Zodia Cal

Calul
Născut în: 1918, 1930, 1942, 1954,1966, 1978, 1990, 2002, 2014.
Numele chinezesc: Ma.
Anotimpul și luna: vara, iunie.
Orele dominante: 11.00 – 13.00.
Elementul fix: focul.
Semnul clasic: Săgetator.
Pietre prețioase: ametistul, granatul, rubinul, topazul.
Țări prielnice: Algeria, Indonezia, Liban, Libia, România.
Trăsături definitorii: dinamism, perseverență, spirit muncitor.
Idealul în viață: elucidarea misterelor și laturilor cele mai ascunse ale persoanelor și împrejurarilor cu care vine în contact.
 
 
       Nativii din zodia Calului sunt persoane active, pline de viață. Au mult sex-appeal, știu cum să se îmbrace, cum să se poarte în societate. Îi place să se afle în mijlocul mulțimii, la teatre, reuniuni, întreceri sportive, petreceri. Este ager, iute. Se simte obligat să facă tot ce este mai bine pentru grupul din care face parte. Oricât de integrat se va simți în mijlocul unui grup acest nativ va rămâne întotdeauna un rebel.
        Acești nativi sunt mândri și drăguți în modul cel mai natural, invidios dar tolerant, încrezut dar și umil. Au nevoie de dragoste, vor să aparțină cuiva .
        Acești nativi progresează lin, nu le place să încalce regulile, fericirea și împlinirea obținând-o de obicei prin propria muncă, prin propriul efort.
        Nativul cal este foarte prietenos și gata tot timpul să fie la dispoziția persoanelor care au nevoie de sprijin moral. Le place foarte mult să vorbească și au un caracter foarte nobil. Pentru acest nativ sunt foarte importante onoarea, sinceritatea și loialitatea. Este foarte entuziast în legătură cu propriile atribuții și îi place să trăiască viața într-un fel foarte original chiar dacă în aparență preferă foarte mult libertatea, în realitate este o persoană foarte dependentă de persoanele care îl iubesc. Îi plac foarte mult glumele apreciind foarte mult persoanele cu simțul umorului.
         Sunt capabili să conducă foarte bine și motivează foarte bine persoanele care sunt în jurul lor. Sunt persoane șarmante și înțelepte, au inimă de aur, sunt gazde perfecte fiind gata oricând să deschidă ușa pentru toți prietenii lui. Îi displace singurătatea, dar și oamenii care nu știu să îl asculte. Nu se pricepe foarte bine să lucreze în echipă dar nici nu se lasă intimidat de oamenii nervoși cu care este poate pus în situația de a colabora.
        Bărbatului din zodia Calului îi plac petrecerile, el spune întotdeauna glume, se oferă să servească pe toată lumea. Este foarte generos și foarte bine observat de către mediul în care se află. Este o gazdă foarte plăcută, reușind să fie foarte amabil. Trăiește clipa cu intensitate, ca și cum ar fi ultima.
        Femeii Cal îi place să fie atentă cu oamenii din preajma ei, este o femeie care știe să cultive relațiile, oportunitățile. Se îngrijește foarte mult, acordând o atenție deosebită ținutei dar și acumulării de informații, fiind adesea o persoană educată, cultă. În general muncește mult plăcându-i să fie la curent cu tot ce se întâmplă în jurul ei. Aceste native sunt foarte sentimentale în momentul în care se îndrăgostesc și pot să plângă foarte ușor în momentul în care vizionează un film romantic.
        Profesii: poate deveni dirijor, solist, compozitor. Are succes și ca politician, aviator, ofițer sau orice profesie care solicită mișcare.