Luna Plină în semnul Gemeni, 23 noiembrie 2018

 LN in Gemeni 23 noiembrie 2018              Luna Plină în semnul Gemeni

            „Îndoielile noastre sunt trădători făcându-ne să pierdem lucrurile bune” W. Shakespeare

            Această Lună Plină are loc în semnul Gemeni, în data de 23 noiembrie 2018, la ora 7:39’, la 0ᵒ52’. Opoziția luminariilor se formează pe axa limitărilor și a sacrificiilor, cu Luna în zodia Gemeni, în casa a VI-a, casa locului de muncă, a relației cu colegii și/sau colaboratorii, bolile acute. Soarele se află în casa a XII-a, casa sacrificiilor și a izolării, a vicisitudinilor și a dușmanilor ascunși, a bolilor cronice. Jupiter se află în conjuncție cu Soarele și Ascendentul aflat în zodia Săgetător.   Influenţa energetică a Lunii Pline se simte cu câteva ore înainte și după momentul maxim (± 18 ore). Emoţiile sunt trăite cu intensitate confruntându-ne cu stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap, tensiune psihică şi nervoasă amplificată. Există predispoziția către accidente rutiere și de oricare altă natură. Nu se recomandă intervenţiile chirurgicale, extracțiile dentare, în această perioadă existând risc crescut de hemoragie. Acum este momentul să culegem „roadele”, ne putem confrunta cu acțiunile demarate în preajma datei de 13 iunie 2018, atunci când a avut loc Luna Nouă în zodia Gemeni.   
            Aceasta Luna Plină, formată pe axa Gemeni – Săgetător, a cunoașterii, învățăturii, a călătoriilor, a relației cu rudele apropiate dar și a mentorilor spirituali face ca toate aceste aspecte să fie puternic dinamizate. Prezența Soarelui în zodia Săgetător, în casa a XII-a, ne pune în fața unor situații de viață care ne determină să abordăm o nouă filosofie de viață, noi principii morale, putem porni acum căutări de natură spirituală, avem dorința de a studia, călători, de a ne reconfigura propria existență, de a acorda o mai mare atenție laturii spirituale a vieții. Având în vedere amplasarea Soarelui în casa a XII-a (casa astrologică ce reprezintă karma, încercările vieții, sacrificiile, dușmanii ascunși), în apropierea lui Jupiter – Marele benefic dar și în careu la Marte aflat deja în zodia Pești, încercările ce vin acum spre noi sunt de natură karmică dar profund revelatoare, menite să ne aducă mai aproape de esența vieții, de ceea ce contează cu adevărat pentru progresul personal în plan spiritual. Suferința cu care ne confruntăm acum este profund eliberatoare, ne ajută să privim către creste semețe, să explorăm cu mai mult curaj noi teritorii (la propriu și la figurat) fiind astfel pregătiți  sufletește pentru un nou start. Se reiau acum discuții ample legate de teritorii, noi tratative la nivel înalt pe plan internațional, despre renegocierea unor tratate de pace. Cert este că discuțiile de acum au mai avut loc și în urmă cu aproximativ doi ani dar și în primăvara acestui an. Acum sunt aduse la lumină aspecte importante din trecut, lucruri neterminate, suntem puși față în față cu propriile frici, fantasme, traume, suntem conștienți că multe din obstacolele cu care ne confruntăm acum se datorează, în mare parte, dușmanilor ascunși. Pe de altă parte simțim nevoia sacrificiu, din dorința inconștientă de a obține echilibrul la nivel energetic, de a accesa resurse, nevoia de a primi susținere din partea unor mentori, ghizi spirituali care să ne ridice mai presus de pierderi, de suferință. În casa a XII-a se termină „tărâmul cerului”, aici ne scufundăm în tenebre având sentimentul de inevitabil, acel sentiment de „ce trebuie să se întâmple… tot se va întâmpla”. Acest moment astral ne propune, de fapt, un punct de final al unor acțiuni, proiecte de anvergură, relații, în funcție de domeniul indicat de tema natală a fiecăruia.
            Luna se află în casa a VI-a, foarte aproape de Descendent ceea ce ne aduce în vedere nevoia de a reconfigura relația cu colegii, colectivul de muncă din care facem parte, modul în care relaționăm cu ceilalți, felul în care răspundem provocărilor venite din partea dversarilor. Suntem nevoiți să luăm măsuri urgente în ceea ce privește problemele de sănătate, acordăm mai multă atenție la ceea ce mâncăm, la dietă, tot ce ne poate îmbunătăți propriul organism dar și prin adoptarea unei atitudini mult mai corecte în fața schimbărilor cu care ne confruntăm. Este foarte important să fim atenți la ce gândim, atunci când ne hrănim. Totul este energie iar starea de tristețe, de amărăciune, lipsa de speranță nu face decât să ne hrănească trupul și sufletul cu elemente nocive, cu ceea ce ne obosește peste măsură. În ceea ce privește sănătatea, sunt aduse la lumină anumite afecțiuni, nevoia de a ține un anumit regim alimentar, de a urma un nou tratament, putem conștientiza legătura dintre anumite afecțiuni și stări emoționale. Poate fi vorba și despre declanșarea unor probleme de sănătate datorită unor situații determinate de propriul mod distorsionat de a observa și analiza lucrurile, relațiile, propria viață. Se pune acum întrebarea: „Ce anume trebuie să înțeleg pentru a reuși să ajung să obțin vindecarea trupească și/sau sufletească?” Este o perioadă în care emoțiile puternice reprimate dar și tendința de fugă, izolare, de neacceptare a realității și de scufundare într-o lume iluzorie nu fac decât să ne îndepărteze de starea de împlinire, de împăcare cu noi înșine și implicit cu ceilalți.
            Ascendentul se află în zodia Săgetător (2ᵒ52’), scopul general al acestei perioade este acela de a ne axa pe cunoașterea înaltă acordând mai mult interes laturii spirituale a vieții, studiului, călătoriilor, relației cu oameni aflați în străinătate. Provocările intelectuale sunt foarte importante, atât în activitatea profesională, cât și în relațiile personale. Ascendentul în zodia Săgetător ne indică entuziasmul, capacitatea de a ne mobiliza pentru împlinirea propriului țel, ne dă optimism, credință, capacitatea de a ierta. Guvernatorul ascendentului este Jupiter, în relație armonioasă cu asteroidul Chiron dar și în careu cu Marte. Acesta este un aspect astral care anunță, atât renunțarea, suferința, cât și vindecarea ce vine în urma unor traume, pierderi. Este șansa de a ne transforma prin învățămintele extrase de pe urma unor traume din trecut. Acest moment astrologic ne arată forța dar și dorința de a vindeca suferințele de natură fizică sau sufletească prin redescoperirea sau amplificarea credinței, a capacității de a ierta și de a face pace cu trecutul. Este un aspect astral benefic, care stimulează acțiunile de vindecare și face ca ceea ce traversăm acum să fie ca o explorarea a propriei ființe în mod conștient, o perioadă de acceptare dar și de iertare și vindecare fiind șansa de a ne angrena la reconstrucția propriei existențe.  
            Mercur, guvernatorul Lunii Pline, este retrograd în zodia Săgetător (în exil) existând astfel o oarecare greutate în a recepționa  în mod corect ceea ce avem nevoie, informațiile, răspunsurile pe care le căutăm, având sentimentul că informația pe care o transmitem nu ajunge la interlocutor așa cum ne-am dori. Se pune mai mult accent pe părerile și ideile personale, avem dorința de ne impune punctul de vedere, fără să ținem cont de rezultatele propriilor acțiuni. Mercur nu este într-o poziție tocmai favorabilă pentru a ne așeza la masa negocierii astfel că deciziile care se iau acum au mari șanse să fie răstălmăcite iar promisiunile încălcate. Mesajele sunt distorsionate, mai mult sau mai puțin voit, se caută un țap ispășitor iar adevărul nu poate fi perceput cu ușurință lucrurile putând evolua într-o direcție greșită, în orice moment, fără să se știe cu claritate către ce direcție vrem să ne îndreptăm. Cerem, acuzăm, vrem să dărâmăm ceva, fără să avem pregătită o nouă strategie de lucru, un nou mod de a acționa pentru a construi un edificiu mult mai puternic.
            Luna Plină în semnul Gemeni încearcă să ne aducă mai aproape de adevăr, numai că ceea ce vom primi acum pare să nu corespundă cu ceea ce ne dorim cu adevărat. Este o perioadă de derută, de rătăcire reușind cu greu să exprimăm ce anume ne dorim, să punem ordine în gânduri, în viața personală, profesională și relațională. Avem ocazia să conștientizăm sensul ascuns al mesajelor pe care le primim, totul este să ținem cont de amănunte, să aprofundăm evenimentele și relația cu celălalt din cu totul alt punct de vedere. Mesajul acestei Luni Pline în semnul Gemeni este: „Comunic cu o mare deschidere de spirit, îmi exprim din plin ideile, mă detașez de trecutul meu și dezvolt spiritul de discernământ.” 
            Lună Plină în zodia Gemeni are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 23 dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună , Mercur, Venus, Marte) în preajma gradului 1°.

               Mesajul transmis de Luna Plină în semnul Gemeni pentru fiecare zodie

            Berbec – pot avea loc acum schimbări importante ce vizează studiile, comunicarea, examenele, călătoriile, comerțul, relația cu rudele apropiate, tot ceea ce ține de transport, contracte, diverse acorduri, angajamente. Este o perioadă de intensificare a planului relațional. Ai ocazia să culegi roadele unei munci susținute care ține de studii, de scrierea unei cărți, de publicare dând dovadă de mai multă flexibilitate dar și nevoia de a renunța la un anumit proiect. Este posibil să primești vești neplăcute, să afli de anularea unui contract sau renunți la un anumit curs care nu îți este neapărat de folos.

             Taur – putem să vorbim despre o perioada de materializare a unor proiecte mai vechi, de succes financiar după eforturi susținute deci… este vremea recoltei. Poți fi recompensat financiar pentru ceea ce ai realizat până acum. Este momentul să culegi roadele unui proiect, a unei  activități demarate la începutul lunii iunie a acestui an. Este foarte probabil să găsești noi posibilități de a face rost de mai mulți bani din muncă personală. Poate fi vorba și despre cheltuieli neprevăzute, eventual pierderi financiare sau te poți aștepta la primirea unor bani din urmă de la un fost loc de muncă.

            Gemeni – se poate vorbi despre o perioadă de criză de identitate sau vei simți nevoia de a aprofunda cunoașterea de sine prin raportarea la ceilalți oameni. Va trebui să te preocupi mai mult de propria persoană, de imaginea ta, de felul în care te percep ceilalți. Ești predispus la probleme care țin de propria identitate, ai o oarecare stare de dezorientare, nehotărâre în ceea ce privește alegerea unei direcții clare. Este posibil să apară probleme în relația de cuplu, datorită stării tale de nehotărâre, a incapacității de a fi obiectiv.

             Rac – este recomandat să-ți asculți intuiția, în ceea ce privește rezolvarea anumitor probleme din această perioadă. Pot fi aduse la lumină secrete ale unor dușmani ascunși și care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate încă de la începutul lunii august a anului trecut. A venit timpul să te preocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile. Ai ocazia să intri în posesia unui secret care ți-a creat tot felul de probleme, într-o relație sau la locul de muncă. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe sacrificiu, compasiune, cercetări metafizice, muncă și sănătate.

            Leu – ai ocazia, în această perioadă, să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine este bine să ai încredere. Te preocupi mai mult de relația cu prietenii, îți dedici timpul unui proiect, poți întâlni acum protectori care să te ajute în lansarea de noi activități de grup. Este o perioadă în care ți se cere să realizezi echilibrul între ceea ce oferi în relația cu prietenii și nevoile individuale de creație. Este momentul să te rupi din relațiile de prietenie care nu-ți sunt de folos lăsând astfel loc unor noi relații, mult mai valoroase pentru propriul progres.

             Fecioară – mesajul acestei Luni Pline are legătură directă cu necesitatea de a găsi un echilibru între carieră și viața de familie. Poți găsi acum soluții neașteptate marcând, de fapt, un final dar și posibilitatea de a da startul unui nou început cariera ta având parte de schimbări bruște care vor afecta și relația cu familia. Este timpul să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile care vin spre tine, în plan profesional. Se poate vorbi despre șansa obținerii unei avansări în plan profesional, posibilitatea de a schimba direcția în carieră. Îți sunt recunoscute roadele muncii tale susținute, ceea ce ai demarat încă de la sfârșitul lunii februarie a acestui an.

             Balanță – este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, să adopți o nouă filosofie de viață. Se poate vorbi despre șansa de a călători în locuri inițiatice sau poți să întâlnești mentorul, ghidul fiind vorba despre o întâlnire de destin. Este nevoia profundă de a explora noi domenii, de a călători, eventual pe alte meleaguri. Relaționezi mai mult cu persoane de altă naționalitate sau plecate în afara țării. Este stimulată dorința de aventură și explorare, contactele cu alte culturi, redescoperirea de sine în raport cu divinitatea, experiențele de cunoaștere și învățare. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici acum o călătorie peste hotare. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la niște cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta, pe viitor, în plan profesional.

             Scorpion – ceva se finalizează în acest moment fiind vorba despre obiective financiare, un împrumut bancar sau o relație intimă, aspecte importante ce vizează taxele și impozitele, poate chiar o pierdere financiare ca urmare a unor sancțiuni, amenzi. Se face lumină în ceea ce privește resursele partenerului de viață, un asociat, o afacere, moștenire. Poate fi vorba acum despre culegerea roadelor de pe urma unor proiecte pe care le-ai demarat la începutul verii a acestui an.  Este posibil să primești recompense financiare sau reiei un proces de pe urma căruia să obții și beneficii materiale. Nu este exclus să primești vești interesante despre o moștenire. Nu exagera însă cu cheltuielile!

            Săgetător – această Lună Plină poate marca, pentru tine, un moment de cotitură în mariaj, într-o relație de parteneriat, în relația cu adversarii direcți. Poate fi șansa de a vedea rezultatele unei munci suținute, încă de la Luna Nouă în semnul Gemeni din preajma datei de 13 iunie 2018. Atenție însă la asocierile pe care le faci. Este timpul să revizuiești anumite contracte, parteneriate, să pui capăt unei situații confuze. Acordă atenție la imaginea ta în societate, modul în care te percep ceilalți oameni, felul în care îți exprimi punctul de vedere. Relația cu partenerul de viață se intensifică iar dacă nu ai un partener de viață atunci, în această perioadă, este posibil să resimți această lipsă în mod profund.

            Capricorn – putem să vorbim despre ocazia de a renunța la un loc de muncă, finalizezi un proiect important, îți schimbi programul de lucru, te preocupi mai mult de propriul organism, urmezi un nou regim alimentar, renunți la un tratament care nu mai este eficient. Este o perioadă favorabilă pentru a începe o anumită dietă. Atenție însă la contractul de muncă pe care dorești să îl semnezi, la modul în care îți ceri drepturile salariale.

          Vărsător –  poți ajunge în situația de a pune punct unei relații de dragoste. Este o perioadă dinamică, plină de energie și creativitate, una în care ai ocazia să te bucuri de realizări deosebite, în ceea ce privește un proiect care implică creativitate, inspirație sau chiar încerci să obții și niște beneficii materiale de pe urma unei investiții făcute în trecut. Te remarci mult mai ușor aducând la suprafață ceea ce este unic, special. Poate fi vorba și despre pierderi sau realizări venite dinspre proprii copii, speculații, activitățile care țin de joc, distracții, petrecere a timpului liber. 

            Pești – urmează o perioadă în care se pot amplifica evenimentele care țin de casă, activitățile imobiliare, relația cu părinții, locul natal. Poate fi vorba acum și despre finalizarea unor relații, întoarcerea către trecut, revederea unor prieteni din copilărie. Este posibil să te gândești acum să renunți la o locuință, vrei să faci o schimbare de domiciliu sau pot apărea probleme serioase, legate de proprietate. Este o perioadă emoțională intensă fiind mult mai sensibil acum și având o mai mare nevoie de afecțiune, protecție, de a fi mai aproape de familie.