Atmosfera astrală a lunii noiembrie  2017

                        Atmosfera astrală a lunii noiembrie  2017
 
                „Purtăm înăuntrul nostru minunile pe care le căutăm în afara noastră.” Rumi
       Noiembrie începe (astrologic) cu Soarele în semnul Scorpionului și sfârșește în semnul Săgetătorului. Din punct de vedere astronomic, luna noiembrie începe cu Soarele în constelația Balanței, trece prin zodia Scorpion și se sfârșește cu Soarele în constelația Ophiuchus. Este una dintre cele 13 constelații zodiacale (constelațiile prin care Soarele trece în cursul anului). Ophiuchus este singura care nu a fost desemnată ca semn astrologic. Aceasta acoperă 948 de grade pătrate ale cerului fiind a 11-a constelație ca mărime. Numele lunii noiembrie (latină: November) vine de la cuvântul latinesc novem, nouă, pentru că luna noiembrie era a noua lună în calendarul roman. În limba română, luna noiembrie se numește popular și brumar. Este timpul brumei, sunt însămânțate toate grânele de toamnă și totul este gata pentru iernat.
       În perioada 1 – 22 noiembrie Soarele traversează zodia Scorpion provocându-ne la o analiză profundă, la descoperirea adevăratelor nevoi ale propriei ființe, aducând la suprafață lumina, puterea de a renaște din „propria cenușă”. Se pune accentul pe reconstrucție, regăsirea propriilor puteri, renaștere, transformare și pasiune, sexualitate, posesiune, dorința de răzbunare, revoltă. Este o perioadă în care suntem ajutați să privim viața și evenimentele dincolo de aparențe. Sunt aduse la suprafață frustrările, obsesiile, traumele, suferința, starea de nemulțumire, ne este răscolit sufletul, empatizăm cu mai multă ușurință, preluând emoțiile, trăirile celor cu care interacționăm.
       Uranus este planeta întâmplărilor bruște, neașteptate, originalitatea, reprezintă noul și tot ceea ce are de-a face cu schimbarea. Venus reprezintă, în astrologie, dragostea, artele, frumusețea, bunul gust, armonia. Opoziția dintre Venus și Uranus retrograd, din data de 4 noiembrie, readuce în discuție aspecte care s-au derulat încă din primăvara acestui an vizând relațiile ce sunt supuse unor adevărate teste, fie că este vorba despre relații de mariaj, dragoste, parteneriat sau de afaceri. Se poate vorbi acum despre schimbări radicale de planuri, certuri, anularea unor contracte, surprize de tot felul care ne vor bulversa peste măsură sufletul.
       Începând cu data de 7 noiembrie Venus (în zodia Scorpion) și Marte (în semnul Balanță) se află în recepție mutuală (una aflată în domiciliul celeilalte) ambele planete aflându-se în exil. Dacă Venus în zodia Scorpion ne promite dragostea, iubirea care sparge barierele sociale, morale, iubirea lipsită de prejudecăți, căutând să trăiască viața din plin, ca o renaștere, precum o căutare a fericirii absolute transformându-ne în mod profund, având loc o metamorfozare a propriului suflet prin iubire, sexualitate. Marte în semnul Balanță ne dă testul suprem al echilibrului în relații, nevoia de a face curățenie, de a ne elibera de ceea ce nu ne poate oferi stabilitate în plan relațional. Marte acționează rapid punând accentul pe individualitate, iar careul cu Pluton, din data de 19 noiembrie, aduce la suprafață orgolii, dorința de răzbunare, tendința de a ne da dreptate cu orice preț pentru ca, spre sfârșitul lunii noiembrie, să se perfecteze opoziția dintre Marte și Uranus retrograd care are grijă să dărâme complet ceea ce nu a reușit careul dintre Marte și Pluton din 19 noiembrie. Cert este că se poate vorbi acum despre transformare prin agresivitate, prin impunerea cu forța a propriilor idei, argumente. Marte și Venus își unesc forțele pentru a debloca o traumă de natură emoțională, relațională, de a aduce la suprafață lucruri pe care ne-a fost frică să le acceptăm, să le exprimăm și să le vindecăm. Acum suntem forțați să ne vedem așa cum suntem pentru a reuși să vindecăm relația cu ceilalți și a observa problemele relaționale dintr-o perspectivă mult mai clară dar nu înainte de a ne lupta cu propria dramă, cu propriile obsesii, frustări, frici, cu proprii monștri.
       Luna Plină are loc în semnul Taur, în data de 4 noiembrie 2017, ora 7:23’, la 11ᵒ59’.  Opoziția luminariilor se formează pe axa posesiunilor (Taur-Scorpion), cu Ascendentul în zodia Scorpion. Luna se află în casa a VI-a, a locului de muncă și a sănătății, a relațiilor de muncă, a bolilor acute și minore, a tratamentelor ocazionale și a dietei alimentare. Soarele se află în casa a XII-a, casa sacrificiilor și a izolării, a karmei, a dușmanilor ascunși, a bolilor cronice. Pluton și asteroidul Yunona mediază Luna Plină în semnul Taur iar aceasta ne spune despre nevoia de a ne asuma responsabilitatea, de a desființa structurile învechite, ceea ce ne ține pe loc, insistând pe nevoia de transformare și acumulare de bunuri. Luna se află în exaltare în zodia Taur, ceea ce ne dă tendința de a ne opune oricărei schimbări. Astfel ni se cere multă răbdare, chibzuință, înainte de a lua decizii legate de un loc de muncă sau de o relație sentimentală.
       Mercur tranzitează zodia Scorpion până în data de 5 noiembrie oferindu-ne posibilitatea de a pătrunde sensul lucrurilor, mintea devenind preocupată de deslușirea unor secrete, nevoia de a depista ce se petrece în culise dând dovadă de mai mult obiectivism. Odată cu intrarea lui Mercur în zodia Săgetător mintea devine mult mai dinamică, se simte o mai mare nevoie de a ne informa, de a comunica cu ceilalți, exprimarea devine mai clară, directă.
       Venus tranzitează zodia de domiciliu, Balanță, până în data de 7 noiembrie, atunci când își va face intrarea în zodia Scorpion. Dacă în zodia Balanță Venus ne-a îndemnat să fim mai sociabili, mult mai deschiși către artă, frumos, dornici să interacționăm cu cei care ne completează la nivel emoțional, sufletesc, cu Venus în zodia Scorpion, se poate vorbi despre amplificarea dorințelor, a trăirilor la nivel emoțional – erotice, posesivitatea, auzim tot mai frecvent remarca: „totul sau nimic”. Întâlnirea cu Jupiter (13 noiembrie) dar și trigonul cu Neptun (16 noiembrie), sextilul cu Pluton (21 noiembrie) ne vor ajuta să aducem la suprafață cele mai profunde trăiri, nevoia de a vindeca o traumă în plan sentimental, prin implicarea într-o relație de iubire mult mai promițătoare. Este nevoia de regăsire prin iubire, de sondare a celor mai profunde emoții, trăiri, de exprimare a tumultului sufletesc. Conjuncția dintre Venus și Jupiter ne dă impulsul să acționăm cu mai multă încredere în noi înșine reușind să aducem la suprafață nevoia profundă de iubire.
       Lilith intră în zodia Capricorn în data de 9 noiembrie și ne va da sentimentul că nu beneficiem de suficient timp pentru a concretiza anumite idei, proiecte. Se amplifică stresul datorat termenelor limită, apar tot felul de constrângeri în legătură cu cariera, obligațiile socio-profesionale, relații cu șefii sunt tot mai dificile, cu patronii, părinții, profesorii, reprezentanți ai legii și administrației, există acum riscul de pierdere a reputației sau a poziției profesionale. Auzim mai frecvent despre  realizări sau succes în carieră care se pot obține prin compromis fiind vorba despre obținerea unui loc de muncă ”peste noapte„. Există posibilitatea de a obține diferite avantaje în plan politic prin apelarea la tot felul de tertipuri care vor duce la scandaluri publice. Se iau decizii împotriva celorlalți, împotriva armoniei de grup, din necesitatea de a obține avantaje personale, chiar și cu riscul de a „călca pe cadavre”. Iubirea se manifestă mai mult la nivel material. Tranzitul lui Lilith în semnul Capricorn ne aduce în vedere că ne întâlnim acum cu ceea ce este trecător. Este o perioadă de metamorfozare, de sondare a  celor mai ascunse trăiri, suferințe, de neîncredere, pesimism și trădare.
       Trigonul dintre Saturn și Uranus retrograd (11 noiembrie) favorizează ambiția, capacitatea de formare în plan social, generozitatea și altruismul, responsabilitatea, inventivitatea. Se poate vorbi acum despre nevoia de reformare a unor structuri, în plan politic, economic, religios, necesitatea de a adopta noi strategii la nivel internațional. Trecutul (Saturn) și viitorul (Uranus) conlucrează în mod armonios ajutându-ne să facem schimbările necesare, atât în viața personală cât și cea socială. 
       Luna Nouă are loc în zodia Scorpion, în data de 18 noiembrie, ora 13:42’, la 28ᵒ19’. Aspectul exact al conjuncției luminariilor se formează la 28ᵒ19’ în zodia  Scorpion, în casa a VIII-a. Ascendentul acestui moment are loc în zodia Pești. Scorpionul este zodia asociată Păsării Phoenix, cea care „renaște din propria cenușă”. Luna Nouă în zodia Scorpion ne dă șansa să ne metamorfozăm, să ne sondăm propriul inconștient, să aducem la suprafață suferința fiind nevoie de conștientizare și vindecare. Ascendentul din zodia Pești se află în conjuncție cu Neptun stimulând astfel capacitățile noastre intuitive, nevoia de implicare în activități mistice sau oculte. Apar schimbări subtile în ceea ce privește conștiința de sine și propria imagine. Acest tranzit este favorabil exprimării prin muzică sau orice fel de artă. Ne putem confrunta acum cu rezultatele acțiunilor din trecut, fie ele bune sau rele. Se remarcă starea de confuzie, visare, reverie, tendința către izolare, manifestarea unor obiceiuri autodistructive (în funcție și de tema natală).
       Odată cu intrarea Soarelui în zodia Săgetător, în data de 22 noiembrie, este timpul să ne bucurăm mai mult de viață, de compania semenilor noștri, să dăm mai departe ceea ce am învățat, să transmitem gândurile, ideile într-un mod mult mai deschis, sincer, cu mai multă încredere în propria persoană. Ne facem planuri de vacanță, avem mai mult chef de joacă, de petrecere a timpului liber alături de copii, prieteni.
       Mercur este în trigon cu Uranus (25 noiembrie) și în conjuncție cu Saturn (28 noiembrie), întărind efectul trigonului Saturn-Uranus. Aceste aspecte astrale predispun la decizii ferme, cu efect pe termen lung. Este și o perioadă de derută, de nehotărâre care ne poate determina să luăm decizii sub impulsul de moment, acționând instinctiv. Avem ocazia să concretizăm un ideal fiind forțați de împrejurări, de conjuncturi aparent ciudate. Saturn-înțeleptul știe cel mai bine de ce avem nevoie și când e cel mai bine să acționăm în sensul progresului, cu atât mai mult că se aliază cu Uranus retrograd din zodia Berbec.  
       Sfatul astrologului, pentru luna noiembrie este să ne folosim de resursele interioare pentru a ne regăsi echilibrul în momentele de cumpănă. Este șansa noastră de a pune capăt unor situații tensionate care ne-au „tocat mărunt”, încă de la începutul acestui an.
       Mesajul acestei luni: „Mă deschid în fața schimbării și transform în mine ceea ce trebuie pentru a descoperi adevărul ființei mele interioare.”