe față.
       Odată cu intrarea Soarelui în zodia Scorpion, din data de 23 octombrie, vom avea mai multă forță, ambiție, putere de regenerare, capacitatea de a privi în profunzime evenimentele și de a conștientiza sensul acestora. Nu va lipsi tentația către răzbunare, atunci când ne simțim în pericol. Soarele în conjuncție cu Jupiter (din data de 26 octombrie) este un aspect care indică vitalitate, optimism, încredere, șansă, noroc. Favorizează legiuitorii, artiștii, conducătorii de stat, monarhii, biserica, religia. Este un aspect bun pentru instituțiile sociale, caritabile și filantropice. Îmbunătățește comerțul la nivel național și internațional, persoanele care au preocupări Jupiteriene (studii superioare, învățarea unei limbi străine, obținerea de burse în străinătate, munca intelectuală, spiritualitatea, filosofia, călătoriile în străinătatea) se pot bucura de tot felul de avantaje.
        Venus (în semnul Balanță) în careu cu Pluton (în zodia Capricorn) poate provoca turbulențe serioase în cadrul relației de cuplu, parteneriate, afaceri, apar transformări destul de dure dar necesare. Există predispoziția către violență, imoralitate, dificultăți în relațiile afective. Medical vorbind, careul poate induce tulburări de circulație a sângelui, afecțiuni renale, urinare, ginecologice, intoxocații și infecții.
       Trigonul dintre Mercur (în zodia Scorpion) și Neptun retrograd (în semnul Pești), din data de 24 ocrombrie dar și sextilul dintre Mercur și Pluton, de la sfârșitul lunii octombrie (în data de 28 octombrie) pare să ne mai readucă o oarecare stare de siguranță, inspirație, creativitate, imaginație, amplificarea capacităților extrasenzoriale, atracția către ocultism, spiritul vizionar, mediuminitate, capacitatea de a conștientiza anumite pierderi, răni, traume la nivel emoțional și de a reuși să le vindecăm. Se remarcă spiritul de observație, capacitatea de a privi dincolo de aparențe fiind avantajată munca de cercetare, politica, scrisul, comerțul, negocierile.
       Putem să vorbim despre o lună în care se  prefigurează schimbări însemnate de atitudine și de situație. Planetele Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Soare trec în următoarea zodie. Metaforic vorbind, este ca și când ar trece în altă tabără. Se desfac alianțe, înțelegeri, se creează altele noi, interesante. Sfatul astrologului, pentru luna octombrie, este: răbdare, echilibru, încredere în propria persoană, iubire și credință.