Atmosfera astrală a lunii ianuarie 2017

                            Atmosfera astrală a lunii ianuarie 2017

                                  sau Scopul scuză mijloacele!

      „Să nu vă fie frică niciodată de haos, deoarece haosul dă naștere întotdeauna unor lucruri noi.” C.P.Tobey
       Se anunță un început de an tumultuos, cu aspecte astrale menite să ne țină „în priză”, reușind cu greu să ne regăsim starea de echilibru, de liniște, de împăcare cu noi înșine și cu ceilalți. Suntem aduși în fața unor realități dure, profund răscolitoare, provocatoare de suferință, renunțări, eșecuri, obstacole dar, pe de altă parte, de sondare și de regăsire a propriei ființe, de căutare și împlinire a propriului ideal, de găsire a unei noi direcții.  
       Soarele tranzitează zodia Capricorn (semn de pământ, cardinal) până în data de 19 ianuarie 2017, predispunând la schimbări sociale, pragmatism, ambiție, balansul dintre vechi și nou fiind destul de greu de ținut în frâu, observându-se o puternică nevoie de transformare, progres. Vom pune accentul pe muncă, organizare, concretizarea ideilor.  
       Intrarea lui Venus în zodia Pești (din 3 ianuarie), unde se află deja Marte (până în data de 28 ianuarie), alături de Neptun și Chiron, amplificând elementul apă, predispunând la mai multă sensibilitate, romantism, spirit de sacrificiu, compasiune, o atitudine mai relaxată fiind posibil să ne lăsăm copleșiți de sentimente. Este esențial să fim realiști, atunci când vine vorba despre implicarea într-o relație de dragoste, riscând să cădem pradă iluziei, confuziei. Există riscul de manipulare, dezamăgire în plan amoros și nu numai. La nivel macro, conjuncția dintre Marte și Neptun (din data de 1 ianuarie; impact ce durează între 5-7 zile) este un aspect astral care predispune la acțiuni legate de fraude, corupție, comploturi, sabotaje, acțiuni confuze sau secrete, trafic ilegal de arme. O serie de demersuri pot părea fără rost, lipsite de direcție.  La nivel personal, conjuncția Marte – Neptun îi influențează în special pe nativii Pești, Fecioară, Gemeni și Săgetători. Inițiativele demarate acum pot genera, în timp, evenimente de amploare nebănuită. În funcție de tema natală, nativii Pești și Săgetător sunt predispuși fie la exaltări exagerate, care îi pot face să piardă controlul sau să ia decizii nebunești, fie stări de spirit confuze, în care predomină teama, pesimismul și neîncrederea sau o înclinație mai puternică pentru substanțele care dau dependență: alcool, tutun, droguri, medicamente.
        În data de 8 ianuarie 2017 Mercur revine la mers direct în semnul Săgetător, activitatea intelectului este mai puțin constrânsă de temeri, bariere interioare (neîncredere în propriile capacități, abilități) sau exterioare (invidie, calomnii, manipulare din partea celorlalți) astfel că avem suficientă energie să continuăm o idee, un proiect, eliberându-ne de constrângeri sociale, relaționale. Gândirea este promptă, se iau decizii rapide, exprimarea verbală este directă. Este un moment bun pentru conferințe, transmiterea de mesaje, călătorii, schimburi comerciale, negocieri. Odată cu revenirea lui Mercur în Capricorn (din 12 ianuarie) punem la punct strategii pe termen îndelungat, dând dovadă de mai multă rațiune, pragmatism, seriozitate, reușind să concretizăm unele idei. Este important să evităm rigiditatea și să adoptăm o atitudine mult mai deschisă către schimbare, luând acum decizii care se vor dovedi mult mai realiste, contructive. 
      Pe 12 ianuarie, ora 13:34’ are loc Luna Plină, pe axa semnelor Vărsător – Leu, pe axa sănătății și a limitărilor (casele VI-XII), cu Ascendentul în semnul Gemeni. Se formează configurația astrală numită „Cruce cardinală” (Soare careu Uranus careu Luna careu Jupiter). Ni se aduce în atenție faptul că trebuie să ne modificăm percepția, vis-à-vis de lumea înconjurătoare și modul de relaționare cu ceilalți. Există un risc mai mare de producere a accidentelor, explozii, prăbușiri de avioane, producerea de cutremure, conflicte armate, acte de terorism. Egoismul, egocentrismul și falsele străluciri se vor dizolva încet dar sigur fiind vorba de confruntare, luptă, acțiune în forță. Fiind o energie foarte apropiată, ca mod de existenţă, de energia Focului, configuraţia predispune la purificări de tot felul ceea ce face ca, pe durata manifestării ei, mulţi oameni să se confrunte cu probleme de sănătate mai puţin aşteptate, aparent „fără motiv”, de natură inflamatorie sau care să necesite intervenţii chirurgicale urgente. Departe de a fi semnul unor nenorociri implacabile, această configuraţie planetară este una dintre cele mai necesare pe calea evoluţiei spirituale. Deşi nu este deloc plăcută, energia pe care o generează ne ajută să depăşim ceea ce ne limitează, ceea ce ne ţine încă în ignoranţă. Se poate dovedi a fi o perioadă destul de agitată pentru nativii din zodiile cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn dar și pentru ceilalți nativi, în funcție de planetele personale sau/și axele principale din harta natală.
       Din 19 ianuarie, Soarele intră în zodia Vărsător, predispunând  la originalitate, spontaneitate. Devenim mai creativi, nonconformiști, imprevizibili, dornici să împărtășim cu ceilalți oameni ceea ce simțim și gândim. Este șansa de a găsi soluții noi la rezolvarea unor probleme cu care ne confruntăm de ceva timp. Totul este să fim mult mai atenți la ce se întâmplă în jur și să dăm dovadă de altruism.
       În data de 19 ianuarie se perfectează careul dintre Marte și Saturn, predispunând la conflicte armate, rupere de tratate, obstacole, certuri, despărțiri, accidente, dorință de răzbunare, agitație, impulsivitate, stare generală de indispoziție.  
       Nu ne va lipsi însă speranța de mai bine, intuiția și inspirația pentru a folosi propriile valori în sensul împlinirii unui ideal (Venus sextil Pluton, 20 ianuarie; Mercur sextil Neptun, 23 ianuarie). Cu credință și rațiune, evitând să ne concentrăm atenția către proiecte utopice, greu de îndeplinit, avem șansa să ținem evenimentele sub control.   
       În 28 ianuarie 2017, la ora 2:07’, are loc fenomentul de Lună Nouă în semnul Vărsător, în casa a III-a, a comunicării și gândirii, călătoriilor scurte, cu Ascendemtul în zodia Scorpion. Astfel că se pune mai mult accent pe comunicare, pe deciziile care se iau acum și care vor avea impact pe termen îndelungat. Aspectul de careu dintre Venus (în semnul Pești) și Saturn (din zodia Săgetător)  are efecte negative asupra vieții de cuplu, pot să apară probleme de natură financiară, în asocieri, alianțe și tratate, obstacole, limitări greu de depășit, tot felul de situații tensionate. Este o perioadă nefastă îndeosebi pentru semnele mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești.
        Intrarea lui Marte în Berbec (în domiciliu, 28 ianuarie – 10 martie ) accentuează starea de agitație, impulsivitate, de competiție, implicarea în acțiuni riscante cu mai mult curaj, dorința de a reuși cu orice preț, acceptând cu mai multă ușurință provocările. Agresivitatea însă poate atinge cote maxime, fie în plan fizic, fie verbal. Nu se mai umblă cu jumătăți de măsură. Se cere multă prudență pe parcursul lui Marte prin zodia Berbec.  
       Mercur este în conjuncție cu Pluton (29 ianuarie) astfel că, la nivel macro, este de rău augur pentru transporturi, probleme legate de comerț, activităti mass-media, educație. Mercur nu primește suficientă susținere (vârf de careu în T la Uranus și Jupiter) și astfel pot apărea: lipsa de încredere, stresul, tentativele de manipulare, gândire (auto)distructivă, manifestări verbale agresive. Mercur patronează schimburile, Pluton are legătură și cu finanțele. Este de așteptat să apară lucruri neplăcute în legatură cu taxele, impozite, credite bancare, curs valutar. Nu este exclus să crească rata sinuciderilor, a crimelor având ca mobil îndeosebi furtul, probleme ce vizează încălcarea legii, răsturnări buște de situație, menite să ne pună în situații greu de rezolvat.
       Conjunctia îi afectează îndeosebi pe nativii din zodiile: Balanță, Capricorn și Berbec, dar și pe cei din zodia Rac.
       În aceeași zi (29 ianuarie) se formează configurația „Aripi de pasăre mici” (formată în semne mutabile și cardinale: sextilele Jupiter – Saturn și Pluton/Mercur și Chiron/Venus; cuadraturile Mercur, Pluton/Jupiter și Saturn – Venus/Chiron) aratându-ne direcția de unde vin schimbări importante, făcând trecerea de la căutări și instabilitate, la inițiativă și acțiune. 
       Se poate vorbi despre o lună în care este activat destul de puternic careul în T pe semne cardinale (Jupiter careu Pluton careu Uranus), prin tranzitul planetelor Mercur în semnul Capricorn ( 12 – 31 ianuarie, Mercur conjuncție cu Pluton, 29 ianuarie), Soare în Capricorn (1 – 19 ianuarie, Soare conjuncție cu Pluton pe 7 ianuarie), intensificând astfel, pe toată durata acestei luni, lupta pentru putere, acțiuni (auto) distructive, probleme de natură financiară, juridice, universitare, legislative, guvernamentale, tensiuni de natură religioasă, scandaluri la nivel înalt, în politică, accidente, catastrofe colective, probleme la nivel internațional, ruperea de tratate, alianțe, probleme legate de comerțul internațional. 
       În această lună ianuarie 2017, semnele cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn, resimt în mod profund tranzitele planetare, astfel că nativii acestor zodii trebuie să gândească de două ori înainte de a acționa, concentrându-se mai mult pe realizări concrete, gestionând cu calm momentele de derivă, de confuzie. Nativii zodiilor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești trebuie să dea dovadă de mai mult realism, în ceea ce privește sentimentele de dragoste, implicarea în relații, fiind necesar să apeleze la echilibru și înțelepciune înainte de a porni pe un nou drum, în plan sentimental. Pentru nativii zodiilor fixe: Taur, Leu, Scorpion, Vărsător se remarcă mai multă dorință de acțiune, inițiative, pasiune și sexualitate, dar și ambiție, capacitatea de a lupta pentru de a-și atinge scopurile.  
      Concluzionând, am putea să ne gândim la luna ianuarie 2017, ca la o lună de reevaluare, de zbatere și te însuflețire, de trezire și conștientizare a unei realități prin care ni se deschid noi perspective de evoluție, de progres fiind astfel ajutați, într-un mod mai mult sau mai puțin plăcut,  în procesul de transformare.