Atmosfera astrală a lunii august 2017

                 Atmosfera astrală a lunii august 2017

          „Grăbeşte-te să-ţi îmbogăţeşti sufletul, căci viaţa nu se repetă niciodată.” Anonim
       August începe (astrologic) cu Soarele în semnul Leului și se termină în semnul Fecioarei. Din punct de vedere astronomic, luna august începe cu Soarele în constelația Racului și se sfârșește cu acesta în constelația Leului. Luna august, denumită popular și „gustar”, este ultima lună de vară. Numele lunii august vine de la numele primului împărat roman, Cezar August. Luna are 31 de zile, pentru că Cezar August a dorit ca luna august să aibă tot atâtea zile câte are luna lui Iulius Cezar, luna iulie. Înainte, luna august se numea în latină Sextilis pentru că era a șasea lună în calendarul roman, calendar care începea cu luna martie.
       Până în data de 23 august Soarele tranzitează zodia Leului și aduce o perioadă favorabilă creativității, iubirii, jocului, dorința și nevoia de a ne bucura de viuață, de oameni, de jocul copiilor. Ne dezvoltă sensibilitatea, imaginația trezind în noi starea de optimism și încredere, pasiunea și ambiția de a fi în centrul atenției, nevoia de strălucire, de a crea noi valori. Începând cu data de 23 august, odată cu intrarea Soarelui în zodia Fecioară, devenim mai atenți la detalii, critici, perfecționiști, pragmatici, avem spirit practic, suntem preocupați de propria muncă, de sănătate, alimentație. Simțim o mai mare nevoie de a fi în  slujba altcuiva, de a ne bucura de recunoșatere și respect din partea superiorilor.
       În data de 3 august Uranus își începe mersul aparent retrograd în zodia Berbec, timp de 5 luni. Uranus reprezintă originalitatea, tehnologia, știința, viitorul, spiritul de rebeliune și de schimbare, dărâmă barierele și tradițiile. Uranus retrograd în semnul Berbec ne ajută să revenim asupra unor situații care trebuie schimbate, în acord cu unicitatea noastră. Dacă nu ne mai convine o relație, un parteneriat, o afacere sau mediu din care facem parte, Uranus retrograd ne forțează să schimbăm direcția.
       Careul Jupiter – Pluton retrograd (4 august) are tendințe (auto)distructive. Poate provoca tensiuni religioase, financiare, juridice, legislative, diplomatice, în rândul celor aflați în funcții de conducere sau probleme în comerțul exterior. Aspect astral poate fi cauza unor transformări în plan legislativ, social, relațional. Medical, este nefast pentru cei predispuși la afecțiuni hepatice sau tumorale, la diabet, obezitate sau infertilitate. La nivel personal aduce în prim plan necinstea, imprudența iar excesele sunt dur sancționate – aviz mai ales Balanțelor și Capricornilor dar și pentru Berbeci și Raci.
       Luna Plină în semnul Vărsător și Eclipsa parțială de Lună, din data de 7 august, ora 21:10’, la 0ᵒ44’ și o Eclipsă parțială de Lună (cu Nodul Nord Lunar la 24ᵒ38’ în zodia Leu și Nodul Sud Lunar la 24ᵒ38’, în semnul Vărsător). Ascendentul momentului de Lună Plină se află în zodia Pești,  opoziția Soare – Lună, pe axa Leu – Vărsător și activează axa sănătății și a limitărilor pe casele VI și XII. Această Lună Plină în semnul Vărsător pune mai mult accent pe iubirea primită și cea dăruită, pe ambiţie, curaj, hotărâre şi perseverenţă, pe valorile spirituale, credință, sacrificiu, compasiune. Este o eclipsă de Lună care amplifică emoțiile, fricile, starea de nehotărâre, de anxietate, frustrările, impulsivitatea, problemele cardiace, depresia, insomniile, migrenele. Putem vorbi despre o perioadă trăită cu intensitate, în funcție de astrograma natală (de locul unde unde este localizată această Lună Plină și Eclipsă de Lună precum și de casele care sunt tranzitate de Nodul Sud, Soare, Nodul Nord și de Lună). Este o perioadă în care ne putem confrunta cu rezultatele acțiunilor demarate în preajma datei de 28 ianuarie 2017, atunci când a avut loc Luna Nouă în zodia Vărsător. Conjuncția Soare-Marte din semnul Leu, în casa a VI-a, aduce multă energie și nevoia de acțiune. Este vorba despre un eveniment astrologic ce ne ajută să vedem cu mai multă claritate oamenii din jurul nostru, putem percepe dincolo de aparențe anumite evenimente, relații. Sunt demascate minciuni, acțiuni obscure, tertipuri fiind adus la suprafață tot ceea ce este iluzoriu, ascuns având ocazia să asistăm la schimarea profundă a ființei, conștientizând că nu suntem singuri în acest Univers și că, dincolo de planul material, există iubirea și credința. Jupiter, guvernatorul tradițional al ascendentului în zodia Pești, mediază Luna Plină, ceea ce ne va da forța necesară pentru a depăși cu bine eventualele obstacole, limitări venite din exterior. Jupiter este asociat cu protecția divină, oportunitatea de a rezolva anumite probleme în situații limită, dificile. Se poate vorbi acum despre șansa de a salva parteneriate importante, mariaje sau putem să auzim mai frecvent de regăsiri de natură karmică, nevoia de a forma un cuplu, de a oficializa o relație de iubire.
       Mercur intră în retrogradare în data de 13 august, în zodia Fecioară, la 11°38′. Urmează o perioadă (până în data de 5 septembrie) de reevaluare, revizuire, reorganizare, reflectare asupra unor probleme care țin de locul de muncă, relația cu subalternii, putem avea unele probleme de sănătate, de alimentație, comunicare sau legate de munca de cercetare. Nu este o perioadă bună pentru a lua decizii importante sau pentru a schimba locul de muncă. Acum se poate reveni asupra unor strategii, se fac corecțiile necesare, se regândește un plan de acțiune, de reorganizează anumite relații pentru a fi mult mai eficiente pe viitor.
        Cu Venus în zodia Rac emoțiile sunt intense dar fără o bază rațională clară având adeseori surse de natură karmică. Relația cu ceilalți se stabilește mai mult la nivel sufletesc, afectiv trecutul jucând un rol esențial și care ar putea să influențeze, în sens negativ, implicarea într-o nouă relație. La mijlocul lunii august are loc careul în T cardinal, cu Venus opoziție Pluton retrograd (15 august), Venus cuadratură Jupiter (17 august), Jupiter (credința) fiind  „planeta-focar” şi cea care primeşte energiile de la Venus (iubirea)  și Pluton (transformarea), Jupiter devenind una dintre cele mai puternice planete, în aceast caz. Astfel că ne putem aștepta la tendințe conflictuale datorită unor evenimente neplăcute legate de planul sentimental, relațional dar și nevoia de a ne transforma propriul mod de a colabora cu celălalt fiind nevoiți să adoptăm noi strategii de acțiune. Pot ieși la suprafață emoții bine ascunse în adâncul sufletului, răni sufletești, dezamăgiri în plan sentimental dar și tendința de a domina semenii din punct de vedere emoțional, încercarea de a refuza realitatea, putem face abuz de încredere.
       Pe de altă parte, suntem ajutați să depășim cu bine eventualele obstacole, în plan social, profesional sau relațional având în vedere configurația astrală Tringhiul minor, formată din Saturn sextil Jupiter sextil Marte (20 august), în acest caz Jupiter jucând rolul de „receptor energetic”.  Este o configurație astrală care ne ajută să concretizăm idei, decizii, inițiative, să fructificăm șansa de a progresa în plan spiritual, să găsim un nou sens propriei existențe.
       Luna Nouă în zodia Leu și Eclipsa totală de Soare au loc în data de 21 august, la ora 21:30’, la 28ᵒ53’. O eclipsă de Soare are loc în momentul de Lună Nouă, atunci când Soarele și Luna ocupă același grad zodiacal, în apropierea Nodului Lunar. Ascendentul momentului de Lună Nouă semnul în Leu, se află în zodia Berbec. Eclipsa de Soare este un eveniment deosebit având o calitate karmică, predestinată fiind vorba de o eclipsă care ne poate aduce un nou capitol în viața noastră, ne poate da o nouă direcție. Pentru unele persoane eclipsa poate fi subtilă, în timp ce, pentru alte persoane, poate fi trăită cu destul de multă intensitate indicând noi începuturi, reconfigurări, schimbări radicale, surprize de tot felul, vești neașteptate, persoane ce apar subit în viața noastră, oameni pe care nu i-am văzut de foarte mult timp sau poate fi vorba despre întâlniri predestinate, karmice. Fiind vorba despre Leu, energiile care iau nastere sunt unele legate de dinamism, iubire, inimă și sentimente nobile. Este și o Lună Nouă a orgoliilor, a cheltuielilor exagerate, a dorinței de lux și opulență. Prezența eclipsei de Soare în casa a VI-a, a sănătății și subalternilor, a muncii de rutină și a relației cu colegii de serviciu poate aduce evenimente de natură karmică, probleme menite să ne oblige la schimbarea direcției în plan profesional, necesitatea de a ne ocupa mai mult de propria sănătate, de a schimba un tratament sau de a găsi un  remediu pentru o problemă mai veche de sănătate. În apropierea eclipsei de Soare se află Marte, care face parte din configurația astrală Triunghiul Minor (Marte trigon Saturn retrograd și Lilith sextil Jupiter) astfel că suntem susținuți să ne atingem obiectivele. Configuraţia permite să ne manifestăm creator şi obiectiv, plini de inventivitate, împărtășim cu ceilalți popriile experiențe profesionale și de viață.
      Venus intră în zodia Leu în data de 26 august astfel că vibrația acestei zodii de foc conferă relațiilor pasiune, apariția unor povești de dragoste pline de farmec, strălucire, spontaneitate, nevoia de iubire putând să ne conducă către relații care nu corespund întocmai așteptărilor noastre. Dorințele și sentimentele de dragoste sunt exprimate direct, pasional.
      Soarele în conjuncție inferioară cu Mercur retrograd (din daat de 26 august) poate aduce o perioadă de confuzie, nehotărâre existând riscul de a lua decizii pripite. Avem tendința de a exagera, atunci  când este vorba despre analiza anumitor situații, evenimente de viață, relații devenind poate prea critici și acordând prea multă atenție detaliilor. Mercur revine în zodia Leului în ultima zi a lunii august astfel că se remarcă impulsivitatea în idei și gânduri precum și în ceea ce spunem riscând astfel scăparea situațiilor de sub control putând ajunge, de la simple polemici, la adevărate conflicte. Se reiau acum discuții care au mai avut loc în preajma datei de 26 iulie 2017.
      Putem vorbi despre o lună de vară în care se anunță schimbări importante de direcție. Multe din ideile, proiectele, strategiile care au fost lansate în primăvara acestui an vor trece acum prin puternice reevaluări, verificări, reconfigurări. Este o lună în care va trebui să ne „grăbim încet” altfel riscăm să facem gafe pentru care vom plăti mult timp de acum înainte. Este important să punem mai mult accent pe ceea ce vrem și nu pe ce vor ceilalți să fim, este momentul să ne lăsăm ghidați de intuiție și credință.
       Să fiți fericiți!