Zodia Capra (Oaia)

Capra
Născut în: 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015.
Numele chinezesc: Yang.
Anotimpul și luna: vara, iulie.
Orele dominante: 13.00 – 15.00.
Elementul fix: focul.
Semnul clasic: Rac.
Pietre prețioase: jadul, onixul alb, piatra Lunii, safirul.
Țări prielnice: Columbia, Germania, Groenlanda, India, Irak, Laos, Olanda, Polonia, Scotia, Suedia, Tibet.
Trăsături definitorii: capricioasă, pesimistă.
Idealul în viață: sa aibă succes.
 
 
       Nativul Oaie are suflet de artist, fire blândă și pașnică. Are gusturi rafinate și se visează înconjurată de mătăsuri și covoare scumpe.
        Nativul Oaie este îndemânatic și îi place să lucreze cu mâinile, dacă e vorba de artă, dar își pierde interesul pentru muncă dacă este vorba să deretice prin casă.
        Oamenii Oaie sunt eleganți, fermecători, cu simț artistic, dăruiți cu multe daruri de la mama natură. Cei născuți sub acest semn sunt de cele mai multe ori adevărați creatori. Sunt foarte delicați, bunele lor maniere și șarmul le aduc întotdeauna mulți admiratori și prieteni. În același timp, oamenii Capră sunt nesiguri pe ei și de aceea au nevoie să se simtă iubiți și protejați. Le este teamă de confruntări și dau înapoi atunci când trebuie să ia decizii serioase. Sunt oameni visători, uneori pesimiști, ezitanți și chiar anxioși. Uneori pot deveni prea leneși. Depun foarte mult efort pentru a-și asigura stabilitatea personală. Datorită naturii lor indecise, persoanelor Oaie le place să studieze ezoterismul, să știe cât mai mult despre misterele lumii. Totuși rareori există nativi Oaie care să fie astrologi.
        Când apar conflicte, nativul oaie preferă să se ascundă până trece furtuna și nici prin cap nu-i trece să-și izbească adversaul. De obicei, câștigă luptele profitând de șarmul său irezistibil. Rămâne însă o pradă ușoară pentru lupi.
Este cel mai creativ dintre toate semnele zodiacului chinezesc. Are un fler pentru estetică, reușind să se bucure și să fie în armonie cu natura.
        Bărbatul Oaie este o persoană discretă și amabilă. Atrage cu mare ușurință orice femeie. Sunt persoane educate, în general sunt persoane șarmante, pline de sensibilitate și foarte creative. Sunt capabili să fie foarte protectori cu membrii familiei. Câteodată pot flirta foarte ușor cu multă lume, însă familia este foarte importantă pentru ei iar escapadele nu sunt simțite de partenerele lor.
        Nu sunt buni în ceea ce privește luarea deciziilor și nici în a face față provocărilor.
        Femeia Oaie este grijulie și atentă cu persoanele din jurul ei. Are nevoie să se afle în centrul atenției și să aibă foarte mulți admiratori în jurul ei. Este o femeie foarte caldă și extrem de sexi. Nu suportă nedreptățile care i-au fost făcute și sunt foarte devotate în momentul în care o persoană din jurul ei este tratată incorect. În general are încredere în partener și nu suportă să fie respinse sau tratate incorect de către acesta. Sunt persoane sofisticate iar ceilalți le admiră foarte mult din această cauză. Au aspect calm, adesea înclinate către creativitate..
        Profesii: aici se regăsesc cei mai mari creatori ai lumii din toate domeniile
(artă, literatură, știință). Mai pot fi buni actori, arhitecți, regizori, scriitori, medici, scenariști, ingineri.