Luna Plină în zodia Rac, 22 decembrie 2019

  

LP in Rac 22 decembrie 2018

             Luna Plină în zodia Rac

            „Înțelepții nu stau niciodată să își jelească pierderile, ei caută cu voioșie să-și vindece rănile.” W. Shakespeare
            Această Lună Plină are loc în semnul Rac, în data de 22 decembrie 2018, la ora 19:50’, la 0ᵒ50’. Opoziția luminariilor se formează pe axa familiei și a carierei, Rac – Capricorn, cu Luna în semnul Rac, în casa a XI-a, a idealurilor, prietenilor și a protectorilor. Soarele se află în casa a V-a, a dragostei și a copiilor, aventurilor, jocurilor de noroc, creativității, speculațiilor. Ascendentul se află în zodia Leu.
            Luna Plină are loc pe axa familială Rac – Capricorn aducând în prim plan conflictul între viața interioară (familia) și viața publică (societatea) fiind necesar să obținem echilibrul între rigiditate (Capricorn) și instabilitate (Rac), semne de acțiune, avansare, explorare reprezentând impulsul de a acționa în lumea exterioară imprimând propria viziune interioară. Este o perioadă de sondare a propriilor rădăcini, de explorare a amintirilor, de reconstituire a trecutului și de regăsirea liniștii sufletești, nu înainte de a găsi un nou mod de a ne organiza viața, mult mai eficient în sensul dezvoltării și a progresului în plan social.
            Luna în semnul Rac (în domiciliu) aduce în prim plan emoțiile, sensibilitatea, relația cu familia, mama, locul natal, țara, atașamentul față de trecut, patriotismul, amintirile. Din punct de vedere ezoteric Racul reprezintă poarta de intrare a sufletului în lumea manifestă. Crabul este un simbol de prindere puternic și de forță. Conform filozofiei Chaldaeene și Platoniste, zodia Rac este considerată „Poarta oamenilor”, cea prin care sufletele coboară din cer în corpuri umane sau în creație. Este vorba despre o energie cosmică, profund benefică și hrănitoare pe multiple planuri de vibrație.
            Luna Plină în zodia Rac, în casa a XI-a, are grijă să aducă la suprafață propriile idealuri, necesitatea de a renunța la anumite proiecte în favoarea altora mult mai importante, favorabile propriei evoluții. Este șansa de a renaște în urma unor pierderi, renunțări, de regăsirea a propriei forțe prin iubire, dăruire, altruism. Actualizăm acum proiecte pe care le-am amânat, fie din teama de a nu fi susținuți până la capăt, fie pentru că nu am beneficiat de suficient curaj pentru a duce la bun sfârșit ceea ce ne-am propus. Avem ocazia de a face lumină în propriul suflet, locul de unde izvorăște iubirea, curajul de a ne privi și a ne vedea așa cum suntem.
            Un simbol al Capricornului, cu clare valențe ezoterice, este cel al muntelui. Ascensiunea montană este adesea comparată cu evoluția spirituală, dificultățile urcușului se regăsesc prin limitările, încercările care apar pe parcursul acestei evoluții, ajungerea în vârf echivalând cu desăvârșirea spirituală. Soarele, Saturn, Pluton aflate în semnul Capricorn ne ajută să urcăm un munte, poate mult prea înalt și greu de escaladat care ne predispune la tot felul de pierderi, suferințe, răni care ne sfârtecă sufletul și ne aruncă în abis, dacă nu suntem atenți să ne prindem bine de propriile speranțe de mai bine, de încrederea că putem fi buni, curajoși, că putem învinge, chiar și atunci când ceilalți ne descurajează, ne îndeamnă să renunțăm la un vis, un ideal.
            Ascendentul în zodia Leu, guvernat de Soarele aflat în zodia Capricorn, ne spune despre necesitatea evoluției prin curaj, realism, organizare, ancorarea în concret, ne aduce în vedere dorința de a descoperi ce se află dincolo de un anumit prag pe care, poate, nu am avut curajul să îl trecem până acum. Suntem ajutați să privim mai presus de propriile convingeri, să descoperim ghidul, mentorul, să ne regăsim pacea interioară prin accesarea unor informații aflate mai presus de planul fizic, material. Se poate vorbi acum despre sublimarea ego-ului, fie printr-un eveniment brusc, ce ne ia prin surprindere, fie prin stări profunde de meditație, rugăciune, clarviziune.
            Prezența lui Jupiter și Mercur în zodia Săgetător pe casa a V-a, a creativității, iubirii, copiilor, speculații, joc, dar și trigonul dintre Venus (în zodia Scorpion, din casa a IV-a, a familiei, a începutului și sfârșitului) cu Neptun (din semnul Pești), cu o Lună Plină pe axa V-XI-a, cu Soarele în semnul Capricorn în casa a V-a,( a iubirii, creativității, a copiilor) lucrurile sunt cât se poate de complexe, în ciuda tendinței de a exegera cu optimismul și încrederea că, indiferent de piedicile apărute, chiar avem șansa să primim ceea ce considerăm că ni se cuvine. Există riscul către compromis, tendința de a insista să mergem într-o direcție care nu corespunde propriului ideal. Ceea ce părea rezolvat și vizează familia, relația de iubire sau relația cu propriul copil, revine acum în forță și ne aduce în vedere schimbarea propriului mod de a vedea lucrurile, viața, relația cu cei dragi. Nu există acum: „Mă mai gândesc!” Ceea ce am gândit în trecut revine în forță și ne copleșește, ne ia „pe sus”. Pe de altă parte este dorința de a explora noi teritorii, de a ajunge în locuri ce păreau greu de accesat, este curajul de a explora propriul univers, propria viață considerând că, indiferent ce facem, Dumnezu ne iubește oricum. Ceea ce nu trebuie să uităm acum este faptul că am venit să împărtășim din propria cunoaștere cu ceilalți oameni. Cei cu care relaționăm au nevoie de trecutul nostru, de amintirile noastre, de experiența noastră de viață, de iubire, creație. Lumea în care trăim are nevoie de a crește și dezvolta prin iubire, prin miracolul de a da naștere unui copil, de a procrea și de a ne înălța sufletul pe culmile credinței de mai bine. Această Lună Plină ne vorbește despre lumina vieții, de revelare a răspunsurilor legate de propria existență,  în care miracolul se află la orice pas, totul este să ne minunăm și să ne bucurăm!
            Luna Plină în zodia Rac ne aduce față în față cu trecutul, amintirile, relația cu mama, locul sau țara natală. Este momentul de eliberare dar și de trezire, de aflare a ceea ce ne-a ținut în umbră, departe de adevăr. Înainte de a lua decizii, ar fi bine să conștientizăm ce anume simțim, vis-a-vis de anumite situații, în legătură cu o relație de dragoste, de mariaj, ce ne supără de fapt, dacă nu cumva au rămas în propriul suflet reziduuri pe care le-am tot ignorat, am amânat să găsim anumite răspunsuri. Este o perioadă în care trebuie să găsim echilibrul între ceea ce simțim (Rac) și ceea ce ne dorim (Leu), fie că e vorba despre planul emoțional, material sau spiritual. Mesajul acestei Luni Pline în zodia Rac este: „Mă detașez de trecutul meu pentru e reuși să îmi exprim dorințele și pentru a concretiza, în plan material, gândurile creatoare utile dezvoltării propriei ființe.” 
            Lună Plină în semnul Rac are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 22 dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună , Mercur, Venus, Marte) în preajma gradului 1°.

           Mesajul transmis de Luna Plină în semnul Rac pentru fiecare zodie

            Berbec – este o perioadă emoțională intensă fiind mult mai sensibil acum și având o mai mare nevoie de afecțiune, protecție; vrei să fii mai aproape de familie, de propria mamă. Urmează o perioadă în care se pot amplifica evenimentele care țin de casă, activitățile imobiliare, relația cu părinții, locul natal. Poate fi vorba și despre finalizarea unor relații, întoarcerea către trecut, revederea unor prieteni din copilărie. Este posibil să te gândești la schimbarea locuinței sau pot apărea probleme serioase, legate de proprietate.

             Taur – ai  ocazia să culegi roadele unui efort susținut și care ține de studii, scrierea unei cărți, publicare dând dovadă de mai multă flexibilitate dar simți și nevoia de a renunța la un anumit proiect. Este posibil să primești vești neplăcute, să afli despre anularea unui contract sau poți să renunți la un anumit curs. Pot avea loc acum schimbări importante ce vizează studiile, comunciarea, examenele, călătoriile, comerțul, relația cu rudele apropiate, tot ceea ce ține de transport, contracte, diverse acorduri, angajamente, computer, telefon.

            Gemeni – este foarte probabil să găsești noi posibilități de a face mai mulți bani. Poate fi vorba și despre cheltuieli neprevăzute, eventual pierderi financiare. Atenție la contractul pe care intenționezi să-l semnezi, la ce oferte de lucru primești, dacă merită să te implici și dacă nu e vorba doar despre o ofertă de lucru ce nu poate fi onorată. Putem să vorbim despre o perioadă de materializare a unor proiecte mai vechi, succes financiar după eforturi susținute deci, este vremea recoltei. Poți fi recompensat financiar pentru ceea ce ai realizat până acum. Este momentul să culegi roadele unui proiect, a unei activități demarate la jumătatea lunii iulie 2018.

             Rac – putem să vorbim despre o perioadă de criză de identitate sau nevoia de a aprofunda cunoașterea de sine prin raportarea la ceilalți oameni. Va trebui să te preocupi mai mult de propria persoană, de imaginea ta, felul în care te percep ceilalți. Ești predispus la probleme care țin de propria identitate, ai o oarecare stare de dezorientare, nehotărâre în ceea ce privește alegerea unei direcții clare. Este posibil să apară probleme în relația de cuplu, datorită stării tale de nehotărâre, a incapacității de a fi obiectiv.

            Leu – este recomandat să-ți asculți intuiția în ceea ce privește rezolvarea anumitor probleme din această perioadă. Pot fi aduse la lumină secrete ale unor dușmani ascunși și care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate încă de la începutul lunii august a anului trecut. A venit timpul să te preocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile. Ai ocazia să intri în posesia unui secret care ți-a creat tot felul de probleme, într-o relație sau la locul de muncă. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe sacrificiu, compasiune, cercetări metafizice, muncă și sănătate.

             Fecioară – te preocupi mai mult de relația cu prietenii, îți dedici timpul unui proiect, poți întâlni acum protectori care te vor ajuta în lansarea unor noi activități de grup. Este o perioadă în care ți se cere să realizezi echilibrul între ceea ce oferi în relația cu prietenii și nevoile individuale de creație. Este momentul să te rupi din relațiile de prietenie care nu-ți sunt de folos lăsând astfel loc unor noi relații, mult mai valoroase pentru propriul progres. Ai ocazia, în această perioadă, să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine este bine să ai încredere.

             Balanță – putem vorbi despre șansa obținerii unei avansări în plan profesional, posibilitatea de a schimba direcția în carieră. Îți sunt recunoscute roadele muncii tale susținute, ceea ce ai demarat încă de la jumătatea lunii iulie 2018. Mesajul acestei Luni Pline are legătură directă cu necesitatea de a găsi un echilibru între carieră și viața de familie. Poți găsi acum soluții neașteptate marcând, de fapt, un final dar și posibilitatea de a da startul unui nou început cariera ta având parte de schimbări bruște care vor afecta și relația cu familia. Este timpul să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile care vin spre tine, în plan profesional.

             Scorpion – este stimulată dorința de aventură și explorare, contactele cu alte culturi, redescoperirea de sine în raport cu divinitatea, experiențele de cunoaștere și învățare. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici acum o călătorie peste hotare. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la niște cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta, pe viitor, în plan profesional. Este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, să adopți o nouă filosofie de viață. Se poate vorbi despre șansa de a călători în locuri inițiatice sau poți să întâlnești mentorul, ghidul fiind vorba despre o întâlnire de destin. Este nevoia profundă de a explora noi domenii, de a călători, eventual pe alte meleaguri. Relaționezi mai mult cu persoane de altă naționalitate sau plecate în afara țării.

            Săgetător – ceva se finalizează în acest moment fiind vorba despre obiective financiare, un împrumut bancar sau o relație intimă, aspecte importante ce vizează taxele și impozitele, poate chiar o pierdere financiară ca urmare a unor sancțiuni, amenzi. Se face lumină în ceea ce privește resursele partenerului de viață, un asociat, o afacere, moștenire. Poate fi vorba acum despre culegerea unor roade plantate la jumătatea lunii iulie a acestui an, atunci când a avut loc Luna Nouă în zodia Rac, proiecte care vizează tranzacții imobiliare, afaceri derulate în comun cu un partener.

            Capricorn – această Lună Plină poate marca, pentru tine, un moment de cotitură în mariaj, într-o relație de parteneriat, în relația cu adversarii direcți. Poate fi șansa de a vedea rezultatele unei munci suținute, încă de la Luna Nouă în semnul Rac din data de 13 iulie 2018. Atenție însă la asocierile pe care le faci. Este timpul să revizuiești anumite contracte, parteneriate, să pui capăt unei situații confuze. Acordă atenție la imaginea ta în societate, la modul în care te percep ceilalți oameni, modul în care îți exprimi punctul de vedere. Relația cu partenerul de viață se intensifică iar dacă nu ai un partener de viață atunci, în această perioadă, este posibil să resimți această lipsă în mod profund.

            Vărsător – în această perioadă poate fi vorba despre ocazia de a renunța la un loc de muncă, ai șansa de a finaliza un proiect important, îți schimbi programul de lucru, te preocupi mai mult de propriul organism, urmezi un nou regim alimentar, renunți la un tratament care nu mai este eficient. Este o perioadă favorabilă pentru a începe o anumită dietă. Atenție însă la contractul de muncă pe care dorești să îl semnezi, la modul în care îți ceri drepturile salariale.

            Pești – poți ajunge în situația de a pune punct unei relații de dragoste. Este o perioadă dinamică, plină de energie și creativitate în care ai ocazia să te bucuri de realizări deosebite, în ceea ce privește un proiect care implică creativitate, inspirație, ceva început la Luna Nouă în semnul Rac din data de 13 iulie 2018. Te remarci mult mai ușor aducând la suprafață ceea ce este unic, special. Poate fi vorba și despre anumite pierderi sau realizări venite de la proprii copii, din relația cu aceștia, speculații, activitățile care țin de joc, distracții, petrecere a timpului liber.