Atmosfera astrală a lunii martie 2017

                    Atmosfera astrală a lunii martie 2017

            „Să nu uităm că din labirintul drumurilor fantomatice există o singură ieşire: drumul ce întotdeauna va duce acasă.” Nicolae Cornescian
       Luna martie ne trezește practic la viață, ne scoate dintr-o oarecare stare de amorțeală, de somnolență. Prezența planetelor îndeosebi în semnele de apă și de foc ne îndeamnă să ascultăm de intuiție, să empatizăm mai mult cu ceilalți și să nu cădem pradă disperării, deziluziilor, să nu ne lăsăm contropiți de impulsivitate riscând astfel să luăm decizii pripite în momentele de tensiune. Este important să fim ancorați în realitate, evitând să cădem pradă visării, implicării în proiecte iluzorii, lucru care se poate întâmpla îndeosebi în prima parte a lunii martie. În partea a doua a acestei luni suntem mult mai ancorați în realitate, reușind să armonizăm oarecum focul cu pământul, să concentrăm energia de care dispunem, în acțiuni constructive și de durată.
       Până în data de 20 martie Soarele tranzitează zodia Pești astfel că fiecare dintre noi își va îndrepta atenția mai mult către propriul suflet, exersând mai mult iertarea, compasiunea, introspecția, meditația în locuri sfinte, întoarcerea cu sufletul și cu mintea către Dumnezeu.    
       În această lună avem amplasate planetele în zodii de apă și de foc. În semnul Pești se află Neptun și Chiron pe tot parcursul lunii, Soarele va intra în zodia Berbec din data de 20 martie (Echinocțiul de primăvară), Marte parcurge zodia Berbec până în data de 10 martie atunci când va avea loc ingresul în zodia Taur, Mercur intră și el cu hotărâre în zodia Berbec din data de 13 martie pentru ca, în ultima zi a lunii martie, să intre deja în zodia Taur, Venus mai are de poposit o vreme în zodia Berbec încercând să rezolve niște probleme legate de relațiile din trecut, Jupiter este retrograd conlucrând la careul cardinal (Uranus opoziție Jupiter retrograd, 3 martie, Jupiter retrograd careu Pluton, 30 martie) pe tot parcursul lunii, insistând să facem corecțiile necesare și care țin de relații, fie că e vorba despre mariaj, afaceri, parteneriate sau prietenie. Sunt aspecte astrale menite să amplifice starea de tensiune, agitație, revoltă, neliniște la nivel mental (Mercur conjuncție Uranus – 26 martie, Mercur careu Pluton – 24 martie, Mercur opoziție Jupiter retrograd – 24 martie) dar și emoțional.
       În data de 4 martie 2017 Venus își începe mersul retrograd la 13⁰08’, în semnul Berbec, până în data de 15 aprilie 2017 atunci când își va relua mersul direct de la 26⁰54’, în zodia Pești. În perioada de retrogradare se anunță scadența oricărei forme de exces, extravaganță, abuz în plan sentimental, afectiv sau material. Este tendința inconștientă de a redobândi lucruri, persoane, o relație avută în trecut și astfel putând intra destul de ușor în conflict cu alții. Se poate vorbi despre renunțarea bruscă la o relație de lungă durată, de dragul unei iubiri apărută pe neașteptate. În această perioadă de Venus retrograd ne putem aștepta la cele mai ciudate moduri de manifestare în plan afectiv, relațional dar și financiar. Mișcarea aparent retrogradă a lui Venus va produce schimbări concrete, fundamentale în plan sentimental, relațional, material în viața fiecăruia dintre noi, în funcție de harta natală. Cei care vor resimți efectele cel mai puternic vor fi însă nativii din zodiile: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn urmând și zodia Taur care este guvernată, ca și Balanța, tot de Venus. 
        În data de 12 martie are loc Luna Plină în zodia Fecioară, la ora 16:54, la 22º13’, pe axa Fecioară – Pești, în casele I-VII, pe axa relațională.  Ascendentul momentului în este în zodia Fecioară. Este vorba despre axa sacrificiului și a vindecării (Fecioară – Pești) vizând în primul rând nevoia de purificare, de vindecare fizică și emoțională (Luna în semnul Fecioară) prin credință și transformare (Pluton mediază Luna plină în Fecioară). Este însă și nevoia de a duce munca cu sinele, de a ne lămuri care sunt traumele, angoasele, frustrările care ne blochează evoluția în relația cu ceilalți. Vindecarea în relații vine prin acceptare a realității și transformare, așa cum ne transmite și Chiron prin conjuncția cu Soarele din Pești, în casa a VII-a, a relațiilor în sextil cu Pluton din casa a V-a, a dragostei, copiilor, creativității. Este capacitatea de a identifica și renunța la acele aspecte ale personalității care în mod aparent determină comportamentul în relația cu ceilalți, fie că e vorba de relația de mariaj, afaceri sau orice fel de parteneriat, colaborare.
       Până în data de 13 martie Mercur tranzitează semnul său de exil (zodia Pești) fiind astfel mult mai receptivi la mediu, empatizăm mai ușor dar suntem și mult mai vulnerabili din punct de vedere mental la influențele venite din partea celorlalți. Putere de concentare este slăbită fiind amplificată starea de oboseală mentală. Este  perturbată comunicarea, pot să apară tot felul de blocaje în ceea ce privește acumularea de informații, este accentuată subiectivitatea, tendința de a trage concluzii pripite.
       Odată cu ingresul lui Mercur în semnul Berbec, în perioada 13 – 31 martie, se intensifică activitatea intelectului. Suntem mai spontani, impulsivi în comunicare, exprimându-ne în mod direct gândurile, luăm decizii sub impulsul de moment. Poate fi vorba și despre o mai mare dorință de a relaționa, comunica cu ceilalți. Atenție îndeosebi în a doua parte a lunii martie când Mercur se va afla prins în careul în T cardinal (Uranus – Jupiter retrograd – Pluton) aflându-se în conjuncție cu Uranus în data de 26 martie. Putem vorbi despre o perioadă în care este amplificată impulsivitatea, există risc crescut de accidente, calomnii, schimbări neașteptate de natură juridică, relaționale, afaceri sau chiar în plan politic sau în relația cu străinătatea. Se cere mai multă prudență în călătorii, activități de natură juridică, schimbări ce vizează cariera, imaginea în plan public. Odată cu trigonul dintre Saturn și Mercur (din data de 29 martie) este de așteptat să ne ajute pentru a putea adopta o atitudine mult mai responsabilă devenind mai răbdători, luând decizii înțelepte, privind cu mai multă obiectivitate la evenimentele cu care ne putem confrunta.
       Un alt moment important al lunii martie este Echinocțiul de Primăvară (ingresul Soarelui în zodia Berbec), care se va petrece în dimineața zilei de 20 Martie, la ora 8:28’, atunci când Soarele pășește în semnul său de exaltare, Berbec. Devenim mult mai expansivi, plini de viață, dornici să socializăm, să relaționăm cu ceilalți, să ne bucurăm mai mult de natură, de soare,  lumină și căldură. Este salutul primăverii care ne îmbie parcă să ne trezim, sorbind cu bucurie din nectarul vieții. 
       Luna Nouă în zodia Berbec se formează în data de 28 martie, la ora 4:57’, la 7º37’. Ascendentul momentului se află în zodia în Pești, Luna Nouă în casa a I-a, a personalității, semnificând ego-ul, tendințele de autoafirmare, de acțiune și inițiativă individuală. Această Lună Nouă favorizează acțiunea, inițiativele, ambiția, voința și capacitatea de a schimba direcți.a Se remarcă starea de impulsivitate, tendința de a lua decizii bruște, sub impulsul de moment. Cu Jupiter retrograd în casa a VII-a (guvernator al Ascendentului în semnul Pești) în careu cu Pluton din semnul Capricorn, punând la grea încercare relația cu ceilalți. Marte (guvernatorul zodiei Berbec) se află în zodia Taur realizând un triunghi minor cu Neptun și Pluton, acțiunile noastre se vor îndrepta astfel spre lucruri concrete, palpabile.
       În această primă lună a primăverii vom avea parte de evenimente interesante, incitante. Vor fi unele evenimente menite să ne dea mai multă speranță și încredere dar și altele care ne vor crea starea de bulversare,  deznădejde riscând să alunecăm pe panta pesimismului (în funcție de harta natală). Ceea ce trebuie să conștientizăm acum este faptul că noi suntem într-o continuă evoluție, transformare și, cu cât vom accepta că fiecare dintre noi poate juca un rol bine definit pentru a menține pacea și armonia pe această planetă, cu atât vom ajunge mai repede la starea de împlinire și fericire personală. Cuvintele de ordine ale acestei luni sunt: iubire, credință, iertare și întoarcerea sufletului către Divinitate!