Luna Plină în zodia Săgetător, 29 mai 2018

  

LP in Sagetator

            Luna Plină în zodia Săgetător

 
            „Viața îți va oferi acele experiențe, oricât de ciudate ar fi ele, care îți sunt cele mai folositoare pentru evoluția conștiinței.” Eckhart Tolle
 
                Aspectul exact de Lună Plină în zodia Săgetător are loc în data de 29 mai 2018, ora 17:19’, la 8ᵒ10’. Opoziția luminariilor se formează pe axa gândirii și a comunicării (Gemeni – Săgetător),  cu ascendentul în semnul Balanță.  
            Influenţa energetică a Lunii Pline se simte cu câteva ore înainte și după momentul maxim (±18 ore). Emoţiile sunt trăite cu intensitate confruntându-ne cu stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap, tensiune psihică şi nervoasă amplificată. Nu se recomandă intervenţiile chirurgicale în acest moment existând risc crescut de hemoragie. Este o perioadă de confuzie, instabilitate şi ezitare, pot fi luate acum decizii pripite. Luna Plină ne poate da curaj şi energie pentru a împlini tot ceea ce am planificat, gândit, iniţiat în perioada de Lună Nouă care a avut loc în zodia Săgetător în data de 18 decembrie 2017 .
             Luna în Săgetător accentuează nevoia de sinteză, dorința de a găsi sensul lucrurilor,  ideilor, de a formula o filozofie proprie de viață sau de a afla o cale spirituală care să ne ajute în regăsirea stării de liniște și împlinire. Luna Plină face lumină în tot ceea ce are legătură cu mass-media, călătoriile, schimburile comerciale, comunicarea, relația cu rudele apropiate, studiile manifestându-se mai mult setea de cunoaștere, de abandonare a vechilor concepte, de adoptare a unui nou mod de a gândi, de a transmite informația.  Se resimte tot mai profund nevoia de a ne desprinde de tipare vechi care au legătură cu religia, filozofia, studiile superioare dar și relația cu alte culturi, cu alte popoare.
            Energiile opoziției dintre Soare și Lună, pe Axa cunoașterii și a comunicării,  indică  nevoia de cunoaștere elevată și de sinteză. Este o axă care corespunde planului gândirii, religiei, esoterismului, sistemului legislativ, relațiilor în plan internațional. Luna Plină realizează conexiuni între cunoașterea materială (terestră) și cea subtilă (cosmică) astfel că avem posibilitatea să acumulăm atât informații, noi posibilități de a evolua în plan intelectual dar și în plan material sau pentru a face rectificările necesare în urma unor pierderi, finalizări având  șansa de a o lua de la capăt în alt loc, alături de alți oameni.
         Opoziția dintre Lună și Soare se realizează pe axa caselor II-VIII, axa posesiunilor, a materialității aducând în prim plan interesul pentru valorile materiale şi sexualitate, moarte și renaștere, capacitatea de regenerare. Soarele (în zodia Gemeni), precum și Mercur (în zodia Taurul) în casa a VIII-a amplifică intuiția, emoțiile, temerile legate de bunurile materiale, tot ce este legat de relații intime, sexualitate, moștenire,  transformare.  Casa a VIII-a este asociată Scorpionului reprezentând inconștientul și tendințele agresive, impulsurile sexuale, magia, dorința de răzbunare, ocultismul, transformarea, regenerarea, renașterea, tentația, pasiunea, autoanaliza dar și invidia, dorința de putere, disfuncțiile sexuale, problemele de reproducere. Conștientizăm fapte, evenimente pe care dacă, până acum, am ales să le trecem cu vederea sau pur și simplu le-am amânat din diferite motive. Luna Plină în zodia Săgetător, în casa a II-a, aduce în lumină noi posibilități de a progresa prin credință, prin valorificarea propriilor abilități și talente nu doar în sensul progresului material, ci și în plan spiritual, intelectual. Aduce în lumina conștiinței ceea ce zace în subconștient, fie că vorbim de sentimente, trăiri, amintiri, traume din trecut care ne marchează propria existență, fie că este vorba despre gelozie, posesivitate, dorința de răzbunare, relații ce încalcă regulile morale și sociale. Descoperim secrete legate de relații, afaceri, despre bani, relații extraconjugale, despre moșteniri, credite bancare, taxe și impozite, despre banii partenerului de viață, de afacere. Este o Lună Plină ce acționează la nivel subtil, sub formă de vindecare a atașamentelor, a obsesiilor, a sentimentelor de gelozie și posesie indicate de cele două case asociate axei Taur – Scorpion. Este o Lună Plină provocatoare, care ne răscolește în mod profund întreaga ființă ceea ce ne va provoca destul de multă agresivitate menită să pună capăt definitiv unor acțiuni nu tocmai corecte sau suntem puși în fața unor adversari redutabili.
            Marte în conjuncție cu Nodul Sud Lunar (karma), în conjuncție cu Fundul Cerului, anunță că evenimentele care se produc acum pot provoca adevărate furtuni în plan emoțional, schimbări menite să ne ia prin suprindere și care, cu siguranță, ne forțează să schimbăm direcția. Familia, țara, tot ce este legat de casă, proprietate, loc natal, trec prin transformări serioase, răsturnări de situație, pierderi de persoane dragi, despărțiri cu puternic impact la nivel psihic, emoțional.   
            Luna Plină este bine aspectată de Nodurile Lunare dar și de Marte ceea ce se pare că ne forțează să ne aliniem la propria menire, nu înainte de a fi „zdruncinați”. Nu vedem prea clar ce anume avem de făcut sau care este rostul lucrurilor neplăcute care se petrec în această perioadă. Marte în semnul Vărsător reprezintă  schimbările neprevăzute, acțiunile sunt progresiste semănând germenii unor lucruri cu impact puternic asupra viitorului. Nu ne putem aștepta acum la concretizarea unor idei care să ne aducă satisfacții în prezent. Ceea ce observăm acum nu face decât să ne dezorienteze, să ne testeze capacitatea de a ne dedica, în mod necondiționat, umanității, mediului din care facem parte.
            Ca la orice moment de Lună Plină, ne putem aștepta la finalizări și nicidecum la construirea de noi edificii! Este timpul să ne privim cu mai multă obiectivitate lăsându-ne ridicați pe aripi de credință și iubire! De acolo ne vine acum toată forța, curajul, ambiția de a merge mai departe! Destinul este de partea noastră, dacă nu ne ambiționăm să batem pasul pe loc!
            Ascendentul momentului este în semnul Balanță astfel că se realizează o simbioză între „ceea ce simțim” (Venus în zodia Rac) și nevoia de „a echilibra” situațiile cu care ne confruntăm în prezent obligându-ne să ne schimbăm atitudinea, devenind mult mai conștienți de propriile așteptări dar și de atașamentele noastre. Suntem puși în situația de a acționa în conformitate cu dorințele noastre fiind important să ne adaptăm la un nou sistem de valori, la noi principii sociale și morale. Avem șansa acum să adoptăm o nouă filozofie de viață, una care să ne permită exprimarea sentimentelelor, a dorințelor, chiar dacă acestea nu sunt pe placul celor cu care interacționăm.
              Jupiter, guvernatorul semnului Săgetător, la momentul de Luna Plină se află în zodia Scorpion, în Casa I-a, personalitatea, ego-ul, tendințele de autoafirmare, de acțiune și inițiativă individuală. Jupiter retrograd este implicat în Piramida pe semne de apă (Jupiter retrograd în trigon cu Venus și Neptun) indicând ușurința de a ne scufunda în tenebre și de a aduce la suprafață elemente viciate, toxice, care ne-au provocat o mare apăsare la nivel emoțional,  sufletesc provocând tot felul de pierderi, fie în plan materialm fie în plan relațional, profesional. Elementul apă simbolizeaza emoțiile, sensibilitatea, capacitatea de a empatiza. Această piramidă indică o mare ușurință de adaptare, de înțelegere subtilă și intuitivă a celorlalți și o profunzime neobișnuită a sentimentelor. Este ca și cum Divinitatea ne întinde o mână de ajutor, totul este să avem încredere că, prin credință, putem obține lucrurile cu adevărat valoroase pentru propria viață. Toate aceste aspecte indică importanța reconstrucției interioare bazându-ne pe forțele proprii, adânc ascunse în inconștient. Capacitatea de a ne atinge scopurile în viață constă în puterea de regenerare, de transformare, de metamorfoză, prin aducere la lumină atât a traumelor cât și a posibilităților de a progresa. Fiecare, la nivel individual, pornește pe calea sa de redescoperire a Divinului, având grijă să respecte legile universale, urmând însă idei proprii, fără identificarea cu teorii si dogme impuse de societate.
            Este însă un moment foarte bun doar pentru cei care au argumente solide şi oneste pentru a susține transformarea lumii în care trăim concentrându-se pe binele umanității, a promovării iubirii universale și acceptării că fiecare dintre noi joacă un rol bine definit în acestă existență. Oricât de frumoase ar suna promisiunile făcute la Luna Nouă în zodia Săgetător, din data de 18 decembrie 2017, dorința de a concretiza anumite idei, proiecte importante va fi supusă unor încercări majore pentru cei care caută succesul, recunoașterea în plan public, doar de „ochii lumii”, fără ca acestea să reprezinte, de fapt, dorința reală de progres în plan spiritual și intelectual.
            Această Lună Plină în zodia Săgetător are o influenţă semnificativă pentru nativii din semnele mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 29 dar şi pentru cei care au axele principale, Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală aflate în jurul gradului 8°.

              Mesajul transmis de Luna Plină în zodia Săgetător pentru fiecare semn zodiacal
 

            Berbec – a venit timpul să te preocupi mai mult de studii. Este o perioadă de progres, în ceea ce privește relația cu persoane aflate în străinătate sau poți să iei decizia bruscă de a emigra. Ești susținut de prieteni în demersurile tale. Atenție însă la ce acte semnezi fiind foarte important să verifici cu atenție termenii contractului de colaborare. Există riscul să „lași vrabia din mână pentru cea de pe gard”. Este o perioadă favorabilă aprofundării domeniului spiritual.

            Taur – putem vorbi despre probleme de natură financiară care se cer rezolvate urgent. Poate fi vorba despre un împrumut, un credit, o moștenire sau un partaj care necesită mai multă atenție, mobilizare din partea ta pentru a găsi soluții clare. Este o perioadă de transformare profundă, te poți confrunta cu evenimente de natură karmică fiind pus în situații greu de coordonat, rezolvat.

            Gemeni – este foarte posibil să iei decizii ferme legate de un parteneriat, o asociere sau în cadrul relației de mariaj. Sunt aduse acum la lumină adevăruri mai puțin plăcute și care vizează relația cu ceilalți. Ai capacitatea să te mobilizezi și astfel reușești să acționezi cu fermitate în situațiile critice. Apar schimbări importante ce vizează colaborările, o afacere personală sau ai parte de confruntări pe față cu adversarii care doresc să te pună într-o lumină nefavorabilă. Este o perioadă de conștientizare a ceea ce vrei, de fapt, de la tine și ce așteptări ai de la ceilalți.

            Rac – te poți aștepta la schimbări importante legate de locul de muncă, relația cu colegii. Poate fi momentul în care să culegi roadele unei munci susținute și te bucuri de recompense materiale destul de importante. Tot ce ai de făcut este să nu intri în panică, dacă observi că lucrurile nu se derulează atât de rapid precum îți dorești. Ai ocazia să primești susținere venită din partea unor prieteni, persoane influente.
 

            Leu – este momentul să culegi roadele unei munci de creație, un hobby sau poți afla despre realizări importante venite din partea propriului copil. Nu este exclus să pui capăt unei relații de dragoste. Te poți aștepta primirea unor vești bune legate de carieră, schimbări la care visai de mult timp.

       Fecioară – poți pune capăt unei situații stresante care vizează locul natal, relația cu părinții, trecutul. Este momentul să te preocupi mai mult de casă, proprietate, de vânzarea -cumpărarea unei locuințe, o schimbare de domiciliu. Se poate vorbi despre schimbări importante legate de carieră, primești o propunere de colaborare, un loc de muncă mult mai avantajos. Se poate vorbi și de primirea unor bani dar și despre o călătorie în străinătate sau de susținerea unui examen important pe care ai șansa să-l iei cu bine.

          Balanță – pot să apară dificultăţi în relaţia cu anturajul personal, în micile deplasări, în ceea ce ţine de comunicare şi informare dar și în ceea ce privește studiile superioare, deplasările în străinătate. Poate fi vorba acum de apogeul unor acțiuni, proiecte demarate în toamna anului trecut și care vizează relația cu rudele apropiate, examenele, studiile, acumularea de informații, călătoriile, comerțul, semnarea unor contracte. Este important să fii mult mai atent la contractele pe care le semnezi. 

          Scorpion – ești predispus la probleme legate de taxe, impozite, credite bancare, moșteniri. Vorbim despre o perioadă în care este recomandat să nu te implici în afaceri riscante, colaborări dubioase întrucât ești predispus la pierderi de bani, anularea unor afaceri personale. Ai ocazia să reiei discuția despre o moștenire sau poți să primești niște drepturi bănești, în urma câștigării unui proces.

            Săgetător – pot apărea unele probleme care țin de afirmarea personală sau în relația de cuplu, eventual în legătură cu justiția. Sunt aduse în vedere probleme legate de parteneriate. Relația de mariaj trece printr-o transformare profundă. Ai tendința să treci de la o extremă la alta reușind cu greu să ajungi la echilibru. Ești predispus la ruperea unei relații de colaborare, de parteneriat ceea ce nu ți se va părea deloc convenabil, ba chiar este posibil să te confrunți cu probleme de natură psihică, emoțională. 

            Capricorn – sunt descoperite acum unele probleme legate de locul de muncă, relația cu colegii, secrete care sunt aduse la lumină. Este posibil să te confrunți cu o problemă de sănătate care se cere urgent rezolvată. Este timpul să te preocupi mai mult de propria sănătate și de latura spirituală a existenței. Este recomandat să-ți asculți intuiția, mai ales în situațiile critice.
 

            Vărsător – este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, cluburi. Poate că îți vine brusc ideea să te desprinzi dintr-o organizație sau descoperi că nu este tocmai ceea ce îți doreai dintr-o anumită relație de prietenie. În această perioadă descoperi adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește, de fapt, de la tine.

             Pești – putem vorbi despre apogeul unor acțiuni începute în toamna anului trecut, un moment bun pentru realizarea scopurilor profesionale. Este posibil să iei decizia bruscă de a renunța la o profesie care nu te împlinește, din punct de vedere social și financiar. Pe de altă parte este posibil ca, în urma confruntării cu un superior, să fii mult mai ambițios și reușești să le demonstrezi celorlalți de ce ești în stare. Poate fi șansa de a ocupa un post de conducere.