Zodia Dragon

Dragonul
Născut în: 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012…
Numele chinezesc: Long.
Anotimpul și luna: primavara, aprilie.
Orele dominante: 07.00 – 09.00.
Elementul fix: lemnul.
Semnul clasic: Berbecul .
Pietre prețioase: chihlimbarul, jadul, opalul, piatra Lunii.
Țări prielnice: Bolivia, Cuba, Finlanda, India, Kenya, Nepal, Spania, Sri Lanka.
Trăsături definitorii: putere, prosperitate, noroc.
Idealul în viață: să obțină puterea.
 
 
 
       Dragonul s-a născut lider și maestru de ceremonii. Este considerat animal nobil ce îl reprezintă pe împăratul chinei. Nativii Dragon sunt persoane agere, agresivi și hătărâți, prefecționiști, obsedați de putere. Perspectiva de a pierde puterea este insuportabilă pentru ei. Dragonul are cu adevărat gura mare iar cuvintele sale redau de fapt gânduriile. Oamenii îl ascultă iar influența Dragonului asupra mulțimii este considerabilă. Emană siguranță de sine impresionantă iar ego-ul său este expus, vorbește foarte tare încât consideri că este inutil să mai spui ceva căci oricum cuvintele îți sunt acoperite de strigătele nativului Dragon. Deși banii nu constituie întotdeauna un obiect de interes pentru el, ei sunt impresionați de bogăție, de lux și splendoare.
        Nativii Dragoni sunt inteligenți, tenaci, serviabili și generoși. Pot face orice. Nu contează dacă are o carieră artistică, el poate să strălucească oricum și în politică sau în medicină.
       Rar vezi un nativ Dragon să își recunoască greșelile, nu se va da niciodată învins. Dragonul devine puternic cu fiece înfrângere și mai invicibil cu fiecare rană. Lucid, inteligent, Dragonul bate cu pumnul în masă atunci când interlocutorul nu-i împărtășește punctul de vedere.
        Bărbatul Dragon are o personalitate puternică, plăcându-i tot timpul să fie admirat, respectat, crezut, iubit și foarte popular. El nu depune foarte mult efort și muncă pentru a reuși în viață. Are idei foarte strălucite, fiind gata oricând să înceapă noi proiecte. Nu suportă rutina, lucrurile care se repetă zilnic. Este suficient pentru toată lumea ca ei să fie prezenți, pentru că ei sunt puternici prin însăși prezența lor. În viziunea lor, ei nu trebuie să muncească mult, premiile sunt făcute special pentru ei și toată lumea este obligată să îi admire.
        Femeia Dragon este înconjurată de mulți admiratori, prieteni, iubiți. Este o persoană magnetică, fiind tot timpul dornică să fie admirată. Are foarte mult bun gust, răbdare și este foarte pricepută în ceea ce ține de organizare. Se îmbracă foarte bine, este o gazdă plăcută și o mamă foarte devotată. Sunt persoane generoase și gata să presteze munca caritabilă cu multă ușurință. Au foarte multă încredere în propria persoană și sunt gata să ia viața foarte ușor, probelemele lor fiind rezolvate cu zâmbetul pe buze.
        Profesii: este foarte bun în funcții de conducere; poate face multe lucruri dar putem menționa profesiile de medic, om de știința, om de afaceri.