Luna Nouă în zodia Berbec, 16 aprilie 2018

 LN in Berbec 16 martie 2018               Luna Nouă în zodia Berbec

      „Viziunea ta va deveni clară numai atunci când vei privi în inima ta.” Karl Gustav Jung           
      Luna Nouă din semnul Berbec se formează în data de 16 aprilie 2018, la ora 4:57’, conjuncția luminariilor are loc la 28˚02’. Ascendentul momentului este în zodia Pești, cu Luna Nouă în conjuncție cu Uranus în casa I-a, numită și casa vieții, reprezentând vitalitatea în general, ego-ul, tendințele de autoafirmare, inițiativa personală, unicitatea în comparație cu ceilalți. Dacă vrem să dăm startul oricărui proiect în această perioadă este indicat să concretizăm gândurile, ideile odată cu faza de creștere a Lunii, mai exact din data de 18 aprilie 2018. Ceea ce sădim în această perioadă vom culege la Luna Plină în zodia Berbec din data de 25 septembrie 2018.           
      Cu Luna Nouă în zodia Berbec și în casa I-a suntem dominați de dinamism, acțiune, curaj, impulsivitate, dorința de a cuceri, agresivitate, îndrăzneală în atingerea scopurilor personale. Cele două luminarii ne dezvăluie taina focului interior, năzuința de mai bine, speranța că ceea ce sădim acum va aduce roade bogate, în plan material. Este energia care ne conduce către reușită, cât timp ne urmăm intuiția și ne folosim de răbdare și înțelepciune, în sensul progresului în plan personal. „A fi” se împletește cu dorința de acțiune, de relaționare pentru a ne regăsi, pentru a ne redescoperi. Această Lună Nouă ne pune în fața descoperirii propriilor emoții, a propriului Eu, care este nevoit să progreseze prin interacțiunea cu ceilalți.  Energic, plin de inițiativă, acest semn cardinal, de foc – zodia Berbec – ne îndeamnă să escaladăm propriile frici și odată escaladat acest „munte”, ne vom simți  maturi, transformați în numele unei vieți în care să ne regăsim mai puternici, împliniți.           
      Luna Nouă în conjuncție cu Uranus anunță evenimente menite să ne ia prin surprindere răsturnând astfel propriul sistem de valori, determinându-ne să adoptăm o nouă atitudine, un nou mod de a fi și exprima, tocmai pentru a face față situațiilor neașteptate. Mercur, aflat deja în mers direct, tot în zodia Berbec este direct, intransigent, știe să își spună punctul de vedere și să obțină ceea ce își dorește prin forța cuvintelor. Nu trebuie să uităm că, prin tact și umor, avem șansa de a obține mult mai ușor ceea ce ne dorim cu adevărat. Există riscul să ne lăsăm dominați de ego și să uităm de bunele maniere, atunci când este vorba să punem pe primul plan materialitatea.           
      Ascendentul acestui moment se află în semnul Pești și aduce în prim plan nevoia de a empatiza cu ceilalți, de a ne implica emoțional în noi acțiuni, relații. Peștii, o zodie a transcedentalului, o zonă în care ego-ul este puternic diminuat, punând mai presus de propria realizare problemele cu care se confruntă umanitatea. Acest ascendent în zodia Pești vine parcă să mai diminueze din tendința către individualitate, impulsivitate date de prezența planetelor în semnul Berbec. Suntem puși acum în fața unor alegeri iar acest lucru ne derutează. Chiar suntem capabili să privim în profuzimea propriului suflet pentru a observa ce și cine din trecut ne-a marcat propria ființă? Zodia Pești tocmai despre acest aspect ne vorbește, despre nevoia de a dărui, de a ierta și de a ne ierta, credință, schimbări profunde care au loc în propria ființă, despre compasiune. Este necesar ca fiecare dintre noi să își confrunte propriul Eu încercând să treacă dincolo de limitele autoimpuse, adoptând noi atitudini ce depășeșsc universul personal, egocentrist. Zodia Pești ne aduce mai aproape de Dumnezeu, avem capacitatea de a depăși obstacole ale vieții acceptând că aici, pe Terra chiar nu suntem singuri.             
      În această perioadă putem experimenta  conflictul între  ceea ce gândim și ceea ce  vrem, de fapt, dacă rolul pe care ni l-am asumat într-un grup, mediu, într-un parteneriat, mariaj, ne-a adus rezultatele dorite iar dacă nu, atunci ne vom pune întrebarea: „Cum aș putea să folosesc ceea ce dețin pentru a obține ceea ce vreau, de fapt?”. În acest context astral avem posibilitatea să descoperim barierele din relația cu ceilalți și modul în care le putem depăși. Limitările pot fi învinse prin voință, comunicare, diplomație cultivându-ne tăria de caracter. Marte reprezintă acțiunea, energia, sexualitatea, determinarea, curajul, dăruirea, puterea, spiritul de competiție, agresivitatea și afirmarea ca persoană. Fructificarea energiei acestuia presupune efort, implicare și, nu în ultimul rând, discernământ în alegerea dintre oportunități reale și cele înșelătoare (Marte în conjuncție cu Lilith), pentru a reuși să ne împlinim un ideal. Stimulați de Marte în semnul Capricorn (guvernatorul zodiei Berbec), care joacă rolul de mediator, în opoziția dintre cei doi benefici (Venus și Jupiter retrograd), activează un potențial de dezvoltare, de progres, fie prin intermediul prietenilor, fie că facem parte dintr-un grup, o organizație.           
      Ceea ce gândim în această fază a Lunii are mari șanse să se concretizeze pe parcursul Ciclului Lunar. Primele 14 zile ale Ciclului Lunar indică perioada de manifestare a Lunii în creştere, care este cea mai bună perioadă pentru a pune în practică proiectele, dorințele, gândurile noastre putând dezvolta acum acţiuni noi, importante și care presupun un grad mare de dificultate. Primele rezultate ale acestor acțiuni vor fi observate la Luna Plină în zodia Scorpion din data de  30 aprilie 2018 dar și în preajma datei de 25 septembrie 2018, atunci când va avea loc Luna Plină în semnul Berbec și când se poate vorbi despre realizări, culegerea roadelor, a ceea ce am „sădit” în această perioadă de Lună Nouă în semnul Berbec.           
      Este vorba despre o Lună Nouă în zodia Berbec care aduce în prim plan nevoia de a ne confrunta cu propria persoană, înainte de a da startul unui nou început: „Mă afirm, acționez conștient și iau decizii singur. Îmi asum individualitatea și independența mea.” Acțiunea și impulsurile nu trebuie să o ia înaintea gândirii, după cum forța mentalului nu trebuie să ne îngrădească intuiția și spiritul întreprinzător. Suntem ajutați să ne regăsim („eu sunt”, Berbec)  prin credință („a crede”, Pești): „Mă eliberez de orice formă de limitare, dezvoltând  încredere nelimitată în mine și în potențialul meu intuitiv, inspirat și creator.”           
      Îndemnul Lunii Noi din zodia Berbec se adresează, în primul rând, nativilor semnelor cardinale: Berbec, Balanță, Rac, Capricon, îndeosebi a  celor născuţi în apropierea datei de 16 (± 3 zile) dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale: Ascendent, Descendent, Mijlocul Cerului și Fundul Cerului) se află în apropiere de 26˚ în semne cardinale  (± 3°). 

                   Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Berbec pentru fiecare semn zodiacal            

      Berbec – urmează o perioadă în care vei pune accentul pe propria persoană. Ești mult mai preocupat de felul în care arăți și modul în care te percepe lumea. Pot apărea noi începuturi, noi direcții și transformări în plan personal, vrei să dai un nou sens propriei vieți. Ești ghidat către progres, evoluție iar aceasta se va observa și în relația cu ceilalți. Dacă ceva din trecutul tău îți creează încă amintiri dureroase legate de o relație de dragoste, de parteneriat se poate vorbi acum despre șansa de a găsi soluția pentru a te elibera de trecut. Atenție la eventuale probleme care pot să apară, în legătură cu banii. Este posibil să ai parte de cheltuieli neprevăzute și cărora să le faci față cu greu.

      Taur – poți fi pus în fața unor adevăruri dureroase, secrete dezvăluite, relații, mesaje care vin peste tine realizând astfel consecințele unor acțiuni din trecut și care țin de planul sentimental, relațional. Simți nevoia de a fi singur, departe de cotidian preferând starea de solitudine. Primești mesaje importante pe cale onirică, sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale.  Este momentul oportun să-ți analizezi cu mai multă atenție comportamentul și modul de a gândi acordând mai multă atenție Sinelui. În următoarea perioadă vei  pune mai mult accent pe spiritualitate, aflarea unor secrete, rezolvarea unor probleme de sănătate, reglarea unor datorii karmice, aflarea unor traume de care trebuie să te eliberezi.

      Gemeni – este o perioadă de socializare intensă, dorința de a te integra într-un nou grup dar și de renunțarea la vechi prietenii, alianțe care nu mai corespund așteptărilor tale. Este posibil să primești vești importante, în legătură cu o asociație, un grup de prieteni. Revine în atenția ta o prietenie din trecut. Îți dorești să ieși mai mult cu prietenii, să inițiezi noi proiecte, să pui în practică idei noi, originale. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și de socializare.

      Rac – urmează o perioadă de transformări profunde în carieră precum și în ceea ce privește imaginea ta în societate. Beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi, în plan profesional. Este timpul să arăți lumii ce ești capabil rupându-te de un mediu profesional unde ai simțit că bați pasul pe loc. Ai șansa să devii mult mai sigur de valoarea ta având ocazia să aduci la lumină calitățile tale de lider. Perioada analizată pune accentul pe ambițiile din planul social, responsabilități, viață publică, carieră, onoruri, destin, relația cu superiorii.

      Leu – se poate vorbi acum despre luarea unor decizii neașteptate, în ceea ce privește studiile, călătoriile îndepărtate explorând noi orizonturi, prin studiu și cunoaștere. Este șansa ta să te eliberezi de anumite restricții morale și sociale autoimpuse devenind mult mai matur și mai înțelept în relația cu ceilalți oameni. Ieși mai mult în natură, faci mai multă mișcare, excursii.  Perioada analizată pune accentul pe studii, călătorii, spiritualitate, libertate de mișcare și expresie, cunoaștere, comunicare la nivel abstract, speranțe, noi idealuri.

      Fecioară – se pot ivi acum unele probleme legate de planul financiar și care se cer rezolvate urgent. Poate fi vorba despre un proces interior profund descoperind unde se ascund piedicile care nu te-au lăsat să ajungi la țelurile propuse. Există riscul de incidente neplăcute putând afla vești legate de un deces, un divorț, o veste neplăcută legată de bani, o moștenire. Este important să te detașezi de orice problemă care vizează banii. Se pune mai mult accent pe: mister, ocultism, secrete, sexualitate, încercări de natură karmică, procese, banii altora, taine dezvăluite, lucruri pierdute și regăsite.

      Balanță – accentul acestei perioade se pune pe tot ceea ce este legat de mariaj, relația cu societatea, cooperare, petreceri, felul în care te percep ceilalți, parteneriate, schimbul de idei. Ai nevoie de susținere venită din partea celorlalți. Este important să dai dovadă de tact și diplomație în relațiile de parteneriat. Așteaptă-te  la surprize, mai puțin plăcute, în relația cu partenerul de viață dar și în orice formă de colaborare. Pleacă din viața ta acum cine trebuie pentru a face loc oamenilor de calitate, care te vor ajuta să progresezi, din punct de vedere material dar și spiritual.

      Scorpion – ești preocupat de muncă, organizare, responsabilitate, igienă, alimentație, curățenie, plante, animale, sănătate. Se poate vorbi despre o perioadă în care acorzi mai multă importanță relației cu colegii, îndatoririlor tale legate de locul de muncă, anumitor proiecte profesionale. Tot acum este momentul să acorzi mai multă atenție curățirii sufletului și a trupului urmând o nouă cură de dezintoxicare, de slăbire, un tratament eficient pentru a rezolva o  problemă  de sănătate. Este posibil să revină în atenția ta o mai veche problemă de sănătate sau un proiect legat de locul de muncă și care trebuiesc remediate, corectate.

      Săgetător – putem vorbi despre o perioadă pe care o dedici iubirii, creației, artei, creativității, educației, legăturii cu copiii, afirmării sociale, jocului, teatrului, hobbyurilor. Te simți mult mai inspirat iar asta te va ajuta să-ți pui în practică abilitățile remarcându-te în grupul din care faci parte. Planul sentimental este și el amplificat bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus. Putem vorbi despre o nouă iubire, o relație karmică care sfidează timpul fiind gata să sacrifici multe lucruri, preocupări, tocmai pentru a fi alături de persoana dragă. Este vorba despre o perioadă care te ajută să conștientizezi ce vrei cu adevărat de la viață, de la tine, ce anume te poate face fericit. Speranța de a avea un copil poate fi îndeplinită acum, o veste legată de o sarcină sau chiar o adopție.

      Capricorn – ești mult mai preocupat  de casă, gospodărie, familie, părinți, locul și țara natală, tradiție, alimentație. Sufletul este acum pus pe primul plan având o mai mare nevoie de ocrotire, dragoste și înțelegere din partea familiei. Îți poate veni brusc dorul de locul natal, de țară, este posibil să te reîntâlnești cu prieteni pe care nu i-ai văzut de foarte mult timp. Conexiunea cu trecutul este mult mai pregnantă. Tot acum te gândești să redecorezi casa fiind mult mai preocupat de gospodărie, te gândești foarte serios la o schimbare de domiciliu.

      Vărsător – este o perioadă  de renunțări dar și de noi începuturi. Vei pune mai mult accent pe acumularea de noi cunoștințe, pe studii, comunicare, scris și vorbit, relația cu rudele apropiate, vecinii, călătorii, comerț, seminarii, conferințe, mass-media, vânzări-cumpărări. Este momentul să pui în valoare tot ceea ce ține de scris, abilitățile de orator, scriitor, participarea la conferințe, simpozioane. Trebuie să fii atent la mesajele care vin acum către tine, oportunități care te pot ajuta pe calea progresului, să te pui în valoare prin ceea ce ai acumulat la nivel intelectual.

      Pești – se poate vorbi despre o perioadă de câștiguri financiare, confort material, securitate materială și emoțională, de valorificare a abilităților și  talentelor personale. Este important să fii mult mai atent la ceea ce cumperi, achizițiile pe care urmează să le faci. Este posibil să îți vină ideea de a dezvolta o afacere personală, faci o tranzacție importantă care îți poate aduce câștiguri importante, pe termen îndelungat. Este momentul să lansezi noi strategii care te vor ajuta să atragi mai multe câștiguri financiare de partea ta.