Zodia Mistret (Porc)

Mistretul
Născut în: 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019…
Numele chinezesc: Zhu.
Anotimpul și luna: toamna, noiembrie.
Orele dominante: 21.00 – 23.00.
Elementul fix: apa.
Semnul clasic: Scorpion.
Pietre prețioase: alabastrul, coralul, lazuritul.
Țări prielnice: Afganistan, Brazilia, Danemarca, Islanda, Israel, Malaezia.
Trăsături definitorii: cinste și hotărâre.
Idealul în viață: aflarea adevărului.
 
 
 
       Nativul Mistreț este demn, cinstit, hotărât și responsabil. Nu suportă minciuna, ipocrizia și șmecheria. Este săritor și geneors cu cei apropiați, din familie sau din cercul de prieteni.
       Mistrețul este un model de sinceritate, puritate, toleranță și umor. Este atent și gentil, poți avea încredere în el, nu te lasă la greu. Sunt oameni admirați pentru simplul fapt că încearcă să facă totul cât se poate de corect. Acesta s-a născut pentru a da, pentru a produce și a servi. Își sacrifică propria fericire și confortul personal de dragul altcuiva. Dacă se întâmplă să ai un prieten din această zodie, atunci grijile tale pot fi lăsate la o parte. Nativul Mistreț este loial, cinstit și plin de dăruire. Nu vorbește mult dar atunci când se decide să vorbească, nimic nu îl poate face să se oprească până când nu a epuizat subiectul. Ca și maimuța, Mistrețul este un intelectual, cu mare sete de cunoaștere. Manierele, educația și bunul gust sunt extrem de importante pentru el.
        Mâncarea este unul dintre păcatele Mistrețului… Adoră să mănânce mult, după masă preferând ciocolata. Oamenii Mistreț sunt sensibili și tandri, drăguți dar primitivi. Sunt romantici, fiind tipul de soț ideal. Dar în egală măsură este posesiv, gelos și greu accesibil. Ori de câte ori apare un conflict în mediul în care se află, nativul Mistreț se retrage prudent în locul lui, așteptând să se liniștească apele. Oamenii îi reproșează că în loc să lupte, el preferă să ”dea bir cu fugiții”. El spune adeseori că nu suportă de fapt certurile, intrigile pentru putere. Dar dacă este încolțit, Porcul se poate transforma într-un adversar violent și foarte periculos.
        Bărbatul din zodia Mistreț este foarte înțelegător cu persoanele din jur. Îi place să mănânce mult și preferă vinurile fine. Este o persoană practică și are mult bun simț. Are în general gânduri bune la adresa celor din jur și nu îi place să judece foarte mult sau foarte aspru persoanele din preajmă. Este dispus să vadă partea bună din oameni și caută tot timpul scuze pentru oamenii care îl dezamăgesc. În general evită conflictele și se comportă foarte bine cu toate persoanele din preajma sa. Nu sunt deosebit de ambițioși, mulțumindu-se adeseori cu lucruri simple.
       Femeia din acestă zodie este extrem de introvertită, închisă în ea. Îi este foarte greu să înțeleagă oamenii și motivațiile acestora care îi determină să facă anumite lucruri. Este o persoană ospitalieră și îi place să îi protejeze pe cei din preajmă. Are însă tendința de a fi poate prea leneșă și să viseze cu ochii deschiși însă prietenii pot constata că ea poate deveni o persoană de încredere. Îi place foarte mult să învețe și se dedică mult studiului. Îi place să stea foarte mult în casă, evitând pe cât posibil să iasă în societate. Nu are însă multe ambiții, deși sunt persoane inteligente, cultivate ceea ce ar putea fi punctul lor forte pentru a reuși în societate.
         Profesii: poate avea mai multe ocupatii simultan. Este foarte capabil în profesiile sociale, cu scopuri umanitare; poate fi bun profesor, artist, redactor, cosmetician.