Atmosfera astrală a lunii iunie 2017

                         Atmosfera astrală a lunii iunie 2017

          „Ne făurim viitorul prin propriile noastre credințe, care ne controlează acțiunile. Un sistem de credințe suficient de puternic, o convingere suficient de intensă, poate face să se întâmple orice.” (Brian Herbert & Kevin J. Anderson  „Dune – Casa Harkonnen”
       Începutul lunii iunie promite să fie o perioadă de concretizare a ideilor noastre fiind vorba despre șansa de a reuși să ducem până la capăt proiecte, inițiative demarate încă de la începutul lunii martie a acestui an. Astrele ne invită să folosim energiile pozitive, îndeosebi în prima parte a lunii, atunci când este recomandat să împletim, în mod armonios, inițiativa și ambiția, răbdarea și tenacitatea ajungând cu mai multă măiestrie la ceea ce ne-am propus, prin flexibilitate și adaptabilitate la situațiile noi. În același timp, este indicat să ținem sub control influxurile astrale negative ale aspectelor tensionate ce se formează pe axa Gemeni – Săgetător, în prima parte a lunii dar și pe axa Rac – Capricorn, în a doua parte a lunii.  
       Dacă în prima parte a lunii suntem ajutați să ne redescoperim scopul major al propriei existențe, acționând în sensul realizării acestuia, în a doua parte a lunii suntem puși în situația de a pătrunde până la rădăcina problemelor cu care ne confruntăm. Este posibil să încercăm să ne avântăm în atingererea scopurilor personale, trecând dincolo de limitele (auto)impuse, existând însă riscul de a trece peste etape importante așa că nu mică ne va fi mirarea când vom constata că suntem nevoiți să facem un pas înapoi pentru a face corecțiile necesare, înainte de a demara acțiuni de anvergură. 
       Până în data de 21 iunie Soarele tranzitează zodia Gemeni simțim nevoia de a ne exprima gândurile, de a conversa, acumula noi cunoștințe, ne vine mult mai ușor să socializăm, să ne spunem punctul de vedere deschis. Soarele în semnul Gemeni stimulează energia în direcția adevărului și cunoașterii, prin studiu și comunicare, preferând să ne aflăm mai mult în compania prietenilor, discutând mult mai deschis cu ceilalți, dând dovadă de flexibilitate în momentele critice.   
       Mercur începe luna iunie în zodia Taur urmând ca, pe 7 iunie, să intre în zodia de domiciliu, Gemeni pentru ca, pe 21 iunie, să între în zodia Rac. Astfel că vom trece de la gândirea practică (Mercur în semnul Taur 1 – 7 iunie), de la nevoia de a concretiza planurile și ideile noastre, la nevoia de a ne adapta la situații noi, de a acumula informații și de a transimte mai departe informațiile acumulate, nevoia de a ne satisface curiozitatea, de a socializa (7 – 21 iunie Mercur în semnul Gemeni) iar din data de 21 iunie devenim mult mai subiectivi (Mercur în zodia Rac), ne retragem în propria carapace analizând evenimentele din perspectiva emoțiilor. Sunt aduse la suprafață pierderi, suferințe din trecut instalându-se o oarecare stare de neîncredere în celălalt. Suntem invadați, atrași de trecut, de istorie și tradiții fiind o perioadă favorabilă pentru artiști (Mercur în semnul Rac, din data de 21 iunie), amplifică inspirația, imaginația, visarea, nevoia de a ne „încărca bateriile” în mijlocul naturii.
       După ce, câteva zile, Venus se află alături de Uranus în zodia Berbec și accentuează pornirile emoționale, pasionale, neașteptate, odată cu intrarea în zodia de domiciliu, în data de 6 iunie, viața noastră sentimentală devine mult mai așezată, liniștită fiind gata să ne implicăm în relații pe termen lung, sentimentele fiind experimentate în profunzimea lor. Venus în zodia Taur ne dă nevoia de armonie ajutând calitățile venusiene să se manifeste. Predomină tendința de a ne angaja în relații în care încrederea și loialitatea sunt pe primul loc astfel că nu va lipsi nici tendința către posesivitate și gelozie fiind important să ne bazăm mai mult pe propriile sentimente, trăiri, dorințe. Acest tranzit al lui Venus prin semnul Taur indică nevoia profundă de regenerare a emoțiilor dar și de adoptare a unei atitudini raționale în cadrul unei relații sentimentale.
       În data de 4 iunie Marte își face intrarea în zodia Rac, o poziție nu prea favorabilă pentru Marte (aflat în cădere). Dacă până pe 4 iunie se va observa o mai mare nevoie de mișcare, de rezolvare mult mai rapidă a problemelor care țin de tranzacții, comunicare, călătorii, speculații financiare, studii fiind agitați, dornici să rezolvăm eventualele probleme într-un timp cât mai scurt, din data de 4 iunie, odată cu intrarea lui Marte în zodia Rac, după această perioadă de agitație este momentul să ne concentrăm energia către casă, familie, rezolvarea unor aspecte ce țin de locul natal, de propriul suflet lucrând îndeosebi în direcția recuperării sau valorificării vechilor experiențe. Marte aflat în aspecte tensionate cu alte planete, îndeosebi în a doua parte a lunii iunie (Marte careu Jupiter pe 25 iunie), predispune la acțiuni ce se pot întoarce împotriva trecutului. În același timp, suntem forțați să progresăm, trecând pe o treaptă comparativ superioară.
       În data de 9 iunie are loc Luna Plină în zodia Săgetător, la ora 16:09’, la 18ᵒ53’, pe axa Gemeni – Săgetător, în casele II-VIII, pe axa posesiunilor aducând în prim plan nevoia de vindecare a atașamentelor, obsesiilor, a sentimentelor de gelozie și posesie indicate de cele două case asociate axei Taur – Scorpion. Opoziția luminariilor, pe Axa Cunoașterii (Gemeni – Săgetător), cu Ascendentul momentului  în semnul Balanță, accentuează nevoia de cunoaștere elevată și de sinteză dar și de integrare a acestor înformații în plan social și relațional. Soarele în zodia Gemeni, zodie în care se mai află Mercur (guvernatorul Gemenilor) ne dă imboldul către cunoaștere și cercetare. Suntem curioși să descoperim lumea, să călătorim fiindu-ne mult mai ușor să ne adaptăm la schimbările care apar în această perioadă. Luna în zodia Săgetator accentuează nevoia de a găsi un nou sens lucrurilor, evenimentelor, relațiilor, de a formula o nouă filosofie de viață sau de a găsi o nouă cale de cercetare în plan spiritual. Jupiter, guvernatorul zodiei Săgetător, revine la mers direct în zodia Balanță, în aceeași zi în care are loc Luna Plină în zodia Săgetător. Este vorba despre claritate în ceea ce privește speranțele, idealurile noastre, se detensionează anumite aspecte care țin de relații la nivel personal și social, la nivel internațional, în plan politic. Acum, cu Jupiter în mers direct aflat în casa a XII-a a momentului de Lună Plină în Săgetător, este șansa de a deveni ghid pentru ceilalți sau de a întâlni un mentor, profesor, o persoană care va juca un rol important în propria evoluție. Luna Plină în zodia Săgetător aduce în prim plan rezultatele acțiunilor demarate la sfârșitul lunii noiembrie 2016.
       Din data de 16 iunie Neptun intră în retrogradare în zodia Pești până în data de 22 noiembrie 2017. Urmează o perioadă de cinci luni de zile în care se amplifică calitățile neptuniene fiind accelerată legătura cu lumea subtilă, reușind să accesăm cu mai multă ușurință informații din alte dimensiuni. Neptun aduce din adâncuri lucruri de care, în mod normal, nu suntem conștienți amplificând capacitățile extrasenzoriale, informații care vin pe cale onirică fiindu-ne mai greu să facem distincția între ceea ce visăm și ce este real. Suntem mult mai empatici, sensibili la nevoile și sentimentele celorlalți de aceea am face bine să evităm mediile în care predomină negativismul, supărările, tristețea întrucât riscăm să atragem răul de partea noastră. Cu Neptun retrograd sunt aduse la suprafață umbrele, iluziile, idealismul exagerat, starea de rătăcire, nehotărârea descoperind acele relații, lucruri care ne împiedică să progresăm. Urmează o perioadă de reevaluare, de reverificare a viselor, a speranțelor noastre, a credinței, de introspecție dar și de descoperire a propriilor greșeli care țin de spiritualitate, de relația cu propria ființă și cu ceilalți oameni.
       Cu Mercur în opoziție cu Saturn retrograd (18 iunie), pe axa Gemeni – Săgetător, aspect mediat de Uranus din zodia Berbec, se pare că certurile, neînțelegerile, starea de tensiune ne forțează să găsim soluții originale, neașteptate, în situații limită. Este șansa noastră de a observa „partea plină a paharului” considerând că tot răul a fost spre binele de mai târziu. Astfel, este recomandabil ca mai întâi să clarificăm propriile idei, proiecte și abia dupa aceea să acționăm. Va trebui să acționăm cu mai multă prudență dând dovadă de înțelepciune. Spre sfârșitul lunii (Mercur careu Jupiter pe 27 iunie) există riscul de a ne risipi energia intelectuală deplasându-ne concomitend în mai multe direcții, pierzând din vedere ceea ce este cu adevărat important pentru progresul personal. Se va pune mai mult accent pe relații, afaceri, parteneriate, călătorii, relații la nivel internațional, mass-media, legislație.
       Odată cu intrarea Soarelui în zodia Rac, din data de 21 iunie 2017, are loc solstițiul de vară (în cea mai lungă zi din an) Soarele atingând astfel culmea puterii sale. Se va observa o mai mare nevoie de a fi aproape de familie, de casă, locurile natale, percepem mult mai intens apartenența noastră la familie, la grupuri, dorința de a fi protejați și de a proteja ceea ce contează cu adevărat pentru noi. Preocupările care țin de casă și familie capătă prioritate. În ultima decadă a lunii iunie suntem tentați să ne retragem în propria carapace preocupânu-ne mai mult de familie, suflet, rezolvarea unor probleme care țin de trecut, de casa natală, părinți, găsirea echilibrului la nivel emoțional. Este o perioadă în care se pune mai mult accent pe ceea ce simțim, pe sensibilitate, atașament, familie, trecut, romantism, intuiție, tradiționalism, compasiune dar și pe nehotărâre, inconstanță, nesiguranță, emotivitate, instabilitate, autocompătimire.
       Luna Nouă în zodia Rac se formează în data de 24 iunie, la ora 5:30’, la 2ᵒ47’. Cu ascendentul momentului în zodia în Rac și Luna Nouă în casa I-a, în conjuncție cu Ascendentul momentului. Este un moment important de reîntorcere la tradiții, familie, un nou început în ceea ce privește propria ființă, modul în care ne raportăm la lumea interioară, la propria viață simțind nevoia profundă de a fi ocrotiți, de a fi alături de propria mamă, părinți, țara natală. Este nevoia de a ne asculta propriul suflet, de a acționa în conformitate cu propriile dorințe, aspirații. În acest moment de Lună Nouă în Rac, se cormează careul în T cardinal (Marte careu Jupiter careu Junona) fiind implicate casele I, V și VII așa că va trebui să dăm dovadă de prudență, atunci când vine vorba despre planul relațional, sentimental, parteneriate. Este recomandat să nu facem promisiuni decât în măsura în care suntem siguri că le putem respecta. Se poate vorbi acum despre impulsivitate, agresivitate, o  stare de tensiune gata să explodeze în orice moment.
       Luna iunie ne aduce mai aproape de propriile nevoi fiind mult mai dornici să ne concretizăm propriile aspirații, dorințe acționând în ritmul propriu, bine determinat, în funcție de cum resimte fiecare dintre noi influxurile energetice venite din univers. Prima lună de vară este trăită cu dinamism, într-o permanentă nevoie de mișcare, de socializare, acumulare și, nu în ultimul rând, vom simți dorința profundă de a ne regăsi liniștea la nivel emoțional, sufletesc.