Luna Plină în zodia Leu și Eclipsa totală de Lună, 21 ianuarie 2019

LP in Leu 21 ian 2019

         Luna Plină în zodia Leu și Eclipsa totală de Lună

          „Viața voastră va fi transformată numai atunci când veți cădea la pace cu umbra vostră!” Debbie Ford 
            În data de 21 ianuarie 2019 are loc fenomenul astrologic de Lună Plină în semnul Leu (Luna la 0˚52’ Leu), la ora 7:17’ și o Eclipsă totală de Lună (Nodul Nord Lunar se află la 26˚30’, în semnul Rac, Nodul Sud Lunar se află la 26˚30’ în zodia Capricorn), la ora 7:12’, în România. Această eclipsă va fi vizibilă din nord-vestul Africii, Europa și din cele două Americi. Eclipsa de Lună se produce atunci când Soarele se află în opoziție cu Luna (Luna Plină) și cu Nodul Lunar sau în apropiere de acesta. Nodurile Lunare sunt două puncte complementare date de intersecția orbitei Lunii cu orbita Soarelui precum și de mersul aparent al acestuia pe zodiac. Opoziția Lună – Soare din 21 data de ianuarie 2019, pe axa Leu – Vărsător, la 0˚52’, activează casele astrologice I – VII. Ascendentul momentului se află în zodia Capricorn în conjuncție cu Pluton. 
            Este vorba despre o Eclipsă de Lună care amplifică emoțiile, fricile, starea de nehotărâre, de anxietate, frustrările, impulsivitatea, problemele cardiace, depresia, insomniile, migrenele. Putem vorbi despre o perioadă trăită cu intensitate, în funcție de astrograma natală (unde este localizată această Lună Plină și Eclipsa totală de Lună, casele natale care sunt tranzitate de Nodul Sud, Soare, Nodul Nord și de Lună).
            Eclipsele Lunare sunt asociate cu evenimente care au impact puternic la nivel emoțional predispunând, în general, la finalizarea unor situații începute la Eclipsa de Soare anterioară din aceeași zodie (11 august 2018). Schimbările se pot produce acum în mod neașteptat, profund răscolitor având un puternic impact pentru următoarele șase luni, până la următoarea Eclipsă de Soare (2 iulie 2019). Eclipsele de Lună amplifică capacitatea de a observa cu mai multă claritate oamenii din jurul nostru reușind să vedem dincolo de aparențe, să lămurim adevăratele probleme cu care ne confruntăm, legate de planul material, relațional, profesional și chiar spiritual. Sunt demascate minciuni, acțiuni obscure, tertipuri fiind adus la suprafață tot ce este iluzoriu, ascuns. Eclipsele de Lună permit vindecări miraculoase prin amplificarea, în interiorul ființei, a focului purificator Solar. Casele astrologice din tema natală, energizate de Eclipsa de Lună, ne arată că ceva se termină acum, are loc „arderea” a karmei, în funcție și de aspectele pe care le face Eclipsa de Lună cu alte planete din tema natală. Eclipsa de Lună face lumină în propria existență arătându-ne ce anume avem de schimbat, la ce trebuie să renunțăm pentru a ne (re)câștiga independența, capacitatea de a progresa, de a face un nou salt, după ce ne-am eliberat de trecut.
Luna Plină are loc pe axa afectivă Leu – Vărsător (casele I-VII) aducând în prim plan iubirea primită și cea dăruită, ambiţia, curajul, hotărârea şi perseverenţa, creativitatea, inovația, relația cu ceilalți, capacitatea de a iubi, de a ne iubi și de a dărui, de a înțelege sensul lucrurilor în această lume acordând mai mult sens vieții, nașterii, creșterii și educației copiilor, creativității, de a vedea rostul întâlnirilor cu ceilalți, sensul propriei transformări în această lume. Sufletul vine aici, pe Terra, să treacă prin diferite etape de transformare, prin ardere și renaștere, o profundă conștientizare a sensului vieții.
            Luna simbolizează, ca și guvernator al semnului Rac, hrana esențială fiind vorba despre o energie cosmică, profund benefică și hrănitoare pe multiple planuri de vibrație. Ce facem acum? Care este rostul pierderii, dar al sacrificiului? Sensul vieții noastre este doar să muncim să mâncăm, să consumăm resursele acestei planete sau există lucruri mult mai importante de aflat, de explorat și care există dincolo de materie, de ceea ce observăm în plan material? Cu Destinul aflat în semnul Rac și cu o Lună plină aflată în zodia Leu sensul vieții noastre este să privim creativitatea dincolo de aparențe, să ne sondăm propriul suflet și să extragem adevărata chintesență, adevăratul țel! Acolo, în propria ființă este răspunsul! Acolo este iubirea și ura, este căderea și măreția, nașterea și moartea!
            Fiind o eclipsă de Lună aflată la pragul dintre Rac și Leu, Lună și Soare (Racul este guvernat de Lună iar Leul de Soare) viața capătă noi valențe iar dacă nu am învățat care este rostul pierderilor, eșecurilor, atât în 2017, cât și în 2018, atunci când ne-am confruntat cu eclipsele de Soare și de Lună pe axa Leu – Vărsător, avem acum șansa să observăm care este rostul iubirii și al urii, în această viață. Care este rostul traumelor și eliberării de trecut, prin confruntarea cu adevărul care poate fi găsit în noi înșine. Să nu uităm că purtăm în noi trecutul, strămoșii, lupta cu frica de a nu muri sau de a nu ne pierde propriul suflet. Suntem lumină și întuneric în egală măsură, de fiecare dintre noi depinde ce vrem să accesăm și unde vrem să ne așezăm întreaga ființă.
            Cu un Pluton aflat la ascendent, în acest moment de Lună Plină, transformarea vine, fie că vrem sau nu și ne ia pe sus, ne împinge către mai departe, pe noi culmi, mult mai înalte, greu de perceput de către cei care preferă să stea, precum struțul, „cu capul în nisip”. Cu Pluton în trigon la asteroidul Junona din semnul Taur (în casa a IV-a), înțelegem mult mai ușor rostul de a fi acasă, alături de familie, de a pune preț pe capacitatea de a ne transforma mult mai ușor, cât timp avem alături de noi oameni dragi, pentru care nu există termenul de sacrificiu, ci de dăruire, iubire, susținere.
            Careul dintre Marte (în casa a II-a) și Saturn (în casa a XII-a), cei doi malefici ai zodiacului, aduce lupta pentru bani, pentru acumularea de resurse pe căi mai puțin onorabile, care se dă în culise și ar putea să ne aducă pierderi destul de serioase în plan material. Sunt mulți dușmani ascunși care aleg să rămână dincolo de baricade și să facă ceea ce au învățat să facă mai bine: să fure, să mintă, să lucreze împotriva intereselor populației de rând. Ce este  de făcut? Cel care alege să lucreze cu propriul suflet și evoluția în plan spiritual are cel mai mult de câștigat. Ceilalți, care se compromit bucurându-se de câștigurile materiale imediate, cu riscul de a-și vinde sufletul,  vor avea de plătit pentru mulți ani de acum înainte. Sunt aduse la suprafață secrete, acțiuni care au fost planificate (încă din vara anului 2017! ) de către cei cu putere în stat, împotriva celor „mărunți”.
            Oricât de benefică ar părea relația dintre Jupiter în conjuncție cu Venus din zodia Săgetător (casa a XI-a, a prietenilor și protectorilor, a grupurilor, idealurile de viață, organizații) în trigon cu Marte (în semnul Berbec, casa a II-a, banii din muncă proprie, valori materiale și valori personale sub forma de aptitudini și talente practice) promițîndu-ne susținere financiară, câștiguri venite din afara țării, eventual din fonduri internaționale, relația cu străinătatea, firme străine, lucrurile sunt cu dus-întors putând astfel să fim foarte ușor prinși în capcana iluziei, a promisiunilor care vor fi încălcate foarte ușor.
            O eclipsă de Lună în zodia Leu (în casa a VII-a) ne anunță că am ajuns într-un punct în care este cazul să facem lumină în relația cu ceilalți, în relația de cuplu, de mariaj, să finalizăm anumite relații, să punem mai mult accent pe creativitate, pe relația cu propriul copil dar și cu propriul suflet, fără să ne lăsăm angrenați în activități care contravin propriului interes, propriilor aspirații. Este șansa de ardere a karmei, avem acel sentiment că am finalizat ceva pentru a o lua de la capăt în alt loc, cu alți oameni, cu o altă atitudine asupra propriei existențe.
            Cu Mercur aflat în apropierea Nodului Sud Lunar din semnul Capricorn avem tendința să repetăm anumite greșeli, să luăm decizii greșite, să acționăm împotriva propriei persoane, fără să ținem cont de evenimentele care s-au derulat în trecut și care ne-au creat tot felul de neplăceri în plan personal, relațional sau profesional.
            Se poate vorbi acum despre un final de drum pentru a avea șansa unui nou start, o redescoperire a adevăratei ființe, un nou mod de „a fi” prin iubirea pe care o primim și dăruim și care reprezintă, de fapt, firul care ne va conduce către adevărata sursă a luminii,  acolo de unde ne extragem seva  vieții. Această eclipsă de Lună ne spune că: „Umbrele noastre dețin esența a ceea ce suntem.” Lazaris
            Luna Plină și Eclipsa totală de Lună în zodia Leu au o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 21 ianuarie şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 1°.

          Mesajul transmis de Eclipsa totală de Lună în semnul Leu pentru fiecare semn zodiacal

          Berbec – este momentul să culegi roadele unei munci de creație, rezultatele deosebite venite din partea propriului copil sau te implici într-o (nouă) poveste de amor, de natură karmică. Este timpul să culegi roadele unei munci susținute încă din vara anului trecut, în ceea ce privește o muncă de creație, un hobby, ai parte de realizări importante care vizează relația cu copiii sau din investiții sau activități sportive. Nu este exclus să reiei o relație de iubire încercând să mai acorzi o șansă. Nu te aștepta însă la minuni, ci caută să vezi care este adevăratul mesaj al unei astfel de reînâlniri. Eclipsa de Lună vine să facă curățenie, lumină într-o relație fiind vorba de finalizări, terminarea unei relații, revelarea unor situații pe care nu am avut timp să le analizăm, așa cum se cuvine, în trecut.

          Taur – ai ocazia să pui capăt unor probleme care vizează o casă, proprietate, să finalizezi unele acțiuni care au legătură cu părinții, casa natală, bunurile imobiliare, locul natal. Poate îți vine brusc cheful să schimbi domiciliul sau să renovezi prin casă. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să reîntâlnești prieteni dragi cu care nu te-ai mai văzut de foarte mulți ani. Este timpul să culegi roadele unei activități, a unor proiecte demarate la Eclipsa de Soare în semnul Leu, din data de 11 august 2018. Poate fi o perioadă propice pentru sondarea propriului suflet, să primești revelația pentru ceea ce ai de construit de acum înainte și care să fie în acord cu propriile aspirații. Primești răspunsuri prin intermediul viselor, vrei să continui o activitate abandonată cu ceva timp în urmă.

          Gemeni – primești vești importante legate de examene, studii, activități comerciale sau relația cu rudele apropiate. Este posibil să iei decizia de a finaliza un curs care ți-a creat probleme serioase, din diferite motive. Ai ocazia să faci multe drumuri, negociezi, porți conversații cu diferite persoane, ești într-o stare de agitație continuă în tot ce înseamnă documente, acte oficiale, pui în ordine dosare, diplome de studii, ești mai organizat, îți creezi noi strategii care te pot propulsa pe o nouă treaptă în plan profesional. Cert este că ai ocazia să te reîntâlnești cu persoane cu care nu te-ai mai văzut de ceva timp și care ar putea să îți reveleze adevăruri greu de acceptat dar menite să te readucă la realitate. Vei relaționa mai mult cu rudele, vecinii, vei face mai multe călătorii sau chiar te vei implica într-un proiect care necesită mult studiu, informare, acumulare de noi cunoștințe.

          Rac – este timpul să culegi roadele unei munci susținute, încă din vara anului 2018, atunci când ți s-a dat șansa să lansezi idei, proiecte care vizau valorificarea propriilor abilități, talente. Ai acum șansa de a primi o mărire de salariu. Nu este exclus să iei decizia bruscă de a renunța la un job care nu te mai satisface, din punct de vedere financiar fiind timpul să schimbi direcția. Este recomandat să nu iei decizii pripite. Cert este că ai ocazia să îți valorifici anumite talente dând dovadă de creativitate, inspirație, capacitate de a negocia pentru a reuși să aduci mult mai mulți bani în propriul cont. 

            Leu – pot avea loc acum evenimente menite să te aducă în prim plan, să culegi roadele unui efort susținut care vizează relația cu partenerul de viață sau o asociere importantă. Se cere o mai mare atenție în relația cu ceilalți, a modului în care relaționezi, așteptările pe care le ai și ceea ce ești pregătit să oferi. Ai ocazia să îți schimbi felul în care arăți și te comporți în societate, modul în care folosești propriile resurse sau propria energie de care dispui. Vei pune mai mult accent pe felul în care te percep ceilalți dar te poți aștepta și la dezamăgiri, renunțări la anumite parteneriate, colaborări care nu te mai avantajează provocându-ți tot felul de probleme, în plan financiar și profesional.

            Fecioară – este timpul să te ocupi mai mult de propria sănătate. Putem vorbi acum despre rezultatul unor acțiuni din trecut reușind să culegi roadele propriei atitudini, a naivității de care ai dat dovadă în trecut punând prea mult accent pe materialitate. Este momentul să te preocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile. Este recomandat să-ți asculți intuiția, în ceea ce privește rezolvarea unor probleme. Pot fi aduse la lumină acum secrete ale unor dușmani ascunși și care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate încă de la începutul lunii august a anului trecut.

            Balanță – te poți reîntâlni acum cu prieteni din trecut despre care nu mai știai nimic. Trebuie să fii atent la relația cu un grup de prieteni, la mesajele pe care le primești acum de la aceștia. Ai ocazia să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine ar trebui să ai încredere. Tot acum este posibil să iei decizia fermă de a te despărți de un prieten, tocmai pentru a lăsa loc unei noi relații, mult mai promițătoare. Este rezultatul acțiunilor care au avut loc încă din preajma datei de 11 august 2018, atunci când a avut loc Eclipsa de Soare în zodia Leu.

            Scorpion – este momentul să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile care vin acum spre tine, în plan profesional. Este posibil să apară răsturnări de situație în plan profesional sau în ceea ce privește imaginea ta în plan social determinându-te astfel să iei decizii care ar putea să te afecteze pe termen îndelungat. Chibzuiește bine înainte de a schimba direcția și fii mult mai atent la ce se vrea de la tine, care sunt adevăratele intenții ale unor superiori. Te confrunți cu situații care au mai avut loc și la începutul anului 2018, numai că de această dată știi ce ai de făcut sau măcar accepți cu mai multă înțelegere situația. Este ocazia de a te desprinde definitiv de un anumit domeniu profesional care nu ți-a adus starea de împlinire și de recunoaștere a propiei valori.

            Săgetător – este timpul să te preocupi mai mult de studii, relația cu persoane aflate în străinătate sau poți lua decizia bruscă de a pleca departe de casă. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici acum o călătorie peste hotare. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la niște cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta în viitor. Este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, studiului. Este timpul să culegi roadele semințelor plantate la Eclipsa de Soare din data de 11 august 2018 și care vizează munca în străinătate, studiile, spiritualitatea.

            Capricorn – este acum momentul ideal pentru a face curățenie în tot ceea ce ține de afaceri, investiții, împrumuturi, să lămurești anumite aspecte care sunt legate de un proces, o moștenire, partaj, taxe și impozite, o relație intimă. Este posibil să revină în viața ta o persoană de care te leagă o relație de natură karmică. Cert este că traversezi o perioadă de transformări profunde fiind absolut necesar să acorzi o atenție specială, atunci când vine vorba despre împrumuturi, relații intime sau o moștenire, eventual banii veniți prin intermediul partenerului de viață.

            Vărsător – acum se decide dacă merită să mai rămâi într-o relație de cuplu, mariaj. Ești pregătit să îți schimbi atitudinea, să accepți că nimeni nu este perfect? Cert este că a venit timpul să te hotărăști spre ce direcție vrei să mergi, vis-à-vis de o relație. Tot acum ai toate șansele să întâlnești o persoană de sex opus interesantă. Este momentul de luare a unor decizii ce vizează un parteneriat, o afacere. Tot acum se arată dușmanii pe față, vezi cu cine trebuie să rămâi într-o asociere. Poți culege roadele unor proiecte, a unor discuții care au avut loc la Eclipsa de Soare în zodia Leu, din data de 11 august 2018.

            Pești – este momentul potrivit să te preocupi mai mult de sănătatea proprie dar și de relația cu colegii de muncă. Culegi acum rezultatele venite de pe urma unor acțiuni lansate în preajma datei de 11 august 2018, legate de serviciu, sănătate, un proiect de la locul de muncă. Este recomandat să începi o dietă, să îți organizezi mult mai eficient timpul respectând orele de relaxare, de odihnă fiind necesare mai multe plimbări în natură. Descoperi acum care sunt colegii de serviciu în care merită să ai încredere, poți vedea de unde vin, de fapt, anumite probleme. Este posibil să primești o mărire de salariu sau vei găsi un job mult mai promițător.