Zodia Maimuta

Maimuta
Născut în: 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016…
Anotimpul și luna: vara, august.
Orele dominante: 15.00 – 17.00.
Elementul fix: metal.
Semnul clasic: Leu.
Pietre prețioase: ametistul, marmura, topazul.
Țări prielnice: Egipt, Portugalia, SUA, Ungaria, Vietnam.
Trăsături definitorii: inteligență și intuiție.
Idealul în viață: să iasă în evidență prin ceea ce face.
 
 
 
 
       Nativii din zodia Maimuță iubesc glumele și sunt persoane întotdeauna bine dispuse și energice. Au capacitatea de a iesi din încurcătură cu fața curată, apelând la șiretenie, intrigi rafinate. Șarmul și umorul sunt cheia popularității sale. Sociabilă și diplomată, se ferește chiar și de prietenii ei. Cu toate acestea nu își ascunde opiniile sale despre ceilalți și nici propriile emoții.
       Se pricep foarte bine să rezolve problemele. Știe să asculte cu atenție și, în același timp, caută soluții. Au talentul să-i facă pe ceilalți din jur să creadă că tot ceea ce fac ei este corect… dar de cele mai multe ori nativul maimuță urmărește cu șiretenie atingerea propriilor scopuri.
        Unii spun despre maimuță că este oportunistă sau prefăcută, alții că este egocentrică. Dar un mare adevăr este faptul că nativii acestei zodii se vor descurca datorită șarmului, a norocului care îi urmărește pe parcursul vieții.
Ca prieten, Maimuța este loială și devotată, iar ca iubită poate fi plină de elan, se îndrăgostește ușor dar se și plictisește repede de o relație și caută alta. Oamenii maimuță adoră bananele. Nu de puține ori vom observa în bucătăria acestora … câteva banane.
        Maimuța se simte bine în largul său în public, la petreceri simandicoase. Este un personaj șarmant, capabil să întrețină atmosfera cu figurile pe care le face și cu poveștile haioase. Îi place să ironizeze totul și pe oamenii din jur. Maimuța se adaptează ușor la orice situație, dând dovadă de multă abilitate în mânuirea cuvintelor și a situațiilor de viață pentru a face în așa fel să iasă în față. Este neîntrecută în arta manipulării și reușește să joace teatru cu multă naturalețe. Minciunile nerușinate fac parte din arsenalul ei zilnic.
        Bărbatul maimuță este atractiv, frumos pentru toate femeile. Îi place să iasă în societate și să fie admirat de femei. Este genul de bărbat care nu prea ține cont de reguli, indiferent dacă este legat de viață sau de legi. Este inteligent și plin de resurse, fiind capabil să o ia de multe ori de la capăt în viață. Îi plac foarte mult glumele, iar copiii sunt foarte atrași de el, deoarece știe foarte bine să discute cu ei. Bărbatul maimuță este înclinat să flirteze foarte repede cu toate femeile, indiferent cât de mult le place sau nu.
        Femeia Maimuță este foarte practică. Nu îi este frică de nimic fiind în stare să trăiască foarte multe senzații tari și cât mai multe aventuri. Îi place foarte mult să atragă bărbații și flirtează foarte mult, bazându-se pe feminitatea ei. De cele mai multe ori preferă să nu se căsătorească iar dacă se căsătorește o va face târziu în viață.
        Profesii: scriitor, ziarist, reporter, filolog, lingvist, avocat, actor, diplomat, politician, vanzator, negustor, om de afaceri, manager, profesor.