Luna Nouă în zodia Balanță, 9 octombrie 2018

     LN in Balanta 9 octombrie 2018                    Luna Nouă în zodia Balanță

               „Cel care trăiește în armonie cu sine însuși, trăiește în armonie cu întreg Universul.” Marc Aureliu
            Luna Nouă din zodia Balanță are loc în data de 9 octombrie 2018, la ora 6:46’. Aspectul exact al conjuncției luminariilor se formează la 15˚48’, în zodia  Balanță. Ascendentul acestui moment are loc în zodia Balanță.
            Orice fază de Lună Nouă este șansa unui nou început astfel că ceea ce gândim în această fază a Lunii are mari șanse să se concretizeze pe parcursul Ciclului Lunar. Primele 14 zile ale Ciclului Lunar indică perioada de manifestare a Lunii în creştere, care este și cea mai bună perioadă pentru a pune în practică proiectele, dorințele, gândurile noastre putând dezvolta acum acţiuni noi, importante și care presupun un grad mare de dificultate. Primele rezultate ale acestor acțiuni vor fi observate la Luna Plină în zodia Taur din data de 24 octombrie 2018 dar și în preajma datei de 21 martie 2019, atunci când va avea loc Luna Plină în semnul Balanță și când se poate vorbi despre culegerea roadelor, a ceea ce am „sădit” în această perioadă de Lună Nouă în semnul Balanță.  
            Luna Nouă în zodia Balanță aduce în prim plan relațiile noastre, nevoia de echilibru în relația cu celălalt, indiferent că este vorba de relația de prietenie, mariaj sau parteneriat, în cadrul unei afaceri sau cu colegii de la locul de muncă. Balanța este o zodie a talentului artistic, a sociabilității, gustului pentru frumos, a romantismului, senzualității, iubirii, ne aduce mai aproape de artă, de nevoia de a relaționa, de tot ceea ce ar putea să ne înnobileze sufletul.
            Ascendentul aflat tot în Balanță întărește și mai mult nevoia de progres personal prin intermediul celorlalți, dorința de a găsi sau regăsi perechea, de a elimina din prorpia existență ceea ce ne împovărează parcursul drumului. Este tendința de a ne simți împliniți, mulțumiți, cât timp primim aprobarea, admirația, susținerea din partea celorlalți. Ceea ce trebuie să conștientizăm acum este că „Lumea exterioară a circumstanțelor se modelează în funcție de cea interioară, a gândurilor!” Viața de zi cu zi, oamenii pe care îi întâlnim, este vorba, de fapt, despre un cumul de forțe, energii degajate prin ceea ce gândim, dăruim, ceea ce exprimăm prin intermediul propriei atitudini, prin muncă, prin ceea ce iubim sau urâm. Luna Nouă, precum și ascendentul în zodia Balanță, ne îndeamnă să fim echilibrați, să acționăm ținând cont că fiecare acțiune a noastră poate fi sancționată sau răsplătită de către cei cu care relaționăm.
              Venus (guvernatoarea Lunii Noi în Balanță) este în mers retrograd, în zodia Scorpion, în casa a II-a (a resurselor materiale dar și a valorilor personale sub forma de aptitudini și talente practice, pe care orice om trebuie să și le gestioneze, să și le dezvolte și să le fructifice) reactivează frici, starea de îngrijoarare legată de bunuri personale, banii veniți din salariu, teama de a nu obține banii pe care îi dorim sau de a nu pierde un loc de muncă, o colaborare care să ne aducă și stabilitatea în plan material. Energiile venusiene par să reactiveze temeri mai vechi legate de: iubire, sexualitate, parteneriate, bani, slăbiciuni care ne-au provocat pierderi în plan sentimental, relațional și material. Micul Benefic potențează energiile aducând lumină în experiențele trecutului, legate de planul relațional, sentimental, care au nevoie de transmutare, de conștientizare și vindecare. Rezolvând acele aspecte din trecutul nostru, legate de spațiul vital fizic dar și sentimental, relațional, de buna administrare a resurselor materiale, ne putem îndrepta atenția pe un nou drum cu mai multă încredere în propriul destin. În același timp găsim acum mai ușor calea spre inimile semenilor noștri, accesând energii nebănuite, fiind ajutați să ne vindecăm de suferință, pierderi (materiale, sufletești) prin iubire și credință. Comunicarea dintre oameni va fi mult îmbunătățită și profund intuitivă, cât timp avem curajul să ne exprimăm deschis propriile frici dar și dorința de schimbare legată de planul material și relațional. Este important ca, în parteneriatele pe care le încheiem în zilele următoare, să nu vizăm  doar interesul, câștigul material, ci să punem mai mult accent pe credință, spiritualitate, dedicarea către ceilalți și, mai ales, să învățăm echilibrul între ceea ce dorim să primim și ceea ce putem oferi celorlalți.
            Careul dintre Venus retrograd (în zodia Scorpion) și Marte (în semnul Vărsător, guvernator al zodiei în care se află Venus), nu anunță lucruri favorabile, în plan relațional dar și în ceea ce privește patrimoniul, relația cu familia, țara și locul natal, propria locuință. Ceea ce credeam că ne aduce starea de siguranță, de stabilitate se răstoarnă acum, ne confruntăm cu o reconfigurare, apare nevoia de a reedita anumite situații, de a o lua de la capăt sau de a schimba un loc, o locuință sau rupem brusc legătura cu propria familie punând accentul pe manipulare, dorința de a domina, de a acționa independent, fără să ne gândim la consecințe (în plan personal și social), pierdem patrimoniul sau ne confruntăm cu pierderi datorită unor compromisuri făcute în trecut.
            Cu Marte și Lilith în conjuncție (în zodia Vărsător, casa a IV-a în trigon cu Ascendentul acestui moment) ne confruntăm cu tendința de a manipula, șantaja sperând că astfel putem ajunge mai ușor la ceea ce ne-am propus. Cert este că este nevoie mobilizare, atenție la alegerile pe care le facem, în tot ce ține de resursele materiale, personale, relaționale, legate de casă, familie, de propria țară, cercetarea propriului suflet fiind important să depistăm evenimentele  care au condus la traumele actuale, la despărțiri, la pierderi de natură materială. Ne confruntăm cu sentimentul că ni se cere plata pentru faptele din trecut, că suntem nevoiți să facem un pas înapoi și să reconstituim anumite evenimente, o anumită relație din care nu am înțeles ceea ce trebuia iar acum a venit scadența.
            Mercur, în opoziție cu Uranus retrograd pe axa relațională I-VII, ne predispune la decizii bruște, atacuri verbale pe față venite din partea unor persoane care parcă abia așteptau să ne „vină de hac”. Dar lucrurile nu stau chiar așa cum am crede, la prima vedere, ci se poate spune acum: „Cine ridică sabia de sabie va muri” iar ceea ce se sădește, se gândește, se clădește în această perioadă va avea impact pe termen îndelungat, toate aceste fapte negative având efect de bumerang. Cu cât ne vom orienta gândul mai mult către iertare, compasiune, cu atât mai ușor ne va fi să trecem peste nedreptățile venite din partea celor neliniștiți, dornici să distrugă ceea ce alții clădesc cu multă trudă.
            Se poate vorbi acum despre aspecte astrale care ne spun că la intersecția dintre instinct și conștiință se vor afla în vizor dorințele și sentimentele noastre, idealurile care se cer reconfigurate, readaptate la prezent, la societatea actuală. Suntem oare pregătiți să ne concentrăm asupra lor cu mintea deschisă, folosindu-ne de rațiune? Avem ocazia să ne dăm seama dacă relațiile în care ne implicăm sunt o reflectare a adevăratelor noastre nevoi.
            Așadar este o Lună Nouă în semnul Balanță ce favorizează găsirea de noi resurse interioare și materiale, necesare îmbunătățirii relațiilor, fiind pregătiți să folosim eficient instrumentele de care dispunem pentru a supraviețui schimbărilor la care vom fi supuși în următoarea perioadă. Este momentul să dăm curs unei noi direcții redescoprind respectul și siguranța de sine, exprimată în lume pe bază de cunoaștere certă a propriei valori. Este nevoia de echilibru, de armonie, de readucere la suprafață a traumelor de natură sentimentală, relațională și chiar legată de latura materială. Practic, este nevoia de echilibru care ne ajută să înțelegem schimbările ce vor avea loc la nivelul resurselor materiale dar și în plan relațional. Este necesar să găsim noi resurse pentru a îmbunătăți relația dintre latura materială și cea spirituală încercând să ajungem la armonia între aceste două dimensiuni.
              Mesajul acestei Luni Noi în semnul Balanță este: „Îmi deschid inima detașându-mă de trecutul meu învățând astfel cum să îmi exprim sentimentele cu siguranță deplină.”
               Îndemnul Lunii Noi din data de 9 octombrie 2018 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 9 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) se află în apropiere de 16ᵒ, în semne cardinale (± 3 grade).

                          Influența Lunii Noi în zodia Balanță la nivel individual, în funcție de zodie

            Berbec – este o perioadă în care vei pune accentul pe asocieri, relația de cuplu, afaceri, cooperare. Este necesar să fii mai deschis către celălalt, să pui munca de echipă pe primul plan. Putem să vorbim și despre probleme în relația de parteneriat. Este posibil să renunți la o afacere, o colaborare importantă. Cert este că te gândești foarte serios să dai startul unor noi asocieri, nu înainte de a te elibera din anumite relații toxice. Ai șansa de a interacționa cu oameni noi, de a ieși mai mult în societate. Mergi mai frecvent la petreceri, la spectacole, participi la concerte, expoziții.

            Taur – în următorul interval vei pune mai mult accent pe muncă, responsabilitate, pe relația cu colegii de muncă dar și pe sănătate, alimentație, igienă, obligațiile de serviciu, îngrijirea plantelor, animalelor. Este posibil să renunți la un loc de muncă sau te confrunți cu probleme de sănătate care necesită o intervenție promptă. Sunt șanse mari să îți găsești un nou loc de muncă sau un al doilea job putându-te reorienta profesional sau vei obține un post mult mai avantajos asumându-ți noi responsabilități. Solicitările venite din partea superiorilor sau a colegilor pot deveni stresante dar constructive pentru tine. Devii un om de bază la locul de muncă fiind preocupat de binele colectivului din care faci parte.

            Gemeni – este un moment prielnic pentru a valorifica din plin creativitatea, inspirația și de a obține recunoaștere și succes datorită abilităților și talentelor de care dispui. Se anunță o perioadă de pasiune, trăită alături de persoana iubită. Ești mult mai preocupat de un hobby și/sau de relația cu propriul copil. Se anunță schimbări importante în plan sentimental putând fi vorba despre întâlniri de destin sau ruperea unei relații de dragoste. Activitatea artistică este amplificată. Este o perioadă în care ești mai apropiat de propriul copil, te distrezi mai mult, ieși în lume, faci mai multă mișcare în aer liber, ești mai atent la aspectul fizic. Preferi să petreci mai mult timp alături de prieteni sau să te bucuri de momentele romantice, alături de persoana iubită.

            Rac – urmează o perioadă în care vei pune mai mult accent pe viața personală, de familie, pe relația cu părinții, trecutul, te întorci în țara sau locurile natale sau te reîntâlnești cu oameni dragi. Te simți bine acasă preocupându-te de treburile gospodărești. Este o perioadă destul de agitată în ceea ce privește relația cu părinții. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru. Poate fi vorba și despre mobilizarea în vederea renovării locuinței, achiziții pentru casă, afaceri imobiliare, mutarea într-o nouă locuință. Putem vorbi despre schimbări care vizează familia, casa, domiciliul, răsturnări de situație ce vizează o proprietate.

            Leu – urmează o perioadă de studiu și acumulare de noi informații, de comunicare, scris, relații interumane. Se poate amplifica relația cu rudele apropiate, preocupările de natură comercială, călătoriile de scurtă durată. Va trebui să acorzi atenție la eventualele probleme care țin de plămâni, căile respiratorii sau brațe. Te poți aștepta la suprize neplăcute în călătorii sau în ceea ce privește urmarea unui curs. Se intensifică planul relațional și intelectual fiind necesar să te preocupi mai mult de proiectele care au nevoie de flexibilitate și adaptare la noi situații, la cerințele societății actuale.

            Fecioară în perioada analizată te vei axa pe câștigurile financiare, pe confort și valori personale, securitatea materială, atașament. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții. Trebuie să fii atent la condițiile și prevederile legale, în caz contrar munca și efortul depus nu vor fi răsplătite pe măsură. Va trebui să acorzi atenție și la cei cu care alegi să te asociezi dar și la modul în care valorifici propriile abilități, talentele de care dispui, în sensul progresului în plan financiar. Este o perioadă de lansare de noi strategii pentru valorificarea propriilor abilități și talente.

            Balanță – te preocupi acum mai mult de propria persoană, de felul în care te percepe lumea, de modul în care îți impui propriul punct de vedere. Beneficiezi de ambiție, curaj precum și de dorința de a te afirma în societate. Ești mult mai dornic să schimbi propriul look, vestimentația, mediul având loc un fel de mică revoluție la nivel personal. Este vorba despre o perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante care implică și schimbări legate de profesie sau reședință. Această Lună Nouă poate provoca un nou salt de conștiință, o trezire la realitate, aflarea propriului drum, schimbări de atitudine și de imagine.

            Scorpion – vei pune mai mult accent pe spiritualitate, pe relația cu Dumnezeu, viața intimă, secrete, presimțiri, datorii karmice, temeri personale. Este posibil să te preocupi mai mult de propriul suflet alocând timp relaxării și practicilor spirituale. Este foarte posibil să preferi starea de solitudine, să stai departe de problemele cotidiene, îndeosebi în urma aflării unor secrete, dezvăluirea unor adevăruri dureroase. Poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi, acțiuni puse la cale de dușmanii ascunși, probleme datorate unor secrete sau promisiuni care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale.

            Săgetător – această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, socializare, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență. Poți beneficia acum de susținerea venită din partea unui mentor, ghid sau îndrumător reușind să stabilești relații importante, utile pentru propria evoluție. Este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi noi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung. Nu este exclus să apară schimbări neașteptate în relația cu prietenii sau un grup, o asociație din care faci parte.

            Capricorn – urmează o perioadă în care te vei preocupa mai mult de carieră, realizarea socio-profesională, afirmare, asumarea de noi responsabilități. Este posibil să vorbim și despre răsturnări de situație ce vizează cariera și imaginea publică. Starea de nemulțumire te va obliga acum să schimbi direcția în plan profesional. Îți asumi noi responsabilități, în colectivul de muncă sau în viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în raporturile cu șefii. Beneficiezi de energii care te obligă să schimbi direcția în plan profesional, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi.

            Vărsător – vei pune mai mult accent pe călătorii, studii, relația cu persoane aflate în străinătate, pe spiritualitate, religie, împlinirea unui ideal. Poate fi vorba și despre deplasări în interes de studiu sau de natură spirituală fiind vorba despre pelerinaje la mânăstiri. Ai șansa de a primi sprijin venit din partea mentorilor, a ghizilor, profesori, eventual persoane de altă naționalitate. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorie în străinătate. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate. Putem vorbi și despre renunțarea bruscă la o călătorie sau la un anumit curs, pentru a te înscrie la un alt curs, care te avantajează în plan profesional.

            Pești – este o Lună Nouă care poate deschide un proces de transformare profund având ocazia să descoperi ce anume îți blochează propria evoluție. În perioada următoare ești atras de ocultism, mister, aflarea secretelor, implicarea în relații de natură karmică sau sexuală. Viața intimă și sexualitatea pot cunoaște un nou impuls fiind mult mai preocupat de aceste aspecte. Se pot reformula acum contracte și acorduri care au legătură cu moștenirile, pensiile, impozite, credite, investiții, partaj. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți.