Luna Nouă și eclipsa inelară de Soare în zodia Capricorn, 26 decembrie 2019

          Luna Nouă și eclipsa inelară de Soare în
                          zodia Capricorn

                 „Cel care trăiește în armonie cu sine însuși, trăiește în armonie cu întreg Universul.” Marc Aureliu
                Luna Nouă din zodia Capricorn are loc, în data de 26 decembrie 2019, la ora 7:13’. Aspectul exact al conjuncției luminariilor se formează la 4˚54’, în zodia Capricorn, în conjuncție cu Jupiter, în casa I-a. Ascendentul acestui moment de Lună Nouă se află în zodia Săgetător.
            Astrologic vorbind, o eclipsă de Soare se produce în faza de Lună Nouă, atunci când Soarele este în conjuncție cu Luna și se află în apropierea unui Nod Lunar, Nodul Nord sau Nodul Sud. În cazul de față, aproape de conjuncția Soare și Lună se află Nodul Sud Lunar sau Coada Dragonului, la 8° 33′ în zodia Capricorn.
            Eclipsa de Soare inelară din 26 decembrie 2019 va dura circa 3 minute şi 40 de secunde, în faza maximă ce va fi înregistrată în Marea Chinei de Sud. Fenomenul din 26 decembrie este al treilea din acest an, după eclipsa de Soare parţială din 6 ianuarie 2019 şi cea totală de Soare din 2 iulie 2019, însă niciuna nu a fost vizibilă din România.
            În astrologie, eclipsele de Soare prevestesc începuturi, evenimente importante, atât la nivel personal, cât și în plan social. Eclipsa de Soare este un eveniment deosebit având o calitate karmică, predestinată, ne poate aduce un nou start în viață, un nou capitol, ne dă o nouă direcție (în funcție de tranzitul în casa astrologică din tema natală!). Efectul eclipsei poate fi simțit, în general, pentru o perioadă de aproximativ 6 luni, până la următoarea eclipsă care va reașeza energiile cosmice. Pentru unele persoane eclipsa poate fi subtilă în timp ce, pentru alte persoane, poate fi trăită cu destul de multă intensitate indicând noi începuturi, reconfigurări, schimbări radicale, surprize de tot felul, vești neașteptate, persoane ce apar subit în viața noastră, oameni pe care nu i-am văzut de foarte mult timp sau poate fi vorba despre așa zisele întâlniri predestinate, întâlniri karmice. Nodul Sud Lunar este Nodul considerat, în astrologia occidentală, unul dintre indicii karmici care ne informează despre greșelile pe care le avem de îndreptat în această existență.
            Zodia Capricorn reprezintă structurile, instituțiile care legiferează și se ocupă de respectarea actelor de guvernământ, zodie condusă de înțeleptul Saturn. Luna Nouă în semnul Capricorn ne vorbește despre necesitatea de a construi o nouă fundație, avem șansa de a clădi o nouă casă a sufletului și spiritului nostru devenind mai puternici, mai conștienți de propria valoare. Soarele aflat în zodia Capricorn (zodie de pământ, guvernată de Saturn) ne dă spirit organizatoric, dorința de ascensiune în plan social și profesional, capacitatea de a ne asuma noi responsabilități, obiectivitate, răbdare, spirit practic, seriozitate, tenacitate și perseverență în atingerea scopului propus dar și încăpățânare, conservatorism, rigiditate, pesimism.
            Luna Nouă în semnul Capricorn este în conjuncție cu Jupiter și în trigon cu Uranus retrograd din zodia Taur. Printr-o bună organizare a propriei vieți, prin deschidere către nou, transformare, vom ajunge mult mai ușor la împlinirea unor proiecte  dar și la conștientizarea unor traume, suferințe care ne-au afectat în mod profund sufletul având șansa acum să pătrundem în cele mai profunde amintiri, fie prin intermediul visului, fie prin trăirea unor evenimente asemănătoare cu cele care ne-au provocat suferință în trecut sau printr-o conversație sinceră, deschisă cu un ghid, mentor, psiholog. Pot apărea evenimente perturbatoare sau schimbări neașteptate la care ar fi bine să ne putem adapta din mers, ținând cont de intuiție. Cu toate că putem întâmpina obstacole inevitabile, activitatea s-ar putea finaliza nesperat de bine, cu rezultate frumoase, având ocazia să constatăm că „tot răul a fost spre bine”. Este important să ne păstrăm încrederea, în noi și în susținătorii noștri, să acționăm în spiritul legii și al bunului simț menținând o comunicare deschisă și o atitudine optimistă în orice împrejurare.
            Datorită aglomerării de planete din zodia Capricorn (Soare, Lună, Jupiter, Saturn, Pluton dar și Nodul Sud Lunar) și casa I-a (casa vieții, propria persoană, ego-ul, felul în care ne percep ceilalți, dorința de afirmare, propria înfățișare) se va simți tot mai pregnant nevoia de schimbare, se dezvoltă sentimentul identității de sine având ocazia să vedem cine suntem și ce putem clădi, care sunt posibilitățile de a ne afirma, de a ne regăsi propria cale sau de a ne regăsi împliniți pe propriul drum. Suntem susținuți de Divinitate să ne împlinim dorințele, să ne împlinim propriul destin. Nodul Sud aproape de Luna Nouă ne spune foarte clar că mai avem ceva de eliminat din viața noastră, încă mai avem de „ars” din karmă, înainte de a ne lua un nou avânt. Poate fi senzația că ceva se repetă în viața noastră, că încă nu putem face saltul necesar către un Eu mai bun și puternic, mai sigur pe el. Pe de altă parte, energiile care conclucrează, în acest moment de eclipsă inelară de Soare, nu fac decât să acționeze în mod subtil, să modifice modul de a gândi, de a vedea lumea și viața, ne dau imboldul de a cunoaște și mai mult lucrurile privind dincolo de aparențe.
            Cu Mercur în conjuncție cu Ascendentul din zodia Săgetător, al cărui guvernator este Jupiter aflat în conjuncție cu Luna Nouă, iată cât de frumos se așează lucrurile ce ne conduc, cât se poate de firesc, pe  calea iubirii și înțelegerii, a speranțelor împlinite, a eliberării dintr-un trecut sumbru, anost. Informația ne aduce mai aproape de Univers, de Divinitate, de tot ce înseamnă creație, înțelegere a vieții, ne aduce mai aproape de adevăr și echilibru. „Informația pune în legătură toate lucrurile în univers, atât atomii, cât și galaxiile, atât organismele cât și mințile.” Ervin Laslo – Știința și câmpul akashic, București 2009
            Cu ascendentul în zodia Săgetător scopul general al acestei perioade este acela de a ne axa pe cunoașterea înaltă acordând mai mult interes pentru latura spirituală a vieții, studiului, călătoriilor, relației cu oameni aflați în străinătate. Provocările intelectuale sunt foarte importante, atât în activitatea profesională, cât și în relațiile personale. Ascendentul în zodia Săgetător ne indică entuziasmul, capacitatea de a ne mobiliza pentru împlinirea propriului țel, ne dă optimism, credință, capacitatea de a ierta.
            Venus poate fi mărul discordiei sau al împăcării, al inițierii asupra binelui și răului dar și mărul inițiatic care deschide poarta științei, a cunoașterii. Venus ne vorbeste despre relații, este forța iubirii, ea ne îndeamnă să ne urmăm pasiunea sufletului. Venus în careu aplicant cu Uranus retrograd este un aspect suficient de puternic încât poate provoca adevărate „furtuni” în plan sentimental, relațional, financiar putând fi vorba despre transformări care vizează o relație de dragoste în care primează egoismul, posesivitatea, materialismul. Este vorba și despre ispită, implicarea într-o relație de iubire care poate provoca probleme de natură emoțională, trădare, dezamăgire greu de suportat, discuții menite să ne conducă către luarea unor decizii ferme, de schimbare în plan sentimental, relațional.
            Acest moment astrologic ne arată forța dar și dorința de a vindeca suferințele de natură fizică sau sufletească, spirituală prin redescoperirea sau amplificarea credinței, a capacității de a ierta și de a face pace cu trecutul. Este șansa de a vindeca traume legate de trecut, copilărie, relația cu mama, părinții punându-se accentul pe nevoia de a ne ierta și de a-i ierta pe cei care au greșit față de noi. Ni se relevă răspunsuri prin intermediul intuiției, a viselor, putem avea parte de reîntâlniri interesante cu oameni care ne mărturisesc sentimentele, dorințele, așteptările pe care le au de la noi. Sunt aduse la lumină relații de iubire, gânduri dar și trădări, nevoia de a face o schimbare esențială în relația cu persoane care au jucat un rol important în viața noastră. Este un aspect astral benefic, care stimulează acțiunile de vindecare reușind să depășim, cu mai multă ușurință, limitările, obstacolele cu care ne confruntăm, cât timp acceptăm că fiecare în parte este responsabil să participe la reconstrucția propriei vieți și implicit a umanității.
            Cu Pluton și Saturn în conjuncție în casa I-a, sextil Marte, apare necesitatea de a ne transforma, nu înainte de a aduce la suprafață propriile frici, eșecuri, suferințe, de a conștientiza care este rostul nostru aici, în această existență. Suntem îndemnați să abordăm cu mai multă înțelepciune planul material fiind important să ne preocupăm mai mult de propriul suflet dar și de societatea actuală, de carieră, să descoperim că de fiecare dintre noi depinde să ne unim forțele către progres, către o lume mai bună, să scoatem la suprafață adevăratele cauze ale unor traume suferite în trecut. Pluton alături de Saturn acționează ca un tot, Timpul și Transformarea își dau mâna pentru a clădi o lume nouă. Pluton în semnul Capricorn „distruge” și reconstruiește din temelii reușind să dărâme vechiul, determină metamorfozarea, transformarea prin metode alchimice astfel că toată energia este concentrată pe sămânța sădită în adâncul pământului, în acel loc care este curățat de ceea ce ar putea împiedica creșterea iar aceasta ne ajută să progresăm, să creștem cu adevărat rezistenți, puternici de-a lungul timpului. Acest moment astrologic ne arată forța dar și dorința de a vindeca suferințele, de natură fizică sau sufletească, spirituală prin redescoperirea sau amplificarea credinței, a capacității de a ierta și de a face pace cu trecutul.
            Saturn, „Marele Înțelept al Zodiacului”, aflat în semnul Capricorn (în domiciliu), în casa I-a momentului de Lună Nouă, impune necesitatea de reconstrucție interioară. Este momentul să ne punem întrebările: În ce mod ne-au influențat experiențele de viață avute cel puțin în ultimul an? Ce am înțeles referitor la propria persoană, în urma relației avute cu ceilalți oameni?  
            Se consideră, că prin natura sa, Saturn reprezintă experiența concentrată de învățare, care intervine doar prin intermediul trăirii în trupul fizic, în plan material. Saturn (Cronos) este considerată planeta timpului, ne dă sentimentul că timpul se mișcă prea încet pentru a reuși să ne împlinim anumite dorințe, așteptări. Ce trebuie să remarcăm acum este faptul că forța interioară ne vine prin conștientizarea că tot efortul depus în trecut nu este în zadar. Saturn are  drept rol progresul nostru în plan spiritual, nu prin delăsare și frică, ci prin muncă, efort, răbdare, învățare, organizare, prin disciplină interioară. Este o perioadă în care devenim mult mai introspectivi încercând să avem o nouă viziune asupra propriului Eu dar și asupra lumii în care trăim. Este important să știm cine suntem și ce vrem să construim.
            Această Eclipsa inelară de Soare în semnul Capricorn aduce în prim plan necesitatea de a da un nou sens resurselor de care dispunem, nevoia de a valorifica, de „a folosi” (zodia Capricorn) propriile abilități și talente, nu înainte de  „a înțelege” (zodia Săgetător) că este foarte importantă transformarea propriei ființe devenind astfel mai încrezători în propriile forțe ceea ce ne va ajuta să răzbatem dincolo de limitele (auto)impuse.
            Dacă vrem să dăm startul oricărui proiect în această perioadă este indicat să concretizăm gândurile, ideile, odată cu faza de creștere a Lunii, mai exact din data de 28 decembrie 2019.  Ceea ce sădim în această perioadă vom culege la Luna Plină în zodia Capricorn din data de 5 iulie 2020.
            Îndemnul Lunii Noi din data de 26 decembrie 2019 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn, îndeosebi celor născuţi în apropierea datei de 26 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) se află în apropiere de  4ᵒ, în semne cardinale (± 3 grade).

                          Influența Eclipsei inelare de Soare în zodia Capricorn asupra fiecărei zodii

            Berbec – urmează o perioadă în care te vei preocupa mai mult de carieră, realizarea socio-profesională, afirmare, asumarea de noi responsabilități. Este posibil să apară unele răsturnări de situație în ceea ce privește anumite înțelegeri, promisiuni venite din partea unui superior. Ești predispus la implicarea în situații care te pot obliga să schimbi direcția în plan profesional. Îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme în relația cu șefii.

            Taur – ești mult mai deschis să abordezi latura abstractă a vieții, să dai un nou sens evenimentelor din viața ta. Este posibil să reiei anumite cursuri, să îți lărgești orizontul cunoașterii, să te apropii mai mult de spiritualitate, să te întâlnești cu oameni interesanți, din punct de vedere intelectual și spiritual. Ești mult mai preocupat de dezvoltarea personală. Ai ocazia să programezi o călătorie în străinătate sau iei decizia bruscă de a emigra. Te poți aștepta la un progres oarecum neașteptat care vizează studiile superioare. Este posibil să întâlnești un mentor care să te călăuzească pe o cale mult mai profundă a vieții.

            Gemeni –  se poate activa sau dezvolta tot ceea ce ține de ocultism, astrologie, banii veniți prin intermediul celorlalți, secrete, relație intimă. Treci printr-un proces de transformare, de conștientizare a propriei ființe. Ai ocazia să intri în posesia unor secrete, se face lumină în anumite relații, activități derulate în trecut. Putem vorbi și despre o refinanțare sau reformularea unor contracte, acorduri de colaborare. Discuți, analizezi mai multe aspecte care țin de taxe și impozite, un proces, divorț sau poți afla despre un deces care te afectează în mod profund. Urmează o perioadă în care se va pune accentul pe încercări de natură karmică, taine dezvăluite, pe sexualitate, lucruri pierdute și regăsite, accidente.

            Rac – este necesară prudența, dacă ai de semnat documente, contracte de colaborare. Această Lună Nouă îți aduce șansa de a interacționa cu oameni noi, poți socializa mai mult. Mergi mai frecvent la petreceri, spectacole, concerte, expoziții. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe asocieri, relația de cuplu, afaceri, cooperare. Este momentul să fii mult mai deschis către celălalt, să te concentrezi pe munca desfășurată în echipă. Nu este exclus să te confrunți cu evenimente neplăcute în relațiile de parteneriat, poți să renunți acum la o afacere, o colaborare importantă. Cert este că te gândești foarte serios să dai startul unor noi asocieri, nu înainte de a te elibera din anumite relații toxice.

            Leu – vei pune mai mult accent pe muncă și responsabilitate în relația cu colegii de muncă dar și pe sănătate, alimentație, igienă, obligațiile de serviciu, îngrijirea plantelor, animalelor. Este posibil să ți se ofere noi oportunități de progres la locul de muncă asumându-ți noi responsabilități. Ai șansa de a da startul unor proiecte de anvergură care îți vor aduce succes pe termen îndelungat. Ceea ce decizi acum, în plan profesional, va avea impact important și în relația cu familia.  

            Fecioară – preocupările principale vor fi dragostea, flirtul, iubirea dăruită, creativitatea, divertismentul, relația cu propriul copil, talentul artistic. Este un moment prielnic pentru a valorifica din plin creativitatea, inspirația și de a obține recunoaștere și succes datorită abilităților și talentelor de care dispui. Se anunță schimbări importante în plan sentimental putând fi vorba despre întâlniri de destin sau ruperea unei relații de dragoste. Activitatea artistică este amplificată având ocazia să descoperi un nou hobby. Este o perioadă în care ești mai apropiat de propriul copil, te distrezi mai mult, ieși în lume, faci multă mișcare în aer liber, ești atent la aspectul fizic. Preferi să petreci mai mult timp alături de prieteni, să te bucuri de plin de momente romantice, alături de persoana iubită.

            Balanță – în această perioadă te concentrezi mai mult pe casă, familie, poate fi vorba și despre schimbarea domiciliului, renovarea casei, achiziția/vânzarea unei proprietăți, răsturnări de situație care vizează o proprietate. Te întorci pe meleagurile natale pentru a vizita locuri și oameni dragi. Te simți bine acasă preocupându-te de treburile gospodărești, de părinți, eventual îți faci planuri care vizează propria casă. Este o perioadă destul de agitată, în ceea ce privește relația cu părinții. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru.

             Scorpion – urmează o perioadă în care se intensifică planul relațional și intelectual fiind necesar să te preocupi mai mult de proiectele care au nevoie de flexibilitate și adaptare la noile situații, la cerințele actualei societăți. Este important să acorzi atenție la eventualele probleme care țin de plămâni, căile respiratorii sau brațe. Ești mult mai preocupat de relația cu rudele apropiate, de călătorii și comerț. Este posibil să iei decizia pentru a urma un (nou) curs, pentru a învăța o limbă străină sau pentru a acumula mai multe cunoștințe dintr-un anumit domeniu.

            Săgetător – va trebui să acorzi atenție la cei cu care alegi să te asociezi dar și la modul în care valorifici propriile abilități, talentele de care dispui, în sensul progresului în plan financiar. Te vei axa mai mult pe câștigurile financiare, pe confort și valori personale, securitatea materială, atașament. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții. Trebuie să fii atent la condițiile și prevederile legale, în caz contrar munca și efortul depus nu vor fi răsplătite pe măsură. Mare atenție la cheltuielile pe care le faci!

            Capricorn – te preocupi acum mai mult de propria persoană, de felul în care te percepe lumea, de modul în care îți impui propriul punct de vedere. Beneficiezi de ambiție, curaj precum și dorința de a te afirma în societate. Ești mult mai dornic să schimbi propriul look, vestimentația, mediul având loc un fel de mică revoluție la nivel personal. Este vorba despre o nouă perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante care implică și schimbări legate de profesie sau reședință. Pentru unii nativi această Lună Nouă poate provoca un nou salt de conștiință, o trezire la realitate, aflarea propriului drum, schimbări de atitudine și de imagine.

            Vărsător – vei pune mai mult accent pe spiritualitate, relația cu Dumnezeu, viața intimă, secrete, presimțiri, datorii karmice, temeri personale. Este posibil să intri în posesia unor secrete sau pot fi reluate anumite discuții care țin de carieră, dușmani ascunși, familie. Poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi, probleme datorate unor promisiuni, negocieri care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale. Urmează o perioadă în care te preocupi mai mult de propriul suflet alocând timp relaxării și practicilor spirituale. Starea de solitudine este binevenită pentru a reuși să găsești resursele necesare care te pot ajuta, în plan profesional sau social.

            Pești – această Lună Nouă, pentru tine,  amplifică relația cu prietenii, societatea, colectivul din care faci parte, dorința de a concretiza un ideal. Ai ocazia să faci noi cunoștințe, ești mai interesat de ceea ce se petrece cu amicii, vrei să dezvolți noi relații de prietenie care vor juca rol important în viața ta, pe termen îndelungat. Nu este exclus să ieși dintr-un anumit grup, o asociație dar să intri într-un grup nou, mult mai interesant (fundație, cenaclu, asociație). Preferi să îți manifești liber ideile, concepțiiile despre viață dând dovadă de nonconformism. Inițiezi proiecte noi, curajoase dorindu-ți să concretizezi un ideal. Vrei să faci o schimbare importantă, în ceea ce privește relația cu prietenii, idealurile tale. Este o perioadă în care se va pune mai mult accent pe planurile de viitor, relația cu prietenii, petreceri, distracție, politică, invenții, nonconformism.