AstroWeek, săptămâna 5 – 11 aprilie 2021

             „Lumea nu e a cui o străbate cu piciorul, ci a cui o înțelege cu sufletul.”
            Ne aflăm în perioada de descreștere a Lunii, o perioadă în care este favorizată renunțarea la anumite relații, obiceiuri care nu mai sunt în conformitate cu propriile dorințe, aspirații. Se recomandă evitarea de a da startul unor noi acțiuni, activități, proiecte de la care avem mari așteptări să se deruleze pe timp îndelungat. Este o perioadă favorabilă proceselor de purificare și dezintoxicare a propriului organism.
            Ziua de luni, 5 aprilie începe cu Luna în semnul Capricorn în conjuncție cu Pluton, la ora 16:03 Luna intră în zodia Vărsător, Luna sextil Mercur fiind acceptarea faptului că suntem într-un proces profund de transformare, la nivel personal și social. Timpul se derulează cu repeziciune, suntem atrași în tot felul de situații care se cer a fi rezolvate cât mai urgent. Ne simțim confuzi, una gândim și alta spunem, este teama de a nu supăra pe celălalt dar și nevoia de a ne elibera din tot felul de restricții, impuse sau auto-impuse. În a doua parte a zilei, odată cu intrarea Lunii în semnul Vărsător, suntem mai însuflețiți, dornici să socializăm, să ne facem văzuți, auziți, să ne implicăm în activități derulate în cadrul unui grup, se observă o amploare a comunicării pe site-urile de socializare, fiecare simte nevoia să vorbească despre propriile trăiri, gânduri, așteptări pe care le are de la societate, de la ceilalți.
            Marți, 6 aprilie, Venus este în sextil cu Marte, Luna din semnul Vărsător face careu cu Uranus, conjuncție cu Saturn, în sextil cu Soare astfel că iubirea, frumosul, nevoia de exprimare a propriilor sentimente ne unesc, ne aduc mai aproape unii de ceilalți, ne luăm avânt, ne descătușăm și ne ascociem cu lumea, cu mulțimea, cuvintele sunt spuse răspicat, sunt strigate, este necesitatea ca sufletul să își exprime nevoia de iubire dar și de a o lua pe un drum presărat cu speranțe de mai bine. Este o zi în care fiecare va resimți, mai mult sau mai puțin, nevoia de independență, de exprimare a propriilor dorințe dea fi bine cu casa, cu familia dar și cu societatea în ansamblu.
            Miercuri, 7 aprilie, Mercur este în careu cu Jupiter, Luna în zodia Vărsător, trigon cu Marte, sextil cu Venus, în conjuncție cu Jupiter fiind posibil să avem sentimentul că norocul este ceva trecător și forța vine, de fapt, din propria ființă conectată la Divinitate. Protecția vine din propriul ajutor pe care ni-l dăm pentru a construi o lume mai bună. Uniunea cu mulțimea, cu grupul de oameni,  vine prin uniunea cu propriul suflet și spirit. Viața nu este un joc de noroc, ci este avântul pe care ni-l luăm singuri, fără să ne fie frică că vom găsi sau nu sprijin la ceilalți. Avântul vine din propriul curaj, propriul zbor către un nou orizont. Luna intră în Pești la ora 23:30 ceea ce ne aduce nevoia de credință, de conectare la Divinitate, de împăcare cu noi înșine.
            Joi, 8 aprilie, Luna din semnul Pești este în sextil cu Uranus. Se trece de la o extremă la alta și ideile bune vin din inspirația de moment, din intuiție. A dori schimbarea cu orice preț poate fi și o nechibzuință, cât timp nu ai înțeles sensul acțiunilor, evenimentelor derulate în prezent. Înainte de orice schimbare suntem zdruncinați ceea ce ne dă momentul de conștientizare. Ziua de azi poate veni cu un răspuns interesant a ceea ce ne dorim și ceea ce am putea primi în urma cererilor făcute.  
            Vineri, 9 aprilie, avem Mercur careu Jupiter, Marte careu Neptun, Luna careu cu Marte, Luna în conjuncție cu Neptun. Poate fi momentul de revelație, de descătușare a propriului suflet. Accesăm cu mai multă ușurință informațiile din astral, prin intermediul viselor, prin sincronicități sau prin meditație. Liniștea se așterne peste suflet și de acolo ne luăm puterea. Vindecarea ne este acum la îndemână, vindecare prin cuvânt, prin schimbul de informații, prin ceea ce spunem sau ne spunem. Timpul este de partea noastră și echilibrul este căutat cu sete de cunoaștere, nevoia  de a afla un adevăr, oricât de dureros ar fi. Acum este momentul în care resimțim că ne apropiem de un final.
            Sambătă, 10 aprilie, Mercur sextil Saturn, Venus sextil Jupiter, Luna sextil cu Pluton, Luna intră în zodia Berbec, la ora 9:11. Se resimte o și mai mare nevoie de avânt, nu înainte de a ne elibera de ceea ce ne-a obosit peste măsură, de a ne striga propria durere, de a ne duce mai departe cu gândul și cuvântul, până la cei mulți. Acțiunea se face în mulțime, în numele mulțimii, cei slabi din fire devin agresivi, cei puternici accesează cu ușurință energii care îi vor ajuta să treacă peste orice obstacole. Este vorba acum de curaj, Mercur în semnul Berbec știe cel mai bine cum să își strige propria durere devenind vocal, oarecum agresiv, dar necesar într-o societate aflată în plin avânt. 
            Duminică, 11 aprilie, Luna sextil Saturn, Luna în conjuncție cu Mercur astfel că sufletul este în acord cu mintea, pasul este mai hotârât, ne simțim oarecum lipsiți de speranță, de energie, suntem copleșiți de îndatoriri, de sarcini pe care suntem nevoiți să le ducem mai departe în viață. La nivel individual ne simțim lipsiți de perspective iar socialul ne cheamă să aducem aportul de a  clădi ceea ce nu am reușit niciodată, ca umanitate. Este o zi în care ne punem dorințe, ne rugăm fiecare în minte, în suflet, în casă, ne rugăm pentru țară, pentru propria familie, pentru cei care au fost…
            Luna în Berbec ne duce sufletul pe culmi, mai sunt câteva ore și se formează Luna Nouă în zodia Berbec, ego-ul se face tot mai vizibil, fiecare se vrea mai puternic, mai ambițios.
            Să aveți o săptămână cu iubire și împliniri!