Atmosfera astrală a lunii februarie 2023, 5 februarie 2023

                                 Atmosfera astrală
                 a lunii februarie 2023
 
            „Steaua de deasupra îşi amestecă razele cu tonalitatea Sinelui din interiorul inimii omeneşti!” (Dane Rudhyar)
            Luna februarie ne aduce în fața unei schimbări de mentalitate, de acceptare a vieții, cu bune și rele, depășind obstacolele cu mai mult optimism și încredere în propriile forțe. Nu ne va lipsi ingeniozitatea, spontaneitatea, intuiția și încrederea că sunt lucruri mult mai înalte pe care trebuie să le împlinim. Este o lună a iubirii, a progresului și recuperării timpului pierdut. Avem ocazia să deschidem ușa sufletului lăsând astfel primele raze de Soare să ne invadeze întreaga ființă. Avem șansa de a ne ridica mai presus de suferință, dezamăgiri iar fiecare eșec sau pierdere, să fie o nouă lecție, o treaptă care ne aduce mai aproape de Divinitate și propria ființă.
            Această Lună Plină are loc în semnul Leului, în data de 5 februarie, la ora 20:29’. Opoziția luminariilor se formează pe axa Leu – Vărsător activând casele a V-a și a XI-a, axa afectivă, o axă a iubirii primite și a iubirii dăruite, a modului în care ne manifestăm dragostea față de oamenii dragi stimulând creativitatea, idealurile, relația cu prietenii, preocuparea față de educația propriului copil. Se poate vorbi acum despre un final de drum, ceea ce ne ajută să conștientizăm ce suntem prin ceea ce suntem pregătiți să oferim, să creăm, să iubim. Este firul care ne va conduce către adevărata sursă a vieții, de unde ne extragem seva: din iubire. Nu vor lipsi provcările care vizează sănătatea, locul de muncă, relațiile de colaborare la care suntem nevoiți să renunțăm pentru a ne da șansa unui nou start.
          Soarele se află în zodia Vărsător (în exil, semn de aer, guvernat de Uranus și tradițional de Saturn) tranzitând acest semn până în data de 19 februarie 2023. Este o perioadă care favorizează originalitatea, creativitatea, dorința de a asimila mai multe informații, de a concretiza idei. Vom aprofunda informațiile care vizează știința spiritualitatea, se remarcă dorința de a socializa, de a dezvolta noi relații de prietenie, de a ne manifesta altruismul.
            Prezența lui Mercur în zodia Capricorn, până în data de 11 februarie, ne aduce ocazia de a concretiza idei, proiecte, ne dă puterea de a pune ordine în gânduri, de a ne organiza mult mai eficient timpul de lucru. Este ocazia de a ne concentra cu mai multă ușurință asupra scopurilor noastre.
           Din data de 11 februarie, Mercur intră în semnul Vărsător (în exaltare) ajutându-ne să trecem ușor de la concret la abstract, la dorința de a aprofunda cunoștințe noi, originale, trecând de la comunicarea distantă, oarecum rigidă, la comunicarea directă, deschisă, oarecum imprevizibilă. În preajma zilei de 24 februarie sunt favorizate studiile, schimbul de idei, inovațiile, gândirea noastră devenind mai flexibilă adaptându-ne cu ușurință la la mediu. Se observă o îmbunătățire remarcabilă a comunicării evenimentele tinzând să se accelereze. Este ocazia de a ne bucura și de aportul comunicării de la suflet la suflet, telepatia și intuiția fiind importante în dezvoltarea unor relații benefice pentru dezvoltarea spirituală.
            Odată cu intrarea Soarelui în zodia Pești, din data de 19 februarie, facem un pas important dincolo de cotidian îmbinând, în mod armonios, voința și credința fiind însă mult mai visători, senzitivi, inspirați, atrași de artă, de muzică, spiritualitate. Poate fi ocazia de a avea acces la energii superioare fiind favorizate meditațiile, dezvoltarea în plan personal sub îndrumarea unor mentori, ghizi spirituali.
            Tranzitul lui Venus în semnul ei de exaltare (zodia Pești) aduce dorința de iubire, romantism, de exprimare a propriilor sentimente dintr-o perspectivă care nu corespunde neapărat cu realitatea. Acest aspecte se vor amplifica în preajma datei de 5 februarie, atunci când se va perfecta careul dintre Venus (în zodia Pești) și Marte (din semnul Gemeni) amplificând sentimentele contradictorii, alegerile nefavorabile din plan sentimental sau luarea unor decizii neinspirate în ceea ce privește dezvoltarea unor relații ce implică și investiții financiare. Venus în zodia Pești ne aduce însă mai aproape de Divinitate, de iubirea înaltă, resimțim nevoia de împăcare cu sine și cu ceilalți.
            Odată cu intrarea lui Venus în semnul Berbec (în exil) remarcă sentimentelor se face în mod neașteptat, se pierde ceva din profunzimea trăirilor, a emoțiilor în plan sentimental. Focul Berbecului pune „pe jar” inimi predispunând la ruperea unor relații care nu au legătură cu realitatea, distrugând ceea ce nu este real și s-a clădit pe iluzii. Se pot aprinde acum sentimente de dragoste, care nu vor conduce neapărat către stabilitate în plan sentimental.
            În data de 20 februarie 2023, la ora 09:06’, are loc aspectul de Lună Nouă în semnul Pești, zodie de apă, care reprezintă tărâmul emoțiilor profunde și al răspunsurilor venite pe căi mai puțin convenționale, este iubirea divină, călătoria către necunoscutul care ne poate copleși sau ne poate înălța. Este o zodie profund intuitivă, sensibilă, din punct de vedere al capacității de vindecare, de conectare cu unitatea întregii creații, ne dă capacitatea de a empatiza, de a ne racorda la nivel subtil cu semenii noștri. Compasiunea, toleranța, jertfa sunt principalele trăsături care se vor naște în sufletul majorității oamenilor. Pentru cei care nu sunt străini de aceste stări fundamentale ale sufletului, Luna Nouă poate aduce o amplificare și o credință puternică că munca depusă pentru dezvoltarea în plan spiritual până acum nu va fi în zadar. Este o Lună Nouă care ne ajută să devenim mai conștienți de sensul credinței și al iubirii, atât la nivel material cât și spiritual. Este împăcarea cu sine și iertarea, este iubire și renașterea dincolo de prag, dincolo de neant.
             Semnele fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, resimt în mod profund, tranzitele planetelor din această lună astfel că nativii acestor zodii trebuie să gândească de două ori înainte de a acționa concentrându-se pe realizări concrete fiind mult mai altruiști, atenți la ce se întâmplă în viața și în mediul în care muncesc și trăiesc. Nativii zodiilor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești trebuie să dea dovadă de mai mult realism în ceea ce privește relațiile de parteneriat, să fie atenți  la detalii și să se implice cu mai mult curaj în acțiuni. Pentru nativii zodiilor cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn se poate observa mai multă dorință de acțiune, de inițiativă, dar și de concentrare pe atingerea scopurilor.
            În luna februarie timpul se va derula cu repeziciune, abia dacă reușim să aprofundăm evenimentele, să percepem rostul anumitor acțiuni în viața personală și în plan social. Este important să ne bucurăm de fiecare moment conștientizând că acesta este unic.  
            Vă doresc o lună februarie cu sănătate, pace și iubire!