Atmosfera astrală a lunii aprilie 2017

                                  Atmosfera astrală a lunii aprilie 2017
 

          „În momentul în care vei avea în inima ta acest lucru extraordinar numit dragoste și vei simți adâncimea, încântarea și extazul ei, vei descoperi că lumea s-a transformat pentru tine.” –  Jiddu Krishnamurti
       Este o lună în care se remarcă starea de dezorientare, nevoia de a rezolva cât mai multe lucruri într-un timp scurt constatând, până la sfârșitul lunii, că „ne-am învârtit în cerc” și că multe probleme care ni s-au arătat, încă la începutul perioadei, vor trebui să fie reluate, corectate, revizuite la sfârșitul acestei luni. Putem vorbi despre o perioadă în care se vor împleti cu măiestrie pasiunea cu emoția și rațiunea reușind să facem un pas înainte și doi pași înapoi, obligați fiind de împrejurări să ne reorganizăm modul de a gândi și de a precepe realitatea, mediul în care trăim. Este important să încetinim oarecum ritmul, înainte de a face greșeli și mai mari.
       Până în data de 19 aprilie Soarele va tranzita zodia Berbec (în exaltare) dându-ne dinamism, dorința de acțiune, curaj în demararea proiectelor necesare evoluției. Urmează o perioadă de expansiune și de ambiție, hotărâre și entuziasm. Este important să fim prudenți în acțiunile pe care le demarăm, pasiunea zodiei de foc Berbec aprinzându-se destul de repede, putând declanșa conflicte, o pasiune puternică, zgomotoasă dar care se stinge repede, lăsând totuși răni adânci. Din data de 19 aprilie, Soarele intră în zodia Taurului fiind o perioadă favorabilă preocupărilor care țin de casă, proprietate, grădinărit, revizuirea unor aspecte ce vizează latura materială fiind mult mai ancorați în concret, dornici de confort.
       Saturn (seniorul Karmei) intră în mers retrograd până în data de 25 august 2017 urmând o perioadă de restructurări, de reexaminare a obligațiilor, angajamentelor de orice fel, fie că este vorba despre relații, angajamente socio-profesionale, parteneriate, legi, religie, studii sau relația cu străinătatea. Careul dintre Venus retrograd și Saturn retrograd (8 aprilie) ne poate pune în fața testului ce vizează iubirea, capacitatea de a dărui și a ne sacrifica pentru omul drag, pentru un țel, o credință. Suntem aduși în fața „instanței divine” cerându-ni-se răscumpărarea pentru faptele pe care le-am făcut în trecut și care vizează o relație, un parteneriat, imaginea în plan public. Eset un aspect astral ce amplifică pierderile prin procese, iubire, partener de viață, asociat, avocat, probleme financiare.
       Mercur tranzitează zodia Taur până în data de 10 aprilie astfel că gândirea este înclinată către găsirea de soluții practice dând dovadă de eficiență în ceea ce privește concretizarea proiectelor ce vizează planul material. Din data de 10 aprilie Mercur își începe retrogradarea și ne obligă să ne reevaluăm planurile care ţin de latura materială și finanțe. Este important să fim atenți la ce acte semnăm, să evităm vânzarea sau cumpărarea de bunuri. Suntem obligați să revenim asupra unor activități descoperind unde și ce greșeli am făcut, dacă mai merită să investim timp, energie și bani către o direcție care, de fapt, ne provoacă tot felul de neplăceri. Din data de 20 aprilie, Mercur revine în mers retrograd, în zodia Berbec astfel că sunt reluate discuții, negocieri care s-au desfășurat la sfârșitul lunii martie. Se amplifică instabilitatea la nivel mental, se fac promisiuni care nu sunt ținute, se revine asupra unor conflicte, se iau inițiative sub impulsul de moment. Devenim mult mai direcți, tranșanți prin ceea ce spunem, prin modul cum acționăm, crește viteza de procesare a informațiilor în acțiuni ce vizează comerțul, negocierile, parteneriatele, ne confruntăm cu tot felul de răsturnări de situație în călătorii. Mercur retrograd, în trigon cu Saturn retrograd (24 aprilie), aduce șansa de a revizui anumite contracte, înțelegeri. Este un aspect astral care implică prudență, o judecată  profundă, răbdare, chibzuință înainte de a  renunța la anumite contracte. La sfârșitul lunii Mercur retrograd se va reîntâlni cu Uranus printr-o conjuncție în zodia Berbec (28 aprilie) predispunând la decizii bruște, ruperea unor relații, înțelegeri, agresivitate verbală, accidente.
       Venus își continuă mersul retrograd în semnul Pești între 3 și 20 aprilie astfel că putem vorbi despre o perioadă deosebit de bulversantă fiind aduse la suprafață anumite aspecte ce vizează planul relațional, sentimental. Sentimentele sunt confuze, greu de explicat. Din dorința de a salva o situație suntem dispuși să facem compromisuri. Lucrurile se vor lămuri până la sfârșitul lunii aprilie, îndeosebi în preajma datei de 21, când se reface careul dintre Saturn retrograd și Venus (de data asta în mers direct) fiind puși în fața unor adevăruri dureroase (Mercur retrograd trigon Saturn retrograd-24 aprilie).  
       În data de 11 aprilie are loc faza de Lună Plină în semnul Balanță, la ora 9:08, pe axa afectivă. Ne este adusă în vedere lecția iubirii fiind necesar să găsim un echilibru între ceea ce primim și ceea ce dăruim. De evitat, pe cât posibil, semnarea documentelor, luarea deciziilor importante, promisiunile, activitățile care presupun mult efort fizic și mental, călătoriile. Este o perioadă tensionată, care ne determină să acționăm fără să cunoaștem toate datele problemei cu care ne confruntăm. Este și o perioadă de revizuire a ceea ce gândim și simțim, de restructurare a unor relații sentimentale.
       Venus (în data de 15 aprilie) revine la mersul direct în zodia Pești astfel că vom reveni la sentimente mai bune, pozitive, suntem mai compasivi, înțelegători față de semenii noștri.
       Luna Nouă se află în zodia Taur, în data de 16 aprilie, la ora 15:16. Ascendentul momentului se află în zodia Fecioară, Luna Nouă în casa a IX-a, a studiilor superioare, a călătoriilor lungi și a relației cu străinătatea. Acest eveniment astrologic poate trezi în noi dorința de a începe sau de a continua anumite studii superioare, de a pleca într-o călătorie ințiatică sau de a porni în căutarea unei căi spirituale sau a unui mentor de urmat, o cale care să ne ofere sentimentul eliberarii si purificarii sufletești. Luna Nouă în semnul Taur amplifică sentimentele legate de senzualitate, dorințele de a poseda, a avea, a deține. Ascendentul în semnul Fecioară accentuează tendințele de analiză și autoanaliză  fapt care ne poate avantaja, cât timp nu ne pierdem în detalii uitând care ne sunt țelurile, nevoile, dorințele.
       În prima parte a lunii se conturează schimbări majore în relațiile apropiate, răsturnări de situații greu de anticipat, răzgândiri și răstălmăciri ale celor mai banale vorbe și gesturi. Sunt aduse în prim plan scandalurile din presă, implicarea în relații de scurtă durată, dorința de aventură, de distracții care pot conduce la situații compromițătoare, schimbări care ne vor afecta în plan relațional, pe termen îndelungat. Până la jumătatea lunii aprilie ne aflăm sub influența directă a careului în T pe semne cardinale: Uranus – Jupiter retrograd – Pluton (Soare opoziție Jupiter retrograd – 7 aprilie, Soare careu Pluton – 9 aprilie, Soare conjuncție Uranus  – 14 aprilie) amplificând problemele relaționale de toate felurile și la toate nivelurile sociale, starea de revoltă, de nemulțumire, sentimentul de neîmplinire, oamenii căutând modele de interacțiune cât mai eficiente, corecte.   
       În a doua parte a lunii astrele vor tinde să ne readucă cu picioarele pe pământ îndemnându-ne la mai multă toleranță, înțelegere, dorința de echilibru și armonie în relația cu natura și mediul în care trăim. Ni se oferă  energia necesară pentru a ne demonstra priceperea, satisfăcându-ne propriile dorințe, necesități. Ne exprimăm în mod direct afecțiunea, se remarcă pasiunile intense și bruște de genul „dragoste la prima vedere”.  
       Pluton (planeta Voinței Divine) intră în retrogradare, din data de 20 aprilie până în data de 28 septembrie. Pluton retrograd anunță o perioadă de reglare, restructurare, reorganizare la nivel individual și colectiv. Sunt reevaluate procese, acțiunile care au avut loc în perioada 29 decembrie – 20 aprilie invitându-ne la transformare, eliminarea relațiilor toxice, un nou mod de a ne raporta la lumea înconjurătoare. Este momentul să trecem prin schimbări menite să ne ajute în progresul către un nivel superior de conștiință.  Pluton aduce schimbări importante pentru toți nativii, indiferent de zodie, îndeosebi pentru cei care au planete importante sau axe importante (Ascendent, Mijlocul Cerului, Descendent, Fundul Cerului) în harta natală cuprinse între 19° și  17°: Capricorn, Rac, Berbec, Balanță.
       Marte intră în zodia  Gemeni în data de de 21 aprilie animând discuțiile, plăcerea și interesul pentru a studia, călători, conversa, de a acumula noi informații, de a împărtăși cu ceilalți ideile, gândurile.
       În această lună, pentru  nativii zodiilor cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn, se observă o mai mare dorință și nevoie de a rezolva problemele în stil propriu reacționând oarecum impulsivi în fața încercărilor cu care se confruntă. Se recomandă prudență în relațiile de parteneriat, îndeosebi pentru nativii Berbec și Balanță, în prima parte a lunii aprilie. De evitat compromisul! Pentru semnele fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător este bine să nu semneze acte importante sau să facă achiziții – vânzări, îndeosebi în intervalul 10 – 20 aprilie. Nativii zodiilor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești trebuie să dea dovadă de mai mult realism, atunci când este vorba despre câștiguri, investire într-o nouă afacere, în carieră. Pentru nativii din zodia Fecioară, aceștia trebuie să acorde mai multă atenție problemelor care țin de casă, angajamente, de familie, părinți, iubire, copii. Pentru toate zodiile avem avertismentul legat de comunicare, călătorii, schimburi de informații, produse, achiziții, relații, pe tot parcursul lunii aprilie.
       Este o lună în care am face bine să privim cu mai multă îngăduință către aproapele nostru învățând să iertăm, să iubim, să dăruim și să ne apropiem mai mult de Dumnezeu. Este momentul să privim în propriul suflet aducând la suprafață miracolul iubirii.