Zodia Caine

Cainele
Anii Câinelui: 1910, 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006;
Numele chinezesc: Gou.
Anotimpul și luna: toamna, octombrie.
Orele dominante: 19.00 – 21.00.
Elementul fix: metal.
Semnul clasic: Balantă.
Pietre prețioase: agatele, carneolul, chihlimbarul, hiacintul, piatra Lunii.
Țări prielnice: Angola, Coreea de Sud, Costa-Rica, Guineea, Guyana, Olanda, Palestina, Suedia.
Trăsături definitorii: onestitate, fidelitate.
Idealul în viață: să-și pună în valoare prietenii, cunoștintele și alți oameni cu care vine în contact.
 
 
 
       Nativul din zodia Câinelui este un prieten de nădejde, fiind loial și devotat, blând și înțelegător. Are un fler deosebit în alegerea prietenilor. Este combativ, nimic nu îl poate lua prin surprindere, nici măcar cele mai mari probleme ale vieții. Nu prea crede în bunătatea oamenilor, nu are încredere în necunoscuți. Câinele nu își imaginează că poate schimba lumea. Pentru a se feri de dezamăgiri își alege cu grijă prietenii, după ce i-a verificat cu atenție.
Îi place mișcarea în aer liber, în afara aglomerațiilor urbane. Îi place să se relaxeze fiind aproape de propria casă, de familie.
        Sunt persoane cinstite, credincioase și sincere. Ei respectă tradiția și onoarea și le place să-i ajute pe ceilalți. Este primul care luptă împotriva nedreptății. Este un foarte bun ascultător și păstrează secretele celorlalți, nu suporta bârfa. Dacă știi cum să te porți cu el, poate deveni cel mai bun companion de pe pământ. El ia totul foarte în serios. S-a născut bătrân și devine tânăr odată cu trecerea anilor.
       În dragoste este generos și cinstit, dar va avea probleme sentimentale mai ales din vina lui. Se lasă adeseori condus de stările lui emoționale instabile. Este un om neliniștit.
Are în general o fire foarte deschisă însă îi este foarte ușor să își clădească foarte multe relații apropiate. Are un foarte fin simț al umorului, o inimă de aur, plăcându-i să-i facă pe cei din jur să râdă. Este foarte creativ, talentat la treburile gospodărești reușind să pară foarte calm în tot ceea ce face. Are momente de oboseală riscând atunci să cadă în starea de depresie.
        În momentul în care se îndrăgostește devine o persoană romantică. Devin foarte entuziaști, loiali, protectori și atenți față de partenerii lor de viață. Se îndrăgostesc foarte repede și în totalitate, fiind adeseori capabili să repete aceleași greșeli, datorită faptului că sunt încrezători în oameni, uneori poate prea naivi.
        Profesii: poate fi un bun industriaș, preot, educator, critic sau doctor. Dar indiferent de profesia pe care o va urma în sinea lui va exista un orator ale cărui idealuri sunt profunde și deseori originale. Poate fi un foarte bun afacerist, îi place să se implice în diverse organizații.