Mercur retrograd în zodia Berbec, 23 martie 2018

 

              Mercur retrograd în zodia Berbec

 
            „Viața îți va oferi acele experiențe, oricât de ciudate ar fi ele, care îți sunt cele mai folositoare pentru evoluția conștiinței.” Eckhart Tolle
            În data de 23 martie 2018 Mercur își începe mersul aparent retrograd, la ora 2:19´, la 16° 54´, în semnul Berbec și va dura până în data de 15 aprilie 2018, la ora 11:20´, planeta Mercur ajungând la  4° 46’ în zodia Berbec. Perioada de „umbră” a lui Mercur a început în data de 9 martie; în acel moment Mercur a trecut prima dată peste gradul final al mișcării lui retrograde (4° 46´ Berbec).
             Mercur intră în retrogradare, în acest an, de trei ori, câte trei săptămâni, după cum urmează: în zodia Berbec (23 martie, ora 2:19’) își încheie retrogradarea, tot în zodia Berbec, în data de 15 aprilie; în data de 26 iulie, ora 7:02’ Mercur retrogradează în zodia Leu, revine la mers direct în zodia Leu în data de 19 august 2018, ora 6:24’; pe 17 noiembrie 2018 începe mersul retrograd în zodia Săgetător, la ora 3:32’, își încheie retrogradarea în data de 6 decembrie 2018, la ora 23:21’, la 27° 16’ în zodia Scorpion.
             În perioada 23 martie – 15 aprilie activitățile specifice planetei Mercur (comerțul, educația, mass-media, contractele, călătoriile, corespondența, relațiile) se cer a fi revizuite, reanalizate, reevaluate, corectate. Este o perioadă de reflecție, în care vom descoperi de unde vin anumite blocaje în relații dar, în același timp, ne vom confrunta cu tot felul de probleme, în ceea ce privește transmiterea de informații (una spunem și alta se înțelege), nu primim la timp mesaje, informații importante sau descoperim acum anumite mesaje ce ne revelează adevăruri legate de relația de mariaj, dragoste sau afaceri.  
             Pe seama retrogradării lui Mercur sunt puse eșecurile legate de afaceri, transport, schimb de informații, semnarea de contracte, parteneriate. Acţiunile nefinalizate în trecut tind să revină în actualitate spre a fi soluţionate sau revizuite. Este o perioadă în care se pot produce defecțiuni ale echipamentelor electronice și/sau electrocasnice. Avem mai multă nevoie de relaxare, odihnă mentală,  retragere,  introspecție alegând, de multe ori, să stăm  departe de tot ceea ce ne solicită, din punct de vedere psihic, intelectual. În această perioadă se încalcă mai des promisiunile, nu ajungem la timp în locul stabilit sau ne este anulată o călătorie, în ultimul moment. Putem întâmpina piedici la drum, se strică mașina, pierdem avionul sau nu putem călători din motive exterioare, ce nu depind de noi. Ar trebui să ținem cont de aceste mesaje, semnale întrucât universul vrea să ne transmită ceva, totul este să ascultăm ce ne spune sulfetul, intuiția și să nu ne încăpățânăm să facem un anumit lucru, dacă observăm că apar tot felul de blocaje, răsturnări de situație.
            Descoperim lucruri ce păreau uitate, pierdute sau pe care am ales să le ignorăm crezând că, în felul acesta, se vor rezolva anumite probleme de la sine sau vor rămâne ascunse pentru totdeauna. Acum însă universul ne avertizează că mai avem ceva de corectat, că lucrurile nu sunt chiar atât de clare cum ne-am fi dorit și că a venit timpul să remediem anumite probleme care țin de relații, documente, examene pe care le-am amânat, cursuri pe care le-am abandonat din diferite motive fiind momentul să revenim asupra lor. Putem pierde documente importante sau chiar regăsim un obiect ce părea pierdut pentru totdeauna. Trebuie să vedem ce anume este de corectat și să acceptăm că nimic nu vine de la sine iar, dacă nu am făcut un lucru la timp, va veni vremea în care vom fi nevoiți să reluăm, să reparăm, să reevaluăm respectiva problemă, să finalizăm o anumită activitate sau să ne luăm rămas bun, așa cum se cuvine, de la anumite persoane.
            Ne vom confrunta, în această perioadă de retrogradare a lui Mercur, cu tot felul de coincidențe, sincronicități care nu sunt decât redirecționări pe o cale ce corespunde propriului destin. Vom avea parte de evenimente predestinate, acțiuni, probleme nerezolvate în trecut ce revin acum în atenția noastră pentru a face corecturile necesare. Ne vom confrunta astfel cu blocaje de tot felul (în comunciare, călătorii, acțiuni, relații, afaceri) menite să ne atenționeze că nu am ales ceea ce era corect. Mercur retrograd aduce la suprafață acțiuni injuste, minciuni, acțiuni care contravin regurilor morale sau sociale reamintindu-ne că trebuie să facem pace cu anumite persoane sau evenimente din trecut fiind absolut necesar să facem o călătorie în propria ființă, să fim sinceri cu noi aliniindu-ne astfel menirii noastre.
            Cele mai dezavantajate profesii, în perioada de mers retrograd al planetei Mercur, sunt: mass-media, comerț, transport, învățământ, bibliotecari, notari, curieri, oratori, în general activitățile intelectuale sau orice profesie în care comunicarea, deplasarea și relaționarea sunt esențiale.
            Este important să urmărim și perioada de dinainte dar și după retrogradarea lui Mercur în semnul Berbec. Putem vorbi despre trei perioade importante, cuprinse între 23 martie și 15 aprilie 2018, perioadă în care Mercur tranzitează de la 4° 46´ la 16° 54´ în semnul Berbec astfel că avem:

           I. Prima perioadă (perioada de Umbră), cuprinsă între 9 – 23 martie, reprezintă prima trecere a lui Mercur prin semnul Berbec, de la 4° 46’ la 16° 54’.   
            Poate fi vorba despre inițierea unor proiecte, semnarea de contracte, înțelegeri, negocieri, asocieri, toate acestea fiind rediscutate, reanalizate, reprogramate într-o oarecare măsură, în perioada de retrogradare a lui Mercur. În prima perioadă (perioada de Umbră) ne conectăm mult mai ușor la nevoile celorlalți având ocazia să observăm noi direcții de urmat, ce schimbări importante vrem să facem în viața personală și relațională. Riscul acestei perioade este că putem lua decizii rapide sau vrem să concretizăm anumite planuri, fără să ne gândim la consecințele acțiunilor demarate în această perioadă.

        II. A doua perioadă, atunci când Mercur intră în mers retrograd, în data de 23 martie, ora 2:19’ la 16° 54’, în zodia Berbec și va dura până în data de 15 aprilie 2018, ora 11:20´, planeta Mercur ajungând la  4° 46’, în semnul Berbec.
            Putem vorbi despre o perioadă de analiză, introspecție, de reanalizare, reorganizare, de corecții și revenire asupra unor proiecte, relații, acțiuni care s-au derulat, îndeosebi în intervalul 9 – 23 martie. Nu se recomandă începerea de noi acțiuni, lansarea în noi proiecte, afaceri, să dăm startul ueni relații sau să semnăm orice fel de contract. Este momentul reluării anumitor discuții și pentru a face unele corecții prin proiecte, începute chiar în urmă cu ceva ani, renegociem anumite contracte, parteneriate, putem relua anumite cursuri sau să ne răzgândim în privința unor cursuri, relații de prietenie. Poate fi vorba și despre revenirea unor prieteni din trecut, regăsirea unor obiecte ce păreau pierdute pentru totdeauna. Mercur retrograd în zodia Berbec predispune la pierderi datorate impulsivității, inițiativelor luate la nervi, din dorința de a ne demonstra autoritatea.
            În această perioadă, mai exact în data de 1 aprilie, ora 20, la 11° 57’ în zodia Berbec, are loc conjuncția inferioară dintre Soare și Mercur retrograd. Este momentul în care Mercur începe să răsară înaintea Soarelui. Este o perioadă de revelare dar și de confuzie, de neputință de a vedea lucrurile cu claritate, avem tendința de a lua decizii pripite, apar tot felul de complicații legate de comunicare, călătorii, studii, negocieri, achiziții sau vânzări, aparatură electrocasnică, orice facilitează transmiterea sau primirea de informații. Este nevoie de curaj și voință pentru a face față confruntărilor, dezamăgirilor, neplăcerilor, bârfelor, dezaprobărilor pe față venite din partea unor persoane de la care aveam așteptări. Este o zi asemănătoare, din punct de vedere energetic, cu momentul de Lună Nouă, deschizându-se astfel un ciclu de 116 zile. Până în data de 6 iunie, atunci când are loc conjuncția superioară dintre Soare și Mercur la 15° 20’ în zodia Gemeni, avem ocazia să ne ocupăm de noi proiecte, să lansăm idei curajoase, să punem bazele unor noi relații dar cărora ar fi bine să le dăm startul odată cu ieșirea lui Mercur din retrogradare, respectiv din data de 15 aprilie 2018.

            III. A treia perioadă în care Mercur revine la mers direct, în data de 15 aprilie, ora 11:20´, la  4° 46’ în semnul Berbec.
            Este momentul să concretizăm proiectele, să facem schimbările pe care le dorim, încep să se clarifice multe lucruri cu care ne-am tot confruntat, încă din a doua partea a lunii martie. Lucrurile capătă o oarecare direcție, suntem mult mai energici, ca și cum am vrea să recuperăm un timp pierdut, să luăm un nou avânt.
          Influența lui Mercur retrograd în zodia Berbec asupra fiecărei zodii/ascendent
 

            Berbec/ascendentul în Berbec – se pune mai mult accent pe schimbările ce trebuie să le faci în modul în care relaționezi cu ceilalți fiind important să-ți revizuiești propria atitudine în relația cu partenerul de viață sau de afaceri. Este posibil să apară schimbări neașteptate în viața personală. Ești predispus la accidentări, probleme legate de studii sau comunicare datorită stării de agitație, impulsivitate. Este momentul să îți revizuiești modul în care relaționezi cu lumea, la ceea ce spui și cum spui, fiind important să vezi ce anume îi deranjează pe ceilalți.

            Taur/ascendentul în Taur – se poate vorbi despre o perioadă de introspecție, de retragere, încerci să rezolvi anumite probleme care vin din trecut, fie că este vorba despre o relație sentimentală, fie că e vorba de studii sau o călătorie pe care ai amânat-o. Intri în posesia unor informații legate de persoane apropiate, minciuni dezvăluite, înșelăciuni, dezamăgiri din partea unei persoane dragi. Trebuie să acorzi o mai mare atenție propriei sănătăți fiind posibil să recidiveze o problemă mai veche.

            Gemeni/ascendentul în Gemeni – este o perioadă de revizuire a relației cu un grup din care faci parte sau cu anumiți prieteni care ți-au provocat tot felul de pierderi, dezamăgiri. Nu te poți baza prea mult pe promisiunile care ți se fac acum și care vizează o colaborare în cadrul unei organizații. Este însă momentul să faci o revizuire serioasă a proiectelor personale. Este timpul să pui capăt definitiv unei relații de prietenie sau să vezi adevărata față a unei relații.

            Rac/ascendentul în Rac – te confrunți cu o stare de nehotărâre, de confuzie, în ceea ce privește cariera, viața socială astfel că, din data de 23 martie și până în 15 aprilie, vei pune mai mult accent pe imaginea publică, pe carieră. Este posibil să apară schimbări importante în plan profesional și în relația cu șefii. Nu te poți baza prea mult pe promisiunile care ți se fac acum și vizează cariera. Este posibil să îți asumi noi responsabilități care să îți dea peste cap viața personală. Nu este indicat să accepți schimbarea locului de muncă. Este timpul să revizuiești un anumit contract de muncă sau atitudinea în relația cu propriul șef.  

            Leu/ascendentul în Leu –  te concentrezi foarte serios pe studiile superioare, pe finalizarea unor cursuri, a unui proiect care ține de studii sau ești nevoit să reiei aspecte importante legate de relația cu persoane aflate în străinătate, poți reveni asupra unui parteneriat cu o firmă străină. Relațiile cu străinii devin mult mai active sau sunt revizuite anumite colaborări cu persoane aflate în străinătate. Este posibil să te reîntâlnești cu persoane aflate în străinătate. Trebuie să fii mult mai atent la modul în care conduci mașina, la călătoriile pe care le faci peste hotare putând apărea răsturnări de situație, legate de acte, procese.

            Fecioară/ascendentul în Fecioară – în perioada de retrogradare a lui Mercur ar trebui să fii mult mai prudent, atunci când vine vorba despre orice inițiativă financiară, împrumut, moștenire fiind important să acorzi atenție la banii și bunurile tale. Ar fi bine să eviți să dai sau să primești bani cu împrumut. Ai face bine să eviți, dacă se poate, efectuarea de intervenții chirurgicale. Este posibil să reiei un tratament medical. Pot apărea necazuri legate de taxe și impozite sau plata unui credit. Este o perioadă favorabilă pentru a renegocia un contract, un parteneriat.

            Balanță/ascendentul în Balanță – pot să apară confuzii în relațiile de parteneriat, neînțelegeri în relația cu partenerul de viață. Este foarte important să fii atent modul în care comunici în relația de cuplu întrucât există mari șanse să ajungi la ruperea relației datorită incapacității de a-ți exprima clar punctul de vedere. Este posibil să intri în posesia unor informații, să îți fie dezvăluite anumite secrete legate de mariaj. Este bine să nu intri într-o asociere în această perioadă. Promisiunile care se fac acum riscă să nu fie îndeplinite. Tot acum este posibil să renegociezi un contract de colaborare sau reiei relația cu un partener din trecut.

            Scorpion/ascendentul în Scorpion – Mercur retrograd în zodia Berbec te predispune la tot felul de probleme de comunicare, în relația cu colegii sau colaboratorii. Te poți aștepta la răsturnări de situație, fie legate de programul de lucru, fie de un proiect profesional desfășurat în echipă. Ți se pot revela răspunsuri, intri în posesia unor informații, dezamăgiri venite din partea unor colegi care încearcă să te denigreze. Este momentul să îți revizuiești modul în care relaționezi cu colegii de muncă, schimbă programul de lucru sau modul în care îți asumi responsabilitățile la locul de muncă. Tot în această perioadă este posibil să reapară probleme de sănătate care se cer rezolvate cât mai urgent. Este timpul să renunți la un anumit mod de viață, de muncă sau la un anumit obicei alimentar.

            Săgetător/ascendentul în Săgetător – vei simți nevoia să faci schimbări ce vizează planul sentimental sau în relația cu propriul copil. Este posibil să revii asupra unui hobby, vrei să petreci mai mult timp alături de persoane dragi sau reiei discuțiile cu o fost iubit. Nu este exclus să reiei o relație de iubire, îți reamintești de momente frumoase, petrecute alături de cineva cu care simți că rezonezi, la nivel emoțional. Este o perioadă nefavorabilă jocurilor de noroc, distracțiilor fiind posibil să te confrunți cu pierderi financiare. Reiei anumite discuții ce vizează educația propriului copil, ești nevoit să intervii prompt pentru a remedia o situație care ține de creșterea acestuia.

            Capricorn/ascendentul în Capricorn – Mercur retrograd poate să îți aducă în vedere rezolvarea unor probleme restante legate de casă, proprietate sau în relația cu proprii părinți.  Pot apărea neînțelegeri legate de o afacere imobiliară, necesitatea de a renova o locuință și să nu dispui de bani suficenți sau nu ai actele la zi. Mercur retrograd poate predispune la întârzieri legate de obținerea unor aprobări, acte de propritate.  Există risc ridicat de defectare a aparatelor electrocasnice. Este recomandat să fii mult mai atent la modul în care relaționezi cu familia, cu persoanele dragi întrucât ești predispus la certuri.

            Vărsător/ascendentul în Vărsător – în perioada de retrogradare a lui Mercur în zodia Berbec trebuie să fii mult mai atent la ce și cum spui, la documentele semnate acum, la mesajele pe care le transmiți, la călătorii, negocieri, la achizițiile pe care le faci. Te remarci prin spontaneitate, curiozitate, nevoia de a studia, ba chiar este posibil să-ți vină brusc chelful să reiei anumite cursuri. Există riscul ca unele informații pe care le transmiți sau le primești să fie incomplete, incorecte sau le primești cu întârziere. Este o perioadă favorabilă, în care ai ocazia să îți revizuiești anumite acte, documente importante, modul în care conversezi cu ceilalți.

            Pești/ascendentul în Pești – în această perioadă ai ocazia să renegociezi un contract de muncă sau poți să revizuiești anumite aspecte care țin de banii câștigați din muncă personală. Pot apărea situații din trecut, legate de bani, pe care le credeai rezolvate și să constați acum că ai omis aspecte importante care te-au condus la pierderi financiare. Iată că a venit momantul să privești din alt punct de vedere modul în care îți administrezi propriile bunuri, câștiguri. De evitat cheltuielile care nu sunt absolut necesare, achizițiile sau investițiile care depășesc bugetul personal.