Berbec

288_thumb

Zodia Berbecului

În limba latină: Aries
(21 Martie – 20 Aprilie)
Verbul caracteristic:”A fi”
Semn masculin, cardinal, de foc, guvernat de planeta Marte.
Simbolul zodiei: ideograma semnului zodiacal sugerează cele două coarne ale berbecului, reprezentând, prin două semiluni incomplete, apele conștiinței țâșnind cu putere în afară.

Culorile: roșu, orange
Pietrele norocoase: ametist, acvamarin, aventurin, coral, cuarț roz, granat, jasp roșu, Piatra sângelui (heliotrop), rodocrozit, rodonit, rubin, safir;
-se recomandă pietrele de culoare roșie
Metalul caracteristic: fier, oțel
Numere norocoase: 1 și 9
Ziua norocoasă: marți
Principalele calități: independența, curajul, cinstea
Compatibilitatea dintre nativul Berbec și:
Berbec, Leu, Săgetător este excelentă;
Gemeni, Vărsător este bună;
Rac, Capricorn este delicată, chiar riscantă;
Balanță, Scorpion, Fecioară este dificilă;
Taur, Pești este nerecomandabilă

Personalitate – Comunicativi și cu spirit deschis nu le va fi niciodata greu să stabilească relașii de prietenie. Le place să comunice direct, deschis nesuportând tertipurile verbale. Sunt plini de energie în tot ceea ce fac, avântându-se în acțiuni fără să gândească dovedindindu-se uneori a fi încăpățânați peste măsură. Spiritul de echipă este o trăsătură pregnantă a caracterului lor. Nu-și pierd niciodată curajul și chiar dacă au suferit o înfrângere ei nu țin supărare fiind gata să-și refacă forțele și să o ia de la început. Dorința de afirmare este puternică și vizează în special sfera profesională, domeniu în care iși poate pune în practică insușirile deosebite. Semnul zodiacal îi conferă elocventă și numeroase aptitudini, cutezător, acționează rapid dorindu-și să obțină totul și cât mai repede. Berbecul poate fi însă și morocănos și acest lucru se întâmplă de regulă când suferă o înfrângere.
Aspectul negativ al acestor nativi este excesul de zel, putând deveni adesea nervoși, recalcitranți, certăreț. Riscă să se implice în acțiuni riscante.

Profesii recomandate: armată, chirurgie, neurochirurgie, ghid, sport (arte marțiale, box,sporturi extreme), publicitate, mass-media, justiție,mecanică, poliție, construcții, arhitectură.
Dragoste – Pasiunile sunt puternice, capricioase și inconstante, dar odată fixată atenția asupra unei persoane, nativul Berbec nu va ezita să-și arate latura pozitivă a personalității sale. In cazul în care acesta descoperă că a fost acest înșelat devine violent, fără a cere prea multe explicații.

Sănătatea – este predispus la îmbolnăviri ce țin de zona capului. Are probleme cu dantura, cu sinusurile, predispoziția către migrene. Se remarcă uneori starea de surmenaj, posibile afecțiuni ale splinei sau stări febrile. Este sensibil la efort îndelungat, deoarece nu știe să se odihnească. Rinichii și stomacul sunt sensibili. Nativii din semnul Berbec au cea mai mare forță de regenerare.