Luna Plină în zodia Pești, 26 august 2018

    LP in Pesti 26 august 2018           Luna Plină în zodia Pești

                „Pământule, dă-mi aripi:
                săgeată vreau să fiu, să spintec
                nemărginirea!” Lucian Blaga

            Această Lună Plină are loc în semnul Pești, în data de 26 august 2018, la ora 14:56’, la 3ᵒ12’. Opoziția luminariilor se formează pe Axa afectivă, cu Luna în semnul Pesti, în casa a III-a, casa comunicării, a schimbului de informații, a călătoriilor scurte, negocierilor, comerțului. Soarele se află în casa a IX-a, casa intelectului superior, legea, aspirațiile elevate, călătoria în astral, bisericile, rugăciunea, străinătatea. Ascendentul momentului se află în zodia Săgetător.
            Opoziția luminariilor este situată pe axa Fecioară – Pești, axa sănătății și a limitărilor, a sacrificiului. Oferă lecții importante legate de purificarea fizică și spirituală fiind puse în evidență calitatea vieții, sănătatea, munca, credința, capacitatea de dăruire, de sacrificiu, visarea, simțul premoniției, sensibilitatea, receptivitatea dar și naivitatea, nehotărârea, obsesiile, lipsa de simț practic, idealismul. Efectele Lunii Pline sunt puternic accentuate aceasta amplificând temerile interioare, emoțiile, traumele riscând să luăm decizii sub impulsul de moment. Luna Plină aflată pe axa gândirii (casele III – IX) pune accentul pe nevoia de a găsi conexiuni importante între cunoașterea materială și cea subtilă (cosmică) favorizând cercetarea, studiile, acumularea de informații sau primirea de mesaje din astral. Există predispoziția către agresivitate, tertipuri, minciuni și viclenii periculoase care sunt descoperite prin amplificarea puterii solare și aducerea la lumină a ceea ce este ascuns, iluzoriu. Luna reprezintă impulsurile lăuntrice care ne conduc, adesea fără să ne dăm seama, către ceea ce avem de îndeplinit, prin intermediul trăirilor și reacțiilor noastre psihice.
            Ascendentul în semnul Săgetător, guvernat de Jupiter aflat în zodia Scorpion, ne spune despre necesitatea evoluției prin credință, optimism, spiritualitate, nevoia de a călători și de a ne redescoperi, mai liberi și mai generoși. Suntem ajutați să privim dincolo de propriile convingeri, să descoperim ghidul, mentorul, să ne regăsim pacea interioară prin accesarea unor informații aflate dincolo de planul fizic, material având astfel șansa de a ne metamorfoza, de a ne înălța mai presus de trecut, de atașamente, de ceea ce ne creează starea de incertitudine și confuzie.
            În acest moment de Lună Plină în zodia Pești se formează o configurație astrală deosebit de importantă  numită „Zmeu”, alcătuită dintr-un Triunghi minor (Luna sextil Saturn trigon Uranus) şi o Piramidă pe semne de pământ (Soare trigon Saturn retrograd trigon Uranus retrograd). Planeta focar (Soarele) realizează trigoane cu cele două planete implicate în ambele triunghiuri ce construiesc vârful Zmeului (Saturn retrograd și Uranus retrograd). Planeta focar -Soarele- ne arată, de fapt, direcția de mers, modul în care vom acționa. Cu un Soare în semnul Fecioară și pe casa a IX-a, aflat în recepție mutuală cu Mercur din zodia Leului, se pare că beneficiem de foarte multă energie, ambiție, forța de a trece peste orice obstacol reușind să găsim soluții în cele mai neașteptate momente, în ciuda încercărilor de care ne-am tot lovit, în prima parte a acestui an. Este foarte important să ne găsim echilibrul prin tot ceea ce facem, prin interacțiunile pe care le avem cu ceilalți oameni, prin filtrarea propriilor emoții și dorințe și prin trezirea la realitate. Este ocazia de a împăca viața materială cu cea spirituală, nu înainte de a filtra ceea ce simțim, conștientizând astfel că viața este o scară pe care, vrem  sau nu, suntem nevoiți să o urcăm pentru a ajunge la desăvârșirea sufletului. Această configurație „Zmeul” este considerată de către astrologi ca fiind simbolul reușitei, al șansei de a concretiza ceea ce ne-am propus.
            Soarele și Luna „se privesc” aflându-se în opoziție, amplificând astfel lumina, energia, forța de acțiune, ne dă cele mai profunde trăiri, nevoia de expansiune, de eliberare dar și de creștere, de explozie a celor mai profunde emoții. O Lună Plină în zodie de apă -Pești- aduce nevoia de a empatiza, de a ne exprima propriile dorințe în mod deschis, de a a crede și de a observa lucrurile, oamenii, viața cu propriul suflet. Chiar dacă Mercur este oarecum inflamat de Jupiter printr-un  careu, pe de altă parte Mercur este susținut de Venus prin sextil, ceea ce ne ridică mai presus de ego, având ocazia să ne cercetăm propriile sentimente, gânduri exprimând ceea ce ne bucură sau ne înalță dar și ceea ce ne doare, ne îndepărtează de propriul țel. Pe de altă parte, Marte retrograd în zodia Capricorn ne dă forța de acțiune dar și necesitatea de a reveni asupra unor aspecte neterminate și care implică folosirea resurselor de care dispunem pentru a ieși cu bine dintr-un impas.
            Este timpul să culegem roadele acțiunilor demarate în preajma datei de 17 martie 2018, atunci când a avut loc Luna Nouă în zodia Pești. Este momentul de sondare a propriului suflet, de analiză dar și de renunțare, de finalizare sau de trezire la realitate.
         Luna Plină din semnul Pești realizează conexiunea dintre „a crede” (Pești) și „a înțelege” (Săgetător) astfel că avem posibilitatea de a primi informațiile care să ne conducă spre adevăratul țel, prin credință și înțelegere, ajungând astfel la un echilibru cu propria persoană dar și cu ceilalți. Dar înainte de toate acestea ar trebui să ne punem întrebările: „Sunt pregătit să conștientizez care este adevăratul meu țel?”, „Ce anume mă poate ajuta să mă descopăr așa cum sunt, de fapt, și să mă iubesc pentru ca astfel să ajung să dăruiesc celorlalți iubire?”, „Este nevoia de a căuta să ne înălțăm mai presus de condiția umană, materială, dorința de a ne regăsi mai buni, mai puternici prin ceea ce reușim să acumulăm și să înțelegem în plan spiritual?”. Mesajul de care trebuie să ținem cont acum este: „Mă eliberez de orice formă de limitare dezvoltând încredere nelimitată în mine și în potențialul meu intuitiv, inspirat și creator.”
            Această Lună Plină în zodia Pești are o influenţă semnificativă pentru nativii din semnele mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 26 dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) în preajma 4°.

             Mesajul transmis de Luna Plină în semnul Pești pentru fiecare semn zodiacal

          Berbec – este timpul să te ocupi mai mult de propriul organism existând acum riscul de a recidiva probleme mai vechi de sănătate. Este recomandat să-ți asculți intuiția, în ceea ce privește rezolvarea anumitor probleme din această perioadă. Pot fi aduse la lumină acum secrete ale unor dușmani ascunși și care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate încă de la jumătatea lunii martie a acestui an. A venit timpul să te preocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile. Ai ocazia să intri în posesia unui secret sau să depistezi adevăratele motive care stau în spatele unor acțiuni legate de locul de muncă sau de relația cu colegii. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe sacrificiu, compasiune, cercetări metafizice, muncă și sănătate.

          Taur – putem să vorbim despre o perioadă în care ți se cere să realizezi echilibrul dintre ceea ce oferi în relația cu prietenii și nevoile individuale de creație. Este momentul să te rupi din relațiile de prietenie care nu-ți sunt de folos lăsând astfel loc unor noi relații de prietenie, mult mai valoroase pentru propriul progres. Ai ocazia să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine este bine să ai încredere. Te preocupi mai mult de relația cu prietenii, îți dedici timpul unui proiect, poți întâlni acum protectori care să te ajute să te lansezi în noi activități de grup.

            Gemeni – mesajul acestei Luni Pline are legătură directă cu necesitatea de a găsi un echilibru între carieră și viața de familie. Poți găsi acum soluții neașteptate marcând, de fapt, un final dar și posibilitatea de a da startul unui nou început cariera ta având parte de schimbări bruște care vor afecta și relația cu familia. Este momentul să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile de progres care vin spre tine, în plan profesional. Se poate vorbi despre șansa obținerii unei avansări în plan profesional, posibilitatea de a schimba direcția în carieră. Îți sunt recunoscute roadele muncii tale susținute.

          Rac – este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, să adopți o nouă filosofie de viață. Poți să călătorești în locuri inițiatice sau să întâlnești mentorul, ghidul fiind vorba despre o întâlnire de destin. Există acum nevoia profundă de a explora noi domenii, de a călători departe, eventual pe alte meleaguri. Relaționezi mai mult cu persoane de altă naționalitate sau plecate în afara țării. Este stimulată dorința de aventură și explorare, contactele cu alte culturi, redescoperirea de sine în raport cu divinitatea, experiențele de cunoaștere și învățare. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici acum o călătorie în peste hotare. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la niște cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta, pe viitor, în plan profesional.

          Leu – traversezi acum o perioadă de transformări profunde fiind absolut necesar să acorzi o atenție specială, atunci când vine vorba despre împrumuturi, amenzi, taxe și impozite. Este momentul ideal pentru a face curățenie în tot ceea ce ține de afaceri, investiții, împrumuturi, să lămurești anumite aspecte care sunt legate de un proces, o moștenire, partaj, taxe și impozite sau o relație intimă.

              Fecioară – a venit timpul să te hotărăști către ce direcție o apuci, vis-à-vis de o relație. Tot acum ai toate șansele să întâlnești o persoană de sex opus interesantă și care va juca un rol important în viața ta. Este momentul de luare a unor decizii importante ce vizează un parteneriat, o afacere. Tot acum se arată dușmanii pe față, poți afla unele adevăruri ascunse despre un partener, colaborator sau asociat. Putem vorbi despre o perioadă intensă, din punct de vedere relațional, poate avea loc semnarea sau desfacerea unui contract important, finalizarea unui mariaj, a unui parteneriat.   

             Balanță – sunt aduse în vedere probleme care vizează propria sănătate dar și relația cu colegii și/sau colaboratorii. Ai ocazia să te bucuri de rezultate legate de serviciu, sănătate, un proiect de la locul de muncă. Este recomandat să începi o dietă, să te preocupi mai mult de propria sănătate, să îți organizezi mult mai eficient timpul respectând orele de relaxare fiind necesare mai multe plimbări în natură. Ai ocazia să observi colegii de serviciu în care merită să ai încredere, să descoperi de unde vin, de fapt, anumite probleme la locul de muncă. Este posibil să fii obligat să iei hotărârea, pe care ai tot amânat-o, privind schimbarea locului de muncă.

          Scorpion – este timpul să culegi roadele unei munci susținute, încă de la sfârșitul lunii februarie, în ceea ce privește o muncă de creație, un hobby, realizări importante care vizează relația cu copiii sau din investiții ori activități sportive. Culegi roadele unei munci de creație, rezultate deosebite venite din partea propriului copil sau pur și simplu te implici într-o nouă poveste de amor, de natură karmică.

          Săgetător – ai ocazia să pui capăt acum unor probleme care vizează o casă, o proprietate, să finalizezi unele acțiuni care au legătură cu părinții, casa natală, bunuri imobiliare, locul natal. Poate îți vine brusc cheful să schimbi domiciliul sau să renovezi prin casă. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să te reîntâlnești cu prieteni dragi, pe care nu i-ai mai văzut de foarte mulți ani.  

          Capricorn – vei relaționa mai mult cu rudele, vecinii, vei face mai multe călătorii sau chiar te vei implica într-un proiect care necesită mult studiu, informare, călătorii. Este posibil să primești vești importante legate de examene, studii, activități comerciale sau despre relația cu rudele apropiate. Cert este că acum ai ocazia să te reîntâlnești cu persoane cu care nu te-ai mai văzut de ceva timp.

          Vărsător – ai ocazia să îți valorifici anumite talente dând dovadă de creativitate, inspirație, ai capacitatea de a negocia pentru a reuși să aduci mai mulți bani în propriul cont. Ai șansa să primești o mărire de salariu, o primă. Nu este exclus să iei decizia bruscă de a renunța la un job care nu te mai satisface, din punct de vedere financiar. Este recomandat să nu iei decizii pripite. Este o perioadă în care pui mai mult accent pe banii veniți din muncă proprie, pe valorificarea abilităților și talentelor native. 

            Pești – putem să vorbim despre o perioadă de criză de identitate sau nevoia de a aprofunda cunoașterea de sine prin raportarea la ceilalți oameni. Va trebui să te preocupi mai mult de propria persoană, de imaginea ta, de felul în care te percep ceilalți. Ești predispus la probleme care țin de propria identitate, ai o oarecare stare de dezorientare în ceea ce privește alegerea unei direcții clare. Este posibil să apară probleme în relația de cuplu, datorită stării tale de nehotărâre.