Zodia Cocos

Cocosul
Născut în: 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017
Numele chinezesc: Ji.
Anotimpul și luna: toamna, septembrie.
Orele dominante: 17.00 – 19.00.
Elementul fix: metal.
Semnul clasic: Fecioara.
Pietre pretioase: diamantul, onixul, perlele, rubinul, topazul.
Țari prielnice: Anglia, Australia, Haiti, Paraguay.
Trăsături definitorii: curaj, spirit de aventură.
Idealuri în viață: să obțină succese în viața cotidiană.
 
 
 
       Nativul Cocoș este ahtiat după onoruri, îi place să i se recunoască talentele la justa lor valoare. Nu suportă să fie criticat, iar dacă se întâmplă acest lucru, acest nativ sare imediat la atac cu ghearele. Principala calitate a acestui nativ este sinceritatea, îi place să spună întotdeauna ce gândește, chiar și cu riscul de a-i răni pe cei din preajma sa. Nu își dezvoltă niciodată adevăratele sentimente, pentru că ține foarte mult la propria sa intimitate și nu suportă să se amestece nimeni în viața personală.
        Sunt foarte buni observatori, de cele mai multe ori observațiile lor sunt foarte precise și concise. Cocoșul este întotdeauna o atracție și este atât de frumos încât rareori se întâmplă să nu îl poți remarca în mijlocul mulțimii. Un nativ cocoș însă nu este ușor de cucerit. Este sceptic, prevăzător și își alege cu mare atenție prietenii.
        Sunt descurcăreți, practici, le place să viseze. Vor fi dezamăgiți în dragoste tocmai pentru faptul că le place să vizeze, constatând de cele mai multe ori că realitatea nu se potrivește cu visele pe care ar dori să le împartă cu partenera lui.
        Acestui nativ îi place să petreacă, iar cea mai mare calitate a lui este loialitatea față de prieteni. Persoanele Cocoș sunt prieteni adevărați străduindu-se să se țină de cuvânt. Iar dacă un Cocoș iubește sau admiră pe cineva este capabil să facă orice îi stă cu putință pentru a-i demonstra acest lucru. Este vorbitor abil, plin de tact, diplomație, simțindu-se foarte rău atunci când nu este băgat în seamă, acest asepct îl poate deprima. Îi face mare plăcere să petreacă ore în șir în fața oglinzii. Îi place să ”defileze” pe stradă, extravagant, preocupat în permanență de propria ținută.
        Bărbatul cocoș este oarecum ascuns dar și protector cu iubita lui sau cu persoanele de care chiar îi pasă. Este foarte important pentru el să fie în centrul atenției plăcându-i foarte mult distracțiile. Este foarte iute și preferă compania femeilor frumoase. Îi place să cheltuie mulți bani.
        Femeia Cocoș este în general o persoană directă, deschisă, șarmantă și o gazdă foarte bună. Este capabilă să facă multe compromisuri pentru a asigura fericirea persoanelor pe care le iubește. Este o persoană geloasă având momente în care va izbucni de furie. Este atentă și grijulie la persoana din jurul ei. Este foarte puternică și îi plac foarte mult provocările și momentele în care i se oferă ocazia să iasă în evidență
        Profesii: agricultor, investigator, detectiv, om de afaceri, bancher, ofiter, avocat, medic. Pot fi excelenți vânători, detectivi, doctori, asistenți sau psihiatri.