Luna Nouă în zodia Gemeni, 13 iunie 2018

LN in Gemeni 13 iunie 2018

               Luna Nouă în zodia Gemeni

 
                „Dacă nu te iubești pe tine însuți, n-ai cum să iubești alți oameni.” Robert Heinlein
             În data 13 iunie 2018 are loc faza de Lună Nouă, la ora 22:42’, la 22ᵒ44’, în zodia Gemeni. Ascendentul momentului este în zodia Capricorn, cu Luna Nouă în casa a V-a, casa iubirii dăruite, a creativității, a copiilor, speculațiilor, flirtului, hobby-urilor, a vacanțelor, distracțiilor, jocurilor, a legăturilor amoroase lipsite de obligații, procreația.
         Luna Nouă în zodia Gemeni (semn de aer, mobil, guvernat de Mercur) aduce în prim plan nevoia de comunicare, de a călători, studia, tendința către dualitate, minciună, curiozitate, instabilitate, superficialitate dar și capacitatea de a ne adapta mult mai ușor la situații noi de viață, de a ne însuși cu mai multă ușurință noi cunoștințe, de a socializa cu mai multă deschidere.  Luna Nouă în casa a V-a, a iubirii, jocului, copiilor și creativității favorizează începutul unor noi relații de dragoste, a creativității, aflarea unui nou mod de a ne exprima sentimentele, iubirea, dorința de a fi mai mult în preajma copiilor, de a participa la jocul lor, de a da startul unui nou hobby fiind favorizate acțiunile ce au ca scop dezvoltarea unor aptitudini creative pe care, poate, că nu le conștientizam până acum. Putem vorbi despre o Lună Nouă în semnul Gemeni care aduce în prim plan nevoia de iubire, joc, de distracție, dorința de a construi un nou edificiu în care să primeze dragostea, creativitatea, educația, nevoia de a redescoperi copilul din noi, bucuria de „a fi” prin iubire și pentru iubire.
            Ascendentul în zodia Capricorn ne dă ambiție, perseverență în atingerea propriilor scopuri fiind gata să explorăm o nouă lume, să atingem cele mai înalte culmi depunând un efort constant pentru împlinirea unor obiective curajoase. Zodia Capricorn este guvernată de Saturn astfel că putem spune că avem spirit practic, diplomație, seriozitate, tenacitate și perseverență dar și încăpățânare, rigiditate, conservatorism venindu-ne foarte greu să luăm în considerare și opiniile celorlalți.
            Alegerile pe care le facem în următoarea perioadă, în ceea ce privește încheierea de parteneriate, afaceri, oficializarea unei relații sunt doar rătăciri de moment, decizii luate sub impulsul unor dorințe mai vechi pentru a demonstra că suntem în stare să ne atingem anumite scopuri, dorințe.
            Ascendentul în Capricorn şi Pluton retrograd în apropierea lui (la orb de 2° ) îndeamnă la reevaluarea problemelor cu care se confruntă fiecare, la nivel individual, probleme de relaţionare, de percepţie a realităţii, manifestări personale surprinzătoare, atitudini îndărătnice, refractare sau dominatoare astfel că, în acest moment de Lună Nouă în Gemeni, suntem puși în fața unei transformări, mai mult sau mai puțin forțată. Este o perioadă care necesită o reflecţie serioasă asupra propriei personalităţi, a Ego-ului mult blamat, a acelor aspecte care ne fac unici şi care definesc propria personalitate. Se cere toleranţă și flexibilitate, capacitatea de a găsi resurse interioare utile în demersurile de adaptare la situaţii noi, la grupuri noi şi, în general, la viaţa aflată în continuă mişcare dar și necesitatea de introspecție, de regăsire a celor mai profunde frici, traume care trebuiesc aduse în lumină și vindecate. Pluton, guvernator al casei a X-a a momentului, ne aduce în vedere necesitatea de a ne transforma, de a aduce în lumină ceea ce ne doare cu adevărat, ceea ce ne-a provocat multă suferință în trecut. Are loc manifestarea la nivel înalt a ceea ce numim „misiunea personală” reacționând destul de dur asupra celor pe care îi considerăm dușmani fapt care ne poate motiva în atingerea unor scopuri  greu de descifrat de către ceilalți. Se remarcă dorința de schimbare, dorința de putere care poate duce la acțiuni extreme, de a domina și manipula pentru împlinirea propriului țel. Este tendința de a „călca pe cadavre” doar pentru că așa se consideră că se poate obține mai mult de la oameni, de la viață.
            Marte, guvernator de casa a X-a aflată în zodia Scorpion (realizarea socială sau profesională, imagine publică), aflat în semnul Vărsător și în conjuncție cu Nodul Sud Lunar, aduce în vedere evenimente mai puțin plăcute menite să ne transforme, în mod neașteptat, la nivel individual. Acționăm în forță, necontrolat lăsându-ne purtați de primul impuls, de tendința de a le demonstra celorlalți că putem mai mult și mai repede, cu riscul de a ne pierde în mulțime. Nodul Sud este, de fapt, karma ceea ce ne obligă oarecum să acționăm fiind purtați de destin. Este momentul să ne debarasăm de rutină, să renunțăm la un anumit mod de a fi, acționa. Cert este că avem acum sentimentul că am ajuns la un final pentru a lăsa loc unui nou început.  
            Cu Jupiter retrograd în zodia Scorpion aflat pe Mijlocul Cerului și în trigon cu Neptun (în semnul Pești, în casa a II-a, a resurselor personale, bani din muncă proprie) avem de-a face cu situații în care „scopul scuză mijloacele”.  Să nu ne mire dacă mari conducători de stat acționează fără scrupule pentru a obține avantaje materiale pentru propriul buzunar, sub masca ajutorării națiunii. Scorpionul este de o mare cruzime, se răzbună cu plăcere și satisfacție, vrea controlul asupra celorlalți cu orice preț și aduce moartea în jurul lui. Sunt aspecte astrale care ușurează efortul, în sensul acumulării de capital pentru cei care reușesc cu atâta ușurință să atragă atenția marelui public și să se joace la nivel înalt cu legile, cu soarta națiunii, cu  resursele de care dispune propria țară. Se vor arăta multe lucruri, într-un mod mai mult sau mai puțin agresiv, în următoarea perioadă, îndeosebi în luna iulie, atunci când Marte se va afla deja în mers retrograd.
            Mercur (guvernatorul zodiei Gemeni) se află în zodia Rac, în casa a VI-a (casa muncii, a sănătății, relația cu colegii de muncă, cu subalternii, a bolilor acute și minore, a tratamentelor ocazionale și a dietei alimentare) în sextil cu Uranus astfel că este de așteptat să fim inspirați, să luăm decizii salvatoare în situații de criză, să fim spontani, originali, să găsim cea mai bună cale pentru a depăși eventuale probleme, îndeosebi în tot ceea ce ține de profesie, sănătate sau relația cu colegii de muncă.
            Pentru a primi ceva nou în viața noastră este necesar să încheiem cicluri mai vechi, să facem ordine expunând și eliminând  răni care se află în propriul suflet încă din copilărie (Mercur, guvernatorul zodiei Gemeni, se află în careu cu Chiron). Suntem mult mai dornici de schimbare având șansa de a porni pe un nou drum profesional.
            Venus ne vorbește despre relații, este forța iubirii, ea ne îndeamnă să ne urmăm pasiunea sufletului. Venus ne spune că nu există nici o soluție pentru a ne echilibra și armoniza cu universul, dacă frumusețea și iubirea nu sunt prezente în viața noastră. Venus poate fi mărul discordiei sau al împăcării, al inițierii asupra binelui și răului dar și mărul inițiatic care deschide poarta științei, a cunoașterii. Uranus în careu cu Venus (în casa a VII-a, în semnul Rac, la 29°) este un aspect suficient de puternic astfel încât să poată provoca adevărate „furtuni” în plan sentimental, relațional, în relația de mariaj putând fi vorba despre transformări care vizează o relație în care primează egoismul, posesivitatea, materialismul. Se poate vorbi acum despre evenimente inevitabile care fac parte din nevoia stringentă de eliberare din relații toxice, relații care ne blochează propria evoluție. Sunt aduse la suprafață aspecte neplăcute din cadrul unei relații, necesitatea de a face schimbări importante într-un timp extrem de scurt. Nu există cale de mijloc, acceptăm să plecăm dintr-o relație sau adoptăm o cu totul altă atitudine în cadrul relației existente. Ne confruntăm cu elemente menite să provoace suferință, în mod profund, putem fi dezamăgiți, trădați, ajungem în punctul în care simțim că nu putem duce o povară de natură sentimentală.
            Mesajul este, de fapt, tendința de a exprima în mod spontan, exploziv, sentimentele și emoțiile reprimate. Indiferent dacă acțiunea revoluționată este violentă sau pașnică plină de resentimente sau plină de iubire, dorința este de a ajunge dincolo de formele stabilite de societate.  Se trece destul de ușor de la o extremă la alta, fără să mai fie timp pentru a apela la bunăvoință, diplomație, răbdare, înțelegere față de dorințele și așteptările celuilalt.
            Este vorba despre o Lună Nouă în zodia Gemeni care aduce în prim plan nevoia de cunoaștere, de acumulare de noi informații, de a călători, relaționa cu lumea, de a aborda noi forme de comunicare.  Nu este suficient doar să ne gândim („a gândi”- semnul Gemeni) la ce am putea să schimbăm, în propria existență pentru a ne fi mai bine, ci trebuie să folosim („a folosi – zodia Capricorn) în mod adecvat, experiența de viață, modul în care relaționăm cu ceilalți oameni, modul în care accesăm informațiile din societatea în care trăim.  
            Este timpul să dăm un nou start unei vieți mai bune apelând la creativitate, dăruind iubire și asumându-ne responsabilitatea, în ceea ce privește propriul copil dar și pentru a redescoperi copilul care sălășluiește în fiecare, cu bune și rele, cu slăbiciuni, suferințe, renunțări, frici. Este o perioadă desoebită, în care întregul univers conlucrează să ne aliniem voinței Divine prin iubire, înțelegere, dăruire și mai ales prin iertare. Este momentul să pătrundem într-o lume magică, în care poate că nu am avut curaj să intrăm niciodată până acum. Iubirea este în fiecare din noi și nu o vom aduce la suprafață manifestând-o sincer, deschis decât atunci când vom învăța să ne privim cu adevărat, să ne iertăm și să ne iubim!
            Mesajul acestei Luni Noi în semnul Gemeni este: „Mă individualizez și găsesc sursa iubirii în mine. Devin conștient că sunt un creator.” Iubirea sau parteneriatele ne provoacă, în această perioadă, schimbări interioare profunde, transformări în interacțiunea cu ceilalți ceea ce ne va conduce inevitabil către un nou început, poate mai bun, poate mai sănătos dar cu siguranță ne vom regăsi mai maturi, înțelepți.
            Ceea ce gândim în această fază a Lunii are mari șanse să se concretizeze pe parcursul Ciclului Lunar. Primele 14 zile ale Ciclului Lunar indică perioada de manifestare a Lunii în creştere, care este cea mai bună perioadă pentru a pune în practică proiectele, dorințele, gândurile noastre putând dezvolta acum acţiuni noi, importante și care presupun un grad mare de dificultate. Primele rezultate ale acestor acțiuni vor fi observate la Luna Plină în zodia Capricorn din data de 28 iunie 2018  dar și în  preajma datei de 23 noiembrie 2018, atunci când va avea loc Luna Plină în semnul Gemeni fiind o perioadă de realizări, culegere a roadelor, a ceea ce am „sădit” în această perioadă de Lună Nouă în semnul Gemeni.
            Îndemnul Lunii Noi din data de 13 iunie 2018 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 13 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) se află în apropiere de 23ᵒ, în semne mobile (± 3 grade).

                   Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Gemeni pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – urmează o perioadă în care vei pune mai mult accent pe cunoaștere, studiu, călătorii, comerț, nevoia de a relaționa fiind favorizate corespondența, acumularea de informații, dorința de a te implica în studiul unui nou domeniu. Ai ocazia să faci mai multe excursii, să relaționezi cu rudele apropiate sau chiar să te implici într-o afacere care ține de comerț, editură, mass-media. Ești dornic de schimbări simțind nevoia de a interacționa cu oameni interesanți, de la care să ai ceva de învățat. 

            Taur – este momentul pentru câștiguri din muncă proprie, valorificarea talentelor și abilităților de care dispui. Poate fi un moment al recompenselor sau al pierderilor de natură financiară. Ai noi posibilități să dai startul unor activități care îți vor aduce câștiguri pe termen lung. Ai șansa dea cumpăra sau vinde obiecte, faci achiziții care vor căpăta valoare în timp. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții.

            Gemeni – urmează o perioadă favorabilă dezvoltării, a progresului în plan personal. Ești mult mai preocupat de felul în care te percepe lumea, de propria garderobă simțind nevoia de a-ți îmbunătăți propriul  look.  Se poate vorbi despre șansa unui nou început, de relansare, urmarea unei noi direcții în plan personal. Atenție la eventuale probleme care pot apărea în relația cu partenerul de viață.

            Rac – este o perioadă critică, marcată de posibile probleme de sănătate, datorită unor frustrări, tensiuni interiore, tot felul de frici. Se poate vorbi despre o perioadă în care preferi starea de solitudine, departe de problemele cotidiene, îndeosebi în urma aflării unor secrete, dezvăluirea unor adevăruri dureroase. Este însă și o perioadă favorabilă odihnei, relaxării, meditației, relației cu Divinitatea, un timp bun pentru primirea de mesaje importante pe cale onirică. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale. 

            Leu – este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi noi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și de socializare. Atenție la relațiile de prietenie!

            Fecioară – beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi fiind momentul potrivit pentru un nou start în carieră. Pot apărea noi oportunități de avansare, asumare de noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în relația cu șefii. Va trebui să dai dovadă de prudență, în zona profesională și a imaginii publice.

            Balanță – este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorie în străinătate. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate. Îți faci planuri pentru deplasări în interes de serviciu sau ai ocazia să găsești soluții avantajoase pentru a petrece o vacanță pe alte meleaguri. Urmează o perioadă în care vei avea multă deschidere către spiritualitate.

            Scorpion – urmează o perioadă în care ești atras de ocultism, mister, aflarea secretelor, implicarea în relații de natură karmică sau sexuală. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți. Este o lunație care deschide noi posibilități de transformare, un profund proces introspectiv având ocazia să descoperi ce anume îți blochează, de fapt, propria evoluție.

            Săgetător – această Lună Nouă poate aduce conştientizări legate de căsătorie, parteneriatele pe termen lung. Ai ocazia să te implici în noi asocieri, negocieri și/sau semnarea de noi contracte. Poți începe o relaţie sau poți să reformulezi principiile după care să funcţioneze actuala relaţie. Vei resimți o mai mare nevoie de independență fapt care te-ar putea aduce în confict cu ceilalți. Va trebui să dai dovadă de înțelegere și să încerci să te armoniezezi cu mediul în care te găsești. 

            Capricorn – Luna Nouă se formează în casa muncii şi a sănătăţii, a colectivului şi a activităţilor de rutină. Este posibil să afli secrete legate de colegii de birou sau te poți afla în mijlocul unor bârfe, eventual poți fi acuzat pe nedrept. Poate fi vorba și despre găsirea unor soluții pentru a rezolva anumite stări de tensiune de la locul de muncă. Este important ca, în perioada următoare, să mergi la medic, în scop preventiv.

            Vărsător – te simți mult mai inspirat, creativ iar acest lucru te va ajuta să-ți pui în practică abilitățile remarcându-te în grupul din care faci parte. Planul sentimental este și el amplificat bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus. Apar schimbări importante care țin de planul sentimental. Este posibil să iei decizia de a concepe un copil sau chiar să înfiezi unul. Urmează o perioadă dedicată iubirii, romantismului, creației, artei, creativității, educației, relației cu copiii, afirmării sociale, jocului, teatrului, hobby-ului.

              Pești – în următoarea perioadă vei resimți o mai mare nevoie de a relaționa cu familia, de a te preocupa mai mult de casă, părinți, renovare, curățenie, schimbări ce vizează o casă, un domiciliu. Sufletul tău este pe primul plan acum așa că ai mai multă grijă de tine, privește-te cu sinceritate și observă ce anume ai nevoie cu adevărat pentru a reuși să ajungi la starea de împlinire. Dacă ești în străinătate atunci ți se face dor de casă, de părinți și locurile natale. Atenție la eventualele probleme care țin de stomac, digestie sau psihic.