Atmosfera astrală a lunii mai 2017

                                  Atmosfera astrală a lunii mai 2017
 
         „În ziua în care m-am iubit cu adevărat, a încetat să-mi mai fie teamă de timpul liber şi am renunţat să mai fac planuri mari, abandonând mega-proiectele de viitor. Astăzi fac ceea ce este corect, ceea ce îmi place, când îmi place şi în ritmul meu. Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte… simplitate.” Charlie Chaplin
       În luna mai vom fi într-o continuă căutare, dorință de găsire a unor situații stabile, o perioadă în care vom pune mai mult accent pe materialitate, concret, momentul prezent. Cu toate astea, vom fi într-o continuă căutare, dorința de a repara sau de a ne regăsi starea de echilibru, de liniște, după o perioadă destul de lungă de confuzii la nivel emoțional, sentimental și mental. Se pare că astrele nu ne lasă să ne odihnim prea mult nici în această lună punându-ne la treabă, obligându-ne să căutăm și să găsim ceea ce ne este cu adevărat de folos. Ne vom confrunta cu schimbări frecvente de stări de dispoziție, la nivel emoțional și relațional.
       Până în data de 20 mai Soarele tranzitează zodia Taur astfel că se remarcă nevoia de concretizare a idealurilor și speranțelor, de materializare a scopurilor propuse. Ne place să ne implicăm în activități care ne aduc mai aproape de natură, fie că este vorba despre activități ce țin de îngrijirea gospodăriei, grădinărit, fie că ne petrecem mai mult timp în natură, alături de familie sau prieteni. Este nevoia de a ne liniști sufletul și mintea, preferând să ne retragem într-un mediu calm, tihnit, relaxant, departe de agitația cotidiană. Până în data de 20 mai profităm din plin de primăvară armonizându-ne cu tot ceea ce ne înconjoară, bucurându-ne astfel de renașterea naturii.
       În data de 9 mai Nodul Nord Lunar începe să tranziteze zodia Leului, până în data de 6 noiembrie 2018, declanșând evenimente marcante în existența acestor nativi. Nodul Nord în semnul Leu pune accent deosebit pe creație, voință, încredere, iubire, loialitate. Îndemnul următoarei perioade este să găsim sursa iubirii care se află, de fapt, în fiecare din noi fiind important să conștientizăm că putem deveni cu adevărt creatori ai unei societăți în care ne exprimăm în mod liber personalitatea, dragostea, sentimentele, ne preocupăm mai mult de educația copiilor, să îi lăsăm să progreseze în ritmul lor ajutându-i să descopere frumusețea lumii în care trăiesc.  
       Focul rămâne în continuare foarte activ, până la jumătatea lunii, prin prezența planetei Uranus în semnul Berbec, alături de care se află Mercur (până pe 16 mai) și Venus iar în Săgetător, Saturn retrograd căruia îi ține companie Lilith. Aceste tranzite ne obligă să acționăm demarând noi acțiuni, ținând însă cont de intuiție. Reacțiile noastre vor fi spontane, directe orientându-ne atenția și voința către un scop bine definit. Mintea este într-o continuă căutare de soluții și nu vom duce lipsă de idei originale fapt care ne-ar putea salva, în ultimul moment, din situații critice. Sentimentele (Venus în zodia Berbec) vor fi destul de incinse, vom auzi de îndrăgostiri la prima vedere sau chiar de ruperea unor relații (fie de mariaj, de afaceri sau parteneriate), îndeosebi în a doua parte a lunii mai, atunci când se reactivează careul în T cardinal (Venus, în semnul Berbec careu Pluton retrograd, în zodia Capricorn careu Jupiter retrograd, în semnul Balanță).  
       Prezența lui Marte în semnul Gemeni poate creea serioase probleme care țin de comunicare, călătorii, comerț, massmedia prin aspectele de careu (cu Neptun pe 11 mai) predispunând la percepții greșite vis-a-vis de spiritualitate, religie, fanatism religios, teama de schimbare, starea de neîncredere, complexul de inferioritate, tendințe autodistructive, pericol de accidente, răniri, scandaluri.
       Prezența planetelor în zodiile de pământ: Soare în semnul Taur până pe 20 mai, Pluton retrograd în zodia Capricorn pe tot parcursul lunii precum și intrarea lui Mercur în zodia Taur, din 16 mai și până la sfârșitul lunii, ne va aduce o mai mare capacitate de ancorare în concret, de stabilizare a ideilor, a gândurilor, îndeosebi în a doua parte a lunii.  
       În data de 11 mai  are loc Luna Plină în zodia Scorpion, la ora 00:42’, la 20˚24’, pe axa Taur – Scorpion, în casele IV-X, pe axa familială, aducând în prim plan nevoia de a găsi echilibrul între viața de familie și carieră. Ascendentul momentului în este în zodia Capricorn, în conjuncție cu Pluton și asteroidul Junona ceea ce amplifică nevoia de transformare, de regăsire prin celălalt, prin partenerul de viață, de împlinire care vine prin ceea ce suntem pregătiți să oferim celorlalți. Este momentul de renaștere, de eliberare, de căutare și de regăsire prin iubire.  
       Trigonul dintre Marte și Jupiter retrograd, din data de 12 mai, ne dă capacitatea de a ne îndeplini  un ideal acționând cu mai mult entuziasm, încredere, optimism strecurându-ne cu mai mult curaj printre limitări, obstacole reușind astfel să găsim soluții salvatoare, să simțim cum Dumnezeu ne întinde o „mână de ajutor”, atunci când nu mai aveam vreo speranță.
       Până în data de 16 mai Mercur tranzitează zodia Berbec fiind vorba despre o perioadă de dezorientare, neliniști, acțiuni pripite, răzgândiri, până pe data de 3 mai pentru ca, până la jumătatea lunii, să dăm dovadă de ambiție, curaj, se intensifică activitatea intelectului. Suntem mai spontani, impulsivi în comunicare exprimându-ne în mod direct gândurile, luăm decizii sub impulsul de moment. Pe 11 mai este momentul potrivit să ne implicăm în activități de anvergură, să reluăm idei, proiecte, relații importante care ne ajută să progresăm în plan personal și profesional. Este o perioadă în care avem ocazia să lucrăm mult mai ușor cu noțiuni abstracte, suntem preocupați de progres, atrași de activități care țin de ocultism, spiritualitate, istorie, știință (Mercur în conjuncție cu Uranus trigon Saturn retrograd). Poate fi vorba și despre o mai mare dorință de a relaționa, comunica cu ceilalți. Din 16 mai și până la sfârșitul lunii analizate Mercur intră în zodia Taur astfel că dăm dovadă de mai multă stabilitate la nivel cognitiv orientându-ne atenția către concretizarea ieilor, a proiectelor preferând să punem mai mult accent pe fapte decât pe vorbe.
       Odată cu intrarea Soarelui în zodia Gemeni, din data de 20 mai 2017, simțim nevoia de a ne exprima gândurile, de a conversa, acumula noi cunoștințe, ne vine mult mai ușor să socializăm, să ne spunem punctul de vedere deschis. Se remarcă o mai mare nevoie de schimb de idei, avem mai multă inițiativă, spirit de observație, găsim răspunsuri interesante la probleme cu care ne-am tot confruntat, încă de la începutul anului. Strategiile capătă o formă mai clară, ne mișcăm mult mai repede către direcția propusă. Preferăm să fim în compania amicilor, a prietenilor, conversăm mult mai deschis cu colegii dând dovadă de mai multă flexibilitate, adaptabilitate la situațiile mai puțin plăcute, cu care ne putem confrunta.   
       Luna Nouă în zodia Gemeni se formează în data de 25 mai, la ora 22:44’, la 4˚47’. Cu ascendentul momentului în zodia în Capricorn și Luna Nouă în casa a V-a sunt aduse în prim plan creativitatea, relația cu copiii, dragostea, hobby-urile. Ascendentul în semnul Capricorn ne aduce în vedere nevoia de stabilitate, organizare, seriozitate absolut necesare în atingerea scopurilor. Ne putem aștepta la reacții neprevăzute, acțiuni impulsive, necazuri venite din partea dușmanilor ascunși. Vom auzi mai frecvent despre accidente, se amplifică agresivitatea la nivel personal și de grup, au loc răsturnări de situație, acțiuni injuste la nivel politic internațional, ruperea unor alianțe la nivel politic, se rup asocieri importante, fie că e vorba de relații de mariaj sau de afaceri.
       Marte va perfecta opoziția cu Saturn retrograd, în a doua parte a lunii mai, mai exact pe data de 29, amplificând dorința de răzbunare, agresivitatea, predispoziția către conficte armate, atentate, explozii, schimbări bruște de dispoziție, risc sporit de accidente, probleme de sănătate, fracturi, entorse, probleme în plan economic și/sau politic la nivel internațional. Prezența lui Uranus în zodia Berbec, prin medierea opoziției dintre Marte și Saturn retrograd, pe axa Gemeni-Săgetător, susține însă schimbările acțiunile prompte dându-ne șansa să ne debarasăm de situațiile critice, reușind să găsim rezolvări neașteptate în situații critice.
       Putem vorbi despre o lună destul de bulversantă pentru nativii din zodia Berbec, în ceea ce privește relațiile de parteneriat, de afaceri, în carieră dar și în relația de cuplu, mariaj. Se întrevede o perioadă favorabilă în plan financiar. Pentru nativul Taur este o perioadă de relansare, de concretizare a celor mai curajoase proiecte care țin de studii, călătorii, casă, familie. Pentru nativii Gemeni, din data de 3 mai, se remarcă o mai mare nevoie de a socializa, de a-și exprima deschis punctul de vedere în relația cu prietenii. Va trebui să fie mai atenți în relația de mariaj și de parteneriate. Este posibil să rupă definitiv o relație de dragoste sau de prietenie. Pentru nativul Rac este o lună importantă, din punct de vedere profesional. Acum renunță la ceva vechi, perimat pentru a face loc unui nou drum în carieră. Atenție însă la acțiunile necinstite venite din partea dușmanilor ascunși. Pentru nativii din zodia Leu este o perioadă importantă de revelare a unor adevăruri care țin de relații aflate la distanță, de studii superioare. Este șansa unui nou început în plan personal, un nou start, găsirea unei noi căi de progres. La nativii din zodia Fecioară se remarcă nevoia de a rezolva cât mai urgent problemele care țin de finanțe, un proces, partaj. Este nevoie de spontaneitate dar și diplomație pentru a atrage succesul de partea lor. Pentru nativii Balanță se cere mai multă înțelegere față de partenerul de viață. Este nevoie de mai multă atenție în relația cu colegii de muncă. Putem vorbi despre schimbări importante, legate de relații și carieră. Pentru nativii Scorpion, se poate vorbi acum despre multă agitație la locul de muncă, nevoia de perfecționare, demararea de noi proiecte la locul de muncă. Pentru nativii Săgetător este recomandată prudența în relațiile de parteneriat și de grup. Nu este exclus să ajungă la revelarea unor adevăruri legate de un grup, asociație, să vrea schimbarea direcției și nu știe cum. Ar face bine să își asculte sufletul, intuiția. Pentru nativii din zodia Capricorn vor continua problemele care țin de casă, familie, carieră. Se cere mai multă prudență legată de sănătate și relația cu colegii. Nativii din zodia Vărsător stau destul de bine la capitolul comunicare, astrele îi susțin, atunci când este vorba despre examene, relația cu rudele apropiate, îndeosebi în prima parte a lunii. Se cere prudență în relația de dragoste, îndeosebi în a doua parte a lunii. Pentru nativii din zodia Pești, aici se pare că se mai liniștesc lucrurile la capitolul bani din muncă personală dar sunt predispuși la cheltuieli neașteptate, îndeosebi în a doua parte a lunii. Se recomandă atenție la capitolul casă, relația cu părinții.
       Contextul astral este suficient de încărcat cât să simțim dorința permanentă de mișcare, de relaționare, schimbare influxurile energetice venite din Univers fiind resimțite de fiecare nativ, în funcție de harta natală. Graba, impulsivitatea, ancorarea în materialism sunt destul de amplificate fiind nevoie de mult efort din partea noastră pentru a ne regăsi starea de armonie și echilibru, în relația cu noi înșine și cu ceilalți.