Uranus în zodia Taur, 15 mai 2018

     

Uranus in Taur 15 mai 2018

                    Uranus în zodia Taur

 
     „Cerul sărută pământul prin ploi, pământul sărută cerul prin flori.” Rabindranath Tagore  
            Planeta Uranus va tranzita zodia Taurului începând cu data de 15 mai 2018, ora 18:16’ și până în ziua de 6 noiembrie 2018, atunci când revine în zodia Berbec. Uranus revine în zodia Taurului în data de 6 martie 2019 unde va rămâne până în data de 7 iulie 2025, atunci când va intra în zodia Gemeni. Uranus revine în mers retrograd, în zodia Taurului, în data de 8 noiembrie 2025 unde va sta până în data de 26 aprilie 2026.  
            Planeta Uranus tranzitează o zodie în aproximativ 7 ani de zile, timp de 84 de ani străbate întregul cerc zodiacal. O zi pe Uranus durează 17 ore, iar o rotație completă în jurul Soarelui (un an) are loc în 84 de ani. Uranus este prima planeta descoperită în vremurile moderne, observată de astronomul  german William Herschel pe 13 martie 1781; acesta a crezut inițial că Uranus este o cometă. Planeta Uranus a fost denumită iniţial Georgium Sidus (nume folosit în Anglia până în anul 1850) în onoarea regelui Angliei de atunci George al III-lea. Cum marea majoritate a astronomilor nu a fost de acord cu acest nume, Johann Bode vine cu propunerea ca planeta să se numească Uranus, tatăl lui Cronos (Saturn în mitologia romană), planeta fiind situată în sistemul nostru solar imediat după Saturn. Uranus este singura dintre cele opt planete mari ale sistemului nostru solar al cărei nume provine din mitologia greacă, acolo unde Uranus este cunoscut drept zeul cerurilor. A fost născut din Haos. Planeta Uranus a fost asociată cu simbolul libertății întrucât a fost descoperită imediat după ce SUA obținea independența și cu puțin înainte de Revoluția din Franța.
            Domiciliul lui Uranus este în Vărsător, unde Uranus l-a detronat pe Saturn, guvernatorul tradițional, pentru a susține revoluțiile tehnologice, informaționale și umaniste din epoca modernă. Uranus este forfota, accelerează producerea evenimentelor știind foarte bine să ne scoată din starea de rutină, de obișnuință. Uranus reprezintă schimbarea, revolta, acțiunile bruște, răsturnările de situație, neconvenționalul, originalitatea, invențiile, neprevăzutul. Pentru Uranus nu există limite el reușind să străpungă barierele convenționalului, distruge vechi obiceiuri și tradiții, ne rupe de sisteme învechite și aduce în loc ceea este nou, inovativ dându-ne dorința de independență, de progres, de explorare a unei noi vieți, adoptarea unei noi viziuni de viață, dorința de a construi o nouă lume, chiar și cu prețul de a renunța la tot ce am clădit pe parcursul a multor ani de sacrificiu. Uranus creează alternative la normele general acceptate în societate, la convenții și alege să le ignore sau să treacă dincolo de ele în căutarea libertății absolute. Reprezintă orientarea către viitor și posibilitățile pe care le poartă acesta. Atunci când acționează distorsionat el devine un rebel fără cauză, un revoltat de dragul revoltei care reneagă, respinge, șochează prin imprevizibil, explodează fără un scop aparent precis dar care, cu siguranță, ne trimite către progres. Astrologii îl asociază cu evenimentele bruște precum exploziile și cutremurele de pământ, revoltele sociale, revoluțiile, declanșarea de războaie dar și cu descoperirile științifice și astrologia.
             Zodia Taurului este semnul astrologic căruia îi este atribuită stăpânirea lui Venus, zeița frumuseții, a iubirii, fertilității. Această zodie exprimă dorința de „a avea”, muncind din greu și cu răbdare pentru a obține tot ceea ce și-a propus. Cele dintâi simboluri ezoterice, ale acestei zodii, sunt chiar taurul și vaca. Taurul simbolizează, în primul rând, forța brută, impulsul instinctiv irezistibil, dinamismul masculin năvalnic dar și potențialitatea creatoare (Taurul este una dintre zodiile fertile). În tradiția greacă taurul neîmblânzit simboliza dezlănțuirea violenței luând forma chiar și a înfricoșatorului Minotaur, paznicul labirintului. În perioada corespunzatoare Erei Taurului (aproximativ 4000 – 2000 i.d.Ch.) acest animal era venerat de vechii egipteni ca un simbol al Divinității supreme, sub forma Boului Apis.
            Uranus tranzitează zodia Taurului (unde se află în cădere) fiind vorba despre o poziție nefavorabilă, din punct de vedere astrologic. Căderea unei planete este considerată o poziție distructivă fiind necesar să depunem mult efort pentru a reuși să ne regăsim echilibrul și de a duce la îndeplinire anumite idei, proiecte, dorințe. Este o poziție ce indică redefinirea importantă a propriei atitudini, vis-a-vis de o situație, eveniment astfel că prezența lui Uranus în zodia Taurului, în ciuda aspectelor pozitive pe care le va face cu Saturn (în 2018) aflat în semnul Capricorn, ne va aduce față în față cu ineditul, nevoia profundă de schimbare, de conștientizare, de acceptare a unor situații care nu ne sunt favorabile, de răsturnare a propriului sistem de valori, de renunțare la tradiții, obiceiuri, relații care nu ne mai ajută să progresăm. Uranus știe cel mai bine să ne scoată din rutină, să ne pună pe o cu totul altă direcție fiind nevoiți să ne adaptăm noului, prin originalitate, spontaneitate, nonconformism sau inventivitate. Cu Uranus în zodia Taurului, în funcție și de tema natală, ne putem aștepta la reacții bruște fiindu-ne pusă la încercare rabdarea, stabilitatea, liniștea, tradiția, tot ce ține de confortul material, bani, modul în care ne folosim de proprile abilități și talente pentru a progresa în plan personal și profesional.  Prezența lui Uranus în zodia Taurului ne forțează să ne eliberăm de atașamente față de materialitate având șansa să explorăm viața în profunzimea ei.
            Prezența planetelor Saturn – tradiții (în semnul Capricorn), Uranus – schimbare (în zodia Taur) și Pluton – transformare (în semnul Capricorn) în zodiile de pământ, în intervalul 2018 – 2020, se pot declanșa probleme serioase care țin de afectarea la nivel economic, politic, necesitatea de a schimba modul de abordare a ceea ce înseamnă economie, agricultură, tehnologie, putere în stat, politică putându-ne aștepta la o clătinare a unei aparente stabilități în ceea ce privește teritoriile, granițele statale, folosirea resurselor pământului, ale subsolului. Ne putem aștepta la amplificarea dezastrelor naturale, alunecări de teren, cutremure de pământ, criză economică.
            Uranus reprezintă  distrugerea ordinii instalate şi menţinută cu perseverenţă de Saturn. Uneori se manifestă prin fenomene precum atacurile teroriste pentru că Uranus guvernează orice mişcare sau masă de indivizi care se opun statului şi ordinii de drept.
          Ultima dată când Uranus a fost în zodia Taur, în perioada 1935 – 1942, omenirea a avut parte de evenimente și descoperiri care au schimbat cursul istoriei. În Arabia Saudită se descoperă petrolul care ulterior va sta la baza economiei țării. În prezent, Arabia Saudită este cel mai mare exportator de petrol din lume. În Germania, sistemul de valori este dat peste cap de regimul nazist. Folosirea pe scară largă a cardului „Charga-Plate”, care este predecesorul cardului de credit. Ca urmare a izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial, în mai multe țări sunt introduse cupoanele de rație.
            Dacă Saturn este cel care impune reguli, Uranus le rupe aducând schimbarea și odată cu aceasta și noutatea, progresul, alungând rutina, atașamentul față de trecut, trezindu-ne la realitate în mod neașteptat.
            Într-un semn zodiacal, Uranus iluminează, revoluționează domeniile de viață asociate acestui semn astfel că, Uranus în zodia Taurului, va aduce adevărate schimbări în domenii care țin de: construcții, piața bursieră, agricultură, grădinărit, arheologie, decorațiuni, cosmetică, gastronomie, fermieri, bănci, artă, colecționarea de obiecte de artă, piața imobiliară.    
            În momentul intrării lui Uranus în zodia Taurului, în data de 15 mai, la ora 18:16’, Uranus (pe astrograma acestui moment) se află pe Descendent în careu cu Marte (în semnul Vărsător, zodie guvernată de Uranus) guvernator de casa a VII-a, anunțând evenimente nu tocmai favorabile, în plan relațional, pe tot parcursului tranzitului planetei Uranus prin zodia Taurului. Ne putem aștepta la revolte sociale, ruperea de alianțe, desprinderea din grupări, organizații, scandaluri cu impact puternic la nivel colectiv prin răniri, explozii, revolte sociale, ruperea de relații, divorțuri, confruntarea pe față cu adversarii în plan politic, economic, procese în justiție, risc crescut de declanșare a unor războaie. Casa a VII-a, a cooperării, în care se află Luna în conjuncție cu Soarele (tocmai ce a avut loc Luna Nouă în zodia Taurului, la ora 14:47’) în trigon cu Pluton și Lilith, anunță dezvăluirea celor mai acute manifestări de relaționare, nevoia de transformare, de schimbare, de renunțare la vechi dar și predispoziția către compromis, minciuni, trădări, dezvăluiri de informații valoroase ce vizează reconfigurarea unor țări, granițe statale. Sunt dezvăluite secrete ale guvernelor menite să declanșeze revolte în rândul populației.  Suntem forțați de împrejurări să acceptăm noul, să schimbăm direcția rupându-ne astfel de tradiții dar, mai ales, să schimbăm mentalitatea, vis-a-vis de domeniul financiar, economic, de modul în care ne câștigăm banii, în care folosim resursele de orice fel, de grija pe care trebuie să o avem față de pământ.
            La nivel personal, în următorii aproximativ opt ani (până în 26 aprilie 2026), sub incidența lui Uranus în  zodia Taurului, suntem luați prin surprindere de evenimente care țin de finanțe, locuință, modul în care ne administrăm propriile bunuri. Tinde să revoluționeze atitudinea față de lucrurile aparent sigure, față de proprietate și fundamentele naturale ale existenței. Suntem forțați de împrejurări să ne eliberăm de atașamentele față de lucrurile materiale până reușim să vedem viața și oamenii în modul cel mai profund. Numai dacă vom respecta aceste reguli, impuse de Uranus în semnul Taur, vom reuși să acceptăm cu mai multă înțelegere imprevizibilul adaptându-ne mai ușor la schimbările care vor avea loc.
            Uranus are impact asupra fiecăruia dintre noi îndeosebi dacă tranzitează, în harta natală, o  casă unghiulară (I, IV, VII, X), face aspecte cu planete personale (Soare, Lună ; Mercur, Venus sau Marte).

                    Influența lui Uranus în zodia Taur, pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – urmează câțiva ani în care pot apărea condiții neașteptate de a câștiga mai mulți bani sau poți fi supus unor pierderi financiare menite să îți dea complet viața peste cap. Nu va exista un plasament sigur pentru tine. Treci prin multe schimbări financiare, schimbări de contracte, renunțări, pierderi dar și posibilități de a găsi noi resurse financiare. Tot ce ai de făcut este să vii cu idei inovative apelând la originalitate, la valorificarea propriilor abilități și talente menite să îți aducă mai mulți bani în contul personal.

            Taur – urmează o adevărată revoluție în viața personală. Îți schimbi modul în care arăți, vorbești, te îmbraci, adopți o nouă viziune despre viață. Dai dovadă de spontaneitate, originalitate, pot apărea inovații, descoperiri, are loc valorificarea abilităților din domenii științifice, astrologice. Beneficiezi de clarviziune, ai capacitatea de a concretiza ideile originale. Întâlnești oameni noi, interesanți care te vor propulsa către noi trepe ale cunoașterii, progresului. Este momentul să faci față provocărilor vieții, răsturnărilor de situație care țin de relația cu partenerul de viață. Îți face plăcere să acționezi împotriva convențiilor sociale, iubind mai mult libertatea, fiind scos oarecum din starea ta de calm, de rutină. Devii mult mai curios, dornic să acumulezi mai multe informații în timpul cel mai scurt.

            Gemeni – urmează o perioadă cam lungă de introspecție, nevoia de a sta în solitudine, de a fi mai apropae de Divinitate, aprofundezi domeniul spiritual, te implici în activități umanitare, în medii defavorizate. Ceilalți oameni te vor percepe ca și cum ai vrea să te izolezi refuzând contactul cu lumea, devenind oarecum mai comod. Alegi confortul din mediul tău, cu cât mai puțină lume în preajmă. Se amplifică capacitățile extrasenzoriale, înclinația către ocultism, misticism. Se remarcă oboseala cronică, pot să apară probleme ale sistemului nervos, boli neobișnuite ce riscă să devină cronice.

            Rac – urmează o perioadă de schimbări bruște în relațiile de prietenie. Mulți prieteni vor dispărea brusc din viața ta pentru a face loc altor prieteni mult mai originali, interesanți. Ai ocazia să progresezi prin înscrierea la tot felul de cursuri, gupări, organizații prin intermediul cărora vei progresa la nivel intelectual și relațional. Prietenii pot fi sursă de pierderi sau câștiguri neașteptate. Nu de puțien ori, pe parcursul acestui tranzit al lui Uranus în zodia Taurului, vei constata că ești trădat de oameni în care ai avut prea multă încredere. Dispui de un puternic imbold reformator fiind atras de grupuri și asociații cu scop umanist sau de facură secretă, ocultă. Te poți bucura de ajutor nesperat în situațiile critice.

            Leu – în carieră și plan public te remarci prin inițiativă, inventivitate, originalitate, spirit independent, dorința de a progresa. Te poți aștepta la schimbări bruște de direcție în plan profesional. Nu de puține ori, în cei opt ani, vei avea parte de răzgândiri, de nevoia de a progresa, de a învăța lucuri noi, interesante reușind să-i impresionezi pe cei din mediul de lucru prin atitudinea ta nonconformistă, curiozitate, nevoia permanentă de a învăța. Nu va lipsi munca asiduă, dedicarea dar și renunțarea la anumite proiecte profesionale care nu mai prezintă interes. Ai o mai mare capacitate de refacere după eventuale pierderi în plan profesional reușind să o iei de la capăt în mod surprinzător. Te simți mult mai motivat financiar să înveți, să renunți la multe alte avantaje doar pentru a urca pe scară ierarhică în carieră. Te vei remarca în domenii care țin de știință, cercetare, tratamente bioenergetice, astrologie, în domeniul IT.  

            Fecioară – în următorii ani te remarci prin spirit progresist, originalitate, inventivitate, intuiție dezvoltată. Se poate vorbi despre extinderea orizonturilor având ocazia să îți continui studiile alegând un domeniu nou care îți poate aduce venituri mai bune, noi posibilități de a progresa în plan material și spiritual. Simți nevoia să călătorești mai mult în afara țării. Poate fi vorba despre o decizie bruscă de a emigra. Nimeni și nimic nu stă în calea ta având ocazia să cunoști oameni noi, interesanți, originali prin intermediul cărora să poți explora noi domenii de viață și activitate, călătorești mai mult sau te împrietenești cu persoane de altă naționalitate.

            Balanță – în următorii ani se poate vorbi de șansa de a aduce schimbări serioase legate de finanțele partenerului de viață sau bani care pot veni prin intermediul unei moșteniri. Nu este exclus să te confrunți cu pierderi de bani neașteptate, litigii, plata unor amenzi, sancțiuni. Poți avea parte de experiențe de natură ocultă, ești mult mai atras de mister, astrologie, magie. Se amplifică capacitățile extrasenzoriale, primirea de informații prin intermediul viselor și tot felul de experiențe psihice. Ai tot felul de idei dar și nevoia de a explora alte dimensiuni, de a primi mai multe răspunsuri despre viață și moarte, despre lumea de dincolo. Ești predipsus la probleme de sănătate, boli de natură psihică, aflarea despre decesul unor persoane din anturajul tău.

            Scorpion – se cere să dai dovadă de mai multă chibzuință în relația cu ceilalți. Este posibil să cunoști pe cineva de sex opus pentru care să iei decizia neașteptată de a te căsători. Ți ce cere mai multă atenție, răbdare, implicare în relația cu ceilalți oameni fiind înclinat către relații surprinzătoare, nonconformiste. În același timp, este posibil să iei decizia să divorțezi brusc, fără să stai prea mult pe gânduri (în funcție și de aspectele pe care le face Uranus, în tranzit, cu celelalte planete din tema natală). Ai tendința să îți tratezi rivalii, adversarii sau chiar asociații într-un mod imprevizibil.

            Săgetător – ești predispus la schimbări bruște, neașteptate de direcție în plan profesional. Pot apărea răsturnări de situație, renunțarea la contracte de muncă fiind supus la tot felul de nedreptăți în relația cu colegii sau colaboratorii. Ai capacitatea de a te adapta mult mai rapid la situații neobișnuite de muncă și să progresezi într-un ritm mult mai rapid. Ești agitat, nervos, neliniștit, până când lucrurile nu se așează așa cum ți-ai propus, în plan profesional. Poate exista pericolul de îmbolnăvire bruscă, evenimente imprevizibile care vizează propria sănătate. Nu este exclus să găsești un loc de muncă în care va trebui să dai dovadă de originalitate, inventivitate având ocazia să îți asumi noi responsabilități. Uranus este revoluționar, știe cel mai bine cum să te aducă în situații inedite menite să te ajute să evoluezi, să progresezi.

            Capricorn – în următorii aproximativ 7 ani te poți aștepta la tot felul de răsturnări de situație care țin de dragoste, relația cu persoana iubită sau cu propriul copil. Este posibil să dezvolți un nou hobby, mult mai interesant, original, menit să te ajute să progresezi foarte mult. Ai ocazia să te bucuri mai mult de viață participând la tot felul de petreceri, întâlniri, să mergi mai des la teatru, vernisaje. Este momentul să fii în centrul atenției, să te bucuri de iubire. În același timp, te poți aștepta la schimbări bruște în plan amoros. Investești mai mult timp în amor, bucuria de a sta alături de persoane dragi, de a te bucura de natură, de artă, de frumos.

            Vărsător – apar schimbări importante care țin de locul natal, casa părintească sau chiar poți să iei decizia de a face schimbări de anvergură ce vizează o proprietate, locuință. Este posibil să creezi un nou decor, să renovezi, să te muți într-o altă locuință. Se poate vorbi despre șansa de a te muta într-o altă localitate. Mare atenție la relația cu părinții, familia întrucât există riscul să ajungi la conflicte destul de dure cu cei dragi. Va trebui să dai dovadă de mai multă înțelegere, toleranță, răbdare. Starea de neliniște te împinge către acțiune constantă iubind mai mult independența. Încerci să găsești rostul vieții aici, sondând cu mai mult interes propriul suflet.

            Pești – în următorii aproximativ șapte ani va trebui să fii mult mai atent la noi posibilități de a acumula noi cunoștințe, de a progresa prin intermediul studiului, a călătoriilor. Este posibil să îți vină brusc cheful să scrii o carte sau să te implici într-o activitate de natură intelectuală care să îți schimbe filosofia despre viață. Ești mult mai comunicativ folosindu-te mai frecvent de mijloace moderne de comunicare. Atenție însă la riscul de a fii mult prea impulsiv în comunicarea cu ceillați având tendința să contrazici, să fii repezit, să tragi concluzii pripite.