Atmosfera astrală a lunii februarie 2017

                            Atmosfera astrală a lunii februarie 2017
                             sau Curajul de-a nu te lăsa învins!
 

           „Omului îi trebuie un vis ca să suporte realitatea.” Sigmund Freud
       Este o lună a marilor promisiuni dar și a marilor răsturnări de situație. Nimic nu e simplu, mai ales atunci când încearcăm să ne debarsăm de tot ceea ce  am construit, clădit cu atâta trudă. „Nu mai este bun?”, „Nu ne mai aduce beneficii?” sau „Am făcut alegerile greșite?” Ei bine, în această lună suntem ajutați să ne eliberăm de ceea ce ne provoacă piedici, obstacole, suntem ajutați (chiar și împotriva voinței noastre) să ne eliberăm din strânsoarea unor obligații personale și/sau sociale. Pot fi reluate acțiuni, procese, tratate, se rediscută, se caută rezolvări dar pe care nu le vom găsi neapărat acum, în această perioadă. Este mai degrabă dorința de a porni la un drum, nu se știe exact care, după ce am răsturnat „căruța cu amintiri”, cu dureri, eșecuri, trădări, minciuni, pierderi fiind timpul să ne ridicăm cu mai mult curaj și încredere fruntea și sufletul către viitor.    
       Între data de 1 si 19 februarie Soarele tranzitează zodia Vărsător, activând nevoia de cunoaștere, interesul nostru pentru știință și spiritualitate, pentru astrologie. Se manifestă în mod pregnant altruismul, dorința de a socializa mai mult și de a ne exprima în mod deschis dorințele, sentimentele față de ceilalți oamneni.  
       Având în vedere prezența lui Venus în zodia Berbec, în exil, pe tot parcursul lunii februarie, oamenii vor fi interesati, probabil, să împărtășească mai mult sentimente puternice si dinamice, decât profunde. Va exista o oarecare tendință de a căuta senzaționalul, în dauna autenticității, iubirea devenind mai mult demonstrativă sau poate să își piardă din autenticitate. Pasiunile pot fi bruște și intense, de tipul dragoste la prima vedere dar care poate dispărea la fel de rapid așa cum a și apărut. 
       În primele două zile ale lunii Mercur tranzitează zodia Capricorn activând careul în T pe semne cardinale (Uranus – Jupiter retrograd Mercur) influențându-ne deciziile, riscând să fim prea impulsivi, reticenți la părerile celorlalți. Se cere mai multă prudență în călătorii, activități de natură juridică, schimbări ce vizează cariera, imaginea în plan public.  
       Mercur intră în semnul Vărsător, din 7 februarie, astfel că nu vom duce lipsă de spontaneitate, originalitate în idei, proiecte; replicile sunt mult mai rapide, spontane. Până în data de 26 februarie, Mercur se va afla în tandem cu planetele din zodia Berbec (sextil cu Venus în data de 10 februarie, sextil cu Marte pe data de 16 februarie, sextil cu Uranus, în data de 21 februarie). „Furtuna mentală” creată se poate afla la originea unor idei nemaipomenite, originale sau a unor creații de excepție. Suntem dominați de impulsul puternic de a lega noi prietenii, implicarea într-o nouă relație de dragoste trecându-se mult mai rapid peste prejudecăți, conveniențe sociale. Se va resimți, la nivel general, curiozitatea, entuziasmul, inițiativa, creativitatea, dorința de schimbare a direcției. Cu Mercur în semnul Vărsător ne exprimăm direct, fără menajamente ajungând destul de ușor la polemici, conflicte verbale dar, în același timp, avem acces la informații menite să ne ajute să dăm startul unor proiecte de viitor. Nu vom duce lipsă de inspirație și creativitate.
       Din data de 6 februarie Jupiter intră în mers aparent retrograd în zodia Balanță astfel că s-ar putea să ne confruntăm cu o oarecare lipsă de optimism, de încredere dar, cu un mic efort, ne putem detașa  de anumite blocaje, limitări reușind să  privim partea bună a vieții. Jupiter este susținut de sextilul cu Saturn, așa orice efort, în plan material și/sau spiritual, nu va fi făcut în zadar. Este recomandat să evităm conflictele cu autoritătile pentru că orice mișcare greșită are toate șansele să fie descoperită.   
       În data de 11 februarie are loc fenomenul astrologic de Lună Plină în semnul Leu, o Eclipsă de Lună prin penumbră (vizibilă din America, Europa, Africa, Asia) în semnul Leului, la ora  2:33’, pe axa semnelor Leu – Vărsător, casele a III-a IX, a cunoașterii, călătoriilor peste hotare, studiile superioare. Se formează Configurația astrală Dreptunghiul Mistic, purtătoare de tensiuni ajutându-ne să folosim ideile inovatoare, apelând la originalitate, spontaneitate, curaj și dorința de a merge pe calea progresului. Se poate vorbi acum despre posibilitatea unei evoluții în plan personal și spiritual, cât timp nu cădem pradă disperării, legându-ne în continuare de trecut.  
       Odată cu intrarea Soarelui în zodia Pești, în data de 18 februarie, atenția se îndreaptă spre interior putând avea acces la informații prețioase care ne vor ajuta să înțelegem cum funcționează sufletul în lumea în care trăim. Suntem mai apropiați de domenii care țin de spiritualitate, fenomene paranormale, mistere, parapsihologie. Cu Soarele în semnul Pești suntem mai impresionabili, amabili, sensibili la influențele și nevoile celorlalți fiind capabili de adevărate sacrificii pentru cei din jurul nostru. Avem ocazia să concretizăm anumite abilități, talente dând dovadă de mai multă imaginație și creativitate în domeniul artelor. Astfel, putem avea acces la energii superioare devenind mult mai conștienți de prezența acestora.
       În preajma datei de 20 februarie, Mercur (în semnul Vărsător) mediază conflictul dintre Uranus în zodia Berbec (imprevizibilul) și Jupiter retrograd în semnul Balanță (justițiarul) fiind vorba despre un aspect eliberator (Mercur sextil Uranus și trigon Jupiter retrograd) reprezentând  soluţia conflictului sau adversităţilor create de către cele două planete în opoziţie. Suntem  ajutaţi să înțelegem rostul anumitor evenimente neplăcute din viața noastră, să rezolvăm tot ce ne frământă, apelând la rațiune, abordarea cu mai multă înțelepciune a situațiilor de conflict. Planul relațional, parteneriatele, asocierile de orice fel trec printr-un proces de analiză reușind să găsim soluții originale, în mod spontan, la situații stresante, generatoare de tensiune și conflict.  
       Prezența lui Marte în semnul Berbec poate însemna și un plus de impulsivitate și egoism. Ni se cere să ne păstrăm echilibrul, să nu încălcăm regulile impuse de bunul simț. Este nevoie de mai multă atenție, prudență, în intervalul 22 – 28 februarie, atunci când putem avea parte de aspecte mai puțin plăcute (Marte careu Pluton, 22 februarie, Marte conjuncție Uranus, Marte opoziție Jupiter retrograd). Sunt aspecte care pot fi semnale de posibila apariție de mari accidente, explozii, incendii, cataclisme naturale, despărțiri, atacuri armate. Aceste aspecte se fac simțite încă de la jumătatea lunii februarie. Careul în T cardinal (Uranus conjuncție Marte opoziție Jupiter retrograd careu Pluton) este o configurație care predispune la reacții rapide și energice fiind însă un moment prielnic să ne revizuim dorințele și atașamentele. Există riscul de a acționa sub impulsul de moment, fără să ținem cont de consecințe, rupând astfel o relație importantă, putem să renunțăm la un contract, un parteneriat, ne putem elibera dintr-un mediu care, pur și simplu, ne impune reguli, restricții menite să ne blocheze libertatea de mișcare și de exprimare. Există predispoziția către manifestări extremiste, (auto)distructive. Pluton obișnuiește să scoată la suprafață  dorințele de dominare în plan relațional. Este indicat să dăm dovadă de calm, spontaneitate și înțelepciune în situațiile critice și, mai ales, de umanitarism, dăruire, dragoste necondiționată față de cel aflat în suferință. Lecția fiecăruia dintre noi va fi realizarea echilibrului dintre nevoile personale și cele  sociale. Ne vom pune întrebarea însă: „La ce sunt dispus să renunț pentru a primi ceea ce am nevoie?”  Putem vorbi despre o perioadă de trezire, de descoperire a unor adevăruri dureroase, care se pare că va scoate la suprafață ego-ul, în toată splendoarea lui, manifestându-se mai mult sau mai puțin exploziv, în momentele critice. 
       Mercur (din semnul Vărsător) sextil Saturn (din zodia Săgetător), din data de 23 februarie, vine parcă să ne întindă o mână de ajutor, ajutându-ne să luăm deciziile potrivite, să întâlnim „omul potrivit la locul potrivit”, atunci când avem cea mai mare nevoie. Este de așteptat să dispunem de mai mult curaj pentru a ne exprima ideile originale, chiar dacă acestea înoată, uneori, împotriva curentului general. Vom fi mult mai dinamici, plini de inițiativă și curaj.
       În data de 26 februarie, la ora 1:07’, Mercur va intra în semnul său de exil, în semnul Pesti. Mentalul devine mult mai receptiv la influențele mediului dar suntem și mai instabili în luarea deciziilor. Percepem mult mai bine evenimentele și oamenii, la nivel intuitiv. Este posibil să ne luptăm cu lipsa de concentrare, starea de confuzie mentală, avem însă  ocazia să primim răspunsuri interesante prin intermediul viselor, revelații ce sunt binevenite pentru a găsi răspunsuri la probleme care ne preocupau de mult timp.  
       Aspectul de Lună Nouă (Eclipsa Inelară de Soare, vizibilă din America de Sud, oceanul Atlantic, Africa, Antarctica, oceanul Pacific, Chile, Argentina) se formează în data de 26 februarie, în semnul Pești, la ora 16:58’. Ascendentul momentului se află în zodia Leu, Luna Nouă în casa a VII-a, a parteneriatelor, mariajului, a confruntărilor pe față. La nivel general, această Luna Nouă anunță că vor urma patru săptămâni de organizare și structurare, de eforturi bine dirijate și menite să ducă la rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm, de câteva săptămâni încoace. Asta atât la nivel personal, cât și general, politic sau administrativ. Disciplina și fermitatea sunt răsplătite cu biruința asupra limitărilor și obstacolelor.
       În această lună februarie 2017, pentru  nativii zodiilor cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn, se observă o mai mare dorință și nevoie de a ieși în prim plan, de a se face remarcați, dar nu trebuie să uite că „după faptă și răsplată” și, indiferent de scopul pe care vor să îl atingă, ar trebui să țină cont și de ceilalți oameni. De evitat compromisul! Semnele fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător ar face bine să se concetreze pe îndeplinirea unor obiective, pe concretizarea unui ideal, să nu se lase învinși la primul obstacol. Starea de echilibru, de prudență și înțelepciune, atunci când vorbim despre asocieri, carieră nu poate decât să le aducă beneficii pe viitor. Nativii zodiilor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești trebuie să dea dovadă de mai mult realism, atunci când este vorba despre câștiguri, investirea de timp și sentimente într-o relație. Se cere mai multă prudență, îndeosebi în a doua parte a lunii analizate aici.   
       Luna februarie 2017 este o perioadă încărcată în evenimente ce aduc în prim plan renunțări, răsturnări de situație, eșecuri dar și dorința de  progres, evoluție în plan spiritual. Pe tot parcursul lunii ne putem confrunta cu multă combativitate, entuziasm, impulsivitate, dorința de acțiune, lansarea de noi proiecte. Este recomandat să ne controlăm reacțiile și să ne regăsim starea de echilibru prin credință și iubire, ținând cont de nevoile noastre reale.