Zodia Sobolan

SobolanNăscut în: 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008…
Numele chinezesc: Shu.
Anotimpul și luna: iarna, decembrie.
Orele dominante: 23.00 – 01.00.
Element fix: apa.
Semnul clasic: Săgetator.
Pietre prețioase: ametistul, diamantul, malachitul, rubinul.
Țări prielnice: Africa de Sud, Albania, Bulgaria, Congo, Grecia, Japonia, Tibet (China), Turcia.
Trăsături definitorii: energie, spirit cuceritor.
Idealuri în viață: obținerea unor reușite răsunătoare.
 
 
       Acest nativ știe să se bucure de plăcerile vieții. Este un adevărat supraviețuitor fiind foarte greu să îl prinzi. Este gata oricând să scape de anumite probleme generate de adversari chiar când aceștia nu le mai dă nici o șansă. În China Șobolanul este un animal foarte sofisticat fiind foarte respectat și venerat, considerat foarte inteligent și plin de resurse. Persoanele din acest semn sunt văzute ca fiind cele mai deștepte din tot zodiacul. Acest nativ are foarte mult potențial fiind un adevărat supraviețuitor. Este întotdeauna dispus să învețe având foarte multe talente native fiind foarte rapid cu o minte ascuțită.
       Sunt în permanentă foame de putere și știu din instinct cum să ajungă în vârf. Odată ce un nativ Șobolan ajunge în preajma unei poziții onorante va căuta să se mențină acolo iar viața lui va deveni minunată. Acest lucru face ca nativii acestei zodii să genereze destui lideri. Aceștia știu să abordeze problemele în mod direct. Nativii Șobolan sunt persoane de încredere și au de obicei instincte foarte bune reușind să depisteze problemele înainte ca acestea să se manifeste. Nu este ușor să lucrezi împreună cu Șobolanul întrucât acesta este perfecționist, foarte organizat dar și talentat. Acest nativ câștiga ușor bani dar tot la fel de ușor îi și poate cheltui. Pentru el, banii sunt foarte importanți și este tot timpul atent să își pună ceva deoparte, pentru zile negre.
       Este o persoană romantică, fiind senzual și iubitor. Aceste persoane sunt greu de citit de la prima vedere, reușind să mascheze adevărata lor fire. Poate fi un deosebit: copil, părinte, prieten, iubit/iubită. Este devotat în dragoste dar și în prietenie. Acest nativ are puțini prieteni, fiind foarte atent la ce oameni are în preajma lui. Este o persoană neîncrezătoare, îi place ca viața personală să fie ținută secret, fiind deosebit de sensibil nesuportând să fie luat peste picior de ceilalți sau să i se facă reproșuri.
       Bărbatul Șobolan este foarte atras de lumea afacerilor, plăcându-i foarte mult să negocieze, să cumpere și să vândă. Preferă competițiile, fiind pregătit să câștige, indiferent de situație.
       Femeia Șobolan este în general foarte puternică reușind să se implice cu succes în afaceri dar pentru ea este mult mai important să se afle în preajma familiei. Este înțelegătoare, strălucitoare și foarte simpatică în familie și în cercul de prieteni. Este foarte devotată și capabilă să ofere familiei tot ce este mai bun în lume.
       Nativul Șobolan poate fi uneori posesiv, defensiv, schimbător, arogant, încăpățânat, vanitos, mofturos.
       Șobolanul face echipă bună cu Dragonii, Boii sau Maimuțele și este un excelent însoțitor pentru Tigru și Cal.
       Profesii: au vocație de foarte buni vânzători sau scriitori, critici literari și de artă sau publiciști.