Angela Merkel, analiză natală

                                          Angela Merkel
 
      „Secretul succesului stă în constanța cu care îți urmărești scopul.” Benjamin Disraeli
       Angela Dorothea Merkel, născută la data de 17 iulie 1954, Hamburg, Republica Federală Germania, este prima femeie cancelar din istoria Republicii Federale Germania. Tatăl Angelei Merkel este pastorul luteran Horst Kasner. Mama ei, Herlind Kasner, născută Jentzsch, este de profesie profesoară de latină și engleză. A urmat studii de fizică obținând și doctoratul în stiințe naturale. A trait in RDG până la reunificarea Germaniei din anii 1989-1990. Începând din anul 2000, Angela Merkel este presedinta partidului Uniunea Crestin-Democrata. A fost aleasă în această funcție la data de 22 noiembrie 2005 de către Bundestag, parlamentul german, realeasă la 28 octombrie 2009, respectiv 17 decembrie 2013. În presă, mai ales în cea britanică, Merkel a fost frecvent comparată cu fostul prim-ministru britanic Margaret Thatcher fiindcă ambele sunt femei care fac parte din partide conservatoare, având și un stil de conducere asemănător. Revista „Forbes” o situează, din anul 2011, pe locul al patrulea printre cei mai puternici oameni ai lumii.
       Angela Merkel este născută în zodia Rac, ceea ce induce sensibilitate, prudență, discreție, nevoia de securitate fizică și afectivă, emoțională dar și capacitatea de a se retrage din fața atacurilor în momentele critice, așteptând timpul potrivit pentru a acționa în propriul avantaj. Este atașată de trecut, tradiții, familie, de propria țară.  Se remarcă prin spontaneitate, decizii și acțiuni neașteptate, ambiție, forță, curaj în manifestarea propriei personalități, nonconformism (Soare conjuncție cu Uranus în semnul Rac, casa a VII-a), este un adversar de temut, care știe să își urmărească scopul cu multă abilitate. Nu va duce lipsă de confruntări, atacuri venite din partea partenerilor, simțind o continuă nevoie de  a-și reconfigura relațiile, de a căuta noi forme de colaborări. Ascendentul în zodia Săgetător spune despre încrederea în propriile forțe, entuziasm, capacitatea de a-i mobiliza pe cei din jur, lipsa de prejudecăți, provocările intelectuale fiind foarte importante, atât în plan profesional cât și relațional. Are simțul umorului dezvoltat, este expansivă, autoritară și inconstantă în acțiuni orientându-se rapid către direcția care corespunde propriilor interese.  Are tendința de a se arunca cu capul înainte, fără să se gândească prea mult la consecințe. Cu Jupiter aflat însemnul Rac și în casa a VII-a se simte bine, cât timp își concentrează atenția și energia către relația cu ceilalți având o mare nevoie de socializare, de implicarea în relația cu ceilalți, reușind să fie un bun mediator, un ghid pentru mase mari de oameni. Luna în semnul Vărsător subliniază atitudinea ei rebelă, nevoia de independență nesuportând să fie constrânsă de nimeni și nimic. Se împrietenește ușor cu ceilalți având o atitudine amabilă, integrându-se repede într-un anumit grup cu idealuri sociale asemănătoare ei. Este apreciată pentru atitudinea generoasă și omenoasă dar, în profunzime, rămâne distantă și își dozează sensibilitatea într-o manieră rațională. În relațiile sociale își asumă spontan rolul de „salvator” implicându-se în problemele celorlalți, inclusiv atunci când nu este cazul.  
       Pluton este văzută ca o planetă a Destinului și a Vointei Divine, a lucrurilor inevitabile, impuse cumva dinafară de situațiile sociale și naturale sau de evenimente personale aparent „predestinate” care aduc crize profunde și transformări radicale, reprezintă partea cea mai adâncă din inconştient. Pluton în semnul Leu, casa a VIII-a, în tema natală a lui Angela Merkel, stimulează conflictele de orgoliu și tendințele de impunere a voinței proprii pe baza unei autorități mai mult sau mai puțin reale, prin cultivarea dorinței de a învinge în orice condiții, are tendința de a cerceta, investiga problemele dificile găsind soluții salvatoare, demonstrând, remarcându-se prin fler, abilități de detectiv, dispune de capacitatea de a pătrunde dincolo de aparențe fiind un fin observator având însă tendința de a exagera lucrurile, de a se lăsa purtată de emoții, de nevoia de a deține controlul asupra celorlalți, cu tedințe obsesive (Pluton opoziție Luna). Aspectul indică o fire încăpățânată, violentă, distructivă, iresponsabilă, manipulativă, cu tendințe spre fanatism. Este însă susținută de parteneri, colaboratori puternici ca statut, ajutând-o să iasă cu bine din multe confruntări. Neptun (ghidul spiritual, mentorul, credințele și subconștientul colectiv) mediază opoziția dintre Pluton (transformarea, regenerarea) și Lună (impulsurile lăuntrice), Neptun din casa a X-a fiind, de fapt, și vârful Triunghiului minor (Marte- Neptun-Pluton) ceea ce o ajută să-și canalizeze  eficient energiile în direcția obținerii succesului în carieră, recunoaștere în plan public, prin entuziasm, ambiție, mobilizare, multă credință în realizarea propriului ideal.
       Cu Jupiter și Mercur în casa alianțelor (casa a VII-a) bine aspectate de Venus (din semnul Leu) și de Saturn (din zodia Scorpion casa a X-a) știe să-și impună punctul de vedere cu diplomație, cu argumente bine susținute de capacitatea de a vedea dincolo de aparențe, un adevărat detectiv, cu o bună memorie, un intelect puternic care o ajută să iasă din cele mai ciudate conflicte. Se remarcă o mare dorință pentru putere pe care reușește să o obțină prin abilitatea de a comunica, de a transmite idei, de a încheia alianțe favorabile. Cu Marte pe casa I-a și în zodia Săgetător se remarcă dinamismul, impulsivitatea, capacitatea de afirmare, concentrare pe realizarea propriilor acțiuni. Are capacitatea să ducă la îndeplinire misiuni importante în care se cere curaj, voință, tărie de caracter și viteză de reacție. Are capacitatea de a transmite altor oameni entuziasmul pentru un ţel comun, dorinţa de acţiune, perseverenţa, încrederea în victorie, concentrarea, disciplina şi asumarea responsabilităţii liderului în raport cu sarcinile politice asumate/încredinţate.
        „Un mare geniu politic – arăta, foarte sugestiv, Emil Cioran – trebuie să fie un dominator. Dacă ştie şi nu poate comanda, n-are nici o valoare”. Angela Merkel, ca și lider politic, are o voinţă puternică şi de lungă durată, exercitând o influenţă importantă asupra maselor şi este urmată (ascultată) de acestea pe o perioadă îndelungată.
Saturn și Lilith arată reușite în planul imaginii publice, succes în carieră, recunoșaterea meritelor, obținute îndeosebi după vârsta de 40 de ani. Saturn în conjuncție cu Lilith în casa a X-a spune despre acțiunile care nu se desfășoară tocmai la vedere, despre secrete, dorința de răzbunare, acțiuni ilegale, înșelăciune. Are tendința de a face alegeri greșite dar care să o avantajeze în plan social și material. Se implică în cât mai multe acțiuni dar, de cele mai multe ori, va obține altceva decât și-a propus. Este un aspect astral care îi aduce tot felul de limitări, constrângeri, starea de revoltă, atât din partea ei cât și din partea mulțimii. Are șansa să iasă „basma curată” datorită susținerii venite  prin sextilul Saturn, Lilith (în zodia Scorpion) la Venus din semnul Fecioară (în cădere…) dar  și prin trigonul lui Saturn, Lilith la  Mercur conjuncție Jupiter (în semnul Rac). Cert este că are capacitatea de a „renaște din propria cenușă” (Pasărea Phoenix) știind să treacă repede de la rolul de călău, judecător la rolul de victimă, de om dedicat binelui omenirii. Această poziţie astrală (Saturn în conjuncție cu Lilith în zodia Scorpion și casa a X-a) de multe ori aduce cu sine un grad de conducere sau forța de a o ridica la nivel de lider de necontestat. Consecințele pot fi: probleme, restricţii, precum şi amărăciune şi dezechilibru pe care le consideră ca un factor perturbator în viaţă. Există adesea un conflict între partea materială şi libertate confruntându-se cu necesitatea alegerii între ele sau este posibil să încerce să le combine.
      I se pot aduce acuzații, are parte de calomnii, atacuri la persoană, răsturnări de situație (Uranus conjuncție Soare careu Neptun din casa a X-a), rupe alianțe importante pentru bunul mers al lucrurilor în carieră. Un exemplu, legat de acest aspect astral din tema natală, sunt violențele produse la summitul G20 ce au generat disensiuni puternice în coaliția de guvernare din Germania, formată din partidul cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și din Partidul Social-Democrat (SPD), al vicecancelarului Sigmar Gabriel, vicecancelar si ministru de Externe (12 iulie 2017, ziare.com) care îi aduce următoarele acuzații lui  Angela Merkel: „…poartă responsabilitatea organizării summitului G20 în Hamburg având scopul secret de a-și îmbunătăți imaginea înaintea alegerilor. Înaintea scrutinului parlamentar, cancelarul Angela Merkel a vrut să se folosească de organizarea summitului G20 în orasul său natal, Hamburg, pentru a-și face imaginea mai atrăgătoare”.
        Cu destinul (Nodul Nord) în semnul Capricorn, casa I-a, lecția ei de viață este să își asume responsabilități în carieră și societate. Acesta ne spune despre misiunea ei legată de afirmare, responsabilitate în plan public punând, înainte de toate, cariera, șansa de a ocupa un post de conducere, de a juca un rol important în societate. Trebuie să aibă inițiative, să pună în practică proiecte importante având o atitudine fermă, stabilă urmându-și realizarea obiectivelor, pas cu pas.
       În toamna acestui an (24 septembrie 2017) au loc alegeri pentru postul de cancelar al Germaniei, Angela Merkel candidează, pentru a patra oară. În astrograma natală Jupiter (guvernatorul Ascendentului din tema natală) revine în aceeași poziție (în casa a X-a, ascensiune profesională și succes social, popularitate) pe care a avut-o și în urmă cu 12 ani, atunci când Angela Merkel a fost aleasă pentru prima dată în postul de cancelar. Venus în tranzit, în conjuncție cu Venus natal în semnul Fecioară (guvernatorul casei a X-a) formează o Piramidă regală de pământ (Venus trigon Marte natal, Saturn tranzit și Lilith trigon Uranus tranzit) ceea ce favorizează succesul ei, concretizarea dorințelor, susținere fiind o configurație astrală ce atrage mulți prieteni utili și influenți în plan politic. Mulțimea de planete de pe casa a IX-a din tema natală arată susținerea nativei din partea liderilor politici internaționali, o bună comunicare cu aceștia știind cum să promoveze cooperarea internaţională. Astfel că sunt șanse mari să ajungă cancelar pentru a patra oară.
       Revoluția Solară a temei sale de naștere pentru perioada iulie 2017 – iulie 2018 indică norocul, expansiunea venită prin relațiile de cooperare și capacitatea de a îndeplini misiunea politică, aleasă alături de parteneri de nădejde (Jupiter – guvernator de casa a X-a – se află în casa a VII-a, în trigon cu Venus și sextil cu Mercur) subliniind prudența, capacitatea de a se mobiliza, diplomație, tact. Luna aplică conjuncție la Uranus din casa I-a, din semnul Berbec în careu cu Soare și Marte din zodia Rac astfel că se poate vorbi despre reacții violente din partea populației, răsturnări de situație, agresivitate, nemulțumiri exprimate pe față, trebuind să facă față unor critici vehemente venite din partea mulțimii, îndeosebi în a doua parte a anului solar 2017-2018, începând din luna ianuarie 2018.