Zodia Iepure (Pisica)

Iepurele
Născut în: 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011…
Numele chinezesc: Tu.
Anotimpul și luna: primăvara, martie.
Orele dominante: 05.00 – 07.00.
Elementul fix: lemnul.
Semnul clasic: Pești.
Pietre prețioase: onixul, perlele, smaraldul.
Țări prielnice: Austria, Belgia, Canada, Singapore.
Trăsături definitorii: dorința de armonie.
Idealul de viață: să-i protejeze pe cei apropiați.
 
 
 
       Nativul Iepure este un personaj plin de viață dar așezat, calm, realist. Este diplomat în societate, extrem de curtenitor având o eleganță care îi farmecă pe cei din jur. Nu suportă: dezordinea, certurile, angoasa, zarva și ura. Iepurele fuge la adăpost de îndată ce simte apariția unui conflict. În situațiile de criză, iepurele adoptă o atitudine logică și destul de detașată, care poate lăsa impresia că este indiferent și cinic.
        Este o persoană care iubește să se cultive. După reflecții îndelungate își poate construi universul care i se potrivește cel mai bine. Este erudit, îi place să se adâncească în lecturi și să petreacă serile în fața focului, în compania celor apropiați.
        Sunt conservatori și nesiguri pe ei și acest lucru explică faptul de ce marea majoritate a acestor nativi nu suportă schimbările. Nu le place să se certe și iubesc viața linistită și calmă. Sunt sentimentali și plini de compasiune. Plâng foarte ușor, se emoționează dacă împarți problemele personale cu ei.
        Nativii din această zodie nu își asumă responsabilități până când nu analizează situația pro și contra din toate punctele de vedere. Nativii Iepure pot fi parteneri de excepție aceștia fiind romantici și drăguți, de încredere.
        Bărbatului Iepure îi place foarte mult să fie elegant și cultivat acestea fiind principalele atuuri cu care să își atrag partenera. Vorbește foarte bine, este amabil și are maniere deosebite. Este cel mai gelos partener care poate să existe din tot zodiacul și ar face tot posibilul ca partenera lui să stea cât mai mult acasă.
        Barbatul Iepure este atras de afaceri, în mod deosebit de comerț. Îi plac misterele și este gata să descopere foarte repede toate secretele din jurul lui.
       Femeia iepure este elegantă, atentă la ce se întâmplă în mediul ei. Este gazda perfectă întrucât este șarmantă, talentată. Îi place mult să citească fiind capabilă să vorbească foarte bine. Își susține foarte bine partenerul în momentul în care acesta are nevoie de ajutor. Nativa Iepure are mulți admiratori și foarte multe persoane sunt dispuse să îi devină iubiți. Îi plac însă relațiile serioase și este gata să dezvolte depresii puternice în momentul în care se simte părăsită. Nu se ferește să își folosească farmecul feminin pentru a câștiga anumite avantaje și vom vedea adeseori o nativă Iepure la brațul unei persoane în vârstă.
        Bolile cronice ale acestor nativi: migrenele, astmul, rinitele alergice, dureri lombare, urticarie, negii.
        Profesii: diplomat, politician, jurist, filosof, actor, om de afaceri, medic, preot, profesor. Nu agreează profesiile periculoase.